Slazem se. I7(quad) donosi prednost u max 4-5 igara, i to donosi prednost do 15% i nista vise.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slazem se. I7(quad) donosi prednost u max 4-5 igara, i to donosi prednost do 15% i nista vise.
Nisam stigao detaljno testirat pa da napišem rezultate, a što se testova s i5 tiče - imam ih hrpu po svim temama mogućim. U toxic-ovoj temi imam screenshote na zahtjevnim mjestima gdje sam imao najveći fps i GPU usage drop, sutra kada uhvatim vremena ću na istim tim mjestima hvatat SS. Razlika je meni primjetna itekako jer znam gdje je na kojoj mapi bio fps drop i na kolko.
Na Paracel storm između A i B, kada se krene penjat na toranj, čim se na stepenicama okrene prema B fps rokne na 75-80 ovisno o broju igrača. Kada se spustim s tornja prema B na punom serveru fps padne na 65, a GPU usage divlja. Sad imam 110 na istoj toj lokaciji na tornju, a dolje 90 s GPU usage na 99% - na punom serveru s 64 igrača. Dawnbreaker kada se gleda na C s bilo koje strane fps isto od 75-80 s i5 ovisno o broju igrača, sada je GPU usage zakucan na 99% na tom mjestu i framerate isto oko 100.
Siege of Shanghai nisam stigao testirat jer nije bilo servera dok sam imao vremena. Stić će screenshoti sutra/preksutra.
Ono što je sigurno - kad sam imao te dropove s i5, bio je primjetan lagani judder bez obzira na framerate iznad 60. CPU je tad bio zakucan na 100%. Sada s i7 em sam eliminirao taj judder, em je framerate još veći, a CPU usage 60%.
..mene našo prozivat za testiranje, a ja od sindroma bottlenecka bolujem od 2009.
Ajde puno si plakao kako je i5 3570k bootlneck u battlefieldu, sad kad dođe ovaj i7 onda odvrti istu stvar pa stavi rezultate
Eto uhvatio vremena, imam jedan screenshot s i5 na Siege of Shanghai i eto sad sa i7 na istom mjestu u još gorim uvjetima (nakon pada tornja).
Slika s i5 je na 1080p, sve ultra, gore lijevo je GPU usage i framerate je 69.
Slika s i7 je sve ultra s resolution scale ispod 50% baš da vidim koliko i7 može ispucat bez da ga grafička ograničava - framerate skoro dupli.
S obzirom da i5 ni na 1080p ultra nije mogao izgurat 970, a i7 itekako može - ja bi rekao da je CPU em bitan za gaming, em je i7 nekad u debeloj prednosti.
Ne kužim šta si htio pokazati, jer naravno da performanse rastu ako smanjiš resolution scale tako da su te dvije slike neusporedive. Kakva je razlika sa istim postavkama, na istoj rezoluciji?
Na prvoj slici s i5 na samomo gornjem lijevom rubu imaš OSD u kojem piše GPU: 56°C (temperatura), 73% (koliko se % snage grafičke koristi). S i5 sam na tom mjestu uspio koristiti 73% grafičke jer ju je procesor ograničavao na 69fps - i5 nije mogao vrtiti logiku igre i još slati informacije grafičkoj dovoljno brzo. S i7 procesor na istom tom mjestu, ali u još gorim uvjetima počne ograničavati tek na ~110fps, a da bi došao do te granice do koje procesor počne ograničavat fps, a ne grafička - smanjuje se rezolucija jer nema nikakvog učinka na samu učinkovitost procesora.
Detalji su isti, sve na Ultra, pošto neke postavke utječu na performanse procesora. Resolution scale nikako nije jedna od njih - isključivo se tiče grafičke.
Dakle, ono što ove dvije slike prikazuju je da i5 na tom specifičnom mjestu na mapi može dat 69fps, a i7 110fps.
Ako te baš zanima fps s i7 i 1080p - ako je s i5 fps bio 69.7, a grafička se koristila 73%, a s i7 se koristi 99% na 1080p što znači da bi framerate bio 95.4fps.
Na rezoluciji 2560x1440 na kojoj je grafička ta koja je limitirajući faktor. Ja igram na 1080p i poboljšanja su puno veća nego što bi očekivao, em zbog novije arhitekture (Ivy vs Skylake), em zbog broja jezgri.
Usput, mali LC-CC-95 hladi i7 ko zmaj :) 60°C u BF4!
Ja sam naveo video usporedbe i5 i i7 iste generacije.
nemora uopce biti toliko niska, dovoljno je 1080p i mrvu smanjeni detalji(uglavnom bez AA) i razlika je ocigledna u svakoj igri da ti netreba ni brojac fps-a!lp
Ako te baš zanima fps s i7 i 1080p - ako je s i5 fps bio 69.7, a grafička se koristila 73%, a s i7 se koristi 99% na 1080p što znači da bi framerate bio 95.4fps.
Jesi označeno dobio matematikom ili u stvarnom testu?
Moja poanta je da mijenjanjem resolution scalea dobivaš različit fps čak i ako koristiš isti hardware. Ne pokušavam reći da nema razlike između i5 i i7, ali ona se ne može prikazati tvojim primjerom jer nisu korištene iste postavke. Vodeći se tvojom logikom, ja bih mogao postavit res scale 200% i onda reć da moj i7 daje samo 20fpsa na tom istom mjestu i da je proc smeće (a zapravo se grafa ubija jer rendera 4k)
nemora uopce biti toliko niska, dovoljno je 1080p i mrvu smanjeni detalji(uglavnom bez AA) i razlika je ocigledna u svakoj igri da ti netreba ni brojac fps-a!lp
Ne mora bit toliko niska ako imaš grafu koja vrti sve na max na bar 100fps. A detalji moraju bit na max jer spuštanjem nekih detalja se spušta i opterećenje na proc pa onda ispadne recimo da je svaki proc dovoljan za stabilnih 60fps a zapravo nije.
Ne kontate vi taj moj test.
S i5 se ni na 1080p grafička nije koristila u potpunosti na ultra detaljima. Da sam i s i5 smanjio resolution scale na ispod 50%, framerate bi ostao isti jer je procesor došao do maksimuma kojeg može prikazat - 69.7fps.
S i7 na 1080p ne bi uopće pokazao koliko i7 može prikazat fps-a, nego koliko GTX 970 može prikazat fps-a.
Smanjio sam resolution scale da eliminiram snagu grafičke kao učinak na performanse u igrama, odnosno da izazovem CPU bottleneck da vidim koliko i7 može fps-a prikazat. Postavke su iste, znači da nema varijacija između napora za CPU, rezolucija na to uopće ne utječe.
Na obje slike sam u bottlenecku - jednom žalosnom (i5 na 1080p), jednom isforsiranom da pronađem limit CPU-a.
Briješ na gluposti, ne moraš se tu opravdavat za bacen novac za preskupi i7.
Bf4 mp igrao na i3 i kasnije uzeo i5 - sa gtx950 full hd sa nonstop preko 100fpsa pa se ti sad zapitaj šta ti plačaš s tim i7+gtx970 i zašto nisi imao više od 69fpsa
Ma svaka tebi čast.
Buljo druže sta tebe to toliko muci, battlefied se ni ne igra na ultra detaljima.
Sve low osim:
Teksture ultra
Teren ultra
Mesh ultra
Drugo sve low.
Uz to, ovi dropovi sa i5 3570k koje opisujes su se meni znali dogodit jednom u nekoliko partija sa i3 3220 + 980ti ali sa niti jednim od 3 i5 cpu-a koje sam imao.
Btw sta je sa tim slabasnim i5 3570k
Onda po ovakim pricama se samo isplati uzimat samo graficka?
Buljo druže sta tebe to toliko muci, battlefied se ni ne igra na ultra detaljima.
Sve low osim:
Teksture ultra
Teren ultra
Mesh ultra
Drugo sve low.
Uz to, ovi dropovi sa i5 3570k koje opisujes su se meni znali dogodit jednom u nekoliko partija sa i3 3220 + 980ti ali sa niti jednim od 3 i5 cpu-a koje sam imao.
Btw sta je sa tim slabasnim i5 3570k
Možete sve te priče objesit mačku o rep kad na netu ima dovoljno video dokaza da i5 itekako može bottleneckat grafe u igrama koje koriste više threadova.
Recimo, ovaj:
..koristi 40% grafe, pa duša bi me bolila.
Još ti lijepo u komentarima pišu kako imaju isti setup i na istoj rezi 200 fps-a.
Smrdi iz aviona da nešto ne valja. Čim digne rezu usage je 100%. Sve rečeno.
Nije stvar da igras na Low nego da dobijes sto vise frameova a da zadrzis sto bolju jasnocu slike i iscrtavanje u daljini, magla, prasina razna osvjetljenja i ostala sranja koja se dobivaju kad se sve stavi na ultra samo smetaju pri intenzivnom puškaranju. No ako vama nije bitan score onada na ultra i to je to.
Nije stvar da igras na Low nego da dobijes sto vise frameova a da zadrzis sto bolju jasnocu slike i iscrtavanje u daljini, magla, prasina razna osvjetljenja i ostala sranja koja se dobivaju kad se sve stavi na ultra samo smetaju pri intenzivnom puškaranju. No ako vama nije bitan score onada na ultra i to je to.
Čudno, ja cijelo vrijeme peglam sve na high ili ultra, nijednom nisam mogao krivit maglu ili efekte za loš score.
Čudno, ja cijelo vrijeme peglam sve na high ili ultra, nijednom nisam mogao krivit maglu ili efekte za loš score.
Pa bas to,kupim jacu konfu da mogu sve na ultra ,na kraju moram sve na low zbog score-a?
A da nije mozda stvar u tvom nacinu igre pa da je skor losi? Jer meni je isti score,igram li na low il ultra,samo mi je oku puno ugodnije,to kaj imam 80 a ne 110 fpsa i tak ne primjecujem
Dodaj me na battlelogu da vidim te skorove:
Glavas_ZG
Ja itekako primjecujem razliku između 80 i 130 fps.
Btw: nemojte poceti sa onim shitom o monitorima sa 60Hz i da se iznad toga ne vidi broj fps.
:D

Pozdrav narode želio bi čuti vaše mišljenje . Da li se isplati uzimati novi CPU , trenutno koristim socket 1366 , procesor je 980X a matična Asus Rampage 3 Extreme. Proc je clockan radi stabilno na nekih 4.2GHZ.
Razmišljam o skylake 6700k procesoru , nekoj ROG ploči i ddr4 memoriji. ??