Brzina interneta na TV 50 puta manja od stvarne

poruka: 9
|
čitano: 5.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Znači imam samsung 4k smart tv i naravno zbog praktičnosti kad gledam youtube,twitch, legnem u krevet i upalim to sve preko tv, no imam ogromne probleme sa brzinom interneta, uslikao sam test brzine na tv, i moju stvarnu brzinu interneta, doslovno ne mogu ni u 720p gledati ništa. Tv je wifijem povezan na moju mrežu, na slikama dolje vidite razliku, počelo me je već gadno iritirati. Spajanje kabelom ne dolazi u obzir da provlačim još jedan kabl zbog tv-a, a wifi za takve stvari poput videa bi trebao radit dobro, premda na svim mobitelima u kući je brzina 50 na wifiju, također i na laptopima, znači nije do mog neta, nije do wifija, nego je vjerovatno do tva, pa me zanima zašto, znači ovo je učestal problem brzina od 2, 3 maksimalno učestalo štekanje šta god pokrenem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Brzina interneta na TV 50 puta manja od stvarn
BeLLicus kaže...

Znači imam samsung 4k smart tv i naravno zbog praktičnosti kad gledam youtube,twitch, legnem u krevet i upalim to sve preko tv, no imam ogromne probleme sa brzinom interneta, uslikao sam test brzine na tv, i moju stvarnu brzinu interneta, doslovno ne mogu ni u 720p gledati ništa. Tv je wifijem povezan na moju mrežu, na slikama dolje vidite razliku, počelo me je već gadno iritirati. Spajanje kabelom ne dolazi u obzir da provlačim još jedan kabl zbog tv-a, a wifi za takve stvari poput videa bi trebao radit dobro, premda na svim mobitelima u kući je brzina 50 na wifiju, također i na laptopima, znači nije do mog neta, nije do wifija, nego je vjerovatno do tva, pa me zanima zašto, znači ovo je učestal problem brzina od 2, 3 maksimalno učestalo štekanje šta god pokrenem. 

hm..

jel si probao vidjeti ili na neku shemu pribliziti wifi modem tv-u?

Pa ako je to problem onda eventualno uzeti neki extender pa na njega spojiti TV..

pls navedi model tv-a, na kraju imas i powerline opciju.

pogledaj ovo "http://www.tomsguide.com/answers/id-3577588/slow-internet-speeds-samsung.html"

i ovo : http://forums.bestbuy.com/t5/TV-Home-Theater/Wi-fi-download-speed-on-my-Smart-TV/td-p/1046576

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2018 13:54 (toxic).
11 godina

Nije stvarno daleko, 5 metara udaljenosti, nebi smjelo biti nikakvih problema, pogotovo jer ih nema na uređajima koje koriste wifi a testirao sam ih i na većim udaljenostima nego što je tv od modema. Evo ga model https://www.samsung.com/sg/tvs/uhdtv-mu6100/UA49MU6100KXXS/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BeLLicus kaže...

Nije stvarno daleko, 5 metara udaljenosti, nebi smjelo biti nikakvih problema, pogotovo jer ih nema na uređajima koje koriste wifi a testirao sam ih i na većim udaljenostima nego što je tv od modema. Evo ga model https://www.samsung.com/sg/tvs/uhdtv-mu6100/UA49MU6100KXXS/

Probaj uci u postavke modeme i vidjeti imas li kakvu prioritizaciju uredaja na WIFI-u.

Zatim probaj ovo rjesenje na drugom linku slican ili isti problem rijesio : I fixed this problem by switching from the 5GHZ Wifi option to the regular one.

Cini se da na netu ima jako puno problema na relaciji wifi + samsung

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2018 14:00 (toxic).
14 godina

Rekao si da ti je "TV povezan s netom preko Wifi-a".

Zanima me slijedeće:

- da li ti je wifi kartica ugrađena u TV,

- da li si uštekao USB wifi dongle u usb utor u TV,

- ili koristiš nekakav ekstender pa iz njegovog ethernet porta

spajaš se u ethernet port TV-a?

Koji standard koristiš trebao bi koristiti barem 802.11n, 802.11ac?

Probaj upaliti Qos (Quality of service) da ti ostali uređaji

na mreži ne kradu bandwith.

Probaj Powerlineom premostiti udaljenost od modema

do TV-a (žica je ipak žica), ako ti instalacija dobra i

na istoj si fazi.

Edit:

23. 08. 2018. izašla ti je nadogradnja firmware-a  pa pogledaj

da li možda rješava tvoj slučaj. Nadogradnja firmwarea ti je opasna

radnja i sve što radiš radiš na vlastitu odgovornost. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2018 14:07 (absolon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj promijeniti vrstu enkripcije (WPA2/WPA, AES/TKIP) i kanal na kojem ti je mreža, pa izmjeri brzinu. 

16 godina

-wlan oprema, standardi (brzija spajanja), ovo je vjerojatno na a/b, minimalno g za veće brzine ili novi n/ac.

-ako je neki uzrok smetnji, npr elektro instalacije, armatura.. (udaljenost je manje važna), tad te smetnje treba zaobići, npr pokušaj za test okrenuti tv.. stražnju stranu, moguće da je izvor smetnji sam tv/ekran.

-koristi žicu, radi.. bežično su uvjek mogući problemi/smetnje. Ako žica baš ne može, tad powerline. Ovakve stvari znaju biti sfušane, tj moguće da su neke serije tv uređaja upravo zato završile na našem tržištu. Ponekad pomogne firmware, ponekad samo izazoveš nove probleme (to nije MS-windows pa da su updateovi/fixevi podrazumijevani).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Ma tko šljivi žicu (slika 2) , drž se ti wifi (slika1) koje je nužno zlo samo za tablete i mobitele a nekim lijenijim i za laptope.

Za wifi kvalitetnu vezu ti ne garantiraju provajderi ni proizvođači uređaja jer vanjski utjecaj je neograničena stavka a još povezat TV koji cilo vrime radi u istoj prostoriji sa ruterom pa oni iz drugih prostorija neće ni sa mobitelima imat dobru vezu.

Ja to rješio sa utp kablom i ugasio wifi na TV pa svi sretni u kući.

Kao što kolega kaže može i powerline adapteri (preko el. žice) pa umjesto 30kn kabla plati 500Kn powerline.

11 godina
absolon kaže...

Rekao si da ti je "TV povezan s netom preko Wifi-a".

Zanima me slijedeće:

- da li ti je wifi kartica ugrađena u TV,

- da li si uštekao USB wifi dongle u usb utor u TV,

- ili koristiš nekakav ekstender pa iz njegovog ethernet porta

spajaš se u ethernet port TV-a?

Koji standard koristiš trebao bi koristiti barem 802.11n, 802.11ac?

Probaj upaliti Qos (Quality of service) da ti ostali uređaji

na mreži ne kradu bandwith.

Probaj Powerlineom premostiti udaljenost od modema

do TV-a (žica je ipak žica), ako ti instalacija dobra i

na istoj si fazi.

Edit:

23. 08. 2018. izašla ti je nadogradnja firmware-a  pa pogledaj

da li možda rješava tvoj slučaj. Nadogradnja firmwarea ti je opasna

radnja i sve što radiš radiš na vlastitu odgovornost. 

Puno ste pisali pa ću odgovorit svima, još je netko napisao da baš takvi tv završe kod nas, ma tv sam još u njemačkoj uzeo pa ajde da je kod nas haha. Kod starog radi preko wifija sve normalno na tvu također, bilo je to ispočetka sve okej, uzeo sam ga u 1,2 mj, ali zadnja 3 4 mjeseca strašno loša brzina.

Je wifi kartica mi je ugrađena u tv, znači dobio sam ju sa Tv-om

Nisam ušetako nikakav usb wifi dongle i ne koristim nikakav ekstender, znači apsolutno ništa nisam dirao osim ukucao šifru od interneta i spojio se sa netom. Koji standard koristim nemam pojma, test napravljen i sa pogašenim wifijem na svim mobitelima i uređajima, jednako je loša brzina tako da Qos nebi puno pomogao.

Znači, žica nije rješenje kod mene, jer jednostavno moram provlačit okolo naokolo da bi mi došlo do spavaće da ne ide kroz kuću, pa da je brzina barem 10 već bi fullhd radio kako spada, ne tražim super mega brzi internet, nego da mi radi video u 1080p rezoluciji u 21 stoljeću, i za to bi wifi trebao bit dovoljan, jer na ostalim uređajima na testu radi bez problema na punoj brzini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2018 17:26 (BeLLicus).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice