Komp se nakon "beep_a" zamrzne

poruka: 10
|
čitano: 2.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Matična "ASus" P8QPL-AM, upali, čuje se jedan kratki "beep", dođe do "usb mass storage" i tu stane, kao na slici. U bios se ne može ući, reset biosa napravljen, nema ništa drugo priključeno, osim cpu, memorija i disk.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2018 11:17 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Meni se isto brickao Bios na ovoj ploči, ništa nije pomagalo niti clear cmos, vađenje baterije... ništa.

Ako imaš DVD od matične gdje su gore driveri stavi to u DVD ROM, restartaj računalo i malo pričekaj.

EDIT: Možeš i na USB staviti BIOS i uštekati u komp, imaš na netu uputstva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2018 11:22 (pqweasdyxc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Komp se nakon "beep_a" zamrzne

ako je nakon beepa (jedan OK.. uobičajeno, provjeriti) tad bi BIOS morao raditi (ali kod kvarova nikad nije 100%..).

-u BIOS moraš uči odmah-brzo, ne čekati sliku na ekranu.. tipkaj (ne držati) od trenutka paljenja npr del ili F2.. ovisno koja je tipka za ulazak u bios..

-odspoji sve, disk, kabel ili ako imaš dodatni usb kontroler izvadi.. pa ako to nije izvadi sve što možeš, dospoji baš sve, npr frontpanel kablove-usb.. i vga ako je dodatna (koristi internu)..

-ako ni tad ne možeš u bios, tad je mbo crkla, možda flashanje pomogne ali za to mora barem taj dio biosa raditi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

A vjerojatno je crkla, iako daje pravi "beep" i reagira kad nema memorije. Da je bar crkla definitvno, nego mi neda mira. Vjerojatno je nedavno pokupila djelić groma, a jedino moguće preko mrežne, a opet da je prošlo kroz ruter, koji je ostao čitav i radi.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imaš li možda koji USB stick uštekan u komp ??? Ako da izvadi ga pa onda probaj

AMD=pokvareni podmukli gadovi !!!
16 godina

Nema ništa uštekano u usb, samo ps2 tipkovnica, što bi trebalo biti sljedeće, nakon "usb mass storage", taj sklop stopira?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

probaj bez HDD je su oni slijedeći ...

Koji su diskovi  PATA , SATA ... ?

16 godina

Sve uređaje učita i stane, znači kad bi trebao početi čitati sa diska, tu se zaustavi. Mislim da je neka sitnica, ali je ne mogu odgonetnuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

odspoji SVE.. ako prolazi post, tad nastaviš dodavati, tipkovnicu, itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Evo samo da javim da sam riješio problem, na sebi svojstven način, sve ili ništa. Pošto sam sumnjao na lan "chip", koji se grijao previše, zagrijao sam ga još više i odstranio pincetom, sad ploča boot_a, bios je pristupačan, instalirao sedmicu, sve uredno, samo ne radi lan, dodat ću mrežnu karticu, da riješim i taj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice