ljudi evo mislim da je komp sad stvarno crko, tj mislim da mi je crko hdd ali nisam siguran pa bih htio vašu pomoć
naime, kroz prošli tjedan mi se znalo dogodit da se komp sam od sebe resetira ali ipak kako je počela škola nisam imao vremena nešto detaljnije to proučit.
to se dogodilo mislim da tri puta, ali kažem da komp nije niti bio mnogo u pogonu tako da je i to puno.
e i onda, prekjučer komp mi se opet sam od sebe restartao ali ovaj put nisam niti bio za kompom nego sam nešto drugo radio tih 5 minuta, ali sam čuo po onom zvuku da se komp restarta i kada sam se vratio pisalo je na ekranu: boot failure...
pokušao sam ponovo upalit komp i onda mi se pojavila sljedeća poruka (pojavi mi se ono da stisnem del za ulazak u bios a nakon toga ništa, pa onda ovaj tekst:
intel boot agent version 4.0.22
client MAC ADDR: 00 10 DC 96 FC 00
GUID: FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFF
DHCP...
malo nakon toga:
PXE EP3 no boot filename received
PXE MOF exiting intel PXE ROM
i još nakon toga:
boot failure
insert boot diskette in A...
ja sam stavio i cd sa windovsima jer sam prvo mislio da je problem softverski, ali onda kada sam htio reinstalirat windowse piše mi da ne nalazi niakakvu particiju sa instaliranim winsima. probao sam repairat i opet isto.
onda sam probao sam spotmao boot cd, tamo ima opcija za recover tih boot filenameova i kad ono i tamo mi piše da ne nalazi nikakavu particiju. onda sam još išao provjerit je li mi nalazi bilokakve podatke pod recover data ali piše da ne nalazi nikakve podatke.
tak sam na kraju zaključio da mi je valjda crko hdd, ali nadam se da vi znate nešto više (a sigurno znate)
mogu li ja išta pokušat popravit ili je baš crko skroz? komp mi je star i ionako sam planirao ove godine novi kupit pa onda ako se treba nešt puno mijenjat i popravljat onda mi je valjda bolje da kupim sve novo.
ima li šanse da je nekako barem spasim podatke koje su bili na tom hdd-u ili kako da ga pokušam popravit.
hvala unaprijed na pomoći, makae je već skoro 11 sati, ali hakeri su uvijek budni nadam se
EDIT: hvala ljudi riješeno napokon!!!