MBO se pali čim se spoji na PSU

poruka: 6
|
čitano: 2.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Dakle imam problem, matičnu spojim na napajanje samo 24 pinski konektor i CPU konektor. Čim napajanje spojim na gradsku mrežu odmah se pali i matična. Matična ima onboard VGA. Kad spojim na monitor koji sigurno radi, ne pojavljuje se nikakava slika. Nije mi jasno zašto se to događa te vas molim da pomognete. 

Radi se o matičnoj Lenovo G31T-LM ver. 1.0, gore je procesor Intel Core 2 Duo E4600. Matična i proc su izvađeni iz druge konfiguracije u kojoj su normalno radili dugi niz godina. Procesor je dobro postavljen, RAM također. Na matičnu je jedino spojeno napajanje i ništa više. 

Unaprijed hvala! 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: MBO se pali čim se spoji na PSU

Vidim dva moguća uzroka problema:

1) Postavka u BIOS-u - negdje u power managementu možda ima nešto tipa Power on after power loss.

2) Krivo spojene žice na pin-header za kućište/prednji panel

8 godina
neaktivan

Do BIOS-a ne mogu doći jer ne vidim ništa kad spojim na VGA onboard niti kad stavim eksternu grafiku i onda na nju spojim monitor, bilo preko VGA, HDMI ili DVI porta. Nikakve žice nisu spojene na pin-header jer je matična van kućišta. Dakle matična bi se trebala upaliti tek kad kratko spojim dva pina za PWR, međutim ona se pali čim se napajanje spoji na gradsku mrežu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 18:37 (Muali).
14 godina

Uzrok tog problema bi po meni mogla biti i neispravna matična ploča.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem s time. Međutim nije mi jasno jer je do prije sat vremena radila normalno u kućištu i čim sam je izvadio i spojio ništa ne radi. Ili sam ja nestručno rukovao s njom u međuvremenu ili ne znam što se moglo dogoditi.

15 godina
neaktivan

Miriše mi na neispravnu bateriju na matičnoj......

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice