Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.305
|
čitano: 3.119.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Intel i7 Club

Kako si uspio tool upregnuti da ti se savine?? Vjerojatno nisi dobro stavio onaj unutarnji dio na procesor. Trebao si odmah grizly ili liquip pro ili ultra za heatsink jer koliko sam vidio ima velike razlike dok stavis tekuci metal unutra. Daj slike da vidimo kako si odradio to.

Evo jednog i7 2600k u klubu

Za sada odustao od 5ghz i trazim minimalni napon za 4.5 ghz 

Edit: 4.5 stable 1.376

i7 2600k 4925 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 0:03 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Evo napravio sam malu temu na to,ako imate nesto za dodati samo recite :)

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/delid-intel-procesora-delid-tool-om/240906.aspx

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
Intel i7 Club

Ja se po treći put učlanjujem u i7 klub s jednim prastarim i7 930.

Tako da sam trenutno trostruki član ovog kluba (PC1 i7 2600k, PC mojih sinova i7 2600k, PC2 i7 930).

Ajme ljudi puka san ka kokica
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 8:38 (nicky.sl).
Moj PC  
9 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Jesi probao kakav oc i s cim ga hladis?!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Jesi probao kakav oc i s cim ga hladis?!lp

Zalman CNPS10 Performa ga hladi a stavija sam ga na 3.8GHz i neću više jer je u prostoriji 30c a Zalman ga u IBT-u jedva drži na 73c.

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo i mene u klubu sa lapatopom i i7 3610QM. Nema veze sto nije desktop, jer podere neke i sa desktopom. :P

Trenutno uzivam u linuxu, a tu je i Windows 10 za VIsual Studio i ostale slicne stvari. Pozdrav svima!

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina

Od sutra postajem član :)

Stiže i7 6700K!

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Stiže i7 6700K!

aj napokon!

14 godina
Stjepanj kaže...

aj napokon!

I ja kažem :) 

Napokon se sve posložilo da mi se isplati uzimat i7, pa kad već mogu, štodane :) 

Samo jebiga, kako to inače biva s mojim tajmingom, tek ću ga u nedjelju moć pravilno istestirat/izmučit.

10 godina
odjavljen
buljo781 kaže...
Stjepanj kaže...

aj napokon!

I ja kažem :) 

Napokon se sve posložilo da mi se isplati uzimat i7, pa kad već mogu, štodane :) 

Samo jebiga, kako to inače biva s mojim tajmingom, tek ću ga u nedjelju moć pravilno istestirat/izmučit.

Ajde puno si plakao kako je i5 3570k bootlneck u battlefieldu, sad kad dođe ovaj i7 onda odvrti istu stvar pa stavi rezultate

14 godina
Glavas_ZG kaže...

Ajde puno si plakao kako je i5 3570k bootlneck u battlefieldu, sad kad dođe ovaj i7 onda odvrti istu stvar pa stavi rezultate

Doslovce prva stvar na repertoaru. Ako stignem, odmah sutra to javim, a ako ne, najkasnije u nedjelju!

15 godina
buljo781 kaže...

Stiže i7 6700K!

Jebote kad san ga ja uzima preko CU bia 430+ eura + poštarina, sad 350...

9 godina
neaktivan
Pozz..
Moze mi neko rec koja je razlika izmedju
i7 6700k vs i7 6800k?

0 0 hvala 0
12 godina
Emalov kaže...
Pozz..
Moze mi neko rec koja je razlika izmedju
i7 6700k vs i7 6800k?

Najbitnija razlika je da nisu isti socket (i7 6700k je socket 1151 a i7 6800k je socket 2011-3).

i7 6700k ima 4/8 jezgri a i7 6800k ima 6/12 jezgri.

9 godina
neaktivan
To znaci da je 6800k malo jaci?
12 godina
Emalov kaže...

Jači je

14 godina
LogicusMPS kaže...

Jebote kad san ga ja uzima preko CU bia 430+ eura + poštarina, sad 350...

Ja sam iz ADM-a naručio, sve skupa 550€. Da sam u linksu uzeo, recimo, bilo bi to debelo skuplje.. Ne znam kako oni i dalje posluju s takvim cijenama.

14 godina
Emalov kaže...

Ovisi za što ti treba. Ako misliš igrat igre sa do dvije grafe, 6700k je za tebe. Za programe koji profitiraju od višejezgrenih procesora (render programi, editiranja razna), 6800k će biti brži. Razlike su još u arhitekturi. 6700k se lakše i bolje kloka ako ti je bitno a i mrvu novije je arhitekture.

9 godina
neaktivan
Hvala.
13 godina
Di je to i7 6700K 350 eura?
AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Valjda na intelovoj stranici!?
15 godina
volegradele kaže...
Di je to i7 6700K 350 eura?

Evo ovde, di san ga i naručia. + poštarina.

Kad san ga uzea krajen 11.og miseca bia oko 440.

17 godina
Koliko je postarina 20eur ili 25 isti klinac uzmes u hrvatskoj taj proc.
370*7.5 2775kn
375*7.5 2812kn
mabava od 2787kn prvi,, 2796kn drugi shop, ipon, uzi

14 godina

'Ko kaže da nema razlike u performansama između i5 i i7 - jezik pregrizo!

Onoliko koliko sam stigao isprobat BF4, GPU usage konstantno 99%, framerate na nekim mjestima veći za 40fps, sve na ultra.

Plus - igra se jednostavno glađe vrti, i5 je znao bit zakucan na 100% dok igram, a onda to utječe na igru. Sada je sve smooth as silk.

14 godina
buljo781 kaže...

Onoliko koliko sam stigao isprobat BF4, GPU usage konstantno 99%, framerate na nekim mjestima veći za 40fps, sve na ultra.

Plus - igra se jednostavno glađe vrti, i5 je znao bit zakucan na 100% dok igram, a onda to utječe na igru. Sada je sve smooth as silk.

A gledaj razlike ima i naravno to ovisi od igre do igre ali meni je smiješno kada kažu da razlike nema i onda mi linkaju neku stranicu a nisu i7 nikada imali niti su probali testirati. Ima takvih i ovdje na forumu, a šta ćeš ljubomora je gadna stvar 

RIP Šaban (21.6.2016)
13 godina
protjeran
vecina nas ovdje ne radi testove na ultri pa je razlika u fps-ima znacajna, osobno volim igrat sve na najvisim detaljima bez ikakvih AA filtera, dok mi te postavke drze gpu na 99% ja sretan, ak pocne padati trk po novi cpu:)
17 godina
Ma sad da je razlika i do 40fps, po meni je to pretjerivanje, ili su ti postavke banana ili si tu i5 drzao na stocku. Kad vec pises da je bn daj konkretno postavke. Jos ce biti da i5 ne moze iskorisiti single gpu.
14 godina

Slažem se s kolegom da razlika sigurno nije drastična općenito. Može bit tu i tamo koja iznimka ali treba svakako uzet u obzir da Buljo gleda i5 Ivy vs i7 Skylake. Skylake je ipak osjetno brži po pitanju IPC-a tako da ta usporedba baš ne drži vodu.

10 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

ok, i7 je jači, to je razumljivo, pitanje je koliko, mi 5aši tvrdimo da nije zamjetno koliko 7ši žele naglasit,

ovo sto si ti napisao je odokativno i ocito je da ne igars bas battelfield dovoljnio da bi odvrtio reprezentatiban test, pa kolika god bila razlika,

ja sam ocekivao benchmark fraps, a ne ovo nagađanje, jednostavno je:

Fraps - 5 minuta gameplaya na jednoj poziciji sa istim brojem igrača (64) i onda ista stvar sa drugim proceosrom, otiđi na Operation Locker mapu na ovaj server

http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/show/pc/b3743f06-80dc-4aad-8f74-8a382d59bb44/04-BP4U-net-Locker-only-No-Grenades-Explosives-1200T/

i cekaj da bude pun, to je samo infantry i tu se događa da se 10 i više igrača nabiju na jednu poziciju (tunel) i svi pucaju na sve, dakle zahtjevnost za cpu velika, tu je na i3 i na i5 najnizi framerate, (i7 nisam imao) - to izgleda ovako i ubojito je za cpu

obicno se vodi fight u sredini, to ti odgovara jer ćeš oba benchmarka moći vrtit na istom mjestu, spusti se do tunela sa jedne strane, (ili ispod C ili od C na B ili od C na D)

na bilo koju ov ove 3 pozicije treba doci i benchati, najveća zahtjevnost a uvijek isti broj igrača, tj svi su tu:

prikaz na skici:

odvrti ako mozes sa oba cpu-a ako ne, onda nema smisla pisati koliko ti mislis da je ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 14:23 (Glavas_ZG).
13 godina

Imao i5 i imao i7 i sad imam i5 6600K!Razlika je minimalna u mom slucaju,u BF4 sam jedino imao problem kod min fps,dok prodjecni i max su bili slicni sa i7 4790K !!
A tih 40fps razlike mozes obisit macku o rep!
:D

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 19:23 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice