Kako obrisati virus

poruka: 47
|
čitano: 17.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

Molim za pomoć prije par dana mi se pojavila obavijest da mi je akcijski centar za sigurnost isključen i ne mogu ga uključiti nikako i isključen mi je antivirusni program  microsoft security essential i ne moga ga pokrenuti jedino u safe modu i tamo ne nalazi ništa. Uspjela sam skinuti avg i on mi nađe neke viruse 7 kom Pci.sys, hooked import ntoskrnl.loDetachDevice->spco.sys+0x6953C i još atapi.sys i sl. i ne mogu ih obrisati, a tamo gdje piše da se nalaze ih nema. I ne radi mi Internet Explorer. Što da radim, kako da to maknem???

0 2 hvala 0
15 godina
Kako obrisati virus

Kreiraj novi account i daju mu administratorske ovlasti. Nakon toga trenutnom account-u dodjeli user ovlasti. U novom account-u instaliraj neki normalan AV recimo NOD32 i skeniraj kompletan sistem. To bi trebalo ukloniti sve viruse sa računara.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Re: Kako obrisati virus

Malware Bytes... SuperAntiSpyware... stavi Avast... skeniraj, makni taj Microsoft Security Essential ako nemaš oriđiđi windowse... 

Only God Can Judge Me
16 godina
neaktivan

imam original windows. sa malware sam probala i on ništa ne nađe!

16 godina
avam kaže...

imam original windows. sa malware sam probala i on ništa ne nađe!

Ako ti je mrsko i neda ti se čekat da to programi antivirusni riješe,a pitanje je hoćel riješit po meni riješenje ti je reinstall windowsa..

Softwer
16 godina
neaktivan

to mi baš i nije neka opcija, ali koji antivirus to može riješiti? Kad ga ili ne nađe ili ga ne može obrisati?

13 godina
Kako obrisati virus

Kao što je kolega poviše preporučio ako nisi siguran kako eliminirat virus najjednostavnije je nanovo instalirat Win7!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Kako obrisati virus

nije nuzno da je taj API kernel hook dio rootkita.  slicna ponasanja izvode legalni programi emulacije,kao alcohol, deamon tools i sl.

nije na odmet posluziti se Kaspersky TDSSKillerom.  sumnje postoje na rootkit, ali mozemo odagnati sa ovim alatom.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Kako obrisati virus

Da li si pokušala pomuću user account-a, kako sam ti opisao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam točno kako to napraviti? mislim na kreiranje accounta. i da li ću moći obrisati taj novi account

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 22:23 (avam).
17 godina
Kako obrisati virus

otvori onaj moj link, i klikni za download ovdje

po skinutom fajlu, klikni desnim misem i raspakiraj na desktop (unrur, unzip ili sl)

pokreni TDSS i zatim u njegovom prozoru skeniranje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
avam kaže...

Ne znam točno kako to napraviti? mislim na kreiranje accounta. i da li ću moći obrisati taj novi account

cuj. kao sto kazes. MSE ti se neda otvoriti, IE je zablokirao...sve su to simptomi tvdokornije napasti.  preporuka da ce ti NOD pocistiti sistem na osnovu administratorskog accounta je mala / nikakva.

bezbroj je opcija ciscenja:

- rescue cd ..kaspersky rescue cd, avira rescude cd, bitdefender rescue cd, dr web itd itd.   rescue cd skenira ugasen system.  olaksan mu je posao jer nema pokrenutih malware procesa. 

- ako si rekla da ti radi safe mode, mozes pokrenuti bezbroj solidnih alata....da nabrojim random neke..

Dr.Web Cure it

MBAM

HitmanPro

sve ovo moze bilo koji laik pokrenuti.  nema komplikacija.  nisi trebala nista instalirati,kao avg i sl.  nepotrebno zatrpavas sistem.

rescue cd ipak treba zaprziti iso i pravilno bootati.  premda mi je to najdraze rjesenje za "zaklani pc".

sretno i lijep pozdrav

16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

Ja bih preporucio ComboFix, maleni, ali i nevjerojatno moćan čistač virusa koji me nikada nije iznevjerio. U 3 godine, njemu sam na čišćenje od virusa povjerio više od 100 računala (radio sam kao serviser na terenu).

Sve je počelo kad sam se bio zarazio nekim gadnim virusom, osprobavao sam ja mnoge alate, MBAM, SuperAntiSpyware itd. i nijedan ga nije uspop potpuno iskorijeniti, uvijek bi se vraćao. Sve dok mi kolega rambox{#}  nije preporučio ComboFix. Tada sam ga se potpuno riješio.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Safe mod -> Avast Free -> Boot scan 

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
17 godina
Kako obrisati virus

ComboFix je za napredne korisnike i to je nuzno naglasiti. 

Sve ovo putem Combofixa uz predoceni log, moze joj rijesiti provjereno sposoban korisnik @total,pa neka se njemu javi na pm.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

kaspersky mi je našao 1 virus ili što već i obrisao. Ali i dalje ne mogu upaliti akcijski centar

0 0 hvala 0
15 godina
Kako obrisati virus

Napisao sam "neki normalan AV" što ne znači da mora NOD (BTW NOD koristim godinama i nemam nikavih problema, ne znam u čemu je problem).

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Kako obrisati virus

sve 5 za Eset...nego ako se moze izbjec nepotrebna instalacija, zasto ne pokrenut specijalizirane alate koji ne iziskuju instalaciju.  osim toga, komercijalan je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

evo probala i combofix i opet ne da uključiti akcijski centar.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
avam kaže...

A jel reinstaliran AV? Jel ComboFix vrtio do kraja? Koliko mu je trebalo?

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
16 godina
neaktivan

je reinstaliran je, combofix je radio nekih 15 minuta i do kraja! Sad mi za akcijski centar kaže da se ne slaže s drugim računima

13 godina
neaktivan
avam kaže...

javi se @total forumašu jer treba raditi i sa OTL alatom ili rougkillerom tako da obavezno se javi njemu.

Poželjno je stisnuti HVALA
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fero kaže...
avam kaže...

javi se @total forumašu jer treba raditi i sa OTL alatom ili rougkillerom tako da obavezno se javi njemu.

Ovdje ti je link za Combofix pa pogledaj kako se radi sa njim i možda si nešto preskoćila jar navedeno je kako se koristi i ako je jedna stavka od toga prekršena ili preskoćena onda možeš imati problema.

http://av-gurus.blogspot.com/2011/06/koristenje-combofix.html

16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

Sve sam tako i napravila, više nema virusa, ali i dalje ne mogu uključiti centar za sigurnost i antivirusni uključiti ili maknuti microsoft ess. Javila sam se onom forumašu, čekam odgovor

1 0 hvala 0
14 godina
Kako obrisati virus

Tvoj problem ces rijesiti na sljedeci nacin:

1-Sistem restoreom vrati na tocku kada ti je sve fino radilo!

2-Tada skini Malwarebytes(znam da si vec skenirala) i pokreni full scan u SAFE MODU!

To bi trebalo rijesiti stvar!

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Kako obrisati virus

System restore-om ne možeš obrisati viruse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

system restore ne mogu uključiti jer mi neda nažalost

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako obrisati virus
@avam
Kad radiš sa Combofix-om on ti gasi servise tako da bi to bilo zbog ćega ti je ugašeno. Nadam se da si ostavila Combofix log i takoďer u većini slućajeva se radi i sa OTL alatom u kombinaciji , te se i sa njim radi scan i čuva log scana.
Ovo sve rade samo iskusni korisnici jer po logu vide što treba brisati. Malo si požurila i sa Combofixom jer ne znaš čitati njegov log.

Pozz !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno da nisam ostavila combofix.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice