Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.707.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ovaj lc cc 120 se cini dobar, ali u zivotu nisam cuo za tu no name tvrtku (nisam lud za markama ali ovo nisam nasao ni na googlu nista znacajno),ako neko ima iskustva rado

bih poslusao.

Koliko je bucan u loadu na blagom overclocku?

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
fpozar kaže...

ovaj lc cc 120 se cini dobar, ali u zivotu nisam cuo za tu no name tvrtku (nisam lud za markama ali ovo nisam nasao ni na googlu nista znacajno),ako neko ima iskustva rado

bih poslusao.

Koliko je bucan u loadu na blagom overclocku?

LC Power je njemačka tvrtka; proizvode napajanja + tako neke stvari tipa hladjaka od nedavno. Čudi me da ne znaš za njih.

Nije bučan.

Twitter: @191x7
14 godina
odjavljen
osvit kaže...
osvit kaže...
picajzla0707 kaže...
osvit kaže...

..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95  nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.

Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd.  nije mi bitno jer mi je u full load prihvatljiva temp.

Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj LC-CC- 95, jer meni nije ništa spustio.

nešt mi je tu čudno, jasno da taj hladnjak nije za bijesne rezultate i ocanje u nebesa, ali kod frenda sam ga stavio na i5 4460 i - koliko se sjećam - spustio je temperature za 15-ak stupnjeva, a tišina je samo poželjni dodatak

možda je kod amd-a drukčije, ali opet sumnjivo mi je to

i meni, jer ako je on puno veći od stock AMD-a, trebao bi i bolje hladiti, ili je ipak brzina RPM presudna?

Pastu sam probao sa onim što dobiješ s njim, i sa drugom koju sam imao doma zrno riže metoda, ali bez rezultata.

Dakle cpu pod prime 95 small fft, 60C i koji više, a to sam imao i sa stock AMD-om.

Evo upravo testiram: CPU 63C trenutno s prime 95, maksimalno došao do 64C nije više, nema nikavih poboljšanja u odnosu na stock AMD cooler.

Promjenio sam pastu, uzeo ovu u jeftinu u linksa:

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114

pod testom Prime 95 12 min,  CPU max 58-59 C , u odnosu na jučer manje 5 stupnjeva s novom pastom.

Evo nakon što sam pravilno montirao cooler LC CC 95, dakle lice, onaj plastični dio s etiketom prema unutra, prema optical driveu,a ne prma nazad, temp pod prime 95 nakon 12 min su pale na 51 C, dakle desetak niže nego sa stock AMD coolerom kod kojeg su bile na 60-61. 

Cooler je OK,ali sam ga bio montirao na krivu stranu, licem prem nazad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 15:03 (osvit).
12 godina
osvit kaže...

Evo nakon što sam pravilno montirao cooler LC CC 95, dakle lice, onaj plastični dio s etiketom prema unutra, prema optical driveu,a ne prma nazad, temp pod prime 95 nakon 12 min su pale na 51 C, dakle desetak niže nego sa stock AMD coolerom kod kojeg su bile na 60-61. 

eto, baš mi je drago da si riješio problem

taj hladnjak nije neka premium stvarčica, ali dobiti 10-ak stupnjeva nižu temperaturu i još k tome skoro potpunu tišinu za 100 kunića je više nego super 

17 godina
osvit kaže...

Još kad bi nam mogao reći što je to lice coolera...

Misliš na ventilator, da ti je umjesto push bio pull?

12 godina
191x7 kaže...
osvit kaže...

Još kad bi nam mogao reći što je to lice coolera...

Misliš na ventilator, da ti je umjesto push bio pull?

pretpostavljam da je okrenuo cijeli hladnjak da puše prema unutra, pa se onda otimao za zrak s zadnjim ventom koji puše prema van

ali opet, ako je stranica bila otvorena, bilo je zraka za sve, tako da mi je sve to skupa malo čudno, jer tih 10 stupnjeva je previše za takvu grešku

možda koji push pin nije sjeo kako treba ranije, tko zna, ali bitno da je riješio problem

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kolege, što bi preporučili za max OC E8400 za 24/7 use? Vjerujem da bi i slabiji cooleri bili dobri, ali voljan sam ić do 200kn tako da se može i ubuduće koristiti na jačem procu.

Razmišljao sam o LC CC 120, ali za 200kn mogu kupit i rabljeni Mugen 3, koji od ovih je bolji/hladniji?

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Unimatrix 007 kaže...

Kolege, što bi preporučili za max OC E8400 za 24/7 use? Vjerujem da bi i slabiji cooleri bili dobri, ali voljan sam ić do 200kn tako da se može i ubuduće koristiti na jačem procu.

Razmišljao sam o LC CC 120, ali za 200kn mogu kupit i rabljeni Mugen 3, koji od ovih je bolji/hladniji?

LC-CC-120 bez puno razmišljanja. Iako bi ti i LC-CC-95 bio dovoljan.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Trebam neki jeftini cooler za htpc - Dakle tower (niti išta povisoko) ne dolazi u obzir, cpu je blago OC-ani A6-3500 koji ima zadovoljavajuće temperature i pod stock coolerom ali malo nervira buka istoga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

Trebam neki jeftini cooler za htpc - Dakle tower (niti išta povisoko) ne dolazi u obzir, cpu je blago OC-ani A6-3500 koji ima zadovoljavajuće temperature i pod stock coolerom ali malo nervira buka istoga.

Koja visina hladnjaka stane, koji je točno kejs?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

neki stari silverstone max 70mm

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 8:51 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

gledao sam ovog lc-a, ali ne uljeva mi povjerenje što se tiče mogućnosti hlađenja (CPU je 65W TDP + OC dok je cooler predviđen za 80W), a nigdje nema konkretnih reviewa, dok xigmatek izgleda primamljivo ali ide van željenog budžeta.

edit: da odgovorim sam sebi a i za druge ako će tražiti nešto slično, ipak ću ići na lc-cc-94, pronašao sam recenziju http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/lc-power-lc-cc-94

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 9:55 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Checola kaže...

gledao sam ovog lc-a, ali ne uljeva mi povjerenje što se tiče mogućnosti hlađenja (CPU je 65W TDP + OC dok je cooler predviđen za 80W), a nigdje nema konkretnih reviewa, dok xigmatek izgleda primamljivo ali ide van željenog budžeta.

edit: da odgovorim sam sebi a i za druge ako će tražiti nešto slično, ipak ću ići na lc-cc-94, pronašao sam recenziju http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/lc-power-lc-cc-94

to ti je smece tesko, dok lc-95 drzi q9400 na 3.6ghz@1.36V na cca 60 i nesto sitno stupnjeva u primeu95, tdp mu je 130w a ne 80..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Ali je on visi od 70 mm kolko njemu stane...
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav! Dakle potrebna mi je pomoć u odabiru hladnjaka. Hladnjak je stock od kupovine proca, ljeti je buka počela bit nemoguća, sad je malo tiše, ali svejedno smeta i audio zapisi hvataju buku u pozadini. Dakle treba mi tišina, koliko god čistio ovaj više ne ide.

Budget: do 350kn. Kućište: Coolermaster STORM Scout, MIDI, plexi. Po mogućnosti links.

Ako sam što propustio navest, ukažite.

“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” – Stephen Hawking

0 0 hvala 0
12 godina
waggerBeast kaže...

Pozdrav! Dakle potrebna mi je pomoć u odabiru hladnjaka. Hladnjak je stock od kupovine proca, ljeti je buka počela bit nemoguća, sad je malo tiše, ali svejedno smeta i audio zapisi hvataju buku u pozadini. Dakle treba mi tišina, koliko god čistio ovaj više ne ide.

Budget: do 350kn. Kućište: Coolermaster STORM Scout, MIDI, plexi. Po mogućnosti links.

Ako sam što propustio navest, ukažite.

Bolje od LC-cc-120 ti ne treba http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-120-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.309

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može preporuka coolera za i7 4770k ?

Cijena do 600 kn.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Tu nemaš kaj birat, definitivno Noctua NH-D14

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Eh, ima jedan manji problem - prijatelju je bitno da može pokupiti direktno u Rijeci tako da mu jedino Links odgovara a tamo ga nema.

Jel bi mogao recimo onda Noctua NH-U14S ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa neka naruči preko interneta, ispadne mu 609kn s dostavom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da li bi CM Scyleflow bio uredu zamjena za Raijintekove Boreas ventove ili mi preporučate nešto bolje u tom cijenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 21:52 (Thermal).

0 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Eh, ima jedan manji problem - prijatelju je bitno da može pokupiti direktno u Rijeci tako da mu jedino Links odgovara a tamo ga nema.

Jel bi mogao recimo onda Noctua NH-U14S ?

Jest da kasno palim ali direktno u Rijeci ga može pokupit i u Oprić Informatici

I D14 i U14S...

13 godina
miki1981 kaže... 

Jest da kasno palim ali direktno u Rijeci ga može pokupit i u Oprić Informatici

I D14 i U14S...

Na kraju je ipak uzeo Cooler Master V8 za ~600 kn tako da je sada sve ok.

Inače hvala na preporuci 

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Isplati li se uzeti COOLERMASTER Hyper TX3 EVO? Trenutno sam na stock cooleru koji je ,kao sto svi znate. ocajan. Cim upalim neki stream na Youtubeu temperatura naraste na 50*C, a na Twitchu jos vise iako je procesor underclockan i undervoltan (3,0GHz/ 1,3V, Default: 3,4GHz/1,475V)

LoL EU West - KingNothing666
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Lc cc 120 je puno bolji odabir za svega 179kn

Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jednako koštaju. Jedino Links i HG Spot dolaze u obzir, posto samo to ima u Vinkovcima. Hvala na preporuci. ^^

LoL EU West - KingNothing666
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 21:32 (KingNothing).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Decki je li moze mala pomoc? Dobio sam kuler Lc-cc-95. nemam ona 4 kao sarafa za intel sokete. Imam onaj okrugli dio ali nemam one crne sarafe koji osiguravaju to sve. Je li imate neku ideju kako bih mogao ovo rijesiti? Kuler je dosao djaba tako da nemam druge nego smislit neko rjesenje. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

pa druze bez kopci ga nebus stavio!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, trenutni hladnjak kojeg koristim je Zalman CNPS5X Performa , temperaturama sam relativno zadovoljan no problem je kaj je u igrama stvarno preglasan tak da sam u potrazi za nečim drugim i u oči mi je upao Raijintek Themis.

Trebao bih savjet ima li smisla ova zamjena, je li razlika primjetna ? Ukoliko imate još koji prijedlog za otprilike sličan cjenovni rang, slobodno recite, najvažnije u cijeloj priči je kolka-tolka tišina u loadu.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice