Kako spojiti Windows Media Center(PC) sa TV-om?

poruka: 9
|
čitano: 10.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam jedan televizor u sobi na koji bih volio spojiti Windows Media Center no taj TV nema uobičajne priključke nego samo SCART.

Zanima me kako da komp spojim s TV-om i da imam Funkcionalan Windows Media Center u sobi.

Samo mi recite (naravno ako znate) što?, kako?, čime? da to učinim funkcionalnim! Samo mi je taj SCART problem (možda postoje prikljućci za njega)!  Smijeh

Pomozite!!!

Bolje izgubiti trenutak u životu nego život u trenutku!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2008 21:47 (Domagoj).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako spojiti Windows Media Center(PC) sa TV-om

Pretpostavljam da imaš nekakav činč ili svhs izlaz iz video kartice, stoga samo trebaš kupit adapter, nije skup i lako se nabavlja. Dakle nabaviš kabel za svhs ili činč (ovisno što imaš) i adapter, te spojiš i tako si sredio video. Što sa zvukom? Zavisi kakve ti izlaze ima zvučna kartica. Ovako, u najgorem slučaju imaš izlaz za slušalice. Dakle što sa time i gdje to spojit. Možeš nabavit (ili napravit -lako je ) adapter sa 3.5 mm na audio činč  i spojit na adapter koji si kupio (činč adapter na scart inače ima ulaz za 3 činča). S druge strane možeš i spojit na audio liniju. Javi čime raspolažeš ( izlazi na kompjuteru) i eventualno ulazi na liniji. 

17 godina
neaktivan

Mislim da ti samo slika neće biti u boji već crno-bjela ...

17 godina
neaktivan
anonime kaže...

Mislim da ti samo slika neće biti u boji već crno-bjela ...

Ok, provjerila, u nekim situaciama može bit crno-bijela slika. Na netu postoji miljun objašnenja zašto se to događa, ali uglavnom ako kupiš pravi adapter (ne univerzalni) sa svhs-a na scart to se ne bi smilo događat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 17:10 (manic).
17 godina
neaktivan

Crno bijela slika se dobije sa nVidijinim driverima 91.nešto sa novima ne...

Bez brige..

Scart adapter košta od 10 - 25kn, gdje nađeš...

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Pretpostavljam da imaš nekakav činč ili svhs izlaz iz video kartice, stoga samo trebaš kupit adapter, nije skup i lako se nabavlja. Dakle nabaviš kabel za svhs ili činč (ovisno što imaš) i adapter, te spojiš i tako si sredio video. Što sa zvukom? Zavisi kakve ti izlaze ima zvučna kartica. Ovako, u najgorem slučaju imaš izlaz za slušalice. Dakle što sa time i gdje to spojit. Možeš nabavit (ili napravit -lako je ) adapter sa 3.5 mm na audio činč  i spojit na adapter koji si kupio (činč adapter na scart inače ima ulaz za 3 činča). S druge strane možeš i spojit na audio liniju. Javi čime raspolažeš ( izlazi na kompjuteru) i eventualno ulazi na liniji. 

Imam grafičku nVidia GeForce  PX8600GT uz nju je došlo i HDMI kablo sa svim živim prikljućcima, a matična podržava 8.1 surround sound!
I raspolažem najnovijim driver-ima!

Bolje izgubiti trenutak u životu nego život u trenutku!
17 godina
neaktivan
WSeven kaže...
Imam grafičku nVidia GeForce  PX8600GT uz nju je došlo i HDMI kablo sa svim živim prikljućcima, a matična podržava 8.1 surround sound!
I raspolažem najnovijim driver-ima!

Ovako, pretpostavljam da je taj kabel koji spominjes ovo: http://img139.imageshack.us/img139/7020/s12oh4.jpg Koliko ja vidim tu je vga adapter i RGB adapter (za svaku boju jedan izlaz). Mislim da su adapteri za ta dva formata na scart skupi i komplicirani tako da ti se najbolje isplati iskoristiti svhs izlaz kojeg vjerojatno imaš. Dakle, na toj grafičkoj bi uz 2 DVI izlaza trebao biti i svhs izlaz: http://img139.imageshack.us/img139/8704/s11sw5.jpg 
Kada promislim, najbolje je da uzmeš neko gotovo rješenje tipa (pc to tv). Vjerojatno imaš svhs izlaz iz kartice (provjeri - trebao bi biti kao izlaz označen sa TV na 2. slici) i minimalno 3.5mm audio izlaz. To je kombinacija koju većina pc-a ima (čak i 99% laptopa) pa postoje gotova pc to tv rješenja koja iskorištavaju te izlaze. To ti ovako izgleda: http://img184.imageshack.us/img184/923/s14zf1.jpg . Dakle ideš u specijaliziranu trgovinu tipa Chipoteka i kažeš im: imam svhs i 3.5mm audio izlaz na računalu i scart na televizoru, dajte mi neko rješenje. I onda ih pitaš o povratu u slučaju da ne funkcionira i kada ste se dogovorili lijepo uzmeš i valjda će raditi bez problema (zašto ne).
E i još mogu samo nadodat: šteta što nemaš neki lcd tv kada imaš dva dvi izlaza da ne stoje neiskorištena Belji seNamigiva (šalim se).
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 11:25 (manic).
16 godina
neaktivan
kako da spojim tv sa kompom

pozdrav svima!

ako bi neko mogao pomoci kako da spojim tv i komp,da imam sliku sa kompa na tv.

to je sve sljakalo dok sam imao xp,a sad imam vistu.

hvala svima unaprijed

darijo jurcevic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: kako da spojim tv sa kompom

Evo i kod mene taj problem jednostavno nemam pojma kako da mi prikaže sliku na TV-u .Odnosno da napravi overlay kad idem u opcije jednostavno mi ne prepoznaje LCD nemam pojma što više da napravim.Tek kada prevucem kompletan wmc onda radi ali dok mi je na primarnom monitoru ne prikazuje sliku na lcd-u.A windowsi su složeni na extended desktop!.Jel moguce da ne može odvojeno prikazati sliku na LCD?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice