- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

nema smisla ako sve radi i ako si i dalje zadovoljan perfomansama! po meni sad uzimati x99 je bezveze, dolazi jos malo novi cabylake...
za sada radi sve super stabilno i zadovoljan sam performansama-- jedino se bojim da mi matična ne rikne jer je več stara 5 godina i nema ih više nigdje za kupiti pa eto to je jedini razlog zasto bi mjenjao platformu!

Pozdrav narode želio bi čuti vaše mišljenje . Da li se isplati uzimati novi CPU , trenutno koristim socket 1366 , procesor je 980X a matična Asus Rampage 3 Extreme. Proc je clockan radi stabilno na nekih 4.2GHZ.
Razmišljam o skylake 6700k procesoru , nekoj ROG ploči i ddr4 memoriji. ??
Ne bih ja tu još ništa dirao min. 2 god.
Pozdrav narode želio bi čuti vaše mišljenje . Da li se isplati uzimati novi CPU , trenutno koristim socket 1366 , procesor je 980X a matična Asus Rampage 3 Extreme. Proc je clockan radi stabilno na nekih 4.2GHZ.
Razmišljam o skylake 6700k procesoru , nekoj ROG ploči i ddr4 memoriji. ??
Ne bih ja tu još ništa dirao min. 2 god.
Bez obzira što je to 6core procesor jednostavno zaostaje za i7 6700K dobrih 4 generacija,što dovoljno govori kako je skylake 4core podjednak sa 6core nehaelmu u sirovim perfomansama.Jednostavno sa 6700K če dobiti drastično bolji FPS pogotovo što čovjek ima GTX1070 iako i dalje se X980 savim dobro ponaša u igrama ali potencijal leži ne iskorišten.
Ja bi prvo sačekao da vidimo koliko će DX12 pomoć oko korištenja svih mogućih jezgri.

Definitivno ne bi trebao mijenjat, osim ako baš brutalno ne bottlenecka GTX 1070. Ali ako 12thread i7 na 4.2GHz bottlenecka, onda će svaki.
Ali ako 12thread i7 na 4.2GHz bottlenecka, onda će svaki.
To bi vrijedilo da igre znaju koristit tih 12 threadova.
Trenutne ne znaju, da, ali s DX12 će znat i tu će dobit puno više nego što ima sad.
Ukratko, in the long run, 980X će se možda čak pokazat boljom solucijom!
Trenutne ne znaju, da, ali s DX12 će znat i tu će dobit puno više nego što ima sad.
Ukratko, in the long run, 980X će se možda čak pokazat boljom solucijom!
Znat će DirectX driver koristit, ali opet ostaje igrin kod, računanje fizike i AI-a, koji koristi broj jezgara ovisno od igre do igre..
Al da ne bi bilo, ne bi ni ja prodavao taj i7-980X.. možda samo zbog prelaska na novi 6 ili pak 8 core.
hvala na savjetu! No ako dodje neka solidna ponuda sa komplet cpu+mbo prodati cu

Nitko ništa ne piše, pa ajd malo glasina:
http://wccftech.com/intel-14nm-skylakes-engineering-samples-spotted/
Bile bi zanimljive da nisu stare dvije godine
Bile bi zanimljive da nisu stare dvije godine
my bad, krivi link:
trebao je ići ovaj:
http://www.pcworld.com/article/3076158/components/intels-broadwell-e-gaming-cpu-is-a-stunner-offering-10-cores-for-a-whopping-1723.html
''you need 10 core cpu''
Ne kuzim kaj je tu zanimljivo, recenzije i sve ostalo u vezi tog proca smo pogledali odavno ajd bar si se probao izvuc za onaj prvi lapsus mada niko nije zagrizao ;)
Ne kuzim kaj je tu zanimljivo, recenzije i sve ostalo u vezi tog proca smo pogledali odavno ajd bar si se probao izvuc za onaj prvi lapsus mada niko nije zagrizao ;)
A jesi naporan čovjek, čitao na PC Expertu temu sa prvog linka i paralelno mi je uz ostale otvorn tab-tema sa ovom sprdnjom vezano za I7 sa 10 jezgri koji sam htio stavit. Skylake link nije ni vezan za i7 cpu. Krivi link. Vidim da još nisi prebolio ono što sam te ispravljao vezano za FX vs I5 cpu performasne sa HCL foruma.
Nemoj samo o tome ovdje, opet ce ti se ljudi smijat
Pitao je nedavno jedan forumaš na PC Expertu za tebe, veli nema te već neko vrijeme da hvali svoju R9 390 koju si imao. Pamtljive manire
A Phoenix ima venitilatore kao da su vodeno hlađenje jel...
Uzmite sobu pa se tamo svađajte.
Kakve veze ima FX ili i5 ili PC Expert forum il šta ja znam koji s ovom temom ?
Pitao je nedavno jedan forumaš na PC Expertu za tebe, veli nema te već neko vrijeme da hvali svoju R9 390 koju si imao. Pamtljive manire
Dobro i kakve sad veze ima Pc ekspert i neznam ni ja sta sa ovom temom. A ovo za Phoenix je ja mislim Ansha izjavio, i nije ni daleko od istine...
Na tebi se bas vidi da pokusavas ispast pametan al ti nejde, da ne pricam o tome kako iskusniji jasno vide kolko ti je "usputno" znanje o hardveru
Dobro i kakve sad veze ima Pc ekspert i neznam ni ja sta sa ovom temom. A ovo za Phoenix je ja mislim Ansha izjavio, i nije ni daleko od istine...
Na tebi se bas vidi da pokusavas ispast pametan al ti nejde, da ne pricam o tome kako iskusniji jasno vide kolko ti je "usputno" znanje o hardveru
Svaki puta se upecaš ...
Pošto sam se uspio riješiti amd-a na jedvite jade zanima me za i7 4790k neka matična ploča do 1200kn pa eto ako moze preporuka bio bi zahvalan
Joj sad imam još veći problem i7 4790k ili skylake 6700k koji da odabere znam da je haswell ubojica za ovog ali opet me zanima mišljenje ostalih
Joj sad imam još veći problem i7 4790k ili skylake 6700k koji da odabere znam da je haswell ubojica za ovog ali opet me zanima mišljenje ostalih
Novije je novije i stoga preporučam i7 6700k
Novije je novije i stoga preporučam i7 6700k
To stoji i slažem se s tobom još me zanima znam da skylake nema stock cooler ali pošto nisam siguran imam swiftech h220 vodeno dali ću ja to moći postaviti ili ću ipak morati biti prinudjen kupiti novi cooler