Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

ostajem ja na svojih 4-4.2 ghza i i7 860 do haswella .. {#} this sux

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ivy bridge info
=xfact= kaže...

Realno nemas nikakve potrebe za nadogradnjom. To cudo i danas sve zdere.

Ofc.
17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Da, u aplikacijama koje barataju sa 8 threadova praktički imaš proc jednak jednom i5-2500K @ 4.5GHz.

17 godina
Penryn kaže...

sa taktom od nekih 3.5GHz i napon postaviti dosta niže od 1.05v, točnije oko 0.85V, koliko bi mu i bilo dovoljno za tih 3.5GHz.

Što bi s time dobio?

Procesor sa 8 jezgri koji je jači od i7-3930K a troši manje od njega, i uz to se ne grije puno. Što se clockanja tiče, preko 1V i nekih 4.2GHz nebi trebalo ići i eto ga.

Ugrubo rečeno, spoji dva i7-3770K i underclocka koliko god je moguće, znači oko 0.85V. Jedan i7-3770K @ 0.85V radi na ispod 50C opterećen, dva nebi trebala puno više.

Iz svega ovog možemo vidjet/očekivat da će Haswell radit na debelo nižem naponu nego Sandy i Ivy(što će smanjiti potrošnju i zagrijavanje), i iskreno, jedva čekam da procuri malo više informacija o njemu. 

Da, da se vratim na ovaj IB, krešo je na pce izvrsno objasnio u uvodu koliko je to drugačija tehnologija. Lako se nama razbacivati "32nm, 20nm" koda je to p*cin dim, a u realnosti

situacija je slijedeća
"Smanjenjem procesa na 22 nm proizvođači su naletjeli na zid koji kaže kako ekvivalentna debljina oksida fizički ne može skalirati ispod 0.5 nm, što dovodi do velikog otjecanja struje kada su vrata tranzistora zatvorena. Stoga su u Intelu osmislili novi pristup cijeloj priči i odbacili klasične planarne tranzistore koji se sastoje od izvora, jednih vrata i odvoda. U proizvodnju su uveli tranzistore koji imaju troja vrata te klasično jedan izvor i jedan odvod. Ono što su zapravo napravili je da su podigli silicijsku podlogu u sama vrata, i to na tri mjesta te su time dobili tranzistor sa troja vrata. Time su osigurali bolju kontrolu otjecanja struje kada su vrata zatvorena, zbog činjenice da sada zatvorena vrata mogu s tri strane izgurati slobodne elektrone iz provodnog kanala. time su osigurali strmiji nagib krivulje praga otvaranja tranzistora. To je pak dovelo do toga da je moguće koristiti niže radne napone i povećati brzinu prebacivanja iz stanja u stanje. Upravo to je razlog zbog kojeg Ivy Bridge procesori imaju niži radni napon od Sandy Bridgea"
bome i dobar showoff su napravili sa ovim skrinšatom OC-a(naravno bez ht-a) ;) No uglavnom svi govore da je ovo ES revizija E koja je lošija naponsko/grijalično od kasnijih serija koje idu u dućane. Živi bili pa vidili.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 19:30 (overhaul).
14 godina
Ivy bridge info

Iskreno mislim da ce ici sa nekih 1.35V sigurno na 5GHZ dosta njih, ne-ES primjerci.

clock2much

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Heh, znam, pročitao sam brdo reviewova, mišljenja, teorija ovih onih, ugl. sve ovo mi je jako zanimljivo.{#}

Pronaći ću malo materijala za čitanje da uđem malo dublje u srž svega što se veže uz Tri-Gate jer me doista fascinira. {#}

14 godina
Ivy bridge info

malo je bedasto davat recenzentima te ES primjerke...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
=xfact= kaže...

Da, u aplikacijama koje barataju sa 8 threadova praktički imaš proc jednak jednom i5-2500K @ 4.5GHz.

mislim da i5 2500k i vise treba soka.. sumnjam i da bi na 5 ghza progutao i7860 na 4.2

xfact
17 godina
zuper kaže...

malo je bedasto davat recenzentima te ES primjerke...

A što će im dati? Pa u doba dok su se popisivali recenzenti i pripremalo pravne disclaimere i pakiralo za preporučenu poštu diljem svijeta, bio je početak godine,

Fab nije imao što drugo dati nego probnu špranjcu (kao i uvijek). Inače bi recenzenti dobili procesore na testiranje

kada i dućani, a onda bi im još trebalo oko tjedan-dva dana da sve istestiraju i slože članke i stručne reference. Za to vrijeme

mi bi se čudom čudili, kada bi testovi konačno izašli, o kojem oni lanjskom snijegu pišu, kad ih već imamo u svojim konfama.

Sve to inače nije problem, ali kako su sada gotovo poput AMD-a sa bulldozerom, osim nižeg proizvodnog procesa prešli

i na tri-gate tehnologiju i dorađenu arhitekturu, to je nepoznat teren koji u pravilu treba uhodavati i tweakati. Zaboravljamo da

su dosad intelovci u pravilu radili pouzdano ili jedno ili drugo (tick-tock) sada im se zalomilo donekle oboje. (i sami to nazivaju tick+)

15 godina
Ivy bridge info

Evo jedan dobar review! Nadam se da ne kasnim.........

http://www.overclockers.com/intel-i7-3770k-ivy-bridge-cpu-review/

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ovo sa Ivy procesorima je sad prilično jednostavno. Tko ima Sandy, miran je do sljedeće generacije. Tko ima bilo šta drugo, a ima keš za kupovinu, nek kupuje Ivy. Ivy je u praksi isti kao Sandy po pitanju performansi i ove nove đinđe ne opravdavaju prodaju i kupnju. Naravno, uvjek ima onih koji moraju kupit najnovije bez obzira šta donosi ( ili nedonosi ) i kod njih nema dileme da će kupit Ivy.

17 godina
Penryn kaže...
Cele303 kaže...

A kada je tvornički napon premali? Nikada, to što kažeš za IB vrijedi i za sve ostale procesore...

Ne kužiš što hoću reć. Itekako je moguće da Intel izbaci Ivy-E sa 8 jezgri. Sigurno je da se neće dobro clockati, al čemu visoki taktovi kad je tu 8 jezgri i 16 threadova. Sandy i Ivy su praktički ista arhitektura, koja za dostizanje određenih taktova traži određen napon. Ugrubo, sa Tri-Gateom i 22nm možemo zaboravit napon veći od nekih 1.1V ako želimo normalne temp. 

Znači sve što bi intel trebao napraviti za 8 jezgrenu verziju je - ubaciti 8 jezgri, sa taktom od nekih 3.5GHz i napon postaviti dosta niže od 1.05v, točnije oko 0.85V, koliko bi mu i bilo dovoljno za tih 3.5GHz.

Što bi s time dobio?

Procesor sa 8 jezgri koji je jači od i7-3930K a troši manje od njega, i uz to se ne grije puno. Što se clockanja tiče, preko 1V i nekih 4.2GHz nebi trebalo ići i eto ga. Ugrubo rečeno, spoji dva i7-3770K i underclocka koliko god je moguće, znači oko 0.85V. Jedan i7-3770K @ 0.85V radi na ispod 50C opterećen, dva nebi trebala puno više.

Iz svega ovog možemo vidjet/očekivat da će Haswell radit na debelo nižem naponu nego Sandy i Ivy(što će smanjiti potrošnju i zagrijavanje), i iskreno, jedva čekam da procuri malo više informacija o njemu. 

Znam što želiš reći, čekao sam da opišeš poboljšani aktualni xeon sb-ep a toga se ja i bojim... Znači budućnost nam je xeon u desktop okruženju, mnogo jezgri koje ne služe ničemu i niski taktovi.... Krasno, meni se to uopće ne sviđa jer je danas još uvijek visoka frekvencija bitnija na desktopu, šta će nam sve te silne jezgre na slabašnoj frekvenciji? Ok, overhaul ima nekakvu 3d farmu, jedan od rijetkih, a mi ostali, šta da radimo s njima? High end platforma za entuzijaste na 3.5ghz? Overclock na 4ghz? Manje temperature? Ako se po jutru dan poznaje onda teško, potrošnja, to je sad novi trend, novi proc mi troši 10kn manje struje jeeeeeeej

8 jezgri 22nm i oc na 5ghz sa Tcase max 72°C, e vidiš to bi bio posao, a ne xeon... možda zvuči kao klasa optimist ali još uvijek nije kasno, imaju godinu i po da sb-e dobije poštenijeg nasljednika, nada umire posljednja...

...

Inače retail ivy je već mjesec dana u prodaji, ima ih u hong kongu, rusiji, južnoafričkoj republici i šta ja znam gdje još, kažu da je 4.5 sa 1.25v odličan primjerak kad lupa u zid sa temperaturom, prosjek im je 4.4 što je sigurno 400mhz ispod današnjeg prosječnog sandya na zraku, 4% veći ipc 0 bodova, oc potencijal 0 bodova, pci-e 3.0 0 bodova, kao što kažeš nema druge nego se okrenut haswellu

clock2much
17 godina
Ivy bridge info

Pa realno neznam što bi "frequency freaku" trebalo i 6 jezgri, a kamoli 8.

Za ljude kojima samo frekvencija za hwboot i validacije igra ulogu,
mislim da je i5 2500k vrh vrhova.

Cele mislim da si prema opisanome, promašio izbor platforme - tebi je definitivno

idealan standardni sandy bridge i to bez hyperthreadinga koji isto unazađuje

top frekvencije. Doduše neznam kakvi će biti ovi IB recimo i5 3570K, ali

vjerujem ne osobito bolji za ekstremno OCanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

8 jezgri 22nm i oc na 5ghz sa Tcase max 72°C, e vidiš to bi bio posao, a ne xeon... možda zvuči kao klasa optimist ali još uvijek nije kasno, imaju godinu i po da sb-e dobije poštenijeg nasljednika, nada umire posljednja...

Uf, jako teško. Sandy za visoki takt traži visoki napon, dok 22nm i visoki napon ne idu zajedno..tako daa, jako teško da će bit nešto od visokih taktova na 22nm, barem što se sandy arh. tiče.

Pošto 22nm i Sandy nisu baš dobra kombinacija mislim da će se oni prije bacit na posao oko Haswella, jer ipak je on taj koji će im donijeti više para nego Ivy-e.

Što se tiče xeona u desktop konfama, definitivno se nebih bunio, više procesorske snage uvijek pozdravljam. A i vrijeme je da se malo i softveraši svakodnevnih aplikacija uhvate posla, da se krene više sa tom paralelizacijom. Nema napretka od viših frekvencija, samo od bolje arhitekture i više jezgri.

Da se vratim na Haswella..mislim da je Sandy gotova priča, sa Ivy-em su vidjeli kako se 22nm i Tri-Gate ponaša i sad se kreće na proizvodnju Haswella, tako da dodatnih optimizacija kod Ivy-E teško da će biti.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Cele303 kaže...

Uf, jako teško. Sandy za visoki takt traži visoki napon, dok 22nm i visoki napon ne idu zajedno..tako daa, jako teško da će bit nešto od visokih taktova na 22nm, barem što se sandy arh. tiče.

Pošto 22nm i Sandy nisu baš dobra kombinacija mislim da će se oni prije bacit na posao oko Haswella, jer ipak je on taj koji će im donijeti više para nego Ivy-e.

Što se tiče xeona u desktop konfama, definitivno se nebih bunio, više procesorske snage uvijek pozdravljam. A i vrijeme je da se malo i softveraši svakodnevnih aplikacija uhvate posla, da se krene više sa tom paralelizacijom. Nema napretka od viših frekvencija, samo od bolje arhitekture i više jezgri.

Da se vratim na Haswella..mislim da je Sandy gotova priča, sa Ivy-em su vidjeli kako se 22nm i Tri-Gate ponaša i sad se kreće na proizvodnju Haswella, tako da dodatnih optimizacija kod Ivy-E teško da će biti.

Haswell ce biti pravi nasljednik Nehalema, vjerujte.

17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Haswell ce biti pravi nasljednik Nehalema, vjerujte.

{#}

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

vec se mislio saltat, kad vidim ove divne vijesti , al ok ja jos duze miran {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mislavgray kaže...

vec se mislio saltat, kad vidim ove divne vijesti , al ok ja jos duze miran {#}

Šaltaj šaltaj, vidi šta kažu za tvoj procesor:
Nama je zapravo najzanimljivija činjenica kako je Intel izdavanjem ovoga 3770K

procesora potpuno pokopao svoj i7-3820 Sandy Bridge E procesor,

zbog činjenice da je sporiji a ipak nešto malo skuplji kao cijela platforma.

{#}

Dečki, imam dojam da se fol razočarano i zabrinuto javljate samo da se pohvalite kako imate (još) dobre konfe.

Naravno da nemoraš brinut brigu barem dok ne smisle ivybridge-e, a i onda čisto iz šoping groznice možeš kombinirati

nešto u glavi, ovako neznam, čuvajte pare za još koji ssd ili dodatnu/novu grafu:)

14 godina
Ivy bridge info

Cemu zabrinutost, kao da zivim od CPU snage.{#}

clock2much

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

i to je istina, nemam se  ja kaj zalit... 

17 godina
overhaul kaže...

Pa realno neznam što bi "frequency freaku" trebalo i 6 jezgri, a kamoli 8.

Za ljude kojima samo frekvencija za hwboot i validacije igra ulogu,
mislim da je i5 2500k vrh vrhova.

Cele mislim da si prema opisanome, promašio izbor platforme - tebi je definitivno

idealan standardni sandy bridge i to bez hyperthreadinga koji isto unazađuje

top frekvencije. Doduše neznam kakvi će biti ovi IB recimo i5 3570K, ali

vjerujem ne osobito bolji za ekstremno OCanje.

Meni nije vrh procesora validirat ga na hwbotu, to je zezancija u slobodno vrijeme, ipak se tu i tamo nešto radi i doma, doduše sve manje jer mi se više neda ništa radit ali svejedno, high end platforma za entuzijaste ne traži razlog kupovine, kupovina sb-e nije promašaj jer klasični sandy nije ništa bolji overclocker ni performer u kućnoj radinosti (ne mislim na čmarkanje i zalijevanje sa ln2), imao sam 10ak dana 2700K na 5.0GHz sa 1.375V s tim da je to vrhunski primjerak iznad prosjeka, moj 3930K radi stabilno 4.8GHz 1.36V, 1.38V za duže stresanje linpackom, znači moj prosječni sb-e može sve što može i prosječni 2500K/2600K s time da aplikativno nastavlja tamo gdje sandy zapinje i to je to, vrlo jednostavna računica da je sb-e katica za sve što bi ib-e mogao prestati biti

http://img535.imageshack.us/img535/8656/4800occt.jpg

clock2much
13 godina

Jedan clanak u kojem je pojasnjeno zbog cega su razlike u temp izmedju SB i IB:

http://www.overclockers.com/ivy-bridge-temperatures

14 godina
protjeran

Ljudi sta ste vi odlucili oko kupovine CPU ipak Sandy Bitch ili Ivy???

Mislim na one koji su planirali upgrade kao ja.

Ko nema SB nego starije nesto ili AMD.

Sta cete da radite???

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 10:51 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Ljudi sta ste vi odlucili oko kupovine CPU ipak Sandy Bitch ili Ivy???

Mislim na one koji su planirali upgrade kao ja.

Ko nema SB nego starije nesto ili AMD.

Sta cete da radite???

odi na ivy ak ne mislis ic na neki extremni oc za 24/7 nece ti se tolko grijat a ipak je noviji. Plus ktome bit ce i slicne cjene pa neces pozalit nit sa jednim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 10:54 (ivek-ire).
14 godina
protjeran

A 2700k???

Dobar je on.

Meni treba bogami 4.0-4.5GHz da ne razmisljam.

Za 10-15 dana mi stizu Gentle Typhoon x2 ali nece ono pomoci da ohlade IB.

Lose, lose.

Hteo sam da pitam ako je neka memorija Guaranteed Support za Z77 plocu...

Da li to vazi i za nju sa Ivy Bridge i za Sandy Bridge. 

Zato sto sam nasao onaj Dominator GT na Casekingu, poceli su sa memorijama pa cu da narucim sa komsijom kit 4x4GB pa po 8GB svakome.

A posle cu ga nagovoriti da mu otplatim i drugih 8GB jel nemam odmah pare :).

Ivy mi je napravio problem takav da sam se 2 dana setao kroz kucu od nervoze.

Jel znate kada sam sve isplanirao, znaci falilo je da se pojavi Z77 FTW u prodavnicama da je uzmem odmah i

stavljam CH4F+X4 u oglase od tih para kupujem besnu memoriju QVL za Z77FTW i dotle vec sve jasno oko Ivya i samo ga ustekam. 

Nedelju dana komp samo ne bi imao ali nema veze. 

U jednom trenutku sam toliko odlepio da sam hteo da uzmem EVGA X79 SLI za 230e u Bgd ima i 3930k za 450e.

Ali sam odustao jel to nije za gaming sa single kartom nista posebno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 11:03 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
ak ces na oc odi na sandy al gubis gen3 onda koj ima ivy...a ovo za memoriju vazi za sandy i ivy jedino s ivy dobivas mogucnost vece frekvencije na memoriji.
14 godina
protjeran

To znam da bi taj Dominator GT podigao na 2400MHz sigurno sa IB.

Jos joj je Support 16GB. Sva 4 slota sa po 4GB Dominatora GT 2133 na 1.5V znaci prebrinuo bi memoriju zauvek.

Ta stavka se vise ne bi gledala do DDR4.

Nije mi toliko visoki klok bitan ja znam da ce to raditi na 4.0GHz ali opet tako mi je bedak da uzimam nesto sto je half fail.

Ima li ko jos da se odlucuje na Ivy sada sa starijih platformi???

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 11:07 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ivy ima osjetno bolju integriranu grafiku od Sandy, tako da u slučaju da nekom rikne grafička ima kakvu takvu rezervu na procu. Ja osobno ne bih otpisivo Ivy, samo zbog temperature koja je viša za nekih 7-8 C, naravno za OC to nije baš dobro. I nije mi jasno da nisu mogli napravit proc s podjednakim temperaturama kao i Sandy, znam da je nova arhitektura al glupo je da će tu temperaturu tek skinut s Haswelom koji dolazi za godinu i više dana. Sve u svemu, da je temperatura ok, Ivy bi bio pun pogodak ovako i nije baš. Naravno za one koji idu na neki extremni OC, svaki C im igra ulogu. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

To je stavka koja me najmanje zanima od kada sam resio da necu prodavati 5870 ni posle GK110.

Zadrzacu obe. Nego to sto ima implementirano u njega i naravno PCI-E 3.0.

Kojih 7-8C. Pa on je u idle topliji 15C. 

Kada se klokuje da li ste videli da likovi pod vodom od 10C ne mogu da ga ohlade da nenormalno se penje temparatura. A sve na negde 4.7-4.8GHz.

Bulldozer je beba za ovo za grejanje.

Blago vama sto imate Intel da ne bacate pare.

7-8C, Da je 15C topliji na istom kloku sada bi ceo svet pevao. 

Toliko se greje da prvi testovi su mrtvi hladni bez ikakvog blama prvi put u zivotu "zaboravili" da prikazu temp nekog HW.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 11:57 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ja sam čito da kad se OC da je 20 tak C topliji, al bez Clockanja i nije tako drastično. Činjenica je da po meni nisu napravili neki očekivani iskorak, em što se grije nenormalno em što ni performanse nisu znatno poboljšane u odnosu na Sandy. Tako da ovi što imaju Sandy, mogu bit potpuno bezbrižni do izlaska Haswela koji će vjerujem bit pun pogodak, jer će vjerojatno ispravit sve ove nedostatke koje Ivy ima.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice