Hvala Stjepanje, jos samo da mi se javi onaj lik s njuske da do kraja dog sve, valjda bude...
EDIT: Znam da je malo glupo pitati, ali ima li neko u zgu da bi mi mogao preuzeti hladnjak, odnosno taj cm 612?
Hvala Stjepanje, jos samo da mi se javi onaj lik s njuske da do kraja dog sve, valjda bude...
EDIT: Znam da je malo glupo pitati, ali ima li neko u zgu da bi mi mogao preuzeti hladnjak, odnosno taj cm 612?
Neko vodeno za 4770k? temp na hypert4 na 4,2 su vec uzas, a na 1,2 V radi, bootao sam na 4,6 ali trazi 1,3 i temp odi do 90...
Kuciste je zalman z3+ white.
Koliko novaca si spreman odvojiti za vodeno?
Koliko novaca si spreman odvojiti za vodeno?
1000kn +- (koliko treba...)
Malo sam istraživao po netu i biti će da nažalost ti kućište ne podržava vodena od 240mm., znači samo ona od 120mm.
Pričekaj malo iskusnije kolege da se jave.
Edit : Jel baš mora biti vodeno?
Malo sam istraživao po netu i biti će da nažalost ti kućište ne podržava vodena od 240mm., znači samo ona od 120mm.
to sam i ja gledao... htio sam od 240mm uzeti, ali nema gdje stati :(, iza ima 2 izlaza za pumpu kuciste, mogu ga negdje vani montirati kad bi imao neke nosace.
edit: onda treba rastavljati pumpu za bi proslo kroz rupe (garancija)...
za ostale kolege bili stao:
jeli dobar Corsair Hydro H100i GTX?
to sam i ja gledao... htio sam od 240mm uzeti, ali nema gdje stati :(, iza ima 2 izlaza za pumpu kuciste, mogu ga negdje vani montirati kad bi imao neke nosace.
Da, a to ako bi vani montirao, onda jedino mozes uzeti Raijintek Triton ili CM Eisberg ili neko slično koje ima odvojiva crijeva
Neko vodeno za 4770k? temp na hypert4 na 4,2 su vec uzas, a na 1,2 V radi, bootao sam na 4,6 ali trazi 1,3 i temp odi do 90...
a da uzmeš neki bolji zračni hladnjak koji će ti stat u kučište tipa Noctua NH-D14 ili neki drugi do 160mm visine i uštediš vrijeme i zezanciju oko slaganja vodenog, jer to tvoje kučište nije namjenjeno za vodeno hlađenje
može brisanje, rješeno
može preporuka za cooler za fx-8300 oko 100kn? (AM3+)
može i amazon.de, ili ako je baš dobar rabljeni
edit: sad imam stock cooler i temperature mi ne prelaze 58 stupnjeva pod opterećenjem
ovo sam našo pa jel će bit išta bolje nego stock koji je čisti aluminij?
ne bacaj pare na gluposti skupi jos toliko pa uzmi nesto iole normalno
edit: sad imam stock cooler i temperature mi ne prelaze 58 stupnjeva pod opterećenjem
ovo sam našo pa jel će bit
LC POWER LC-CC-95 je tihi i efikasno rijesenje do 100kn
Da se nadovežem. Znaći kupio sam prije više od dvije god a30 hladnjak, i nedavno mi se na ventu počelo čuti lagani zvuk poput tapkanja. Kontaktirao sam njihovu podršku u četvrtak, poslao sliku i video kako su tražili, u pon uz sliku računa su mi poslali novi vent, stigao u ponedjeljak tj. jučer. Znači 5 radnih dana :DD
a da uzmeš neki bolji zračni hladnjak koji će ti stat u kučište tipa Noctua NH-D14 ili neki drugi do 160mm visine i uštediš vrijeme i zezanciju oko slaganja vodenog, jer to tvoje kučište nije namjenjeno za vodeno hlađenje
Eto hocu d15, jeli moze stati? google nepomaze.
Stane. Jest da će sve biti na knap unutra, ali stane.
Pozdrav,
molim savjet za odabit CPU hladnjaka, procesor u pitanju je AMD A6-6400 OC-ed na 4.4, MBO je:
Asrock FM2A88X-ITX+
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88X-ITX+/
a sve to u Fractal Node 304 kućištu. Mislim da je matična zbog ITX formata zaribana s mjestom, stoga upit ovdje.
Hvala unaprijed
Marko
Pozdrav,
molim savjet za odabit CPU hladnjaka, procesor u pitanju je AMD A6-6400 OC-ed na 4.4, MBO je:
Asrock FM2A88X-ITX+
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88X-ITX+/
a sve to u Fractal Node 304 kućištu. Mislim da je matična zbog ITX formata zaribana s mjestom, stoga upit ovdje.
Hvala unaprijed
Marko
mislim da sa ovim ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 hladnjakom nebi trebo imat problema dal ce ti stat jer je dosta mali a tih je i drzat ce ti procesor na niskim temperaturama
mislim da sa ovim ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 hladnjakom nebi trebo imat problema dal ce ti stat jer je dosta mali a tih je i drzat ce ti procesor na niskim temperaturama
Hvala Pinhead,
uzeti ću ga ovaj tjedan, to je čak manje nego što sam mislio potrošiti.
Inače ovo je trenutna situacija u idle-u, za vrijeme WOT-a temperatura je CPU 74C a MBO 57C.
Može koja preporuka za solidan hladnjak za fx6350, ne treba ništa posebno ni preskupo, može novo ili polovno, thnx?
Može koja preporuka za solidan hladnjak za fx6350, ne treba ništa posebno ni preskupo, može novo ili polovno, thnx?
Ništa bolje ti ne triba http://www.bug.hr/cijene/search/?q=lc-cc-120
thnx, može se procesor malo i klokati s njim??
thnx, može se procesor malo i klokati s njim??
Može
zanima me jel katana 4 puno slabija od navedenog LC-a, našao sam ju relativno jeftino, thnx??
zanima me jel katana 4 puno slabija od navedenog LC-a, našao sam ju relativno jeftino, thnx??
Pa ne možeš baš uspoređivati hladnjak s 92mm ventilatorom i 3 toplovodne cijevi s hladnjakom koji ima 120mm ventilator i 4 toplovodne cijevi.
Da, puno je slabija.
Pozdrav!
Zanima me koji je od ova 4 hladnjak mozda bolji u odnosu na ostale posto su u slicnom cijenovnom rangu (30kn razlike)?
CPU Hladnjak Alpenföhn Ben Nevis, 120mm, PWM
CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
CPU Hladnjak Xigmatek Gaia II, 120mm, PWM
CPU Hladnjak Raijintek Themis Black, 120mm, PWM
Hladnjak bi bio za ovu konfu:
Procesor: AMD FX X6 6300 (3,5GHz,14MB,95W,AM3+) box
RAM: Kingston HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 CL10
Maticna: GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+, 125W CPU
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue (3.5", 1TB, 64MB, SATA III-600)
Kuciste: Zalman R1 mid tower case
Napajanje: Corsair VX450W
Graficka: Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5
Najvise ce mi znaciti ako mi FakeDeath odgovori posto mi na PM ne zeli :)
Zanima me sto se gleda kod odabira hladnjaka, o cemu ovisi tih 30kn razlike, a na kraju je skoro pa i isto?
HVALA i lijep pozdrav!
4 skoro pa identicna coolera, osim sto lc 120 ima 1 heat pipe vise, i doticne mu se hlade direkt kako zrak struji za razliku od ostalih! dakle ja bi osobno sebi uzeo Lc 120 bez ikakvog razmisljanja! osim ako te privlaci narandasta ili crvena boja kod drugih!lp
inace "FakeDeath" nema pojma ja sam mu otac!
Pozdrav!
Zanima me koji je od ova 4 hladnjak mozda bolji u odnosu na ostale posto su u slicnom cijenovnom rangu (30kn razlike)?
CPU Hladnjak Alpenföhn Ben Nevis, 120mm, PWM
CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
CPU Hladnjak Xigmatek Gaia II, 120mm, PWM
CPU Hladnjak Raijintek Themis Black, 120mm, PWM
Hladnjak bi bio za ovu konfu:
Procesor: AMD FX X6 6300 (3,5GHz,14MB,95W,AM3+) box
RAM: Kingston HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 CL10
Maticna: GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+, 125W CPU
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue (3.5", 1TB, 64MB, SATA III-600)
Kuciste: Zalman R1 mid tower case
Napajanje: Corsair VX450W
Graficka: Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5
Najvise ce mi znaciti ako mi FakeDeath odgovori posto mi na PM ne zeli :)
Zanima me sto se gleda kod odabira hladnjaka, o cemu ovisi tih 30kn razlike, a na kraju je skoro pa i isto?
HVALA i lijep pozdrav!
S obzirom da LC-cc-120 ima 4 toplovodne cjevčice a ostali po 3 i stoga je suvišan svaki daljnji komentar.
LC-cc-120 je najbolji
Ben Navis ima 3 topolovodne cijevi što ga čini vjerojatno slabijim od LC-CC-120 koji ima 4. Isti je slučaj i s Gaia II i s Themisom.
Također, na neke od njih ne možeš montirati dodatni ventilator dok s LC-om dobiješ sve osim dodatnog ventilatora (dakle dobiješ i nosače za njega).
ovo sam našo pa jel će bit
LC POWER LC-CC-95 je tihi i efikasno rijesenje do 100kn
Testirao sam ovaj LC-CC-95 na svom AMD Athlon II X4 640 3.0Ghz, sa prime 95, small fft 12 min:
CPU: 51 C
očitali Speedfan i Aida64
Spustio mi desetak stupnjeva.