Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.125.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Intel i7 Club

Evo kako kod mene to radi na stock  

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 17:15 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel i7 Club
dreadmoore kaže...

Svakako razmisli o GPU upgrade-u.

RIP Šaban (21.6.2016)
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Daj imgur link na sliku, ovo se ne vidi kak spada...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 17:14 (Friday).
15 godina
Intel i7 Club

eto bolja slika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

eto bolja slika

Zasto radi na 4 ghz???

Freak Show Inc.
15 godina
Intel i7 Club

na koliko bi trebao da radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

4.2 - to je brzina turbo mode-a

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

sa turbom ili bez turba da radi na 4.2ghz

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 17:21 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

sa turbom ili bez turba da radi na 4.2ghz

Sa turbom treba raditi na 4.2

Freak Show Inc.
15 godina
Intel i7 Club

a ako ga stavim u turbo mod onda mu daje veliki napon do 1.35v  jos nisam bas najbolje shvatio ovu svoju plocu pa se jos malo igram s njom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

a ako ga stavim u turbo mod onda mu daje veliki napon do 1.35v  jos nisam bas najbolje shvatio ovu svoju plocu pa se jos malo igram s njom.

Kod mene se taj napon setira preko adaptive moda. Pogledaj, mozda kod tebe ima nesto slicno.

Nego, kakav hladnjak imas? Vidim da dosta visok rpm ima...

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Kod mene se taj napon setira preko adaptive moda. Pogledaj, mozda kod tebe ima nesto slicno.

Pa imam neko staro vodeno hladjenje Switech H220 a sto se tice ventilatora thermaltake su ali evo gledam i njih zamjeniti za neki od noctua u dogledno vrijeme.

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pa imam neko staro vodeno hladjenje Switech H220 a sto se tice ventilatora thermaltake su ali evo gledam i njih zamjeniti za neki od noctua u dogledno vrijeme.

Nije bas ucinkovito kako mi se cini 

BTW - kupio sam Corsair AF140 quiet prije nekog vremena. Strasan airflow! Cisto da imas na umu uz noctuu...

Freak Show Inc.
15 godina
Intel i7 Club

Mada mi oni nisu sad prioritet vise mi je da zamjenim ove dvije graficke za neku gtx 1060 od 6GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Pa i nije bas ipak je ono iz 2012-2013 god tako nesto radjeno je za 1156 socket

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Nemas adaptive?

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
dreadmoore kaže...
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Nemas adaptive?

Ima, imam i ja Asusovu plocu. Tamo gdje pise Manual mora odabrati Adaptive i onda moze upisati napon za Turbo boost.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Bilo bi u redu da svi stavimo 1,168V i 4,2ghz:

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Izgleda da se ne moze undervoltati vise od toga. Pada u trenucima na manji napon ali to je uglavnom to. Po onome sto sam citao - procesor ima svoju regulaciju i "odbija" raditi sa manjim naponom. Isprobao sam sve moguce kombinacije sa postavki koje utjecu na regulaciju napona ali nema sanse spustiti ga ispod 1.152. Idle napon pada sa vecim offsetom ali load napon ostaje takav. Postavljao sam vrijednosti na 0.9 i opet isto. Jel ima nesto sto mi je promaklo? Sinoc sam resetirao stroj barem 50 puta, isprobao sve i svasta ali bez uspjeha...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Izgleda da se ne moze undervoltati vise od toga. Pada u trenucima na manji napon ali to je uglavnom to. Po onome sto sam citao - procesor ima svoju regulaciju i "odbija" raditi sa manjim naponom. Isprobao sam sve moguce kombinacije sa postavki koje utjecu na regulaciju napona ali nema sanse spustiti ga ispod 1.152. Idle napon pada sa vecim offsetom ali load napon ostaje takav. Postavljao sam vrijednosti na 0.9 i opet isto. Jel ima nesto sto mi je promaklo? Sinoc sam resetirao stroj barem 50 puta, isprobao sve i svasta ali bez uspjeha...

Jesi probao iskljuciti SVID?

17 godina
odjavljen
alen29 kaže...
Friday kaže...

Jesi probao iskljuciti SVID?

Da, probao sve 3 postavke - Auto, Enabled, Disabled...

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jeste za to da vidimo ciji i7 ide najnize na stabilan napon pri 4,2ghz (ako zelite neki drugi takt recite:)? nije zurba slobodno odvrtite prime95, igrajte se kad stignete 1-2...dana pa javite rezultate koje ste postigli tj na kojem je naponu 100% stabilan bez ikakvih rusenja?

mogu i nekakvu ljestvicu napraviti ako bude dovoljno rezultata!

pa evo mog:

i7 4790K na 4,2ghz@1,107V (nek vam ovo bude i forma)

lp

7 moze!
2 bas me briga!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Friday Meni je na 6600K donja granica 1.168V. Nebitno šta pokušam, niže ne ide. Mislio sam da ja fulam neku postavku, nisam znao da ima i CPU svoju regulaciju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

1,160V @4.2Ghzmi je max na mom 3770K

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

Provjera i spustanje napona na kojem je stabilno svakako treba probat, ali mislim da nema smisla raditi tablicu jer ne mozes nikako provjeriti tko je kada vrtio test i sa kojim naponom. Recimo izvrtim test na vecem naponu i promijenim napon cpu na najmanje sta ide i eto ti ss sa odradenim primom sa malim naponom tako da ta tablica nebi imala nikakvog smisla. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Malo mi je iritantno to sto ga ne mogu nize spustiti...

A bitno da mu mozes poslati 3 volta, to je valjda regularno.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Necu opet raspravljat o laznim ss i slicnim forama, do sad je na forumu bilo sve uredno ako se mene pita prema tome nema smisla brijat na negativu! Sve sto nema veze s i7 i temom ide prijava!
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Stjepko postao si nesto nervozan otkako se Zen priblizio. Strah te AMD-a, ajde priznaj...

Freak Show Inc.

8 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Dole na slici se vide temperature procesora(OCCT Linpack AVX), i zanima me zašto mi 3. i 4. jezgra imaju nižu temp? Dali je do hladnjaka da ne pokriva dobro ili jednostavno tako funkcioniraju?

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice