Matična cvrči

poruka: 6
|
čitano: 3.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Matična cvrči

Ovako, imam ASUS P5K matičnu ploču, na njoj je trenutno Q6600 G0, prije je bio E7200.
Jednog dana kada sam išao prvi put overclockat procesor(E7200) sve je super bilo, podigao windows, vidio temperature, i onda sam išao upaliti prime95 pa se začulo nekakvo drndanje, čudio sam se, pomislio, valjda je to normalno, no kada sam prime završio to cvršanje(drndanje) je nastavilo dalje kada se procesor malo optereti(internet, winamp). Poslije toga sam ugasio računalo i ponovo ušao u BIOS i vratio na staro, podigao windowse i opet isto cvrčanje pod malim opterečenjem ili idle na podlozi se nekad začuje to cvrčanje(drndanje). Poslije sam kupio Q6600 i novo napajanje...opet kad sam upalio računalo i podigao windowse opet isto(tako da nije do procesora).

Molim pomoč, šta da napravim da mi to ne cvrči više? Da probam micat jumpere za clear cmos? ili nešto slično? 

Stavio sam i slike matične 

1 1
kupujem sve pomalo, Rest In Peace Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična cvrči
Šta nitko ne zna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Matična cvrči

ako je zujanje - onda je neki od ventilatora, ili na kucistu ili cpu hladnjak posto si napajanje vec promjenio.

ako je bas cvrcanje - vjerojatno ti je prosvirao kondenzator. najjednostavnije ti je izvadit sve van kucista, upalit da radi na stolu pored tebe i onda vidjet odakle cvrci. ako si iole vjest s lemilicom i ako lociras koji kondenzator je u pitanju - mozes ga probati zamjeniti ili dati u neki av servis da ti oni to rjese.

ali nikako nekoj ostaviti pc da ti tako radi ... mjenjaj/popravljas ASAP

colonello bastardo
14 godina
neaktivan
colonello_Bastardo kaže...

ako je zujanje - onda je neki od ventilatora, ili na kucistu ili cpu hladnjak posto si napajanje vec promjenio.

ako je bas cvrcanje - vjerojatno ti je prosvirao kondenzator. najjednostavnije ti je izvadit sve van kucista, upalit da radi na stolu pored tebe i onda vidjet odakle cvrci. ako si iole vjest s lemilicom i ako lociras koji kondenzator je u pitanju - mozes ga probati zamjeniti ili dati u neki av servis da ti oni to rjese.

ali nikako nekoj ostaviti pc da ti tako radi ... mjenjaj/popravljas ASAP

Ventilatori nisu, ako ja to ostavim da cvrci, oce se nesto desit? Pregorit neka od komponenata?
13 godina
protjeran

da, hoce,  a ta komponenta moze za sobom povuci memoriju, graficku, napajanje ...

ili popravljaj plocu ili ju mjenjaj

colonello bastardo
14 godina
neaktivan
colonello_Bastardo kaže...

da, hoce,  a ta komponenta moze za sobom povuci memoriju, graficku, napajanje ...

ili popravljaj plocu ili ju mjenjaj

flash-o sam bios, opet isto, malo sam trazio po forumu, vecina kaze da su kondenzatori u pitanju, kazu da nece nista biti, ako se konenzatori ne promijene, nego samo bude taj iritirajuću zvuk -.-, nisam sam pametan...ima stari dobrog elektricara kojem sve nosi(tv, pojacala, rutere) sve je do sad uspio napravit :) mozda odnesem i maticnu pa da mi promijeni kondenzatore sve i stavi iste...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice