Imam komp:
Q6600 @ 3Ghz
2x2Gb OCZ 1000MHz
Asus P5Q-E
Gtx260
Vista x64 SP1
Temperature su mi u full loadu: procesor 60max , grafička 70max, disk 35 tak da mislim da to nije problem. Nemam virusa na kompu nikakvog, provjereno s nod32 i spybot-om.
Sve je radilo super bez ikakvih problema.Igral sam Crysis i need for speed pro street s overclockiranim procesorom i bilo je sve stabilno nikakvih problema.
Onda sam prije 2 dana igral need for speed i nestalo mi je struje u stanu. Nakon što je došla struja počeli su prvi problemi, išel sam si provjeriti mail na netu i odjednom BSOD. Pisalo je nekaj tipa: Da bi se sprječila daljnja oštečenja windowsi će se ugasiti, nakon restarta pokušajte sljedeće 3 opcije.... tak nekaj. Također nakon igranja 15min Crysisa opet BSOD. Pa razni errori u windowsima npr. desni klik na my computer i ništa se ne otvara, pa exproler has stoped working. Imal sam igru NFS Pro Street na dva dvd-ja sa 45 rar fileova koje treba spojiti i kad ih kopiram na disk i kad ih s winrarom idem spojiti javlja greške na pojedinim rarovima i to svaki put kad probam spojiti na drugima npr. jednom 11,33,44 a drugi put 5,9,10 a prije par dana sam normalno spojil nije bilo problema s tim fileovima.
Pa sam danas reinstaliral windowse jer sam mislil da su se možda sje**** kad je nestalo struje jer nije bil napravljeni normalan shut down. Nakon kaj sam instaliral sve drivere opet BSOD. Pa onda kad probam instalirati 3dmark vantage mi javlja error ko kod spajanja rar fileova od igre: .cab file may be corrupted i kod instaliranja directx-a 9 mi je izbacilo neki error.
Pokrenul sam Windows memory diagnostic tool pri startanju Viste i taj program mi napiše da mi hardware ima problem. Probal sam s memtest86+ testirati memoriju ali kad skinem i idem pržiti iso dosta dugo prži taj mali file i na dvd-ju izgleda kaj da mi je zapršilo oko 1gb i ne diže ništa s tog dvd-a. Možda mora biti običan cd a ne dvd?
Sad sam spustil procesor na normalnih 2.4Ghz i memorija sad radi na 800Mhz i opet imam error kod instaliranja 3dmarka ali nisam još dobil nikakav bsod jer sam to sad spustil par trenutaka prije nego kaj pišem ovaj post. Ali onaj Windows memory diagnostic tool i sa ne overclockiranim kompom javlja da imam problem.A i prije je sve radilo tak overclockirano na 3GHz i memorija na 1000MHz ( baš radi na 1000MHz nije ddr2 na 800) i normalno sam igral crysis nfs.
Molim savjete i pomoć da skužim u čemu je problem. Ja sad mislim da je u ram-u problem jer Windows memory diagnostic tool javlja problem ali nemogu skužiti kak spržiti memtest i pokrenuti ga da onda prvo ram istestiram.