Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
zsnopek kaže...

Pozdrav,

Imam procesor AMD FX-6300 sa stock coolerom koji je pree pree glasan.

Možete li mi preporučiti nekakav cooler iz linksa. Bitno je jedino da je što tiši i što jeftiniji. 

Hvala!

Definitivno ovaj LC POWER LC-CC-120 ako ti može stat u kućište.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
zsnopek kaže...

Pozdrav,

Imam procesor AMD FX-6300 sa stock coolerom koji je pree pree glasan.

Možete li mi preporučiti nekakav cooler iz linksa. Bitno je jedino da je što tiši i što jeftiniji. 

Hvala!

Lc Power LL-CC-120 - 170Kn

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo samo da velim svoj dojam za LC POWER LC-CC-120. Stavio sam ga danas umjesto Intelovog stock na moj i5-2500k.

Temperature u loadu su mi sad 10ak °C niže, npr. u Witcheru koji je sa stock i iznad 74°C znao ići (u sobi mi je 30°C pa je teško hladiti) sad ide do do 66 (što mi je već normalnija temperatura). Osim toga ventilator je tih te ga ne primjetim uz ostale ventilatore. Ja sam sasvim zadovoljan s njime.

Dont believe what you are told. Double check.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 21:09 (Hary).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Sa 74 na 66 i nije neka pretjerana razlika, koliko si ga clockao?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Antec 1250 imam ali su ventovi pri vecim okretajima dosta bucni te mi to malo smeta, gledam da uzmem od noctue i stavim njih gore a ove iskljucim jer ih ne mogu maknuti.

Te koji su najbolji ventovi od noctue, znaci da su sto tisi a opet efikasni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da li netko zna da li Noctua NH-D15 može stati u Coolermaster Cosmos S 1100 kućište. Napominjem da na kućištu nema velikog ventilatora a trenutno se u istom nalazi ugrađen NH-U12P. Gledao sam dimenzije oba hladnjaka na Noctua web stranici i čini se da bi NH-D15 mogao stati ali zanima me da li je netko to praktično primjenio. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 10:25 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Da li netko zna da li Noctua NH-D15 može stati u Coolermaster Cosmos S 1100 kućište. Napominjem da na kućištu nema velikog ventilatora a trenutno se u istom nalazi ugrađen NH-U12P. Gledao sam dimenzije oba hladnjaka na Noctua web stranici i čini se da bi NH-D15 mogao stati ali zanima me da li je netko to praktično primjenio. Hvala!

Nažalost nismo još imali slučaj ugradnje u to kućuište za D15, ali ako imaš komp kod sebeizmjeri samo koliko imaš prostora od vrha proca do bočne stranice. AKo je to barem 163 mm onda nema nikakvih problema.

Ili ako ti se neda skidati postojeći hladnjak van da bi mjerio možeš skinuti bočnu stranicu, stavi neko duže ravnalo ili dasku preko kućišta i izmjeri koliko imaš mjesta od vrhova U12 pa do dakse(tj do tamo gdje dolazi bočna stranica, nekih 6 mm ako ima bit će dovoljno za D15 jer nije puno viši u slučaju da ne moraš vent dizati prema gore zbog rama.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Upravo sam provjerio. Od plastičnog rama gdje je bio ventilator do hladnjaka ima 1 cenimetar. Možda bi se mogao ugraditi kad bi skinuo taj plastični ram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Upravo sam provjerio. Od plastičnog rama gdje je bio ventilator do hladnjaka ima 1 cenimetar. Možda bi se mogao ugraditi kad bi skinuo taj plastični ram?

Sorry, ne kužim točno o čemu govorimo...može neka slika ili neš slično?

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
phoenix2003 kaže...

U mom postu iznad, gdje sam postavio pitanje, ima slika otvorenog kućišta na čijoj stranici ima veliki ventilator. Kada sam ugrađivao NH-U12P, bio sam prinuđen taj ventilator skinuti jer se kućište nije moglo zatvoriti. E sad, kad se kućište zatvori od plastičnog rama na koji je bio pričvršćen ventilator do hladnjaka ima oko 1 centimetar. Kada bi skinuo tu plastiku sa stranice kućišta (koja trenutno ničemu ne služi a niti će ikad), možda bo dobio dodatno još 1-1,5 centimetar. Znači od vrha NH-U12P do krajnje tačke zatvorene stranice imao bih na raspolaganju nekih 2-2,5 centimetara.

14 godina
phoenix2003 kaže...
miki1981 kaže...
phoenix2003 kaže...

U mom postu iznad, gdje sam postavio pitanje, ima slika otvorenog kućišta na čijoj stranici ima veliki ventilator. Kada sam ugrađivao NH-U12P, bio sam prinuđen taj ventilator skinuti jer se kućište nije moglo zatvoriti. E sad, kad se kućište zatvori od plastičnog rama na koji je bio pričvršćen ventilator do hladnjaka ima oko 1 centimetar. Kada bi skinuo tu plastiku sa stranice kućišta (koja trenutno ničemu ne služi a niti će ikad), možda bo dobio dodatno još 1-1,5 centimetar. Znači od vrha NH-U12P do krajnje tačke zatvorene stranice imao bih na raspolaganju nekih 2-2,5 centimetara.

I fino ugraviraš prozirnu plexi stranicu...

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Znam, kada sam kupovao kućište čovjek me lijepo ponudio tvorničkom i ja sam odbio jer sam mislio da mi nikada neće trebati. Međutim, evo gledam kompatibilnost NH-D15 na Noctua web stranici i vidim da hladnjak na Asus matičnim pločama uglavnom pokriva prvi PCIE slot tako da u ovom slučaju ova kombinacija (NH-D15 u Cosmos S 1100)otpada. Hvala svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Znam, kada sam kupovao kućište čovjek me lijepo ponudio tvorničkom i ja sam odbio jer sam mislio da mi nikada neće trebati. Međutim, evo gledam kompatibilnost NH-D15 na Noctua web stranici i vidim da hladnjak na Asus matičnim pločama uglavnom pokriva prvi PCIE slot tako da u ovom slučaju ova kombinacija (NH-D15 u Cosmos S 1100)otpada. Hvala svima!

AKo govorimo o Sabertooth Z77 tada nema nikakvih problema sa D15.

A ako se radi eventualno o nekoj drugoj koja možda ima problema sa D15 onda imaš na izbor NH-D15S koji je i nešto jeftiniji i sa dosta ploča na kojima D15 blokira prvi PCIe x16 port D15S to ne radi.

Inače D15S osim što je malo pomaknut po dvije osi ima i samo jedan vent a ne dva kao D15.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Uskoro ću sastavljati novu kofiguraciju baziranu najvjerojatnije na Rampage V Extreme i 5960x procesoru. D15 je odličan i tih hladnjak i mislio sam na njega kao alternativu EK vodenom hlađenju i tako izbjeći dodatan trošak ali izgleda da ipak moram uložiti u EKWB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zanima me recimo kolika je razlika između recimo COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2 koji košta oko 380 kn i recimo nekog zračnog hladnjaka za istu cijenu. Što je bolje, tiše, zašto? Nisam nikad prije pratio vodeno hlađenje, a danas cijena nije visoka pa me zanima. I da pošto se u njemu nalazi već tekućina, koliko je on trajan...

13 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...

Zanima me recimo kolika je razlika između recimo COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2 koji košta oko 380 kn i recimo nekog zračnog hladnjaka za istu cijenu. Što je bolje, tiše, zašto? Nisam nikad prije pratio vodeno hlađenje, a danas cijena nije visoka pa me zanima. I da pošto se u njemu nalazi već tekućina, koliko je on trajan...

za tu cijenu mozes uzeti eventualno mugena 4, koji je mrvu bolji od tog vodenog! no jednom kad uzmes vodeno povratka nema, tako barem vele kaj se tice trajnosti mislim da je neupitna kao i s coolerima, nebus ga sigurno imao 10g!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,
Imam intel i5 3570K već neko vrijeme i razmišljam o kupnji novog coolera. Što mislite o ovome? Frend je kupio i kaže da je odličan za tih 110 kuna kolko košta. Imam kućište Zalman Z9, jel bi to stalo u njega?
Ako imate neki bolji prijedlog recite.
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
avira159 kaže...

Pozdrav,
Imam intel i5 3570K već neko vrijeme i razmišljam o kupnji novog coolera. Što mislite o ovome? Frend je kupio i kaže da je odličan za tih 110 kuna kolko košta. Imam kućište Zalman Z9, jel bi to stalo u njega?
Ako imate neki bolji prijedlog recite.
Hvala

imas kod nas "odlican" lc power lc cc95 za 90kn...isto "njesra", no ja bi se rade protegnuo do jos tiseg i boljeg lc 120 za 170kn, mislim ipak imas K procesor!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 16:05 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
A onda ovaj sa ebay-a nije dobar? Meni se čini sasvim ok..
13 godina
protjeran
avira159 kaže...

kako da ti velimo da je ok ako ga nitko nije imao, istina ljepsi je od lc95 no imaju isto 92mm ventove+2 heat pipa pa prema tome perfomansama bi trebali biti isti...no sta kad ti nesto krepa ili nedaj boze dode spigano kaj bus onda?...mislim da si shvatio poantu...

15 godina
avira159 kaže...

Po performansama je gotovo sigurno jednako dobar kao i lc95, ali ako ideš uspoređivat cijenu, dostupnost, potencijalni problem kod servisa...onda ne, nikako nije dobar u odnosu na lc-95.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ekipa...jel možete preporučiti neki CPU hladnjak,jer ovaj koji sam dobio od proca je brutalno glasan,malo iritira.Ne znam koja bi bila cijena,jer se ne kužim u to,ali mogu reći da ne mislim clockati procesor ž,samo tražim da je tih i naravno da dobro hladi.Pročitao sam da ekipa preporučuje neki CoolerMaster Hyper Evo 212,jel se to isplati ili rađe nešto jeftinije...hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
Chupa-Chups kaže...

Pozdrav ekipa...jel možete preporučiti neki CPU hladnjak,jer ovaj koji sam dobio od proca je brutalno glasan,malo iritira.Ne znam koja bi bila cijena,jer se ne kužim u to,ali mogu reći da ne mislim clockati procesor ž,samo tražim da je tih i naravno da dobro hladi.Pročitao sam da ekipa preporučuje neki CoolerMaster Hyper Evo 212,jel se to isplati ili rađe nešto jeftinije...hvala unaprijed

Dobar je Hyper ali par stupnjeva lošiji i dosta jeftiniji LC-cc-120 bi isto bio dobar za taj proc (naravno ako ne misliš puno klokati jer u tom slučaju ti tribaju ozbiljni hladnjaci, oni najskuplji).

Znači po mom ili Hyper ili ako nisi pri novcu LC

13 godina
Chupa-Chups kaže...

Nicky je dobro rekao, LC power je ono budzet kuler ali Evo serija od CM je odlicna, tu neces pogrijesiti. Tih rad i na velikom broju obrtaja, ma ne cuje se! Ja sam uzeo TX3 umjesto 212 jer je 212 veci od njega i ima jedan vise heat pipe mada u praksi su poprilicno izjednaceni. Moja preporuka je CM, isplati se dati vise love za bolje hladjenje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala dečki...sada samo moram odlučiti

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Odlucio se i ja uzet neki cooler za svoj i5 koj me vec 2 i pol godine odlicno sluzi...posto sam poceo malo ga klokat vidio sam da sa ovim nebude islo (dignem ga za manje od 10% on odmah skoci preko 80 stupnjeva) trazim nesto do 200tinjak kuna ako ce sta pomoc i naravno da stane u moje kuciste :/ 

Lp

Dvaput pokušavati istu stvar, a očekivati drugačije rezultate je ludost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Loo kaže...

Odlucio se i ja uzet neki cooler za svoj i5 koj me vec 2 i pol godine odlicno sluzi...posto sam poceo malo ga klokat vidio sam da sa ovim nebude islo (dignem ga za manje od 10% on odmah skoci preko 80 stupnjeva) trazim nesto do 200tinjak kuna ako ce sta pomoc i naravno da stane u moje kuciste :/ 

Lp

LC-CC-120, stalno se preporuča.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da li je preporučljivo stavljati na Cpu cooler (TPC 600) dva različita venta? Trenutno mi je na njemu Noctua NF-S12B redux koja se vrti na 700 okr./min., a sad sam mislio staviti neki sa što većim brojem okretaja za bolji OC.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jolckan kaže...

Da li je preporučljivo stavljati na Cpu cooler (TPC 600) dva različita venta? Trenutno mi je na njemu Noctua NF-S12B redux koja se vrti na 700 okr./min., a sad sam mislio staviti neki sa što većim brojem okretaja za bolji OC.

Nećeš ništa dobit s dva venta (max stupanj) a ventovi različite brzine samo će smetat jedan drugom.

Stavi vent koji ima bolji statički pritisak.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

NF-S12B redux se vrti na max 1200RPM te tada daje 100,6 m³/h... Mislim da je to više nego dovoljno da hladi :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice