Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 162.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

u pon ili  utorak dolazi 2x2 GB DDR2 ram-a.....tako da če biti ukupno 6GB....

0 0 hvala 0
12 godina

Moze mi netko objasnit zasto mi se pc nece bootat kad ubacim jos ram memorije, znaci sad imam 2x2gb ddr2 jedna plocica je Transcend a druga Buffalo Select. Pokusao sam ubacit jos jednu Transcend plocicu od 1gb i pc se neprestano pali-gasi i nema beep-a ista stvar i kad ubacim Kingmax 2gb. Inace proc je super ne grije se, igre lete cak na dosta dobrim postavkama. LP!

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
macgyver 53 kaže...

Moze mi netko objasnit zasto mi se pc nece bootat kad ubacim jos ram memorije, znaci sad imam 2x2gb ddr2 jedna plocica je Transcend a druga Buffalo Select. Pokusao sam ubacit jos jednu Transcend plocicu od 1gb i pc se neprestano pali-gasi i nema beep-a ista stvar i kad ubacim Kingmax 2gb. Inace proc je super ne grije se, igre lete cak na dosta dobrim postavkama. LP!

hmm, jesu voltaze drukcije mozda? koje modele tocno imas, ja sam imao isto transcend 2x2 prije, i jednu buffalo 2gb. dakle 6gb ukupno i sve je radilo super na 830 Mhz kad bi oc processor, i to na 5-5-5-18!
Imam ti jednu buffalo od 2 gb, 800 Mhz izvadio je iz pc-a prije 2 dana, ako je hoces mogu ti poslati za 100 kn javi se na pm.

12 godina

Sad sam provjerio i svi rami imaju istu voltazu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
macgyver 53 kaže...

Sad sam provjerio i svi rami imaju istu voltazu

Ajde ovako, stavi te ramove i napravi reset bios izvadi baterijicu na 10 sec, i vrati je i pokreni pc. Stvarno neznam u cemu je problem, pc bi trebao automatski postaviti sve! jedino da je jedan od slotova za ram modul na maticnoj neispravan, ispusi ih dobro prije nego stavis ramove!

12 godina

Svi slotovi su ispravni jer kad ubacim rame koji su sad unutra u njih radi sve, budem napravio kako si rekao pa javim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Napokon sam uhvatio vremena da isprobam ovo sa resetom biosa ali i dalje je isti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zašto ne završi radnju do kraja? Stane nakon ovoga i ne mogu s cmd ništa napraviti.

Provjerio sam skinute fajlove, skinuti BIOS, isključio anativirus ...

Dodatno:

Zaboravih naglasiti, radi se o ploči Gigabyte GA EP35-DS3 rev2.1.

Na preporuku poslanu putem PP sam skinuo modani BIOS odavde

http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

Datoteka ima naziv EP35DS3.F4 i kada provjeravam da li se u njoj nalaze svi kodovi dobivam ovo s druge slike.

Dakle, nema svih kodova kao što je prikazano na početku teme.

Proc koji bi trebao ići u komp je

Intel Xeon Proc E5440 2.83GHz/12M/1333MHz

Imate li neki savjet.

Dodatno:

Problem je riješen pa se javljam ako netko bude imao isti/sličan slučaj.

Nije bilo potrebno nikakvo modanje tvorničkog BIOS-a.

Flashao sam matičnu s najnovijim BIOS-om i nakon toga ugradio procesor na opisani način (odrezao nosiće i zalijepio adapter).

Računalo je prilikom podizanja prepoznalo novi procesor i to je sve. Temperature su za sada OK ali ću ih još pratiti i po potrebi dodati bolji hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 18:02 (ckobu).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isplati li si uzet Intel Xeon L5240 za 8$? Vidim da radi na 3Ghz ali nema toliko dobre rezultate u testovima kao npr L5420

0 0 hvala 0
17 godina
goranmactavish kaže...

Isplati li si uzet Intel Xeon L5240 za 8$? Vidim da radi na 3Ghz ali nema toliko dobre rezultate u testovima kao npr L5420

L5420 ima dvije jezgre vise, zbog toga je brzi.

a sad dal se isplati.. je pitanje za tebe ne za nas ;)

ne znamo ni koji konfu sad imas

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina

Ekipa,javio mi se tip za zamjenu nudi mi za q6600 xeona e5410,dali je to isplativo?
Mislim još uvijek nisam prodo ništa iz starog pc-a(i vjerojatno ću odustat od prodaje) pa reko ako imam priliku da ugrabim xeona zašto ne,a sad dali je isplativo q6600 b3 za tog xeona mjenjat,ići će na p35 chipset.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kruskar kaže...

Ekipa,javio mi se tip za zamjenu nudi mi za q6600 xeona e5410,dali je to isplativo?
Mislim još uvijek nisam prodo ništa iz starog pc-a(i vjerojatno ću odustat od prodaje) pa reko ako imam priliku da ugrabim xeona zašto ne,a sad dali je isplativo q6600 b3 za tog xeona mjenjat,ići će na p35 chipset.

ostavi si ti svoj q6600...

zezat' se sa postavljanjem adaptera i to na p35 chipset, a nije drastična razlika između proca?

ne isplati se, moje mišljenje...

Do it for the people who want to see you fail!
14 godina
SR3CKO kaže...
kruskar kaže...

zezat' se sa postavljanjem adaptera i to na p35 chipset, a nije drastična razlika između proca?

Proc ima adapter,čovjek ga koristi na svojoj 775 ploči,evo cpu-z što mi je poslao.

OC ga je.

13 godina
kruskar kaže...
SR3CKO kaže...
kruskar kaže...

Proc ima adapter,čovjek ga koristi na svojoj 775 ploči,evo cpu-z što mi je poslao.

OC ga je.

EDIT:
Bio sam napisao sinje more! Ali sad sam vidio nesto!

Nemoj mijenjati, processor ima 7.0x multiplier i nije za overclock! Tvoj q6600 se bolje OC-a od njega na p35 ploci, fsb bi morao ici preko cca 500 da bi postigao ista preko 3ghz! On ga mijenja jer je skuzio da mu je nestabilan, ako zelis neki xeon trazi quad core sa 8.5x multiplier, 9x isto postoje ali su nestabilni koliko sam citao!(mislim na 9x Xeone, ne Q9xxx seriju!)

Tu mozes vidjeti listu!

http://www.delidded.com/list-of-intel-lga-771-xeon-processors/

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 9:49 (Luka123).
17 godina

po meni ovaj mod se isplati samo onima koji idu sa dvojezgrenih procesora. ili ak netko nas oce hladniji proc na stocku

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina

Ekipa,q6600 dobio novog vlasnika,a ja sutra odoh po Xeon E5430 E0 2.66GHz.

Potpuno je modan za 775,ne moram ni na mbo raditi preinake niti na CPU.

Evo 2 slike proca.

Za 250kn sam dobio ponudu.

EDIT
Za 225kn L5420 s naljepnicom no nije full modan kao E5430,pa me zanima koliko se isplati uzeti L5420 a koliko E5430?

Nije tu bitan toliko overclock,bitno je da je jači od Q6600 pošto ostavljam cijelu staru konfu da možemo frend i ja pržit lan igre kad dođe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 14:47 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A neces puno dobit ako ga neoverclokas... ako si ga dobio besplatno super za zamjenu onda super, i dalje preporucam overclock, jer neces osjetiti razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Luka123 kaže...

A neces puno dobit ako ga neoverclokas... ako si ga dobio besplatno super za zamjenu onda super, i dalje preporucam overclock, jer neces osjetiti razliku.

E5430 u zamjeni za Q6600 radi trenutno na stock jer je ipak to sekundarna konfa,kad uhvatim vremena za OC poigrati ću se,na njemu je mugen 2 rev.b i još moram u tu konfu ubost ddr3 rame umjesto ddr2 koji su trenutno,samo ne znam dali ploča prima po 4gb keks da ih bude 8 ili po 2,ako 2gb keksove prima onda ostaje ta konfa na ddr2.

ploča je

P35C-DS3R

Odoh malo guglat pa vidjet za ramove.

12 godina
kruskar kaže...
Luka123 kaže...

E5430 u zamjeni za Q6600 radi trenutno na stock jer je ipak to sekundarna konfa,kad uhvatim vremena za OC poigrati ću se,na njemu je mugen 2 rev.b i još moram u tu konfu ubost ddr3 rame umjesto ddr2 koji su trenutno,samo ne znam dali ploča prima po 4gb keks da ih bude 8 ili po 2,ako 2gb keksove prima onda ostaje ta konfa na ddr2.

ploča je

P35C-DS3R

Četiri gige DDR-a3 možeš stavit ili osam giga DDR-a2 tako da ti je bolje nać 4 modula po 2 gige DDR2 memorije

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...
Luka123 kaže...

ploča je

P35C-DS3R

Četiri gige DDR-a3 možeš stavit ili osam giga DDR-a2 tako da ti je bolje nać 4 modula po 2 gige DDR2 memorije

Ploča trenutno ima 8gb ddr2 800,morat ću probat upiknut u nju 2 keksa po 4gb ddr3,malo sam guglao i neki pišu da može neki ne,ali nema mi logike nikakve ddr2 8gb a ddr3 4gb.

12 godina

Ima logike jer ploča prima po 2 gige po slotu a imaš 4 slota DDR2 i 2 slota DDR3 pa računaj.

Obrati pažnju na to da možeš imat DDR2 ILI DDR3 a nikako oba

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 20:29 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Ima logike jer ploča prima po 2 gige po slotu a imaš 4 slota DDR2 i 2 slota DDR3 pa računaj.

Obrati pažnju na to da možeš imat DDR2 ILI DDR3 a nikako oba

To znam da ne mogu raditi 2 i 3 isto vremeno ;)
Oke to što 4xddr2 i 2xddr3,sudnit ću od frenda transcende 1333 4gb kekse pa vidjeti.

12 godina

Obrati pažnju da ti ploča prima DDR3 module od 1066 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Obrati pažnju da ti ploča prima DDR3 module od 1066 MHz

E hebem ga sad,negdje piše 1333 negdje 1066.

12 godina

Ako će ga znat biće najbolje da ipak probaš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bokich

evo da se javim s sumnjom, ali ne znam sto ne radi dobro.

Imao sam Core2Duo E8400 i zamjenio s Intel Xeonom E5430 s adapterom.

Sve napravljeno i prepoznato u biosu i svugdje i radi mi.,

Medutim, dok slusam neki radio preko VLC primjecujem tokom svirke zastajkivanje, zamuckivanje, kao

da ne koristi bufer nego odmah skida i svira (laicki receno).

Mozda igra ulöogu i SSD od Samsung od120GB 830 serue, ne znam, zasto mi to radi.

Nista stasno, ali zivcira sto mucka uvijek.

mislio sam da je do vlc verzije koja je bio bugovit, ali nije.

Slusam neku muziku preko vlc a izbor je iz moje kolekcije , isto zamuckivanje

Da li sam mozda zaboravio driver za intel xeon instalirati? ili smo osudeni na to zastajkivanje.?

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jesi pogledao cpu-z da li je prepoznao sve instrukcije? Jesi napravio bios update. Jeli steka samo na tom playeru? Jeli cpu stabilan na prime95 , occt i slicno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Et' me...

Saljem dve fotke.

Mislim da je u redu  o prepoznavanje..

Na pocetku posta  je lijepo opisano proces ubacivanju mikrokodova i u redu je.

Prime95, OCCt koliko znam za testiranje stabilnosti. Ne razumijem se i nemam volje, jer to ionakao samo jednom obavim i vise nikad, pa mi nema potrebe o tome nauciti sto znaci itd.

Uocio sam, dok sam s frendom preko Skype pricao, muzika iz moje kolekcije pusteno preko vlc nije zamuckivala dok je trajao test.

Kad prestane testiranje ili ugasim program, muzika ide s zamuckivanjem.

et nakon sto sam ugasio OCCt vratilo se zamuckivanje.

Laicki bi rekao, dobro svira dok je procka dobro opterecen.

Rado bi ja to snimio  i pokazao video ali ne znam moze li se ovdje prikazati ...

eto par slika.

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jebodiah kaže...

Uocio sam, dok sam s frendom preko Skype pricao, muzika iz moje kolekcije pusteno preko vlc nije zamuckivala dok je trajao test.

Kad prestane testiranje ili ugasim program, muzika ide s zamuckivanjem.

et nakon sto sam ugasio OCCt vratilo se zamuckivanje.

Laicki bi rekao, dobro svira dok je procka dobro opterecen.

Imo sam slicnih problema koji nisu imali nikakve veze s racunalom nego s vlc-om, na vise (novih, stock racunala i laptopa), samo uglavnom s videima, ali i zvukom, na kraju je bilo bas nesto specificno sto sam ja iz navike radio a vlc nije podnosio (dakle petljao po necem softverski). Tako da svakako probaj s drugim media playerom, iako je i meni vlc daleko najdrazi! :)

mojpismonosa
17 godina
neaktivan

i meni vlc je najdrazi, skoro sve sto pozelim, postelam za titl, muziku i taman.

Alternativa mi je AIMP2 ili 3 kak vec, a imamo i K Lite mega pack Classic media.. a opet nastimati.

S procesorom sam zadovoljan. NFS Rituals mi je sad mogao pokrenuti, prije nije, kao i neke druge igra. mada ih sad ne igram.

OK budem vidiosad s AIMP ili jos neki .... pronjuskat cu..

Hvala.....

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice