Ja (za sad) preferiram vb.net 2005. Vrlo je jednostavan, ima dosta naredbi koje potijeću il qbasica.
Kada sam poceo sa programiranjem krenuo sam s qb. Imam par stvari koje bih volio znati, npr: kako iscitati temperaturu procesora, ...
Ja (za sad) preferiram vb.net 2005. Vrlo je jednostavan, ima dosta naredbi koje potijeću il qbasica.
Kada sam poceo sa programiranjem krenuo sam s qb. Imam par stvari koje bih volio znati, npr: kako iscitati temperaturu procesora, ...
Dajg257: "...kako iscitati temperaturu procesora..."
Mislin da ne postoji standardizirani način - kod svakog proizvođača matičnih je drukčije. Ali svejedno, pogledaj link, možda ipak uspiš?
Na Windows OS-u imaš standardizirani pristup preko .NET-a cijelom setu hardverskih informacija, uključujući senzore System.Managment. (Na linku imaš i primjer).
Pogledao sam link, i probao primjere. Na zalost moj pc ne podzava onakav tip iscitavanja )-:.
Upravo sam poceo uciti VB i zakon mi je d sada, jednostavan za uciti, a jako funkcionalan!!
Imam 2 pitanja:
1. Kako napraviti da se u combobox ne moze upisati text, nego samo nesto odabrati?
2. Kako pomocu key press eventa ocitati strijelice (gore, dolje, lijevo, desno), i slicne tipke?
Imam 2 pitanja:
1. Kako napraviti da se u combobox ne moze upisati text, nego samo nesto odabrati?
2. Kako pomocu key press eventa ocitati strijelice (gore, dolje, lijevo, desno), i slicne tipke?
Mislio sam na tipke na tipkovnici, kako ih očitati KeyPress a da mogu ocitati sve tipke a ne samo slova i brojke (isti problem sa KeyDown).
>1. DropDownList ti daje mogucnost biranja iz popisa.
Radi! Sada ne mogu upisati tekst!
Iz MSDN-a:
"The KeyPress event is not raised by noncharacter keys; however, the noncharacter keys do raise the KeyDown and KeyUp events."
Znači, cursorske tipke nije moguće očitat s KeyPress eventom.
Primjer za KeyUp/KeyDown event:
If e.KeyCode = Keys.Left Then MessageBox.Show("boo")
pri čemu je e objekt tipa KeyEventArgs iz System.Windows.Forms
To je bolje, ima sve tipke osim strijelica (postoje, ali ne ih očitava). Drugo sve radi.
Kako da prorade strijelice?
Molim za pomoć!
Ako na formu postavim desetak tekst boksova, kako mogu po njima kretati sa tipkama gore, dolje ili sa enter. Znam kako se to radi sa
akciom TextBox1_KeyUp ali ako imam desetak ili vise polja...kako bi izgledala funkcija ili procedura za tu akciju?
Rasporedi TAB ordere redosljedom kako želiš.
probaj ovako. u textbox1_keyup upiši sljedeći kod:
if e.KeyCode = Keys.Enter Then
messagebox.show("Pritisnut je enter")
ElseIf e.KeyCode = Keys.Up then
messagebox.show("Pritisnuta je kursorska tipka gore")
elseif e.KeyCode = Keys.down then
messagebox.show("Pritisnuta je kursorska tipka dolje")
e.KeyCode = Keys.left Then
messagebox.show("Pritisnuta je kursorska tipka lijevo")
e.KeyCode = Keys.right Then
messagebox.show("Pritisnuta je kursorska tipka desno")
endif
Da ali hocu kretanje po tekst poljima tokom izvođenja programa. Bez obzira na poziciju kursora zelim kretnju gore dolje kako korisnik nebi uopće morao koristi miša dok popunjava polja. Samo numerički dio tipkovnice
1. Imam Sub Button1_click koji starta petlju DO ... LOOP. Ova petlja mi ne dozvoljava da startam Button2_Click
2. Postoji li način za startanje Button2_Click sa kojim bi želio izići iz petlje koju starta Button1.
Hvala,
Laco
Stavi petlju u Timer i postavljaj mu parametre sa Button_2. Znam da nije domisljato niti softificirano ali trebalo bi obaviti posao!
Ima ko da zna radit u Visual Basic-u 6? Trebam nešto sitno isprogramirat, a zapela sam...
Pozdrav
Ajde napiši kakav imaš problem, pa možda bude netko i znao odgovor
Pozdrav
Ima ko da zna radit u Visual Basic-u 6? Trebam nešto sitno isprogramirat, a zapela sam...
1. Imam Sub Button1_click koji starta petlju DO ... LOOP. Ova petlja mi ne dozvoljava da startam Button2_Click
2. Postoji li način za startanje Button2_Click sa kojim bi želio izići iz petlje koju starta Button1.
Hvala,
Laco
Da ali hocu kretanje po tekst poljima tokom izvođenja programa. Bez obzira na poziciju kursora zelim kretnju gore dolje kako korisnik nebi uopće morao koristi miša dok popunjava polja. Samo numerički dio tipkovnice
Imam pitanje za vb.net:
upišem:
Declare Function SetPixel Lib "gdi32.dll" (hdc as long, color as long, x as long, y as long) naprimjer......
nema hwnd i hdc u .net, toga je bilo u vb6
tj. kako koristit ovu API funkciju u vb.net?
Problem u VB.NET sa hasMorePage
Napravio sam probni programcic koji vrti brojke od 1 do 1000 i to jedan ispod drugog.Pokušao sam ih isprinitati ali uvijek mi printa samo brojeve koje stanu na prvu stranicu. Molim vas za pomoć.
Pozdrav. Nisam dugo bio na ovom forumu ali znam da uvjek mozete naci rjesenje za neki problem. Stvar je u tome da trebam da napravim aplikaciju u vb.net odnosno tv player koji bi pustao par tv kanala ali sa vlc. Znam to uraditi sve sa WMP ali me zanima dali je to moguce uraditi i sa VLC playerom. Gledao sam po netu ali nista konkretno. Ko mi pomogne bio bi mu zahvalan.
Pozdrav. Nisam dugo bio na ovom forumu ali znam da uvjek mozete naci rjesenje za neki problem. Stvar je u tome da trebam da napravim aplikaciju u vb.net odnosno tv player koji bi pustao par tv kanala ali sa vlc. Znam to uraditi sve sa WMP ali me zanima dali je to moguce uraditi i sa VLC playerom. Gledao sam po netu ali nista konkretno. Ko mi pomogne bio bi mu zahvalan.
evo nasao sam par stranica na googleu nakon sto sam ukucao "vlc .net" i "vlc .net activex".
Stranice:
http://wiki.videolan.org/.Net_Interface_to_VLC
http://www.vbforums.com/showthread.php?t=516150