Crkla mi je matična ploča. sad želim kupiti novu te uz nju naravno RAM memoriju. Imam procesor Core duo e2450 na 1.6 Ghz pa bi možda i njega zamijenio. E sad, imam graficku ati 2400hd pa bi ona zasad ostala do neceg boljeg. Što mogu učiniti sa 2500kn po tom pitanju? Unaprijed hvala...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hvala, ali kad otvorim link otvara se "moja košarica" prazna. mozes mozda kopirat sto si odabrao?...
evo ovako nestoo
PCI-E XFX ATI RADEON HD 5670, 512MB DDR5, HDMI, DP, DVI, 729kn
AMD Athlon II X4 635 BOX, s. AM3, 2.9GHz, 2MB c., HTT 885kn
2 GB CORSAIR VS2GB1333D3 Value series, DDR3 1333MHz 385kn
ASROCK 770 Extreme3 629kn
SvEKUPUNNO = 2628kn
Ak sam pomogao klikni dole HVALA
ok izgleda. Moram cooler posebno kupovat? Koliko bi to para jos bilo? Jos koji prijedlog?
Da li je ovaj zadnji amd 435 proc. losiji nego 635? I sto ako ne uzmem cooler, jel dobijem za proc. neki jednostavni air cooler?? Nisam bas iskusan sa hardware-om...
AMD Athlon X3 435 je losiji od AMD Athlon X4 635 jer AMD Athlon X4 635 ima jezgru vise. Sto se tice oba procesora oni dolaze za fabrickim stock coolerima, koje dobijes u kutiji zajedno sa procesorom. Ako zelis overclockati svoj procesor onda ti je najbolje uzeti neki bolji cooler kao sto je Scythe Katana 3.
Da li je ovaj zadnji amd 435 proc. losiji nego 635? I sto ako ne uzmem cooler, jel dobijem za proc. neki jednostavni air cooler?? Nisam bas iskusan sa hardware-om...
vidi katana tebi uopce netreba jer ti nece klokat ovaj cooler koji dobies uz proc ce biti dobar za njega 435 je dosta slabiji jer ima jezgru manje
znam da ima jezgru vise, al procitao sam negdje da nije znacajno bolji pa zato postavljam pitanje...nemam potrebu za clockiranjem jer za web design, dekodiranja mobitela, i call of duty to nema smisla. mozda naknadno...
eto odluci ciju ces konfu uzeti i to je to a samo reci koji ti je hard i kolko napajanje imas
ah, izgleda da cu morat i novo napajanje, samo 300w CCT, a disk je HITACHI 160gb. Komp je star malo vise od dvije godine i sestrin je pa me nije ni zanimao dosad. Hvala svima na pomoći.
napajanje ti je oko 150kn 450w nije neka marka ali ce vuci ovakvu konfu
U tom slucaju, trebalo bi ti i novo kvalitetnije napajanje. Evo npr. ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358. Ako ti je ovo preskupo onda moze i ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=3798
Ukoliko bude uzimao Ati Radeon 4870 onda ce mu trebati nesto kvalitetnije kao npr. Corsair CX400. Konfa sa Athlonom 435 i Radeonom 4870 trosi oko 314w pa je u tom slucaju bolje uzeti neko kvalitetnije napajanje koje ima bolju iskoristivost.
da ma bas i nevjerujem da ce uzimati vidis da se bas neigra na racunalu
Hvala svima na savjetima ali imam opciju i da kupim malo bolju maticnu i procesor (i5) čisto da mi traje neko duze razdoblje makar kosta znatno vise novca, pa kasnije ubacim noviju graficku kad zatreba jer na ovu maticnu moze i stara grafika http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05&id_artikl=050.306.582 . U svakom slucaju u roku mjesec dana cu skupiti lovu pa cu odluciti.
Ono sto svakako zelim izbjeći kod iduce nadogradnje jest zaključak kako je jeftinije kupiti novi komp nego stari upgrejd jer mi se čini da na kraju tako i ispada.