Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ivy bridge info
GoodAngel kaže...

Ja sam čito da kad se OC da je 20 tak C topliji, al bez Clockanja i nije tako drastično. Činjenica je da po meni nisu napravili neki očekivani iskorak, em što se grije nenormalno em što ni performanse nisu znatno poboljšane u odnosu na Sandy. Tako da ovi što imaju Sandy, mogu bit potpuno bezbrižni do izlaska Haswela koji će vjerujem bit pun pogodak, jer će vjerojatno ispravit sve ove nedostatke koje Ivy ima.

TKO JE KUPIO  nehalema i7 nema potrebe za prelazak a kamo li i bridge i7 /i5..

xfact
17 godina
Ivy bridge info

Znači ovaj IB kolko čitam je fail... Čeka se sljedeća generacija tj Haswell...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Tako je fail je, samo što nikako da to netko nespomene iskreno. Čitam kao 5% poboljšanje clock to clock !! Pa jebe.. 5%. To je ravno nuli. Ima bolju potrošnju i napredniji je chip, ali je pomak potpuno zanemariv što se tiče performansi globalno sa Sandy-a. S obzirom na dosadašnji Intelov ritam napredka zadnjih godina, ovo je debakl.

14 godina
itomic009 kaže...

Tako je fail je, samo što nikako da to netko nespomene iskreno. Čitam kao 5% poboljšanje clock to clock !! Pa jebe.. 5%. To je ravno nuli. Ima bolju potrošnju i napredniji je chip, ali je pomak potpuno zanemariv što se tiče performansi globalno sa Sandy-a. S obzirom na dosadašnji Intelov ritam napredka zadnjih godina, ovo je debakl.

Napredak na polju CPU snage nije velik, ali je bome ogroman na polju iGPU-a i to je super.Dakle fail sigurno nije, drugi par postola jest to da se sa SB 32NM ne isplati prijeci na IB.

clock2much
14 godina

Pa za desktop segment je GPU dio nebitan. Ako ti treba integrirana grafa, uzmi AMD jel je i dalje osjetno bolja od "super" Ivy grafike.

17 godina
Ivy bridge info

Pa reci to onda intelu, kog vraga su tako blesavi da neznaju sto treba ugraditi u procesor:)

Nije ti palo na pamet citati najave da je intel ivy arhitektonski konfigurirao prvenstveno

za mobile segment?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Pa za desktop segment je GPU dio nebitan. Ako ti treba integrirana grafa, uzmi AMD jel je i dalje osjetno bolja od "super" Ivy grafike.

Stanje se iGPU se mnogo popravilo, sumnjam da je sada razlika velika.Sto se tice CPU snage, Intel tu pojede AMD, to znaju i ptice na grani, dakle procevi nisu losi.Ovako pljujete Intel a BD je zesce zakazao pa je sada jos i dobar.Saberite se, ovi CPU-ovi se ne isplate jedino ako imate SB.Ako ga nemate nema razloga da ga ne kupite, eventualno zesci ocer mogu plakati sto ne ide preko 50X i vise.

clock2much
16 godina
odjavljen

Pa, jedan poznanik je testirao novi 3960X (2011 chipset SB-E X79) i usporedili smo radne rezultate (ja imam i7-975EE). Razlike ima u sintetičkim testovima, ali je u praksi (puno opterećenje) razlika tek 15-tak posto, što meni nije dosta za prijelaz. Vjerojatno ću čekati iduću generaciju...

14 godina
Tonči kaže...

Pa, jedan poznanik je testirao novi 3960X (2011 chipset SB-E X79) i usporedili smo radne rezultate (ja imam i7-975EE). Razlike ima u sintetičkim testovima, ali je u praksi (puno opterećenje) razlika tek 15-tak posto, što meni nije dosta za prijelaz. Vjerojatno ću čekati iduću generaciju...

Naravno da ti nije dosta, tebi se jedino isplati I7 9X0 koji ide preko 4.2GHZ :) Cekaj Haswell.

clock2much
14 godina

Pa rekoh za desktop segment, ne interesira me uopće mobile segment. To je drugi par opanaka, a i tu će ih što se tiče grafičkog dijela AMD potrgat sa Trinity APU jedinicom. Kao što rekoh Ante, po svim testiranjima je HD 4000 grafika i dalje iza lanjskih AMD APU jedinica, a možeš mislit onda kako će izgledat kad izađe Trinity za mjesec dva. Omjer snaga između Intela i AMD-a što se tiče integrirane grafike, je točno onakav kakav je i između procesora. Samo što je obratno, AMD ih uništava na polju grafike a Intel na polju procesora. Ja nepljujem Intel niti me briga za AMD i Intel skupa. Samo govorim objektivno da je Intel uvjek značajno grabio naprijed sa svakom novom generacijom. Sad to nije slučaj, i to mora bit razočaranje. Ista stvar recimo kao sa Barcom. Kad svake godine osvajaš prvenstvo, čim budeš drugi ( iako je to odlično ), to je razočaranje !!

14 godina
itomic009 kaže...

Pa rekoh za desktop segment, ne interesira me uopće mobile segment. To je drugi par opanaka, a i tu će ih što se tiče grafičkog dijela AMD potrgat sa Trinity APU jedinicom. Kao što rekoh Ante, po svim testiranjima je HD 4000 grafika i dalje iza lanjskih AMD APU jedinica, a možeš mislit onda kako će izgledat kad izađe Trinity za mjesec dva. Omjer snaga između Intela i AMD-a što se tiče integrirane grafike, je točno onakav kakav je i između procesora. Samo što je obratno, AMD ih uništava na polju grafike a Intel na polju procesora. Ja nepljujem Intel niti me briga za AMD i Intel skupa. Samo govorim objektivno da je Intel uvjek značajno grabio naprijed sa svakom novom generacijom. Sad to nije slučaj, i to mora bit razočaranje. Ista stvar recimo kao sa Barcom. Kad svake godine osvajaš prvenstvo, čim budeš drugi ( iako je to odlično ), to je razočaranje !!

Ako ces na to gledati da je sam sebi konkurent onda nije dobro uradio(a normalno da nije sam sebi konkurent).Sto se tice omjera Intel vs AMD, i ova generacija CPU-a jede AMD, tu price nema, dakle Intel i dalje grabi prema naprije a bome je i dalje mnogo jaci po tom pitanju.

EDIT : Gdje je to sada Intel drugi, izbacio je procesor koji je clock per clock jaci od SB za 5% a ima mnogo jaci iGPU, ja tu vidim solidan napredak, ne kao prije ali i dalje solidan napredak.O potrosnji necu niti pricati, uredno na niskom naponu idu na 4.5GHZ, ne visoko kao SB ali i dalje dovoljno da operu AMD po pitanju svega, potrosnje, zagrijavanje i same snage.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 20:49 (zoharbizo).
17 godina
Ivy bridge info

Pa ak bumo već tak, a kad pak intel nije grabio napred...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 20:50 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ivy bridge info

Zbilja je tesko objasniti vama, Intel nema konkurenta, najjaci je, moze sto hoce sada jer ima odlicne procesore(njima ovo ne znaci mnogo, imaju novaca i probleme ce rijesiti).AMD mu po pitanju CPU snage odavno nije konkurent, barem ne jos tako da ova generacija ni da hoce nemoze biti fail, fail je jedino po pitanju masnog overclocka.

clock2much

3 0 hvala 1
14 godina

Ma Ante ti si promašio ceo futball sa komentarima al nema veze. Intel je dobar i točka {#}.

17 godina
Tonči kaže...

ma koji poznanik, ja ti to sad osobno istestiram. Neznam kakvu ste vi sintetiku testirali, ali 6 jezgri

jede u sintetici za doručak sve drugo. Posebno ako je to drugo (i7 975) direktno prošla generacija

na starijem proizvodnom procesu. Da se razumijemo, nehalem je dobar procesor ali je već prema

svom vlastitom die shrinku westmere bitno u zaostatku. Tako nadam se, znaš da je apsurdno ali

i7 975EXTREME lošiji od i7970(običan)

14 godina
itomic009 kaže...

Ma Ante ti si promašio ceo futball sa komentarima al nema veze. Intel je dobar i točka {#}.

Ne, samo zelim reci da generacija 22NM proceva nije donijela napredak velik kao prosli prijelazni procesi ali je ipak donijela napredak na polju potrosnje, iGPU i solidnog clocka(manjeg nego na SB sto se tice overclocka na zraku).Dakle generacija nije fail, problem je u preniskom proizvodnom procesu, zato je i tri gate tu.Dakle ovo nemozete zvati FAILOM, fail je kad 32NM X8 proc(FX8120) ima clockan manji CPU score od 45NM X6 (1075T recimo).

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 21:00 (zoharbizo).
17 godina
zoharbizo kaže...

Zbilja je tesko objasniti vama, Intel nema konkurenta, najjaci je, moze sto hoce sada jer ima odlicne procesore(njima ovo ne znaci mnogo, imaju novaca i probleme ce rijesiti).AMD mu po pitanju CPU snage odavno nije konkurent, barem ne jos tako da ova generacija ni da hoce nemoze biti fail, fail je jedino po pitanju masnog overclocka.

Je da, o tom i je riječ ovdje, pošto ovde obitava veča zajednica oc-era, fail i je baš radi tog kaj smo se svi brusili na mizernu voltažu sa visokim oc-em, probijanje barijere od 5GHz...

17 godina
itomic009 kaže...

aa, sad, malo mi je bilo čudno ovo bashanje, kad nemaš AMD ili ATI u ikoni ili imenu nicka, kad ono

moj pc: AMD FX 6100 {#} Dakle sad mi je jasnije: misery loves company {#} iliti po naški:

kiseli susjedovo grožđe :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 20:59 (overhaul).
14 godina
Ivy bridge info

Da vam pojasnim sto je fail, fail je kad ti je clockani FX X8 32NM procesor slabiji od clockanog 45NM PII X6 procesora.FAIL je kada ti taj isti procesor na 5GHZ srce 350W.Jasno?

clock2much

3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

AMD adut ima u cijeni, pogotovo u današnje vrijeme. Intel je skup. Na polju (sve važnijih) mobilnih uređaja, Intel gubit bitku s ARM-om, a mogao bi i s AMD-om.

14 godina
Tonči kaže...

AMD adut ima u cijeni, pogotovo u današnje vrijeme. Intel je skup. Na polju (sve važnijih) mobilnih uređaja, Intel gubit bitku s ARM-om, a mogao bi i s AMD-om.

Kad zivis od CPU snage ne znaci ti mnogo 6K kuna koje das za najbolji Intel procesor, isplati se to jako brzo.Pogotovo onima koji su uboli I7 970/980X/990X.

clock2much
14 godina

Ma ljudi bolje da se maknem iz ove teme. Moj CPU veze nema sa mojim komentarima ovdje. Ja nemam nikave emotivne veze sa AMD-om niti bilo kojim drugim proizvođačem hardware-a ( što nije izgleda slučaj sa svima ). A to što sam kupio FX 6100 je isto tema za sebe, i nemam nit volje nit živaca se natezat s vama. Za neke se vidi po komentaru da su mladi {#}. Nit ste objektivni, nit se znate šalit i prepoznat sarkazam i šalu {#}. Živila sloboda govora {#}

17 godina
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...

Napredak na polju CPU snage nije velik, ali je bome ogroman na polju iGPU-a i to je super.Dakle fail sigurno nije, drugi par postola jest to da se sa SB 32NM ne isplati prijeci na IB.

Zapravo nije u praksi je to 10fps, više HD 4000 u odnosu na HD 3000(Sandy Bridge) u igricama to je več testirano i takva je situacija nema tu ništ ogromnog.{#} Problem je kaj Intel stavlja HD 4000 na skuplje procesore, a na one jeftinije ne tamo je samo HD 2500 koji je banana u odnosu na stari Liano APU a o Triniti APU da ne pričamo.{#}

Ako ja kupim i7 3770K/i7 3770/i5 3570K recimo, kakva je korist od HD 4000 pa večina ljudi s tim procovima ionako če imat posebnu grafu.Ti procovi se sigurno ne kupuju za HTPC komp, gdje bi HD 4000 dobro došla no recimo ako kupiš za neki HTPC komp i5 3470T od 35WTDP-a onda dobiš HD 2500 kaj drugo.{#}

Uglavnom večina slabijih Ivy Bridge procesora, ima samo HD 2500 kaj je zapravo bezveze jer bi jača grafa na nekom slabijem Ivy Bridge procu bila puno bolje rješenje ali situacija je obrnuta.HD 4000 je slabiji od najačeg, starog LIano APU za desktop u stvarnoj primjeni tj igrice to treba imat u vidu i nema frke.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
zoharbizo kaže...
Tonči kaže...

Pogotovo onima koji su uboli I7 970/980X/990X.

Uh sad me sram, prepoznao sam popis - ali u svoju obranu, imam i x6 1090t i x64 3600+(u starom soltek bareboneu - više kao dekoraciju u sobi ;) )

itomic009 kaže...

Ma ljudi bolje da se maknem iz ove teme. Moj CPU veze nema sa mojim komentarima ovdje. Ja nemam nikave emotivne veze sa AMD-om niti bilo kojim drugim proizvođačem hardware-a ( što nije izgleda slučaj sa svima ). A to što sam kupio FX 6100 je isto tema za sebe, i nemam nit volje nit živaca se natezat s vama. Za neke se vidi po komentaru da su mladi {#}. Nit ste objektivni, nit se znate šalit i prepoznat sarkazam i šalu {#}. Živila sloboda govora {#}

Ma ima veze, možda sam ne kužiš, ali meni je bilo neobično sve dok nisam pročitao vlasništvo.
Pa ja imam i amd i intele, dao bog da je amd bolji :) Intel je postao lijen, to je činjenica.
Najbolje se to vidi po odgađanju ivy bridge - E čak godinu dana. To je meni daleko veći fail od ovog predstavljanja.
I dao bog da sam mlad. Trudim se, ono zdrav život, sex, prehrana i sve, ali godine idu :)

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ma Ivy nije fail, siguran sam da bi intel bolje to napravio da mu AMD žešće puše za vrat. Činjenica je da nema prave konkurenciju na tržištu procesora, i da onda može sebi priuštit visoke temperature i svega 5 posto povećanje perfomansi. Dam se kladit da AMD nije zajebo s Bulldozerima, da bi Intel ohoho bolje pripremio Ivy. A ovako opet znaju da će masa ljudi kupit njihov proizvod, jer to je Intel svijetski brand nešto ko Davor Šuker. {#} A pravu stvar će napravit s Haswelom, taj njemački naziv mi uljeva povjerenje, ima da ti procevi piče ko moćni Elf na predstojećem euru. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Tonči kaže...

Kad zivis od CPU snage ne znaci ti mnogo 6K kuna koje das za najbolji Intel procesor, isplati se to jako brzo.Pogotovo onima koji su uboli I7 970/980X/990X.

CPU snaga je super, ali ja recimo živim od mnoštva jezgara i tu bi mi bolje sjeo čak i AMD s 12 komada možda bolje od ovog i7. HT virtualne jezgre nisu isto što i prava jezgra. Doduše, kako od PC-a živim, nije da me pogađa cijena baš, ipak mi je hardver najjeftinija sirovina za rad u praksi pa sam se lako odlučio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 22:51 (Tonči).
17 godina
Ivy bridge info

ih, onda imaš krivi procesor tonči:) Probaj dati oglas da ga mijenjaš za i7 970.
moguće da netko nasjedne na veći broj.

Na stranu zafrkancija, nije sve u jezgrama, to smo najbolje vidjeli kod fx 8000 serije jel.

A koliki je ivy bridge "fail" vidimo po tome što je AMD odlučio pojeftiniti najjače

modele. http://www.bug.hr/vijesti/jeftiniji-zambezi/115601.aspx

A intel je i do sada bio skuplji i ivy će (navodno) biti još skuplji 
i sumnjam da će pojeftinjavati preostale sandy bridgeve, pa

opet amd vidi prijetnju.

Kako to da mu to nije palo na pamet sa hd7000 kad je nvidia izdala gtx600 seriju?

Naravno - jer u grafici mogu parirati performansama:)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

No dobro, back on topic.. 

Već je netko postao, al vidim da nitko nije komentirao, valjda vam je lijeno otvarat link.

Ugl. riječ je o vjerojatno najvećem razlogu zbog kojeg se Ivy previše grije, sad se čekaju rezultati testiranja bez IHS-a.

Postoji mogućnost da se Ivy u biti jako dobro clocka, ali je Intel ovim potezom htio snizit troškove proizvodnje i djelomično ograničit overclock mogućnosti, da mi korisnici nebi dobili 'previše procesorske snage' bez potrebe.

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
protjeran

Ja pominjem iskreno i kazem da je fail nema veze sto volim Intel i sto nikada vise necu AMD uzeti ni Radeon.

Feil Sem u opciji bez ikakvog overkloka. Znaci kao da ima zakljucan mnozioc tako mu treba prilaziti.

OC eventualno koliko daje stock voltaga sa izuzetno dobrim kulerima. Inace ispod Hyper 212+ ne ici ni na Ivy i ako neces da klokujes.

Fail ko kuca. Samo nije downgrade kao BD inace haos.

Ja jos pitam pre hocu li mozda moci 4.5GHz na stock voltagi ako se klokuje bolje nego SB, xaxaxa.

Prave temp mu se i dalje ne znaju. 

Testirali su na Benchmarku 3570k i kazu da ce raspon ici od 4.3-4.5Ghz 24/7 za bolje primerke i dobar kuler se podrazumeva.

Inace klokovali su ga na 4.6GHz i 1.225V dobijali 90C a kazu da je kuler tokom testa bio hladan.

Sto znaci 3770k jos gore. Preko 4.0GHz ovo nije za kucu i to sa Noctua, Hydro series, itd.

Zapravo lik koji je testirao na overklock net retail primerke procesora na veoma dobrom vodenom hladjenju i sam kaze da je procesor epic fail.

To su njegove reci.

Verovatno nije tako bas za ljude koji zele da kupe tipicno overklokerski procesor sa otkljucanim mnoziocem i ne diraju nista sem Turbo i pri tome se obezbede kulerima odlicnim i mole boga da CPU nema jos neki problem unutra koji dovodi do svega toga. 

Da u pravu ste da imam X58 tj 1366 ili 1156 ne bi ni mislio o prelasku na ovo ....

Poceli su da prave ploce novi chipset da bi se ispostavilo da u njega ljudi ubacuju starije procesore jer novi omanu. 

I AMD i Intel.

Cena je za ovo ja nemam reci. 700e ispadne neki kao top segment ove grejalice koja ne moze na 4.5GHz u normalnim temp sa Ekstra dobrim kulerima.

Mogu zamisliti provera stabilnosti sa Linx i All memori 8-16GB ili tako nesto posle 4-5h testova.

Iskreno mislim da je i Haswell pod znakom pitanja ako AMD ne uradi nesto sto on nije u mogucnosti da uradi. Dobicemo isti klok mozda L4 cache, manje temp, 10% bolje nego Ivy i novi ekstra skupi socket i

400-450e CPU. I ona dolazi ceo serijal ploca koje su sada izostale kod onih koji su znali otprilike sta ce biti i nisu hteli da prave ceo line-up za nesto sto ce verovatno brzo proci kao EVGA samo jedna ploca i to je to.

Da li je neko nacuo neku reviziju slucajno mada ja mislim da se o Ivy vise ne misli da sve je okrenuto da Haswell pozuri.

Jos kada pomislim da ASUS i ASRock zaradjuju vec 6 meseci na ovom procesoru nudeci Gen 3. 

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 15:33 (Vlada011).
17 godina
Ivy bridge info

Vlada, uopće nisi čitao poruku iznad tvoje, a 4 sata je stojala prije nego si postao.

dakle, to što spominješ da su klokeri imali hladne hladnjake a temperature od 90

stupnjeva bi trebalo biti direktna posljedica ove žvake što su ju turili između

procesora i oklopa. Cijelo vrijeme je čudna situacija da procesor malo troši a puno grije.

To termodinamički ne štima (da me sad ne hvatate za riječ, jer pri 90 stupjneva jezgre

prikazuje wattmetar dosta potrošnje - električni otpor jako raste sa temperaturom, apje u pitanju kaskadni efekat).
Ova gore slika izgleda koju je linkao penryn daje objašnjenje.

No i bez skidanja tog sranja sa procesora situacija

je slijedeća: 
The bottom line was that our 3770K sample overclocked quite nicely, to 4.4GHz at its stock voltage.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 17:19 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice