BSOD i reset računala i razni errori

poruka: 7
|
čitano: 2.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam komp:

Q6600 @ 3Ghz

2x2Gb OCZ 1000MHz

Asus P5Q-E

Gtx260

Vista x64 SP1

Temperature su mi u full loadu: procesor 60max , grafička 70max, disk 35 tak da mislim da to nije problem. Nemam virusa na kompu nikakvog, provjereno s nod32 i spybot-om.

Sve je radilo super bez ikakvih problema.Igral sam Crysis i need for speed pro street s overclockiranim procesorom i bilo je sve stabilno nikakvih problema.

Onda sam prije 2 dana igral need for speed i nestalo mi je struje u stanu. Nakon što je došla struja počeli su prvi problemi, išel sam si provjeriti mail na netu i odjednom BSOD. Pisalo je nekaj tipa: Da bi se sprječila daljnja oštečenja windowsi će se ugasiti, nakon restarta pokušajte sljedeće 3 opcije.... tak nekaj. Također nakon igranja 15min Crysisa opet BSOD. Pa razni errori u windowsima npr. desni klik na my computer i ništa se ne otvara, pa exproler has stoped working. Imal sam igru NFS Pro Street na dva dvd-ja sa 45 rar fileova koje treba spojiti i kad ih kopiram na disk i kad ih s winrarom idem spojiti javlja greške na pojedinim rarovima i to svaki put kad probam spojiti na drugima npr. jednom 11,33,44 a drugi put 5,9,10 a prije par dana sam normalno spojil nije bilo problema s tim fileovima.

Pa sam danas reinstaliral windowse jer sam mislil da su se možda sje**** kad je nestalo struje jer nije bil napravljeni normalan shut down. Nakon kaj sam instaliral sve drivere opet BSOD. Pa onda kad probam instalirati 3dmark vantage mi javlja error ko kod spajanja rar fileova od igre: .cab file may be corrupted i kod instaliranja directx-a 9 mi je izbacilo neki error.

Pokrenul sam Windows memory diagnostic tool pri startanju Viste i taj program mi napiše da mi hardware ima problem. Probal sam s memtest86+ testirati memoriju ali kad skinem i idem pržiti iso dosta dugo prži taj mali file i na dvd-ju izgleda kaj da mi je zapršilo oko 1gb i ne diže ništa s tog dvd-a. Možda mora biti običan cd a ne dvd?

Sad sam spustil procesor na normalnih 2.4Ghz i memorija sad radi na 800Mhz i opet imam error kod instaliranja 3dmarka ali nisam još dobil nikakav bsod jer sam to sad spustil par trenutaka prije nego kaj pišem ovaj post. Ali onaj Windows memory diagnostic tool i sa ne overclockiranim kompom javlja da imam problem.A i prije je sve radilo tak overclockirano na 3GHz i memorija na 1000MHz ( baš radi na 1000MHz nije ddr2 na 800) i normalno sam igral crysis nfs.

Molim savjete i pomoć da skužim u čemu je problem. Ja sad mislim da je u ram-u problem jer Windows memory diagnostic tool javlja problem ali nemogu skužiti kak spržiti memtest i pokrenuti ga da onda prvo ram istestiram.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: BSOD i reset računala i razni errori

Izgleda da je nekaj stvarno pošlo po krivo za memoriju nakon što se struja vratila.

Kaj se tiče memtest-a da li mora biti DVD ili CD - u README.TXT memtest navode samo CD.

Postupak za memtest ti ne treba vidim pisati jer si ga sam odigrao.

Možeš probati još jednu stvar - probaj radi naizmjence sa samo jednim memorijskim modulom. Odma ćeš vidjeti da li je do memorije (jedino ak nisu oba dobila po tamburi).

Nego, kaj se tiče da ti na DVD zapiše cca 1 gb - to ti je "DVD High Compatibility Mode" i navodno se primjenjuje radi izbjegavanja problema nekompatibilnosti sa nekim playerima i drajvovima... 

Samo mislio sam da se to pojavljuje kod kreiranja DVD video medija, a ne BOOT...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 22:14 (mrgud).
17 godina
neaktivan

Skužil sam kaj sam krivo radil kod prženja memtesta. Defaultni program za .iso mi je bil winrar pa ja opče nisam gledal nego sam iso prvo extractal a onda tek pržil neki iso koji je nutra bil. Promjenil sam da mi je defaultni nero pa sam odma taj iso spržil i radi sad. Radi i na dvd ako se sprži.

Odma kod prvog pokretanja memtesta u roku 10min mi je našlo 5000 errora.

Sad idem testirati svaku pločicu posebno pa bum onda videl.Garanciju imam ali me zanima ako samo jedna pločica ne radi moram nositi na zamenu oba dvije jer sam kupil u dual kit pakiranju?.

Samo mi nije jasno kak je moglo nestajanje struje utjecati na memoriju. Pa ono kad nestaje struje svi podaci iz memorije se gube i to je to ili? I dok je nestalo struje odma sam ja isključil prekidač na napajanju i na produžnom kablu i kad je struja došla onda sam ih tek uključil. Napajanje je Corsair tx 650W.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 13:55 (hUntEr).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: BSOD i reset računala i razni errori

Bitno da ti garancija vrijedi.

A sad da li ćeš morati nositi oba MM zavisi od uvjeta garancije. Možeš probati dogovoriti u dućanu.

Mada mislim da će uzeti oba "na probu" itd ...

Nego, napajanje je prva liga, sa raznim zaštitama (previsoki, preniski napon...) tak da ono ne bilo uzrok.

Samo pazi kaj ćeš odgovoriti na pitanje servisera "A što se dogodilo ...."Izlanuo se

17 godina
neaktivan

Evo testiral sam oba dvije pločice:

Jedna pločica prolazi 1 krug testiranja i na 800 i na 1000MHz bez greški i sa i bez overclockinja procesora. Druga pločica u svim utorima i na 800Mhz već na 1% počinju errori i ne staje ih pronalaziti memtest i tako na svim utorima.Nađe već na početku 1000errora i ak sam dobro skužil na adressi od 1576mb. Sad radi komp sa samo jednom pločicom koja prolazi memtest i nemam nikakvih bsod-a ni errora. Instaliral sam crysis i igral 1 sat isto bez problema. Sutra bum prvo nazval dal trebam oba dvije donesti ili jednu samo pločicu.

A rekel bum da je samo od sebe počelo kak je i bilo. Nisam ju overclockiral ni ništ.

0 0 hvala 0
17 godina

a cuj... memorija je pretrpila manju udar i nastradala... memorija je i inace preosjetljiva na te udare... i najcesce strada...

uzmi meorije i neka ti ih zamijene

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobil sam novu memoriju , testiral ju je isto s memtestom. Prvo nije mogel najti u skladištu memoriju pa mi je rekel da trebam čekati do sljedeće srijede da im dođe. Za 10min me zval na mob da ju je pronašel i dobil sam novu memoriju (oba dvije pločice jer je dc kit).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice