Mbo za i5 2500k/ i7 2600k

poruka: 280
|
čitano: 33.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Mbo za i5 2500k/ i7 2600k
zoharbizo kaže...

Recimo ovako.Ta ista ASUS ploca koja kosta 1300 kuna ce me kostat gaca ali vrijedi toga.Melje Asrock konkurenciju.Brutalna regulacija,lijep izgled i funkcionalna.

Kad sam kupovao maticnu za kucni comp po starom dobrom obicaju htio sam neki od top modela (ne ekstremnih). Odmah sam se zaljepio za p8Z68 Deluxe koja je bila nesto iznad 2000kn. Totalno sam zbunjen bio nakon citanja recenzija i benchmarka pouzdanih testera. P8Z68-V koja je kostala skoro upola jeftinije ima istu regulaciju, iste komponente i DVI izlaz te je po svim benchmarcima iznad Deluxe i Pro verzije. Kao sto si rekao, vrijedi svake lipe.

http://www.hardocp.com/article/2011/11/10/asus_p8z68v_motherboard_review/4

14 godina

Kazem ti.Stroj od ploce za bestijalni OC 24/7.Za manijake poput mene kao stvorena.Samo jos moram hlace prodati i dolazi mi moja ljepotica.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 0:16 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kazem ti.Stroj od ploce za bestijalni OC 24/7.Za manijake poput mene kao stvorena.Samo jos moram hlace prodati i dolazi mi moja ljepotica.{#}

A pazi sad ovo. Kupio sam je par dana nakon otvaranja Portio WEB Shopa. Valjda je neko pogresno unio u cjenik i platio sam je 1140 kn. Vec sutradan su je vratili na 1360.

I ko onda nudi najbolju maticnu za najmanje novca?  Asus&Portio!

hvala im

14 godina
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

A pazi sad ovo. Kupio sam je par dana nakon otvaranja Portio WEB Shopa. Valjda je neko pogresno unio u cjenik i platio sam je 1140 kn. Vec sutradan su je vratili na 1360.

I ko onda nudi najbolju maticnu za najmanje novca?  Asus&Portio!

hvala im

Joj koji si sretnik.Kad ce se meni takvo nesto dogoditi?Nikad.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...
Don Kihoty kaže...

V8+4 ustvari, 4 faze su samo za IGP, dakle za integriranu grafiku u samom procesoru i ne pomažu overclocku ama baš nikako...

12+4. Koliko bi po tvojoj matematici onda imala Extreme 4 gen3? 4+4?

sve Asusove ploce iz te serije imaju istu (citaj najbolju) regulaciju.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V/#specifications

O ovo me ti pričam.

P67 ploče ne podržavaju IGP i zato ne trebaju dodatne faze za IGP. Sad jasnije?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ovo je teska iznimka.

Inace sam totalno qurceve srece kad je kupovina u pitanju. Primjer: kupio sam ganc novu Toyotu (prvi novi auto u zivotu) i cijeli sretan vozam se prvi dan okolo kad ono pocme pljusak a meni mokre noge. Hebena nova Toyota prokisnjava!!! I jos mali milijun takvih primjera no necu dalje da netko ne pomisli da lazem i trolam.

15 godina
neaktivan

Kolko ja vidim ovo nije P67 ploča, i svedno većina ASRock-ica do 1500 kn ima 8 fazi za CPU, ispravi me ako griješim!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
BlueMax kaže...
Don Kihoty kaže...

V8+4 ustvari, 4 faze su samo za IGP, dakle za integriranu grafiku u samom procesoru i ne pomažu overclocku ama baš nikako...

12+4. Koliko bi po tvojoj matematici onda imala Extreme 4 gen3? 4+4?

sve Asusove ploce iz te serije imaju istu (citaj najbolju) regulaciju.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V/#specifications

O ovo me ti pričam.

P67 ploče ne podržavaju IGP i zato ne trebaju dodatne faze za IGP. Sad jasnije?

Ocito tebi nije nista jasno niti znas engleski. Pa upravo u tome sto si postao ti lijepo pise 12 faza + 4 faze za IGPU a ne 8+4 za IGPU.

pokusaj opet

14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Neš sa asrockom 5 giga, ima onaj forumaš žohar i stalno mu throttla i slično ploča, kupi ili Fatal1ty ili ASUS sa digi vrm

Šta se tiče 4.0ghz do 4.6ghz svaka ploča može, kod frenda na ECS P67 sa 4+1 na 4.4ghz drži 2500k

ovdje sam pretjerao s voltazom ali ide preko 5 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2028845

14 godina

Done svejedno se radi o naprednoj digitalnoj regulaciji 8 + 4 koja se u praksi pokazala kao vise nego odlicna za EXTREME OC.Pokazala se kao bolja regulacija od one digitalne 8 + 4 sa Extreme4 Gen3 ploce.

@ BlueMax tih 12 faza cine 8 + 4 regulaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 0:34 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Ovo je teska iznimka.

Inace sam totalno qurceve srece kad je kupovina u pitanju. Primjer: kupio sam ganc novu Toyotu (prvi novi auto u zivotu) i cijeli sretan vozam se prvi dan okolo kad ono pocme pljusak a meni mokre noge. Hebena nova Toyota prokisnjava!!! I jos mali milijun takvih primjera no necu dalje da netko ne pomisli da lazem i trolam.

HHAHAHAHAHA u kidding me?Prvi put da ovakvo nesto cujem.

15 godina
neaktivan

Čuj, sve su to odlične ploče (1000 kn ++), tako da se ne trebamo uopće raspravljat, vjerovatno će na svakoj dobar primjerak procesora preć 5 Ghz!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

HHAHAHAHAHA u kidding me?Prvi put da ovakvo nesto cujem.

a vjerovatno i zadni put da takvo nesto cujes. kad sam dosao na servis niko nije mogao vjerovati. nista od novog auta, promijenili mi sajbu, kompletnu instrument tablu i tapete i vozi doma. eto kakve sam ja srece pri kupovini.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

@ BlueMax tih 12 faza cine 8 + 4 regulaciju.

8+4 kod asrocka Z68 Extreme 4 gen 3

12+4 (16 phase) kod P8Z68-V

14 godina
neaktivan

a 16+2 exstreme 6

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

kod p67 fatal1ty pro je 16+2 fazna regulacija. just sayin

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Čuj, sve su to odlične ploče (1000 kn ++), tako da se ne trebamo uopće raspravljat, vjerovatno će na svakoj dobar primjerak procesora preć 5 Ghz!?

u pravu si,odo corit.gudnajt

17 godina

E al ga serkate svi po malo... Nemojte biti curice i javite se u 5GHz klub, svi sve znate o clockanju, fazama bla bla, a nema vas tamo... Čast iznimkama. {#}

I ASRock i ASUS su odlične ploče, možda je ASUS malo kvalitetniji ali sve je to tu negdje. Imate svi svoje ploče, dobre procesore a ne vidim vas tamo. Posebno bi htio vidjeti još kojeg Buldožera (Don je već stavio validaciju prvog tamo). Posebno očekujem Bulldozera da se tamo javi sa svojom validacijom svog hvaljenog Bullya {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Danas se vjerovatno javljam, jer cooler je stigao, samo prokleta pošta je spora 

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

da i mene bi zanimao njegov oc kad je tolko nahvalio proc u nebesa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Bolji je OC-er od 2500k, to svi govore, naravno po ostlaim forumima, ovdje još vlada jedan natuče nešto svi to furaju ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bulldozer kaže...

Bolji je OC-er od 2500k, to svi govore, naravno po ostlaim forumima, ovdje još vlada jedan natuče nešto svi to furaju ...

Bolji je za max OC sa 2 jezgre ukljucene.I5 2500K i I7 2600K su bolji oceri sa svim jezgrama za 24/7,imas primjeraka na 5ghz sa super naponom.Svi idu na 4,5 i vise za 24/7.

17 godina
Bulldozer kaže...

Daj ga više clockaj {#} Pa rekao si da si dobio hladnjak, sve imaš i samo pukni validaciju.

Moj je u 5Ghz klubu, stabilan je bio na ne znam ni sam više kojem naponu, tamo je validacija. Opet ću ga ovih dana probati na 5+GHz puknuti da vidim koliko ide...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
Don Kihoty kaže...

I šta je pisac želio reći? Ono što sam ja već napisao, da je 2002. nastao kao istočni brand za ASUS-a.

Pročitaj si malo zadnju rečenicu:

ASRock is currently owned by Pegatron Corporation

A PEGATRON:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pegatron_Corporation

Cijenim tvoje znanje ali izgleda da bi bilo poželjno da katkad testiraš koji kondom a ne komad hardware-a. Napet si čovječe!

Pozdrav!

13 godina
protjeran

Evo ga napokon došao doma, idem pofotkat cooler pa ga ugradit i javljam se !

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Navijamo za tebe {#}

Ja idem kasnije pokušat klokat ovo svoje sadašnje čudo, ne ide preko 3.1 GHz...

Sa 333MHz FSB sam se popeo na 441 MHz, nakon toga ne ide, koliko god voltaže mu dajem (do određene granice jasno, da ga ne spržim)...

Imate ideju kaj da napravim?

Službeni propagandist BSD sustava =|= Trollbuster šegrt
17 godina
HR-brid kaže...
Bulldozer kaže...

Navijamo za tebe {#}

Sa 333MHz FSB sam se popeo na 441 MHz, nakon toga ne ide, koliko god voltaže mu dajem (do određene granice jasno, da ga ne spržim)...

A čuj, tio stari q procesori su uglavnom tako nekako i išli... to je ovisilo jako o memoriji i kvaliteti matične.

Nisi spomenuo na kojim frekvencijama nazivno je kupljena ta memorija, jel uparena, koliko njima dižeš napon...

13 godina
protjeran

Kako obolim na ove instalacije winsa, slike ću prebacit kad se instalira ovo govance, trenutno ga držim na 4.8 instalcija winsa za sad prolazi dobro, pa kasnije idemo i sa večim frekvama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koliko sam shvatio ovdje se uglavnom prica o faznoj regulaciji i oc potencijalu maticnih, dali je to zato sto su to izrazene karakteristike kojima se mogu zaista razlikovati dobre od najboljih ploca - u ostalim karakteristikama su podjednake i u kategoriji osobne preference ili se ovdje o tome prica jednostavno jer vas interesira taj vrh sante leda

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
overhaul kaže...
HR-brid kaže...
Bulldozer kaže...

Navijamo za tebe {#}

A čuj, tio stari q procesori su uglavnom tako nekako i išli... to je ovisilo jako o memoriji i kvaliteti matične.

Nisi spomenuo na kojim frekvencijama nazivno je kupljena ta memorija, jel uparena, koliko njima dižeš napon...

Stock frekvencije svega.

Službeni propagandist BSD sustava =|= Trollbuster šegrt
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice