Eksterni hdd Datastore od 2Tb prilikom pokretanja daje neke čudne zvukove, zujanje kao da pokušava zavrtiti ploče ali nemože. Komp ga ne prepoznaje a ni disk menager ga nemoze formatirati. Kod pokušaja low level formata kaže - 1117 DeviceI/O error i ni tu ne mrda. Čini mi se da je nekakva elektronika unutra otišla, ali kako je to malo "jača" pila za posao sa firewire 800/400, eSATA i USB 2 konekcijama probao bih ga popraviti. Zna li netko neki servis u Zagrebu koji radi takve stvari po nekim razumnim cjenama. Dakle ne treba mi data recovery već dijagnostika i vjerovatno neka izmjena elektronike.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Digni Linux Ubuntu pa testiraj. Ako Ubuntu kaže da je neispravan onda stvarno i jeste.
..ne treba mi data recovery već dijagnostika i vjerovatno neka izmjena elektronike.
-izvadi HDD (to su normalni diskovi, 3.5"/2.5") i spoji direktno na MBO. Ako radi znači da je crkla elektronika kućišta. Ako ne radi, tad je HDD..
..ne treba mi data recovery već dijagnostika i vjerovatno neka izmjena elektronike.
-izvadi HDD (to su normalni diskovi, 3.5"/2.5") i spoji direktno na MBO. Ako radi znači da je crkla elektronika kućišta. Ako ne radi, tad je HDD..
Točan odgovor.
Samo da potvrdim da su zadnja dva posta najbolji savijet koji mozes dobit. 2 HDD-a u 2 tjedna. jedan poklon iz njemacke, dok drugi iz T-coma na potpis nekog suludog ugovora na suludo dug period vremena. Nakon par dana oba krepala. jedan je vrisnuo u mom kompu dok je drugi krepao u braticevom. Izvadio diskove iz kucista i stavio ih u komp (kupio u linksu onaj adapter sa 2.5 na 3.5 i eto, sad nakon 3 god su ti diskovi jos uvijek prekrasni i rade sto trebaju.
Ubuduce uvijek preporuka. nemoj kupovat gotovi externi hard ako ti je stalo da bude pouzdan i dugo radi. Naravno, ako platis suludu cijenu onda je dobar ali inace kupuj to dvoje odvojeno. Imas dvije odvojene garancije, i mozes ugurat drugi u kuciste ako prvi napunis.
cheers!