Pozdrav!
Imam problem, kupio sam nove komponente (moj PC).
Spojio sam sve, upalio i stavio win 8.1
Win sam stavio na HDD koji imam otprije.
Sve je radilo super, ali dvije stvari, kompjuter se nece ugasiti na pwr gumb niti se nece upaliti. Nije to uvijek, nego nekada. Za gasenje jedino riješenje koje sam nasao je da ga ugasim preko napajanja. isto tako kada mi se nece upaliti, moram (opet) ugasiti napajanje, pricekat 15ak sekundi pa opet upaliti.
Druga stvar je sto mi sat zapne u nekom vremenu (dakle sat ide samo na 19 sati, na 19:59 se presalta na 20:00 ali samo ako sam u desktopu, cim napravim neki full screen i minimaliziram vrati se na 19 sati i krece ispocetka).
sad dok pisem mi se pali kliker da nisam provjerio u biosu da li je isto vrijeme, ali mislim da je, ako problem je i dalje tu (citajte dalje)
To je bilo prije par dana. Kako je problem bio prisutan, stavio sam win 7, na SSD iz potpisa. neko vrijeme je bilo sve oke, ali onda sam skuzio da mi se sat opet vrti (ovaj put na 1 ujutro). i opet problemi sa paljenjem/gasenjem
Rekao bi da sam probao sve (ali ocito nisam). Raskopao sam i sklopio komp 3 puta, jos jednom kada su dosli frendovi (3 glave je bolja od jedne, ne).
Ali bez uspjeha. Dakle sve je novo osim napajanja i HDDa (i graf ocito, koju cekam da mi dode, do tada koristim ovu, ali frend je donio svoju graf i bilo je isto)
Komp radi probleme i bez HDD/SSDa.
Istekam HDD i opet se nece ugasiti na pwr tipku niti upaliti.
Clearao sam cmos, vadio bateriju (prije nego sam stavljao win7).
I komp se sporo boota (nekad) treba mu 1:25min da mi dode u win.
Problem u svemu je to sto je to nekada, nekada radi super, nekada ne. Bilo kako bilo, "motor" kompa je novi, ne bi se trebalo to dogadati.
Da barem ne radi nekaj, pa oke, ali kada se upali, koristim komp potpuno normalno.
Ima li itko ikakvu ideju? sto? kako detektirati/rijestiti problem?
Jedino sto mi je palo na pamet, probati sa nekim aplikacijama za dijagnostiku i(li) zamoliti nekog tko ima slican komp kao ja pa da probam mijenjati komponentu po komponentu.