Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+

poruka: 86
|
čitano: 11.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

zanima me koi je cooler bolji od ova dva. Stavio sam ta 2 jer su mi upali u oko kao 2 močna coolera. Ako znate još neki jači i bolji, tak do 350 kuna recite mi :D :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+
Ovi Cooleri ne spadaju uopće u isti rang! Mugen je bolji, a i skuplji!

Uzmi yasyu ili cnps10x performu (jeftinija) ;)
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Ovi Cooleri ne spadaju uopće u isti rang! Mugen je bolji, a i skuplji!

Uzmi yasyu ili cnps10x performu (jeftinija) ;)

skuplji je 20 kn, to je zanemarivo, ako je bolji. Ma ova 2 su miu upala u oko, lijepi su i močni, al svakako primam sve savjete što je najbolje za uzet, neki cooler da mogu klokat X6 bar na 3,5GHz, da neam zagrijavanja

16 godina
neaktivan
Mugen 2 ili yasya FTW!
14 godina
neaktivan

oke tnx, al molio bi još par mišljenja prije odluke

0 0 hvala 0
15 godina
pod009 kaže...
Mugen je bolji, a i skuplji  

nesto slicno kao mugen u hondi...

15 godina
protjeran

Hyper 212 je bio odlican hladnjak kad je kostao 240 kn. najbolje sto si mogao kupiti za malo novca. sa danasnjom cijenom uopce vise nije zanimljiv. imam Mugena 2 rev.b no da danas kupujem razmislio bi o Zalmanu Performi koji je danas cak i dosta jeftiniji od Mugena a performanse su tu negdje, mozda cak i malo bolje.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Hyper 212 je bio odlican hladnjak kad je kostao 240 kn. najbolje sto si mogao kupiti za malo novca. sa danasnjom cijenom uopce vise nije zanimljiv. imam Mugena 2 rev.b no da danas kupujem razmislio bi o Zalmanu Performi koji je danas cak i dosta jeftiniji od Mugena a performanse su tu negdje, mozda cak i malo bolje.

Slažem se u potpunosti, a kao referencu možeš uzet i Bug-ov test hladnjaka od prije par miseci di je Performa rasturila konkurenciju !

Do not pilati
14 godina
neaktivan
Groza kaže...
Commodore kaže...

Slažem se u potpunosti, a kao referencu možeš uzet i Bug-ov test hladnjaka od prije par miseci di je Performa rasturila konkurenciju !

znači na kraju je najbolje i najisplativije uzet Performu ?

14 godina
neaktivan

i mene isto to zanima, mislio sam uzet Hyper 212+, polovnog za 160kn, sad neznam al mi možda bolje dat 280kn za performu ??

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
manzzetta kaže...

i mene isto to zanima, mislio sam uzet Hyper 212+, polovnog za 160kn, sad neznam al mi možda bolje dat 280kn za performu ??

hvala

Zavisi kakav overclock i na koji procesor ga planiras staviti. cooler nije stvar sa rokom trajanja pa je svejedno jesi li kupio novog ili polovnog (ako ga dobro ocistis) a 160kn je dobra cijena za hyper 212+.

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
manzzetta kaže...

hvala

Zavisi kakav overclock i na koji procesor ga planiras staviti. cooler nije stvar sa rokom trajanja pa je svejedno jesi li kupio novog ili polovnog (ako ga dobro ocistis) a 160kn je dobra cijena za hyper 212+.

imam x6 1055t (2,8GHz) i mislim ga za početak stavit bar na 3,5GHz, kasnije možda i do 4GHz, zato mislim da mi je možda bolje dati više para za performu ??

15 godina
protjeran

Za 3.5 ti je hyper sasvim dovoljan. za 4 bolje performa. sam odluci.  ja bih isao na performu.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Za 3.5 ti je hyper sasvim dovoljan. za 4 bolje performa. sam odluci.  ja bih isao na performu.

pa ipak mislim na budučnost, da ču možda više klokat, imat jači proc, pa zato se baš i savjetujem. Ipak rađe ču dat više novaca, i biti miran duže vremena

15 godina
Commodore kaže...

Evo da se malo nadovežem.

Nije mu uopče bitno, za šta mu je dovoljno.

Razlika između ta dva coolera je mizernih 10-ak kuna.

Tako da.....

14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Commodore kaže...

Evo da se malo nadovežem.

Nije mu uopče bitno, za šta mu je dovoljno.

Razlika između ta dva coolera je mizernih 10-ak kuna.

Tako da.....

pa gore sam napisao da mogu uzet hyper 212 za 160 kn polovnog, a ovo moram novo uzet, pa je raslika skoro pa dupla :D

15 godina
manzzetta kaže...

pa gore sam napisao da mogu uzet hyper 212 za 160 kn polovnog, a ovo moram novo uzet, pa je raslika skoro pa dupla :D

E onda moj bed. Za 160kn, ako je u ok stanju, 212+ je odličan izbor.

14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

E onda moj bed. Za 160kn, ako je u ok stanju, 212+ je odličan izbor.

gle, iskreno nije mi tolko cijena bitna, jer kad kupujem oču kvalitetno ne jeftino. Sad mi sam reci kolko je performa bolja, jer vidio sam da microman kaže da je bolja od mugen 2, po nekim performancama, i da je on prezadovoljan, tako da ču rađe dat više para za bolji hladnjak, jer planiram klokat do 4, ako i ne preko 4GHz danas sutra. 

15 godina
manzzetta kaže...

Pa gle, ako ti nije problem dat cca 280kn, onda uzmi Performu.

Po svemu naslušanom/pročitanom, bolji je izbor od 212+.

A uz to, dobijaš novi i zapakirani cooler sa punom garancijom.

15 godina
neaktivan
@manzzetta:  Rekao sam ti već da se ne ložiš bzvz dok god imaš tu ploću, preko nekih 3.6-3.8 plafon plafona nebudeš dobio stabilno s tom ploćom. 
[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
imba kaže...
@manzzetta:  Rekao sam ti već da se ne ložiš bzvz dok god imaš tu ploću, preko nekih 3.6-3.8 plafon plafona nebudeš dobio stabilno s tom ploćom. 

pa neložim se, kažem ti za budučnost, neče mi vječno biti ta ploča unutri, al oče nekih 2-3 godine, zato oču uzet dugotrajni i kvalitetan hladnjak, da nemoram opet mjenjat kad uzmem nešto novo

15 godina
manzzetta kaže...
imba kaže...

pa neložim se, kažem ti za budučnost, neče mi vječno biti ta ploča unutri, al oče nekih 2-3 godine, zato oču uzet dugotrajni i kvalitetan hladnjak, da nemoram opet mjenjat kad uzmem nešto novo

Uzmi sada Hypera za 160kn, za tvoj proc i matičnu bude dosta, za par godina kupiš nešto novo.

Tko zna kakvi će biti procesori za 2 godine i kakve coolere će trebati...

Go ahead. Make my day.
17 godina

Yep više niti ovi nepašu na socket 1155, lame intel.

A recimo starog mugena mogu stavit na am3+.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Yep više niti ovi nepašu na socket 1155, lame intel.

A recimo starog mugena mogu stavit na am3+.

koliko sam ja obavjesten 1156 hladnjaci idu na 1155 platformu?

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=336359

s tim da i ivy bridge ide na 1156 a ne na 2011 kako je najavljivano tako da smo sto se intela i hladnjaka tici mirni za slijedece 3 godine. necu valjda kupovat cpu cooler s namjerom da ga mogu montirat za 10 godina?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 20:16 (Commodore).
17 godina
neaktivan

Točno, mislim da su rupe jednake !

Do not pilati
17 godina
Commodore kaže...

s tim da i ivy bridge ide na 1156 a ne na 2011 kako je najavljivano tako da smo sto se intela i hladnjaka tici mirni za slijedece 3 godine. necu valjda kupovat cpu cooler s namjerom da ga mogu montirat za 10 godina?

Je je znam za to no mugen 2 i dalje nepaše bez obzira na rupe, bar sam tako pročitao na pcekspertu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Commodore kaže...

Je je znam za to no mugen 2 i dalje nepaše bez obzira na rupe, bar sam tako pročitao na pcekspertu.

mugen 2 rev b bi morao pasati, ne znam gdje si to na pcexpertu procitao.

16 godina

Performa mi se čini kao vrlo dobra i isplativa kupnja a jedina nedostatak je buka koja je, kako sam pročitao na par reviewa, dosta veća nego na mugenu 2.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
17 godina
Saryne kaže...

Performa mi se čini kao vrlo dobra i isplativa kupnja a jedina nedostatak je buka koja je, kako sam pročitao na par reviewa, dosta veća nego na mugenu 2.

Ništa čudno, mugen 2 ostaje nečujan sa phenomom II X6 bar u igrama, eh sada sa nekim core i7 se vjerovatno oba prže.

14 godina
neaktivan

Performa->manji komad,manje cijevi,kolko ventova ide gore...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice