Prodavnica Hardware u HR

poruka: 22
|
čitano: 4.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Prodavnica Hardware u HR

Jel moze link neke pouzdane prodavnice hardware u Zg ako budem morao da kupujem Maticnu ili nesto menjam. Gledajte gde ima Crosshair IV. Da imaju Corsair i Asus GTX580.

Znam da izlazi AM3+ ali mozda cu morati sada da menjam razne stvari pa cu traziti u Srbiji da mi vrate pare ako serviseri ustanove da nije ispravno.

Ako sve bude OK doci cu onda posle i AM3+ plocu da kupim i novi procesor na leto.

Ja cu procunjati ali ne znam u koju vi imate poverenje tu kod vas. Mislim na Zg.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 22:10 (Vlada011).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Prodavnica Hardware u HR
www.links.hr
www.protis.hr
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
protjeran

Thx.

16 godina
protjeran
Prodavnica Hardware u HR

www.adm.hr - meni najdraži ;)

http://www.animehr.com
Moj PC  
18 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Prodavnica Hardware u HR

Nema to je jedino resenje sa onim bitangama kod nas ne mogu vise da se borim. Ni Seasonic nam nije ispravan. Cudilo me je samo kako njega bas imaju.

Inace znate Corsair je tezak za saradnju nasi imaju volje ali su oni komplikovani pa zato nemamo Corsair, a Enermax e to ne znam moram da ih pitam kakvi su njihovi menadzeri. 

Jedno napajanje sam nasao normalno i to od kada sam stavio zamrzava mi sistem, vratio staro sve radi. I vise ga nemaju u prodavnici, sada ce da krenu da se uvijaju znam ja bandu.

Ljudi su mi rekli sve da probam samo nece da priznaju da napajanje zeza. Cak je kriv i Kingston koji radi na 1600MHz a radi 5 meseci bez problema i sada radi. Kriv je CCC Auto Tune, i OC procesora,...

E sada je na default sve i opet zamrzava. 

Hvala vam,pogledacu sta ima na ovim linkovima. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 22:25 (Vlada011).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Jel ima neko predstavu koliko je mozda carina na maticnu plocu, ako se placa???

Ili maticnu i graficku recimo. Da li mora da se prijavi na granici ili mogu da kazem nema kod nas a bas takva mi treba???

I za H70 sam i put skoro organizovao kada su mi javili da je stigao u Bgd, ne bi vise ni nedelju dana cekao.

15 godina
protjeran
Prodavnica Hardware u HR

Ako ti nije problem doci do zagreba onda nije ni do slovenije. sigurno ces jeftinije proci. i u srbiji je hardware jeftiniji nego kod nas. jedino jadni bosanci sve placaju skuplje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
www.links.hr
www.protis.hr

Čovjek je tražio POUZDANU prodavaonicu a ti mu staviš Protis. Nije rekao najjeftiniju. 

Evo, moja firma je kupila prije Nove godine tamo 3 monitora i još par konfi, ostavili smo im dobru lovu, da bi za par dana rekli da dva monitora nemaju i da ne znaju kad će ih dobiti. Evo, došli nakon mjesec i pol dana.

Links je skuplji ali usluga kod njih i u Protisu - nebo i zemlja. 

15 godina
protjeran
Tvrdy kaže...
XXX-Man kaže...
www.links.hr
www.protis.hr

Čovjek je tražio POUZDANU prodavaonicu a ti mu staviš Protis. Nije rekao najjeftiniju. 

Evo, moja firma je kupila prije Nove godine tamo 3 monitora i još par konfi, ostavili smo im dobru lovu, da bi za par dana rekli da dva monitora nemaju i da ne znaju kad će ih dobiti. Evo, došli nakon mjesec i pol dana.

Links je skuplji ali usluga kod njih i u Protisu - nebo i zemlja. 

Brkaš pojmnove.

Protis je Webshop. On NEMA robu na skladištu,

njihove informacije su one koje vide kod VP partnera.

NPR, evo ja uzimam 20 MBO kod eSys-a.

Dodam ih 20 u košaricu, meni izbaci poruku da ih je dostupno 18.

Nakon toga svima drugima (a i meni) piše da ih NEMA 8 dana.

Ako ih ja izbacim iz košarice, onda ih IMA.

Dakle, Protis nije neozbiljna firma nego su kupci neinformirani i "informatički i ekonomski" nepismeni.

Ako hoćeš da znaš da 100% nečeg ima, onda kupuješ od firme koja je uvoznik ili ima

svoje skladište.

Eto, tako da ne pljujete po Protisu i ekipi, nisu krivi.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Prodavnica Hardware u HR

A zašto onda oni meni ne kažu "znate, provjerili smo, nema 3 monitora već samo 1." Zar ja da provjeravam umjesto njih?

Ali OK, ako su takva pravila igre. Manje para, lošija usluga, nedostatak informacije o dostupnosti itd. Ali to nigdje ne piše. Nigdje upozorenja "Znate, s našom informacijom o dostupnosti si možete rit obrisat", pa barem da kupac zna. 

Ili, nemoj prihvatiti moju uplatu, upozori me dok nisi 100% provjerio kod distributera da li su ta 3 komada dostupna i rezerviraj ih za mene. Tak bi trebala raditi ozbiljna firma. 

A da ne kažemo da ne bi trebala oglašavati brojeve telefona ako se na te ne javlja nitko 3 sata. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Imaju na skladištu ono što se najbrže i najviše prodaje.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Brkaš pojmnove.

njihove informacije su one koje vide kod VP partnera.

NPR, evo ja uzimam 20 MBO kod eSys-a.

Dodam ih 20 u košaricu, meni izbaci poruku da ih je dostupno 18.

Nakon toga svima drugima (a i meni) piše da ih NEMA 8 dana.

Ako ih ja izbacim iz košarice, onda ih IMA.

Dakle, Protis nije neozbiljna firma nego su kupci neinformirani i "informatički i ekonomski" nepismeni.

Ako hoćeš da znaš da 100% nečeg ima, onda kupuješ od firme koja je uvoznik ili ima

svoje skladište.

Eto, tako da ne pljujete po Protisu i ekipi, nisu krivi.

mozes li nama nepismenima malo pojasniti ovu logiku?

upravo si objasnio situaciju kad u shopu pise da proizvoda nema a u biti ga ima.

mislim da se post od Tvrdyja odnosio na situaciju u kojoj pise da ima a u biti nema. valjda bi prodavac trebao sa veleprodajom imati uhodan sistem da u svakom trenutku zna koliko robe ima na raspolaganju, pa ako neko odustane od kupnje moze se samo dogoditi da robe ima vise nego sto je u tom trenutku na web shopu citljivo.

lov u mutnom je uobicajena stvar, ali nije mjerilo pouzdanosti.

ako bas hoces znati da neceg ima (i da nece prodati onome ko je, unatoc tvojoj rezervaciji ili uplati, prije dosao s cashom) nazoves ih, provjeris da li stvarno robe ima i kazes im da ces izvrsiti uplatu po ponudi br.xxxx i ako te zahebu da ces im razbit izlog i hackirat stranicu.

pa to se uci na prvoj godini ekonomije ;)

16 godina
neaktivan
Prodavnica Hardware u HR

Sistem kod svih shopova je taj da ti nešto staviš u košaricu i obaviš narudžbu, a oni ti nakon toga šalju ponudu po kojoj plaćaš. Ozbiljan dućan prije slanja ponude provjeri da li robe ima i ako nema, ponudi ti zamjensku robu ili ti kaže da te robe nema pa možeš platiti samo ono što je dostupno a ostalo pričekaš. Obično ti tada pošalju ažuriranu ponudu bez te robe. Dakle, provjera dostupnosti se obavezno radi prije plaćanja i na stranicama obično piše "Molimo nazvati ili provjeriti dostupnost robe prije uplate." To je isto overkill jer bi oni to trebali sami napraviti. Pa tko je lud da plati dok ne dobije ponudu i dok ne zna ni koliko i na koji poziv na broj platiti. 

E sad, moje iskustvo sa spomenutim dućanom u takvom scenariju je sljedeće:

1. Jednom su mi bez upozorenja na ponudu stavili drugi artikl. Da nisam pažljivo gledao, mogao sam platiti i onda se s njima natezati. Niti upozorenja mailom, niti slanje krnje ponude bez tog artikla. Ne, jednostavno su stavili nešto slično. WTF?

2. Drugi puta ,ovaj opisani slučaj, poslali su ponudu po kojoj da se plati i tek po uplati, par dana poslije, eto njih sa informacijom, znate oni monitori.. imamo samo jedan. 

Neprofesionalno i neozbiljno. Ali očito vrijedi ono "koliko para toliko muzike". Recimo, iskustva s adm-om su mi povoljnija, jes da je isto rupa (i još dalje od Protisa, na Ferenčici, tko nije tamo doma bogme treba dobro potegnuti), ali promptnost, ljubaznost, dostupnost informacija - miljama daleko. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prodavnica Hardware u HR

Preko ove tražilice je dosta lako tražiti željeni hardware   http://www.nabava.net/

Popis firmi: http://www.nabava.net/firme.php

PS.Malo sam razočaran jer nema meni dragog u tom popisu (nostalgija) : http://www.feniks-kompjutori.hr/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zitzko kaže...

Preko ove tražilice je dosta lako tražiti željeni hardware  http://www.nabava.net/

Popis firmi: http://www.nabava.net/firme.php

PS.Malo sam razočaran jer nema meni dragog u tom popisu (nostalgija) : http://www.feniks-kompjutori.hr/

Super, u cijeloj toj listi imaš samo jednog uvoznika:

- Links

Sve drugo su webshopovi, od kojih izdvajam jedino:

- IQ Zagria -> Maloprodaja MOL-a

- H2-SHOP -> Maloprodaja eSys-a

Ostala ekipa su webshrotovi, kod njih je stanje uvjek = 0.

Ako hoćeš znati stanje robe, onda gledaš ovdje:

- MOL

- eSys

- ASBIS

- Links

- LOST

- MSAN

- Feniks Kompljukteri

- KVARK

- Šmit Elecronic

Ostali su KOO (googlajte, postoji pjesma s tim imenom).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran
Prodavnica Hardware u HR

Ne znam bas da li je jeftinije. Kod nas je Seasonic SS 750 KM jeftiniji 20e nego kod vas SS 850 KM. To je novija serija jos plus 100W vise. Kod nas dobavljanjem robe upravlja klosarska banda a i takav je nas narod jajare i prevaranti. Meni je zao strrasno zbog toga ali uvek smo takvi bili. Mi nemamo Corsair jel dobavljacima ne odgovara da neko kupi napajanje na 5-6 god. Ja ne znam jel im Chieftec i CM placaju kurve ili se pederisu sa njima pa uvoze samo to. Nemamo ni Enermax. A i sta se pojavi ja ne mogu da garantujem da je to proslo testove nikakve. To se nabavlja na sitno od ko zna gde i uskoro ce se to srediti kod nas. Jel mi kada nam zatreba afera mi hapsimo takve i osudjujemo bez mnogo pitanja a drzava otima prodavnice. Puste d se radi sta hoce i onda javni linch kada zatreba pred izbore i to sto se prodavnice foliraju da rade na demokratski nacin uopste nije garancija da nece postati afera. Jedno je vreme bilo foliras se ali ako si za demokratiju pustaju te. Sada nema i nepisana kod nas pravila jos koja vbaze u EU pocinju da se postuju kako kome zatreba pogleda kako je u EU i kada to objasni tako i bude i ko se nije pridrzavao gotov je.

Bar se nadam da vasi imaju neki ugovor normalan sa velkim firmama i da se to redovno isporucuje. Nase jajare donose na 10-50 komada. Pa se raspodeli po 20 na 2-3 velike prodavnice i to ko zna odakle je stiglo. 

Naravno sve manje poznatih firmi jel verovatno i taj Corsair ako nece da saradjuje nece da mu stoka blati ime i da se zali i ko zna kako nasi posluju uopste. Em nam je standard manji, em je cena kao EU i vise nego po EU, em donose sta oni hoce, a i kada donesu nesto ne moze da se zna kako je sta i odakle. Meni znaci da ne placam preskupo ali 10-20-30e vise mi ne znaci. Nerviranje ovo nema cenu. U Srbiji uopste nije sigurno ako kupis 2-3 stvari skupe da ce i jedna raditi. Moras da se zadovoljavas sta ti izaberu pacovi ili pises ko zna koje adrese po Sloveniji i Hrvatskoj i tako se nadas da ces naruciti nesto.

Onda kada u prodavnicama ostane robe neke onda tu ulecu forumi u igru i onda oni pisu kako je to ekstra ovo ono zaludjuju narod a jedini sto znaju o komponenti je Johnny Guru. Sta taj kaze to je kao da je bog sisao i rekao tako je. Ne sumnjam covek zna verovatno to stoji, tj ljudi znaju. Ali niko kod nas nije testirao datu stvar, niko ne zna da ti kaze kako se ponasa sem ako nisu grafike ili procesori na koje se lepe kao muva na ... da bi radili testove i da bi se ogrebali za nesto ako moze da bi izreklamirali 2-3 prodavnice i da bi mozda dobili nesto.

Pricaju na osnovu necega od pre 10 godina ili tako jel retki imaju dodira sa onim sto hoce, ostali su osudjeni na ono sto se pojavi jel zive u izolaciji kao i ostali. E onda za nedelju dana imas vec drugu pricu kako odgovara stvarima koje stizu drugima. To ne vredi pricati na forumima to se mora ovako govoriti ljudima kakvi su i sta su. Druge nema.

Problem naste jel kupis obicno zadnju stvar koja ko zna kakva je i kako je skladistena i po kojim standardima i to sve treba ispitati. I onda kada nastane problem naravno da im se ne vracaju pare niti men i odgovara vracanje para. Da sam negde drugde i ako ne radi ili je nekompatibilno ili nisam zadovoljan o povracaju para se ne misli uopste jel postoji drugu isto tako kvaliteno i uzmes to. Kod nas toga nema, sve je kockanje sa bandom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 10:29 (Vlada011).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zanima me da li kod vas u HR ima neki sajt kao sto je kod nas IT Svet gde je recimo sve izlozeno od nekog proizvodjaca a onda ima da se nadje na kom mestu ima da se kupi taj proizvod.

Konkretno me zanima neka memorija. Da li bih mogao da posaljem pare u HR prodavnici a da mi oni posalju kada im stigne kes memoriju. Zapakuju i posalju postom ja platim naravno troskove poste.

To bi me interesovalo. U pitanju je Dominator 1600MHz Kit 2x2 GB. Pa meni trebaju dva takva recimo.

Promenio bi pare u Euro, adresirao na prodavnicu i sa njima komunicirao putem maila. Ne vidim razlog zasto nesto ne bi radilo. Mogu oni da otvore memoriju i da samo vide da li rade. Nije problem. 

Corsair CMG4GX3M2A1600C6 2x2 jos bolje ako ima ventilator sa njim. 

Interesuje me jos i ova recimo CMZ8GX3M2A1600C8(XMP) 2x4 ali mi je prvi bas interesantan. 

Da li ima neko mesto gde mogu da pogledam dostupne Corsair memorije kod vas da se ne ide od sajta do sajta prodavnice. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
15 godina
Prodavnica Hardware u HR
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Da li ima neko mesto gde mogu da pogledam dostupne Corsair memorije kod vas da se ne ide od sajta do sajta prodavnice.

Imašhttp://www.nabava.net/

Npr.CMZ8GX3M2A1600C8 

Slično je i http://www.usporedi.hr ili http://www.nabava.com.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 16:12 (klimama).
17 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Zanima me da li kod vas u HR ima neki sajt kao sto je kod nas IT Svet gde je recimo sve izlozeno od nekog proizvodjaca a onda ima da se nadje na kom mestu ima da se kupi taj proizvod.

Konkretno me zanima neka memorija. Da li bih mogao da posaljem pare u HR prodavnici a da mi oni posalju kada im stigne kes memoriju. Zapakuju i posalju postom ja platim naravno troskove poste.

To bi me interesovalo. U pitanju je Dominator 1600MHz Kit 2x2 GB. Pa meni trebaju dva takva recimo.

Promenio bi pare u Euro, adresirao na prodavnicu i sa njima komunicirao putem maila. Ne vidim razlog zasto nesto ne bi radilo. Mogu oni da otvore memoriju i da samo vide da li rade. Nije problem. 

Corsair CMG4GX3M2A1600C6 2x2 jos bolje ako ima ventilator sa njim. 

Interesuje me jos i ova recimo CMZ8GX3M2A1600C8(XMP) 2x4 ali mi je prvi bas interesantan. 

Koliko sam imao prilike osobno se uvjeriti ima dosta kupaca iz Srbije koji dolaze osobno ovdje u Osijek po informatičku opremu. Prije toga rezerviraju e-mailom željenu stvar. A povrat PDV ide bez problema i sve OK. Ovako sa poštom samo nepotrebno kompliciraš, a kad se tome nadoda maltretiranje na carini za poštanske pošiljke, uh... daleko bilo.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
14 godina
protjeran

Znam ali gde cu da dolazim za dve kutije memorije 100e je put. Nema sanse da toliko izadje posta i carina. Nek je otvore nece da je ukradu. Bitno mi je da je niko nije gurao u komp i klokovao. Moze da se proba cisto da li radi pa da se posalje.

A ovog Dominatora prvog nema, jel da???

Ma da on je preko 200e covece ja nisam ni znao.

Taj prvi Dominator to mi je skupo. 

Onda taj otpada ali evo ovaj ima isto CMD4GX3M2B1600C8. 2x2 GB

Zapisacu sada modele pogledati cene na Amazonu pa onda pogledati sta ima od toga.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 18:32 (Vlada011).
14 godina
protjeran

Evo nasao sam ovu memoriju.

Ona je 1866MHz sto znaci da lako moze da radi na 1600MHz ili da se klokuje na 2000MHz.

Malo je skuplja. Tacnije oko 100e ali vredi uzeti 1 kit pa jos jedan malo kasnije. Samo se treba snaci kako da se to izvede.

Ostaje prostor za 16GB memorije mada mislim da ce to biti suvise i da ce se preci na DDR4 a da 16GB nece ni trebati za gaming.

CMZ8GX3M2A1866C9(XMP)

Kada nema ona prva sto kosta 50e ona bi mi bila idealna sa heatsinkom. Uzeo bi odmah 2kita. Ima je na Amazonu i kosta 65$.

Ova sam mislio. Kako da je se dokopam 2 kita ne znam ni sam imam kes odmah za nju, ovde sada. Ove su skupe ostale po 100e 8GB.

A volim da popunim svaki slot a nece mi nikad trebati vise od 8GB DDR3 na 1800MHz klokovane sa procesorom.

Evo ovaj broj trazim.

CMD4GX3M2B1600C8

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice