Laptop White Screen

poruka: 7
|
čitano: 2.142
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop White Screen

Imam vrlo zanimljiv problem, nakon izmjene matične ploče na laptopu (HP DV7-4xxx), pojavio se čisto bijeli ekran, što obično znači da je ekran u redu (radi njegovo pozadinsko osvjetljenje) ali ne dobija podatke o slici pa samim tim nema šta da prikaže, uzrok ovog je obično loša grafička ili loš flet (naravno moguće je i da se otpoje neke stvari na ekranu).

Da bih testirao ovo dvoje u nedostatku 17.3 inčnog ekrana koji je originalan koristio sam 15.6 inčni ekran sa istim brojem pinova, na njemu je slika bila sasvim uredna.

Iz ovog sam zaljučio da je problem u ekranu, uzeo sam ekran iz potpuno ispravnog laptopa istog proizvođača i iste serije, prikopčao, napravio reset BIOS-a (držanjem power tipke 45 sekundi kada računar nema nikakvo napajanje) i opet dobio čisto bijeli ekran, promijenio flet kabal, provjerio priključke, i opet ništa.

Nakon toga sam taj ekran vratio u laptop u kojem je bio i radio, i opet dobio čisto bijeli ekran, promijenio flet, provjeravao priključke, nema promjene.

Obje matične uredno rade na 15.6" ekranu.

Moram navesti da ekrane nisam oštetio prilikom vađenja jer sam to radio jako mnogo puta (i da jesam ne vjerujem da bih oštetio obadva),  naime radio sam kao serviser ranije. 

Ako neko ima nekakvu ideju šta pokušati ili kako objasniti ovakvo nešto neka piše...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Laptop White Screen

Zanimljiv problem....

Jedino mi pada na pamet da je možda onaj gornji flat kabel koji ide od pločice baš na ekran oštečen ili je elektronika na toj pločici neispravna.

Ili ako je onaj ZIF  flat kabel,onda je moguće da su kontakti na konektoru oksidirali a da to nije primjetno.

Ili se možda čak kopča koja ga pritišče deformirala.

Probaj te stvari provjeriti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Laptop White Screen

Da postoji mogućnost za takvo nešto, provjeriću pa ću javiti rezultate...

11 godina
protjeran
Kako neki hp punjaci imaju dodatni pin s nekim signalom ko nekakav kod tako da se ne mogu koristit nego originalni punjaci,pretpostavljam da je slicno i s panelom, pa vjerujem da nekad moze nastat problem i kad nebi treba ,tj neka mala razlika u modelu panela ili nije original panel taj sta ne radi.
toni-audio.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Laptop White Screen

Nema veze,bitno je da je konektor isti,a svi imaju isti LVDS protokol i ukoliko ekran paše na konektor,onda je po standardu.

Barem koliko znam,a nikad nisam ni vidio nigdje da je netko imao problem s time.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop White Screen

Oba ekrana su sa HP DV7 modela četvrte serije tako da kompatibilnost ne bi smjela biti problematična. 

A i provjerio sam listu kompatibilnih modela za svaki slučaj na stranici: http://www.laptop-power.co.uk/laptop-screens

oba modela ekrana se nalaze u listi. 

Da li postoji mogućnost da se radi o softverskoj grešci (u biosu ili slično) pošto bilo kakav problem sa jednim od ekrana se nebi odnosio na drugi, nevjerovatno je da oba ekrana pokazuju iste stvari na obje ploče, jedina poveznica između te dvije ploče je da su obje spajane na taj "mali" 15.6" ekran i radile na njemu.

Postoji li mogućnost da se grafički čip ili bios "vezao" za taj ekran (rezolucija i slično) te onda ne prepoznaje ili šalje neodgovarajuće podatke na ova dva ekrana koji su veći 17.3" što na kraju rezultira ovakvim ponašanjem...?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
možeš to nazvat i softverskom greškom(jer vjerovatno traži nekakav kod ili bar reset) ili hardverskom, ćinjenica je da bez nekoga ko radi za ovlašteni hp servis nemaš šanse otkrit caku, možeš eventualno pogledat datasheetove od ćipova na panelu možda ima neki koji se mora resetirat.

toni-audio.com.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice