Mrežna kartica

poruka: 15
|
čitano: 10.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Pozdrav svima.

Jučer mi je udario grom u komp,izgorio mi telefon,ruter i mrežna kartica.

Danas došli tehničari i zamjenili mi ruter,kupio sam novu mrežnu karticu.

Internet mi je radio nekih sat vremena i sad ne radi,ne kužim sve izgleda super i onaj monitor sa desne strane kaže da je spojen na internet a interneta nema.Ako netko ima kakav savijet bio bih zahvalan.

Zanima me imam orginalni windows 7 OEM,da li ču imati problema kod registracije windowsa ako ga budem morao reinstalirati(zato što sam promjenio mrežnu karticu).Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mrežna kartica

-prvo provjeri (pronađi i otkloni) problem.

-vrlo vjerojatno je potrebno resetirati modem ili su serviseri (ponekad su kranje blentavi) korsitili svoje podake za spajanje. Uđeš u postavke modema i vidiš user-pass.. ili nazoveš SZK da ti aktiviraju liniju.

-prije toga samo provjeri dali je problem na PCju. Najkonkretnije je podići neki liveOS npr ubuntu. Ako internet radi tad je sve OK, pa samo postavke u Win treba riješiti. Ako ne radi, pingaj modem.. možda je problem oštećena MBO, isključi onboard LAN u BIOSu, možda moraš mijenjati MBO, tad ćeš imati problema s OEM aktivacijom. Ali o tom problemu razmišljaj kad dođe na red, poziv na 0800300300 i rješeno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Imam instaliran ubuntu i ne radi net,ruter su mi zamjenili novim.Fora je što nemogu ući u ruter,a net mi bežično radi.

Znači ako promjenim mrežnu karticu neću imat problema pri registraciji windowsa mislim kad ga reinstaliram pošto mi je OEM...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
medo_5 kaže...

Imam instaliran ubuntu i ne radi net,ruter su mi zamjenili novim.Fora je što nemogu ući u ruter,a net mi bežično radi.

Znači ako promjenim mrežnu karticu neću imat problema pri registraciji windowsa mislim kad ga reinstaliram pošto mi je OEM...

-kod svake reinstalacije-reaktivacije možeš imati problem. Automatika za aktivaciju te pušta samo ako nema neki razlog.. npr unutar par mjeseci nekoliko aktivacija.

-mrežna neće utjecati, ali možda ćeš mijenjati MBO, ona utjeće na key (tj ID), ali to je bitno samo da želiš zamijeniti ploču, nema veze s novom instalacijom i aktivacijom.

-pošto je tvoj OS već aktiviran i izgeneriran je jedan ID, novi ID može onemogućiti automatsku aktivaciju i tad nazoveš MS.

-kako ne možeš ući u router? Imaš podatke usre-pass? Zovi SZK...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 0:36 (ihush).
15 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Evo reinstalirao sam windows,aktivacija prošla bez problema ovo mi je drugi put da sam reinstalirao OEM sistem,znaći sve štima,nije bilo problema zbog mrežne.

Nemogu ući u ruter,kad upišem one brojke ništa se ne događa samo očitava i očitava ne ponudi mi ono da upišem kor.ime i lozinku.,neznam u čemu je problem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-pingaj (localhost, 127.0.0.1, pingaj router, pingaj google)

-pogledaj dodjeljen IP (DHCP) i ostale podatke kao DNS, GW

-odspoji kabel, spoji i gledaj lampice na mreži, modemu i indikator u OSu.. što se dešava, koja boja se pali zelena-žuta..

-pročitaj manual od modema (i daj podatke o trenutnom IPu, npr u CMD ipconfig, pa ipconfig /all, pa /flushDNS, pa /renew itd..)

-internet ti radi, jer je preduvijet aktivacije OSa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 0:50 (ihush).
15 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Moram priznati da neznam ništa što to znaći,kad sam danas bio zvao službu dali su mi neke brojeve IP adresu i ja sam to sve upisao i opet ništa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

..1,2,3...10.

OK, otvori CMD, upiši (bez navodnika i <> to su samo oznake..):

'ipconfig' <Enter>

copy-pasteaj sadržaj ekrana.

15 godina
Mrežna kartica

moze mala pomoć. udaio mi je grom i spalio mreznu karticu (nisam siguran al to predpostavljam zato jer ona lampica ne svijetli na mreznoj, i internet ne radi ali wifi da)i kupio sam novu i ubacio sam ju i sad imam tu neki cd i ubacim ga al nema nikakve instalacije i tu je problem... sta da uradim sad??

ovo mi se otvori ovo mi se otvori
a ovo mi se otvori kad otvorim ovu mapu win7 a ovo mi se otvori kad otvorim ovu mapu win7
ovo kad pokrenem config ovo kad pokrenem config
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 19:27 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

U device manageru desni klik na mrežnu (vjerojatno je samo sa upitnikom tamo upisana kao network controler) i klikni na update driver. Odaberi ručnu instalaciju i pokaži mu na taj win7 folder...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

U device manageru desni klik na mrežnu (vjerojatno je samo sa upitnikom tamo upisana kao network controler) i klikni na update driver. Odaberi ručnu instalaciju i pokaži mu na taj win7 folder...

joj retardirani hrvatski jezik na windowsima... jel ovo mrezna? kad kliknem na to pise da ovaj uredaj radi ispravno

17 godina
odjavljen

Da, to je mrežna. Jesi siguran da ova nova koju si stavio radi? Jel sjela u slot kako treba?

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Da, to je mrežna. Jesi siguran da ova nova koju si stavio radi? Jel sjela u slot kako treba?

a sjelo je dobro al nije ista ko ona koju sam prije imo, kraca je ova i ne svijetli lampica ni na ovoj... mozda se i kabel onaj zuti sprzio? brijem da cu morat tehnicare pozvat

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 19:52 (maxy0).
17 godina
odjavljen

Ako ni na njoj ne svijetli lampica, možda je slot izgorio. Preseli ju u neki drugi ili pikni nešto drugo u taj slot (zvučna neka?) da vidiš jel u tome problem.

Možda ti je i port na routeru izgorio, probaj sa nekim PCjem koji ima ispravnu mrežnu. Meni se tijekom grmljavine izgorio LAN2 na Siemensu SX763 i mrežna u kompu.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako ni na njoj ne svijetli lampica, možda je slot izgorio. Preseli ju u neki drugi ili pikni nešto drugo u taj slot (zvučna neka?) da vidiš jel u tome problem.

Možda ti je i port na routeru izgorio, probaj sa nekim PCjem koji ima ispravnu mrežnu. Meni se tijekom grmljavine izgorio LAN2 na Siemensu SX763 i mrežna u kompu.

evo sam sam promijenio na routera s Eth1 na Eth2 i uplailila se lampica od mrezne, no i dalje nemoze se povezat na komp i wifi je presto radit... sad sam prebacio u 1. opet i radi wifi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice