Koju matičnu ploču uzeti?

poruka: 9
|
čitano: 3.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle, riknula mi je moja Asrokica A770DE+, i pošto je pod garancijom, dobit ću novu. Pošto u Linksu više nemaju tih, koju da uzmem?

Uvjet je da mogu otključati proc, pošto ga sad stabilno držim na X4 3,4ghz.

Najveći strah mi je da mi neće raditi stabilno otključano, pošto ga do zadnje verzije biosa nisam uspio otključati na x4, nego na x3...

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

moja preporuka neka am3+ ploča

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koju matičnu ploču uzeti?

I zaboravio sam napomenut da imam ddr2, i nije mi u planu rame kupovat, tako da mi preporucite neku s ddr2..

14 godina

Koju točno u tom cjenovnom rangu (500kn)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Itko? Može kakav prijedlog?

17 godina
zvone07 kaže...

Ma u tom slučaju nije potrebno kupovati neku ekstra skupu ploču. Štoviše... Na tvom bi mjestu išao na jedno od jeftinijih rješenja...

Npr. ASRock N68C-S UCC koja dođe manje od 300 kuna. Podržava DDR2 i DDR3 memoriju, otključava jezgre i što očekivati više za te novce.

S njom se možeš poslužiti dok ne dođu neka bolja vremena za AM3+ ploču i DDR3 memoriju. 

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
ford eleanor kaže...
zvone07 kaže...

Da li možeš još što nadoplatiti da uzmeš neku bolju ploču(na ovih 500 kuna)?

Mogu nekih 200-njak kuna max..

cro_blue kaže...
zvone07 kaže...

Ma u tom slučaju nije potrebno kupovati neku ekstra skupu ploču. Štoviše... Na tvom bi mjestu išao na jedno od jeftinijih rješenja...

Npr. ASRock N68C-S UCC koja dođe manje od 300 kuna. Podržava DDR2 i DDR3 memoriju, otključava jezgre i što očekivati više za te novce.

S njom se možeš poslužiti dok ne dođu neka bolja vremena za AM3+ ploču i DDR3 memoriju. 

Hvala na prijedlogu. Dali je ona lošija od moje A770DE+?

17 godina
zvone07 kaže...

Hvala na prijedlogu. Dali je ona lošija od moje A770DE+?

Hehe... Pa cijena ti govori sve.

U principu, matična ploča je komponenta zbog koje ćeš najmanje osjetiti razliku u radu računala (izuzev overclockanja). Ako ne overclockaš previše (radi 3+1 fazne regulacije ne preporučam značajnije overclockanje), razliku u radu s ovom jeftinom pločom u odnosu na onu skuplju nećeš niti primjetiti.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina

ja se nebih limitirao s ddr2 memorijom iako je imaš, jer su cjene ddr3 pale u zadnjih par dana hebeno, kingstone ddr3 keksić od 2gige 1333, 105kn...apacer ddr3 keksić od 4gige 1333, 175kn, tako da trenutno to nije veliki izdatak a samim time imaš i veći izbor za matičnu, hope this helps :)

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice