Koji jezik odabrati i koju knjigu uzeti.

poruka: 18
|
čitano: 3.507
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Ovako do sada sam ucio paython .Procitao sma knjigu python za apsolutne pocetnike.Sada zelim neki ozbiljniji izazov , razmisljam da li da ucim C++ ili Javu ili neki treci jezik koji moze osigurati solidnu zaradu kada se dobro nauci(samo ne c#).Kontao sam da ako ucim javu uzmem knjigu npr (misliti na javi) pa (neku slozeniju) pa knjiga o android programiranju.Sad nezz problem je sto moram imati andorid telefon , ali ja imam samo android tablet i Iphone.... tako da opet nezz sto se mene tice ja bi radije kreirao igrice za iphone vjerovatno sto imam bolje iskustvo sa iphonom.A sa druge strane ima i c++ .... sada sam dosta zbunjen moze prijedlog za jezik i knjigu hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji jezik odabrati i koju knjigu uzeti.

Ostani na Pythonu, tek si počeo a već bježiš. Moderan je i objektno orijentiran. Kada ti baš sve sjedne na svoje mjesto, tada će ti prelazak na neki drugi jezik iste paradigme biti trivijalnost.

Programski jezik sam po sebi ne bi trebao biti izazov, nego bi ti izazov trebao biti ono što ćeš s njime raditi. Traženje izazova nije baš najgenijalnija ideja za prelazak na drugi jezik. Koji su tvoji Python radovi? Jesi li barem napisao tetris ili nešto slično?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 14:57 (rustweaver).
17 godina
Aleksije kaže...

Ovako do sada sam ucio paython .Procitao sma knjigu python za apsolutne pocetnike.Sada zelim neki ozbiljniji izazov , razmisljam da li da ucim C++ ili Javu ili neki treci jezik koji moze osigurati solidnu zaradu kada se dobro nauci(samo ne c#).Kontao sam da ako ucim javu uzmem knjigu npr (misliti na javi) pa (neku slozeniju) pa knjiga o android programiranju.Sad nezz problem je sto moram imati andorid telefon , ali ja imam samo android tablet i Iphone.... tako da opet nezz sto se mene tice ja bi radije kreirao igrice za iphone vjerovatno sto imam bolje iskustvo sa iphonom.A sa druge strane ima i c++ .... sada sam dosta zbunjen moze prijedlog za jezik i knjigu hvala.

Zašto se uopće prebacivati sa Pythona?  Ako već znaš nešto uzmi težu literaturu za Python npr. Programming Python LINK. Python je odličan i brz programski jezik, a kasnije možeš krenuti sa Django frameworkom i web development stranom Pythona.

We are nothing but the stones to pave the way...
16 godina
Ad4pt3r kaže...

. Python je odličan i brz programski jezik,

Python je definitivno odličan i zanimljiv programski jezik, no nije baš brz.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Python je definitivno odličan i zanimljiv programski jezik, no nije baš brz.

Nisam mislio nužno na izvršavanje, nego na to da se brzo uči zbog lagane sintakse.

14 godina
odjavljen

paython ucim vec 1 god ........ zelim sada jos jedan jezik molim vas da ostanemo na temi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

C#?

15 godina
neaktivan
Aleksije kaže...

paython ucim vec 1 god ........ zelim sada jos jedan jezik molim vas da ostanemo na temi :)

A uzmi onda C#, Javu ili nešto treće...

Jel ti cilj naučiti sintaksu što više različitih jezika, ili savladati programiranje?

14 godina
odjavljen

Praviti igrice u nekom jeziku ..... znam da se moze preko engina i tako sam nesto i probao , ali zelim prosiriti iskustvo.

Znaci moze prijedlog ako treba javu za andorid , knjiga za pocetnika > napredna ili odma android .

C++ obicna knjiga >> napredna >>game programming

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 19:48 (Aleksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa što se igara tiče uzmi C# ili C++, a za framework, recimo, OpenGL.

14 godina
odjavljen

a moze koja knjiga prijedlog za c++ i ako ima tu sta za openGL .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Aleksije kaže...

i ako ima tu sta za openGL .

3D grafiku ne dirati bez dostatne podloge u matematici (trigonometrija, linearna algebra...) jer nećeš daleko doći. Knjiga za OpenGL naravno ima, ali kao što rekoh...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 16:22 (rustweaver).
14 godina
Not this shit again...
LoL NordicEU : Heineken01

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...
Not this shit again...

Što?, momak se trudi raditi nešto korisno, a ne samo igrati igrice. Ako nemaš ništa pametno za reći slobodno zaobiđeš temu. A to što svako malo neko otvara teme "štopa mi betlfild" je ok?

14 godina
neaktivan

Ja sam pri odabiru za prvi jezik uzeo C++ . Učio sam(i još učim) po knjigama C++ analiza i primjena te Demistificirani C++ . Uopce nisam nikad imao problema kao sto neki pricaju kao da je C++ za pocetnika itd.Moja preporuka ti je krenuti s C++ i kao prvu knjigu si uzeti C++ analiza i primjena.

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim, možeš i sa Pythonom igre razvijati, evo ti link na jako korisnu knjigu o toj temi. Ali kad si već odlučio preči na drugi jezik onda ti preporučam C++ i jako dobru knjigu domaćih autora Demisitificirani C++

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 8:18 (Ad4pt3r).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Sto se tice paythona u njemu sam ucio da pravim igrice i radio sam neke.Da li se ova knjiga za C++ moze nabaviti i u BiH ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebala bi :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice