Graficka na 250w PSU

poruka: 3
|
čitano: 1.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Graficka na 250w PSU

Pozdrav!

Ne znam da li bi ovo islo pod napajanja ili graficke, pa mozda bolje da je ovdje.

Doslo do mene slijedece racunalo:

HP dx2200

CPU: Intel Pentium D 2.8 GHz

MBO: MS-7254 ver 3.0

RAM: Transcend 1GB ddr2 533 MHz jedna plocica (iako planiram prosiriti na bar 2x1GB)

HDD: ce biti SATA WD2500 BEVS iz laptopa, kod "testiranja" je bio koristen neki PATA ExcelStor od 80GB

opticki: neki DVD (samo prilikom instalacije OS-a, nakon toga ga planiram iskopcati s napajanja)

ostalo: Compaq PS/2 tipkovnica (neka generic), Logitech USB mis (neki generic), integrirani zvucnici (nesto bezveze)

grafika sa MBO: Ati xpress 200 256MB shared

PSU:   Bestec ATX-250-12(PFC)(ROHS)

250W MAX

+12V/14A,   -12V/0.8A

+5V/25A,   +5VSB/2A peak 2.5A

+3.3V/18A

Napajanja mi nisu jaca strana pa nisam siguran koje su sve info potrebne.

Ono sto me zanima je kakvu bi graficku ovo napajanje moglo pokrenuti?

Volio bih ako je ikako moguce sto manje potrositi po pitanju napajanja (da ne kupujem novo) ali ne znam sto je najsigurnije. Po internetu sam nasao nesto informacija, ali vecina se na kraju svela na "kupi bolje napajanje".

Testirao sam komp sa Sapphire Radeon 3650 i vrtjelo je na dosta visokim postavkama NFS Underground 2 (pokusaj opterecivanja graficke) nekih 10-ak min. Tada se komp smrzao zbog, kako sam kasnije otkrio, previse prasine na CPU cooleru zbog cega bi se pregrijavala maticna (da, malo cudno zvuci ali cini se za sada istinito). Ono sto sam primjetio da se ventilator na procesoru nije ubrzao kao sto je to radio kada bih igrao na integriranoj grafici (i tada bi se isto ubrzo smrznuo). Sad kad je cooler ociscen, ventilator se vise ne ubrzava niti se komp smrzava. Ali, kad je bila koristena 3650 ventilator se uopce nije ubrzao kao sto je to radio na integriranoj grafici... zato jer je graficka povukla previse struje da bi ostalo dovoljno za ubrzanje ventilatora?

Ako ima jos kakvih pitanja, samo dajte :)!

Unaprijed hvala na idejama i prijedlozima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka na 250w PSU

Ili, da malo pojednostavim upit: razmisljam o 7600gt ili 8500gt, da li bi ova konfiguracija radila s nekom od ove dvije kartice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Graficka na 250w PSU
Nadion kaže...

Ili, da malo pojednostavim upit: razmisljam o 7600gt ili 8500gt, da li bi ova konfiguracija radila s nekom od ove dvije kartice?

Niti jednu od te dvije grafičke, 7600gt sa ddr3 memorijom je otprilike iste snage i memorijske propusnosti ko HD 3650 sa istom količinom ddr3 memorije. No zbog proizvodnje na 55nm HD 3650 troši znatno manje struje, i manje se grije od 7600gt tak da nema dileme a 8500gt sa istom količinom ddr3 memorije ima duplo manju memorijsku propusnost od 7600gt i HD 3650.{#}

Znači ak moš nabavit ovako ili onako, preko oglasnika nebitno kak jedna HD 3650 bit če najbolje rješenje za takvo napajanje s obziorm na performanse.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 18:47 (rambox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice