Ugradnja procesora pomoc

poruka: 81
|
čitano: 15.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ugradnja procesora pomoc
mar123 kaže...

sve sam vec slozio. zapravo ono opce nije islo pretesko nego malo teze ali sam gledo na yt-u kako ljudi to rade i njima je tako pa mislim da nisam zahebo. u vezi paste meni je reko covac od kojeg sam kupio da netrebam stavljat jer je vec gore pa ju nisam stavljo a ako treba lako ja skinem hladnjak. sad imam jedno drugo pitanje imam kuciste corsair 600t i na njemu je onaj fan controler(onaj okrugli na vrhu kucista kojim se kontrolira brzina) i sad iz kucista idu kablovi od kojih je jedan kao za napajanje a ostali kao priključci za ventilatore a ja sam vec ventilatore pristeko na plocu pa neznam sta sad s tim.

Pa samo ih odspoji i spoji na fan controler. Koji cooler imas, stock?

Kruger
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

sad imam jedno drugo pitanje imam kuciste corsair 600t i na njemu je onaj fan controler(onaj okrugli na vrhu kucista kojim se kontrolira brzina) i sad iz kucista idu kablovi od kojih je jedan kao za napajanje a ostali kao priključci za ventilatore a ja sam vec ventilatore pristeko na plocu pa neznam sta sad s tim.

Inače da nisi spojio na ploču, kontroler bi bio van funkcije,a ventovi bi vrtili najvećom brzinom jer srču čistu struju sa napajanja.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

da imam stock cooler( stavit cu uskoro neki bolji).

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

da imam stock cooler( stavit cu uskoro neki bolji).

Onda pusti onu pastu ne trebaš mjenjat.

Kruger
15 godina
neaktivan
Ugradnja procesora pomoc

jel može još samo odgovor na ono moje pitanje s čim je najbolje očistit pastu s proca i coolera?

S krpom nebi išlo kad je skoreno jel baš treba alkohol ili mogu i vlažne maramice?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

jel može još samo odgovor na ono moje pitanje s čim je najbolje očistit pastu s proca i coolera?

S krpom nebi išlo kad je skoreno jel baš treba alkohol ili mogu i vlažne maramice?

Ma probaj s alkoholom, bolje nego vlažne maramice.

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

sad imam novi problem kad sam sve spojio da instaliram nema slike na ekranu a komp normalno radi i graficka se vrti. probo sam i premjstit iz jednog slota u drugi i nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Praetorian1 kaže...

Ma probaj s alkoholom, bolje nego vlažne maramice.

Jel trebam tražit neki poseban u ljekarni ?

F.C LIVERPOOL
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

sad imam novi problem kad sam sve spojio da instaliram nema slike na ekranu a komp normalno radi i graficka se vrti. probo sam i premjstit iz jednog slota u drugi i nista.

Jesi li spojio dobro napajnje u sve djelove di treba?

Jesi li spoji dobro monitor i grafičku, koji kabel koristiš?

Praetorian1 kaže...

Jel trebam tražit neki poseban u ljekarni ?

Možeš potražit etanol.

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

pa spojio sam napajanje dva 6-pinska u graficku i 24-pinski u plocu i 8-pinski u plocu. mislim da vise nista netreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa spojio sam napajanje dva 6-pinska u graficku i 24-pinski u plocu i 8-pinski u plocu. mislim da vise nista netreba.

Moraš u hard disk i pržilicu :)

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

ma jesam i to ali to ionako nema veze s grafickom i tim zasto nema slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ugradnja procesora pomoc

Čuje li se BIP od čekiranja memorije kada pališ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma jesam i to ali to ionako nema veze s grafickom i tim zasto nema slike.

Kako si spojio monitor? Koji kabel? Da li je provjereno da monitor radi? Da li je grafička nova ili?

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

ne nista se ne cuje samo se upali i tak radi a slike nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

graficka je upravo odpakirana iz kutije, monitor provjereno radi( provjereno na dva monitora), spojen dvi kablom bez ikakvih adaptera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ugradnja procesora pomoc

Ja se ne razumijem u Intela ni njegove ploče, niti znam koji je to procesor.

Jeli on podržan za tu ploču?

Koji je bio stari?

Jeli ostali hardware identičan...samo je proc mijenjan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

nisam bas skuzio ovaj zadnji post. kompjuter je cijeli novi i danas sastavljen, sve naravno pase jedno s drugim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

graficka je upravo odpakirana iz kutije, monitor provjereno radi( provjereno na dva monitora), spojen dvi kablom bez ikakvih adaptera.

Ako imaš dva DVI utora na grafičkoj možda si spojio u onaj di se spaja VGA kabel ali s DVI to VGA adpterom? Probaj u drugi DVI utor.

Kruger
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

nisam bas skuzio ovaj zadnji post. kompjuter je cijeli novi i danas sastavljen, sve naravno pase jedno s drugim.

Oprosti molim te...izmiješao mi se čovjek sa prošlim pitanjem,a on je mijenjao procesor.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Mozda je grafa neispravna.

Ma koliko zvuci smjesno ali moze se desit da nova grafa tek raspakirana nedaje znakove zivota.

Slobodno stisnes Hvala :)
14 godina
protjeran
Ugradnja procesora pomoc

Izvadi jednu memoriju i ostavi prvu u prvom slotu. Jesi spojio signalizaciju lampica i zvunu signalizaciju sa kućišta uredno na ploču. Ako ne prođe ček memorije ne ide dalje boot.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ugradnja procesora pomoc

Malo bolje provjeri dodatno napajanje kartice. Ona je uvijek mrtva ako joj tu nije dobra struja.  Ima li ta ploča integriranu i kresni bez te ubodene u pciex?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

ma mislim da nije problem u grafickoj. kad se pali ne daje nikakve zvucne signale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma mislim da nije problem u grafickoj. kad se pali ne daje nikakve zvucne signale.

LOL što ima veze što ti misliš?

Što te košta da probaš bez grafičke ili as nekom drugom?

Jesi probao zamjenit DVI utore?

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

sad malo gledam i razmisljam i sjetim se da se i nema na cem cut onaj bip. kolko ja znam za to se spajo onaj mali zvucnik na plocu. ja to nisam sad spojio jer ga nisam ni dobil a neznam na kaj drugo bi se cul bip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nick54312 kaže...
mar123 kaže...

LOL što ima veze što ti misliš?

Što te košta da probaš bez grafičke ili as nekom drugom?

Jesi probao zamjenit DVI utore?

probo sam upravo drugu graficku i ista potpuno ista stvar tako da nije u njoj problem. sto kablova sam vec promjenio tako da sam potpuno siguran da nije problem u grafickoj.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Probaj drugo napajanje, još jednom provjeri da li je sve spojeno kako treba.

Kruger
16 godina
Ugradnja procesora pomoc

pa nemam doma ducan pa da mogu jenjat komponentu po komponentu a zasto bi problem bio u napajanju? neznam kaj sam krivo mogo spojit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

sad malo gledam i razmisljam i sjetim se da se i nema na cem cut onaj bip. kolko ja znam za to se spajo onaj mali zvucnik na plocu. ja to nisam sad spojio jer ga nisam ni dobil a neznam na kaj drugo bi se cul bip.

Zvučnik je iza maske kućišta i isprepleteni kabelić ide na ploču,kao i oni kabeli za lampice hdd-a i powera.

Ima biti da tu nešto ne štima sa spajanjem. Nisi nam dao sve informacije, napajanja, memorije i sl.

Onaj prvi post od teme... da, proc se ubaci usocket i klapna se spusti...osjećaš kako je sve teža i kako za 2 milimetra gura proc u ležište...i klik.

Imaš na procu malu oznaku ,trokutić,koji pokaziva kako ga okrenuti.  Jesi to sve dobro napravio?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice