Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.324
|
čitano: 3.123.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel i7 Club
Po meni se ne isplati, ako ti je vec potrevan upgrade onda x99 platforma. Ipak je ovo 6 jezgreni proc i prelaz na 4jezgrenog pa makar i novijeg po meni nema smisla. Zasto bi radio upgrade?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

nema smisla ako sve radi i ako si i dalje zadovoljan perfomansama! po meni sad uzimati x99 je bezveze, dolazi jos malo novi cabylake...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

za sada radi sve super stabilno i zadovoljan sam performansama-- jedino se bojim da mi matična ne rikne jer je več stara 5 godina i nema ih više nigdje za kupiti pa eto to je jedini razlog zasto bi mjenjao platformu!

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa ako mozes to nekome uvaliti za tebi dobre novce dok jos radi super...pa onda dodati za novi setup! Alu ako je u pitanju gaming definitivno obicni 4core i7 nikakvi x99...
14 godina
Za 980X i dotičnu ploču se mogu dobiti fini novci i po meni se isplati uzeti i7 6700K zbog toga jer ima veliku prednost u igrama,dok su u multihreadu podjednaki.Kako god se okrene Z170 je puno moderniji chipset od obilje Sata3,M2 slotova,usb3 itd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Horned Reaer kaže...

Pozdrav narode želio bi čuti vaše mišljenje . Da li se isplati uzimati novi CPU , trenutno koristim socket 1366 , procesor je 980X a matična Asus Rampage 3 Extreme. Proc je clockan radi stabilno na nekih 4.2GHZ.

Razmišljam o skylake 6700k procesoru , nekoj ROG ploči i ddr4 memoriji. ??

Ne bih ja tu još ništa dirao min. 2 god.

14 godina
Chico12 kaže...
Horned Reaer kaže...

Pozdrav narode želio bi čuti vaše mišljenje . Da li se isplati uzimati novi CPU , trenutno koristim socket 1366 , procesor je 980X a matična Asus Rampage 3 Extreme. Proc je clockan radi stabilno na nekih 4.2GHZ.

Razmišljam o skylake 6700k procesoru , nekoj ROG ploči i ddr4 memoriji. ??

Ne bih ja tu još ništa dirao min. 2 god.

Bez obzira što je to 6core procesor jednostavno zaostaje za i7 6700K dobrih 4 generacija,što dovoljno govori kako je skylake 4core podjednak sa 6core nehaelmu u sirovim perfomansama.Jednostavno sa 6700K če dobiti drastično bolji FPS pogotovo što čovjek ima GTX1070 iako i dalje se X980 savim dobro ponaša u igrama ali potencijal leži ne iskorišten.

14 godina

Ja bi prvo sačekao da vidimo koliko će DX12 pomoć oko korištenja svih mogućih jezgri.

17 godina
Ma nece nikakav boost u igrama dobit jer 980x bez beda izgura bilo koju single gpu grafu.Jos ga drzi na 4.2ghz a moze bez beda 4.5ghz na toj maticnoj za 24/7.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina

Definitivno ne bi trebao mijenjat, osim ako baš brutalno ne bottlenecka GTX 1070. Ali ako 12thread i7 na 4.2GHz bottlenecka, onda će svaki.

17 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Ali ako 12thread i7 na 4.2GHz bottlenecka, onda će svaki.

To bi vrijedilo da igre znaju koristit tih 12 threadova. 

14 godina

Trenutne ne znaju, da, ali s DX12 će znat i tu će dobit puno više nego što ima sad.

Ukratko, in the long run, 980X će se možda čak pokazat boljom solucijom!

17 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Trenutne ne znaju, da, ali s DX12 će znat i tu će dobit puno više nego što ima sad.

Ukratko, in the long run, 980X će se možda čak pokazat boljom solucijom!

Znat će DirectX driver koristit, ali opet ostaje igrin kod, računanje fizike i AI-a, koji koristi broj jezgara ovisno od igre do igre.. 

Al da ne bi bilo, ne bi ni ja prodavao taj i7-980X.. možda samo zbog prelaska na novi 6 ili pak 8 core.

16 godina
Intel i7 Club

hvala na savjetu! No ako dodje neka solidna ponuda sa komplet cpu+mbo prodati cu

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bubni neku divljacku cijenu na njusku i cekaj..:)
10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Nitko ništa ne piše, pa ajd malo glasina:

http://wccftech.com/intel-14nm-skylakes-engineering-samples-spotted/

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Bile bi zanimljive da nisu stare dvije godine 

10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

Bile bi zanimljive da nisu stare dvije godine 

my bad, krivi link:

trebao je ići ovaj:

http://www.pcworld.com/article/3076158/components/intels-broadwell-e-gaming-cpu-is-a-stunner-offering-10-cores-for-a-whopping-1723.html

''you need 10 core cpu''

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 0:25 (Glavas_ZG).
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ne kuzim kaj je tu zanimljivo, recenzije i sve ostalo u vezi tog proca smo pogledali odavno  ajd bar si se probao izvuc za onaj prvi lapsus mada niko nije zagrizao ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne kuzim kaj je tu zanimljivo, recenzije i sve ostalo u vezi tog proca smo pogledali odavno  ajd bar si se probao izvuc za onaj prvi lapsus mada niko nije zagrizao ;)

A jesi naporan čovjek, čitao na PC Expertu temu sa prvog linka i paralelno mi je uz ostale otvorn tab-tema sa ovom sprdnjom vezano za I7 sa 10 jezgri koji sam htio stavit. Skylake link nije ni vezan za i7 cpu. Krivi link. Vidim da još nisi prebolio ono što sam te ispravljao vezano za FX vs I5 cpu performasne sa HCL foruma.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nemoj samo o tome ovdje, opet ce ti se ljudi smijat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Pitao je nedavno jedan forumaš na PC Expertu za tebe, veli nema te već neko vrijeme da hvali svoju R9 390 koju si imao. Pamtljive manire

A Phoenix ima venitilatore kao da su vodeno hlađenje jel...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 1:55 (Glavas_ZG).

0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Uzmite sobu pa se tamo svađajte.

Kakve veze ima FX ili i5 ili PC Expert forum il šta ja znam koji s ovom temom ?

Moj PC  
4 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Pitao je nedavno jedan forumaš na PC Expertu za tebe, veli nema te već neko vrijeme da hvali svoju R9 390 koju si imao. Pamtljive manire

Dobro i kakve sad veze ima Pc ekspert i neznam ni ja sta sa ovom temom. A ovo za Phoenix je ja mislim Ansha izjavio, i nije ni daleko od istine...

Na tebi se bas vidi da pokusavas ispast pametan al ti nejde, da ne pricam o tome kako iskusniji jasno vide kolko ti je "usputno" znanje o hardveru

10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

Dobro i kakve sad veze ima Pc ekspert i neznam ni ja sta sa ovom temom. A ovo za Phoenix je ja mislim Ansha izjavio, i nije ni daleko od istine...

Na tebi se bas vidi da pokusavas ispast pametan al ti nejde, da ne pricam o tome kako iskusniji jasno vide kolko ti je "usputno" znanje o hardveru

Svaki puta se upecaš ...

15 godina
Intel i7 Club

Pošto sam se uspio riješiti amd-a na jedvite jade zanima me za i7 4790k neka matična ploča do 1200kn pa eto ako moze preporuka bio bi zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

EVO

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
15 godina
Intel i7 Club

Joj sad imam još veći problem i7 4790k ili skylake 6700k koji da odabere znam da je haswell ubojica za ovog ali opet me zanima mišljenje ostalih

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...

Joj sad imam još veći problem i7 4790k ili skylake 6700k koji da odabere znam da je haswell ubojica za ovog ali opet me zanima mišljenje ostalih

Novije je novije i stoga preporučam i7 6700k

15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

Novije je novije i stoga preporučam i7 6700k

To stoji i slažem se s tobom još me zanima znam da skylake nema stock cooler ali pošto nisam siguran imam swiftech h220 vodeno dali ću ja to moći postaviti ili ću ipak morati biti prinudjen kupiti novi cooler

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice