Pozdrav ekipa!
Kupujem combo perilice i susilice rublja do cca 3800kn.
Bitno mi je da ima 8-9kg bubanj za pranje i minimalno 5kg za susenje.
Sto preporucujete, samsung, beko, hisense i ako moze koji model?
Hvala!
Pozdrav ekipa!
Kupujem combo perilice i susilice rublja do cca 3800kn.
Bitno mi je da ima 8-9kg bubanj za pranje i minimalno 5kg za susenje.
Sto preporucujete, samsung, beko, hisense i ako moze koji model?
Hvala!
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika/perilice-rublja/HISENSE-WDQY901418VJ/
Mi smo kupili ovu kad su bili Black Friday popusti - ispalo nas je 2799.00kn jer smo kupili ovom Visom pa je još -10%.
Za sada zadovoljni - pere, suši, veš miriši. Tiha je u odnosu na staru mašinu.
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika/perilice-rublja/HISENSE-WDQY1014EVJM/
Ima i ova mislim da je samo razlika u tih 1kg rublja više što stane.
Hvala na prijedlogu!
Pronasao sam jos i SAMSUNG WD80T4046EE/LE ali nisam siguran kakva je kvaliteta, iskustva itd.
Hvala na prijedlogu!
Pronasao sam jos i SAMSUNG WD80T4046EE/LE ali nisam siguran kakva je kvaliteta, iskustva itd.
Nejde to tako na forumu. Ne mozes pitat "koja susilica" pa kad ti netko nesto preporuci pitat za neku drugu. Kupi ovo sta ti je wyks rekao i amen. Nema sad vise, a ova?, a ova?
Nikad se susilca ne kupuje all in one. Kupi posebno susilicu, a posebno perilicu.
Čisto informativno. S obzirom da su predloženi Hisense modeli ekvivalent Gorenje 10 kg / 9 kg, vjerujem da neće biti problema s pronalaskom dijelova u slučaju potrebe za popravkom nakon isteka jamstva. To bi mogao biti plus, ali ovako na 'slijepo' bih pretpostavio da Samsung ima kvalitetnije mehaničke komponente i elektroniku.
Imamo kod kuće perilicu Samsung 80J5446 i osobno bih volio da je malo tiša pri centrifugi, tj. tiha je kada dobro rasporedi rublje za centrifugu, ali kada je bubanj u neravnoteži, onda vibrira i bučna je. U drugom stanu imamo Whirlpool FSCR90425 (direct drive) i ona je na centrifugi osjetno tiša od Samsunga.
Na Samsungu smo do sada samo reklamirali poklopac posude jer je omekšivač išao zajedno s praškom, ali riješeno je u jamstvu. Problem je bio u kamencu koji je onemogućavao pravilni tok vode.
Ako budžet i prostor dopuštaju, slažem se da bi odvojeno perilica i sušilica bili bolji izbor jer ovako sigurno postoje određeni kompromisi pri radu.
Hvala na prijedlogu!
Nejde to tako na forumu. Ne mozes pitat "koja susilica" pa kad ti netko nesto preporuci pitat za neku drugu. Kupi ovo sta ti je wyks rekao i amen. Nema sad vise, a ova?, a ova?
Nikad se susilca ne kupuje all in one. Kupi posebno susilicu, a posebno perilicu.
Ja sam se zahvalio na prijedlogu te ga dodao na popis, sta bi trebao uzeti prvo sto mi netko preporuci? Sta sada da nema npr nekakvu funkciju koja je meni potrebna, pa normalno krizam i gledam dalje sto je na popisu. Ja na svojoj temi mogu pitati sto zelim, tko zna i ima kakav prijedlog ili iskustvo uvijek je dobrodosao.
Hvala iijep pozdrav!
Čisto informativno ako si planirao uzeti Hisense, a propustio si onu akciju u Elipsu, samo danas je u Mall-u za 3600 kn Gorenje WD9514AS (5 god. jamstva) što sam stavio link da bi trebao biti ekvivalent Hisenseu.
Cijenjeni članovi b8g foruma, ima li gdje akcija na veš mašine?
Ovako na brzi pregled od najpovoljnijih bih osobno išao na LG bijela vrata / inox vrata (8 kg, 1400 rpm, Direct Drive motor - cca. 2500 kn za gotovinu s dostavom) ili možda Whirlpool (8 kg, 1400 rpm, inverter - cca. 2460 kn s dostavom + dodatne 3 god. jamstva uz registraciju). Ima i standardno povoljnih Beko modela (2300-2800 kn) koji nude 5 god. jamstva.
Od najpovoljnijeg imaju Tesla (8 kg, 1400 rpm, inverter motor, 5 god. jamstva - 2000 kn s dostavom i kodom DABAR5 (vrijedi do 9 h 09.05.)) ili Hisense (7 kg, 1400 rpm, inverter - cca. 2250 kn s dostavom).
Za bolju preporuku bi trebalo više informacija (kapacitet, slim ili standardne dimenzije, gornje ili prednje punjenje, budžet, namjena (svakodnevno ili za vikendicu), trebaš li posebne funkcije (para, automatsko doziranje sredstva za pranje, posebni programi za osjetljivo rublje...), lokalna trgovina ili online, itd.).
Problem kod susilica-perilica je sto nemaju filter za prasinu kao normalne susilice i sve prasina prolazi sa vodom direktno kroz cijevi, kroz izmjenjivac topline, pa tek onda u odvod. Rezultat je da se sve to polako nakuplja po unutrasnjosti vesmasine i vec ti kroz par mjeseci susilica pocinje slabo susit, i smrdi. A za ocistit moras zvat servis i rastavit pol masine.
Kod normalnih susilica, nakon svakog susenja ocistis filtere, sve je suho, i miran si godinama.
Ima i nekih novijih susilica sa toplinskom pumpom koje su kao samo ciscece, uglavnom kriminal, treba objesit ekipu koja je to izmislila.
Pozdrav,
Kakva ti se pokazala haier perilica/sušilica?
Ja sam u istoj dilemo kao što si ti bio. Nemam mjesta za dva odvojena uređaja, pasivno sušinje mi podiže vlagu u stanu i estetski smeta :)
Pozdrav,
Ja sam u istoj dilemo kao što si ti bio. Nemam mjesta za dva odvojena uređaja, pasivno sušinje mi podiže vlagu u stanu i estetski smeta :)
Za sada sam prezadovoljan.
Svemirski izgleda, milijun funkcija, veliki bubanj, a slim dizajn - ma prva liga!
Ima more opcija, od kojih nisam još ništa probao.
Ukratko, za sada odlično radi posao i to u vrlo kratkom vremenu.
Npr bijeli veš - stara mašina (s kojom sam također bio prezadovoljan) 3:30h, Haier 1:30h - isti program, C*, i količina rublja. Za 4h ukupno je i opran i potpuno suh.
Pozdrav,
Za sada sam prezadovoljan.
Svemirski izgleda, milijun funkcija, veliki bubanj, a slim dizajn - ma prva liga!
Ima more opcija, od kojih nisam još ništa probao.
Ukratko, za sada odlično radi posao i to u vrlo kratkom vremenu.
Npr bijeli veš - stara mašina (s kojom sam također bio prezadovoljan) 3:30h, Haier 1:30h - isti program, C*, i količina rublja. Za 4h ukupno je i opran i potpuno suh.
Koji točno model imaš?
Kokja je razlika između serije 5 i serije 7 Haier perilice-supšilice? Osim u wi-fi-ju...
Koliko traje pranje, recimo bijelog rublja, na 60C?
Što mislite o ovoj Hisense perilici-sušilici:
https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87anski-aparati/Bijela-tehnika/Perilice---su%C5%A1ilice-rublja/Hisense-perilica-su%C5%A1ilica-WDQA1014EVJM/p/EK000542185
Na akciji je cca 400€
Link popravljen 🙂
Ima netko ideju kako na Hisense perilici skratiti trajenje programa za pamuk na 60C?
Traje skoro 4 sata.