Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.301
|
čitano: 3.113.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
toxic kaže...

prvi puta sam u zivotu dozivio da se proc grije vise od grafe.. :) ?

i7 4720hq ide do 87 stupnja u cod black ops 3. a grafa do 70 max  (laptop)

u mkx npr proc ide do 70 a grafa do 62..

u cem je fora ?

Probaj ovak nes kupit http://www.centro.hr/notebook-cooler-massive-23gt-narancasti.aspx

17 godina
Glavas_ZG kaže...

Toxiče pa jel nisi već jednom migrirao na laptop nakon onih 7950 cfx pa nazad na pc pa sad opet laptop ?

Btw - okvirno, koliko si dobio za komp ako nije tajna.

Da no ono su bile druge okolnosti, ono nije imalo veze s odustajanjem od kompa već prisila

Lucidius kaže...
toxic kaže...

prvi puta sam u zivotu dozivio da se proc grije vise od grafe.. :) ?

i7 4720hq ide do 87 stupnja u cod black ops 3. a grafa do 70 max  (laptop)

u mkx npr proc ide do 70 a grafa do 62..

u cem je fora ?

Probaj ovak nes kupit http://www.centro.hr/notebook-cooler-massive-23gt-narancasti.aspx

Jel je to baš prijeko potrebno? Kupiti ću ako misliš da će pomoći

16 godina
Intel i7 Club

Ja za svoj laptop imam postolje cooler master notepal u3,imas 3 razlicita ventilatora koja možeš pričvrstit na postolje kako tebi paše tj gdje ti je potrebno,najbolja investicija ikad,velika razlika sa postoljem i bez,nije loš niti ovaj jedan veliki ventilator da sve hladi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

rog od g72 ili 3 nema nikakve usise zraka s donje strane pa ti taj ventilator od ispod baš i neće puno pomoći. stupanj-dva max, iako, nebi te trebale te temperature zabrinjavati pošto je  asus jako dobro izračunao cijelu rog seriju. stvarno se ne sjećam da sam ikada rog laptop morao servisirati osim čišćenja ventilacije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 23:57 (Stjepanj).
Moj PC  
8 0 hvala 5
13 godina
Intel i7 Club

Vrlo vjerovatno moj sljedeći procesor!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Vrlo vjerovatno moj sljedeći procesor!!

? 6600k nije ispunio očekivanja ,

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
Intel i7 Club

Naravno da je,ali logičan izbor za bespotrebno potrošit lovu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

hmm,ja ne vidim neku posebnu prednost naspram 6-e generacije,recite mi ako griješim i zašto,ali ništa tolko specijalno nije ponuđeno barem iz mog gledišta....

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Obican refresh nista vise, cak ce ici i na trenutne ploce. Slicna situacija kao i kod haswella i devils kanyona. Eventualni plus bi mogao biti da im procesori nebudu kao hostija, tj. da se ne vijaju pod jacim hladnjacima kao sky lake.

Nista zanimljiviji nebude ni broadwell E, jedino pravo iznenadenje bude zen ako dode ove godine.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Moj PC  
0 0 hvala 3
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

300mhz razlike u stock taktu je tu radilo najvecu prednost, isto tako taj i7 6850k je nasljednik i7 5930k posto imaju jednak broj PCI-e lajnova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 14:25 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Vidim nisi citao, test je napravljen na istom taktu!lp

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobar napredak na istom taktu, nadajmo se da ce se i clockat jednako dobro a ne kao obicni Broadwell-i.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ako se nece dobro klokat sve je to đabe, jer ces sa klokanim Haswellom opet imat bolje rezultate. Treba odvrtiti pravi render pa da se vidi razlika, ovi sinteticki testovi nisu neko mjerilo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ako se nece dobro klokat sve je to đabe, jer ces sa klokanim Haswellom opet imat bolje rezultate. Treba odvrtiti pravi render pa da se vidi razlika, ovi sinteticki testovi nisu neko mjerilo.

Cinebench i je pravi render. Ako ce se lose clockat bit ce tu negdje sa haswell-om..

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Neke naznake zasto bi se po vama  lose klokao?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Neke naznake zasto bi se po vama  lose klokao?

Mozda zato sta se non-E Broadwell-i lose clockaju?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pitanje je glasilo zasto! ja nisam nasao nista zanimljivo za objasniti osim da zdere poprilicno napona i tu je vec prva kocnica, mozda to na "novom" socketu poprave jer stara verzija je na z97!

no "dubre" stvarno daje odlicne perfomanse

:

a ovaj novi je jos jaci!

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

To sta si linkao su performanse integrirane grafike, Broadwell-E nema integrirku.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Dečki imam pitanje. Frend ima problema sa procom 4790k. Naime njemu se dešava thermal throtling kad radi stress testove, tu i tamo kad se igra. 

Hladi ga sa Hyper 612 i ima MX-4 pastu (mijenjao i pastu i cooler u hyper 212 evo) i opet mu se dešava isto. Nisam baš neki znalac, ali mislim da se to nebi smjelo dešavati. 

Nije ništa dirao po njemu, sve je stock

Dali imate neki savjet što bi ga moglo mučiti?

Ako treba još informacija, javite

Noob na koob ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 22:18 (Grozni_Zabac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Grozni_Zabac kaže...

Dečki imam pitanje. Frend ima problema sa procom 4790k. Naime njemu se dešava thermaln throtling kad radi stress testove, tu i tamo kad se igra. 

Hladi ga sa Hyper 612 i ima MX-4 pastu (mijenjao i pastu i cooler u hyper 212 evo) i opet mu se dešava isto. Nisam baš neki znalac, ali mislim da se to nebi smjelo dešavati. 

A koje su mu temperature u full loadu ?

13 godina
nicky.sl kaže...
Grozni_Zabac kaže...

Dečki imam pitanje. Frend ima problema sa procom 4790k. Naime njemu se dešava thermaln throtling kad radi stress testove, tu i tamo kad se igra. 

A koje su mu temperature u full loadu ?

Sa više programa mjeri preko 100°C

Noob na koob ;)
12 godina

Puno previše i ako je hladnjak i termo pasta dobro montirani praktično nemoguće.

11 godina

Preko 120 stupnjeva se gube svojstva poluvodica, ako je nekim ludim slucajem dosao blizu te temperature onda lako moguce da je shebo proc jer (sad nisam siguran) se ta svojstva, tj. pokidane kovalentne veze nece same od sebe vratit kad se ohladi proc. Naravno, to je ekstremni slucaj koji se vjerojatno nije dogodio.

Mozda programi krivo ocitavaju i/ili je dobio vrlo los IHS sa procom i/ili ima slabu cirkulaciju zraka u kucistu i/ili uz proc ima i grafu koja kuri i otezava posao da sve bude u granicama normale.

Edit: Slazem se sa nickyem, makar, onaj tko kupuje MX-4 bi trebao znati instalirati CPU cooler, hehe. Nesto je tu vrlo cudno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 22:40 (The_Fichek).
12 godina
Grozni_Zabac kaže...

taman za jaja ispeć...

tu nešto gadno ne valja, ne bi valjalo ići preko 80 stupnjeva a kamo li preko 100

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

moze jedino ako je ugasena zastita cpu-a, koja je uvjek upaljena po defaultu! neznam koju plocu ima no nek pogleda dali je to ugaseno, obicno pise "thermal protection" i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 22:40 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grozni_Zabac kaže...
nicky.sl kaže...

Pretpostavljam da ne montira hladnjak dobro. Ako je siguran da montira onda ga treba reklamirati i jebat ga.

13 godina
nicky.sl kaže...

Puno previše i ako je hladnjak i termo pasta dobro montirani praktično nemoguće.

The_Fichek kaže...

Preko 120 stupnjeva se gube svojstva poluvodica, ako je nekim ludim slucajem dosao blizu te temperature onda lako moguce da je shebo proc jer (sad nisam siguran) se ta svojstva, tj. pokidane kovalentne veze nece same od sebe vratit kad se ohladi proc. Naravno, to je ekstremni slucaj koji se vjerojatno nije dogodio.

Mozda programi krivo ocitavaju i/ili je dobio vrlo los IHS sa procom i/ili ima slabu cirkulaciju zraka u kucistu i/ili uz proc ima i grafu koja kuri i otezava posao da sve bude u granicama normale.

Edit: Slazem se sa nickyem, makar, onaj tko kupuje MX-4 bi trebao znati instalirati CPU cooler, hehe. Nesto je tu vrlo cudno.

picajzla0707 kaže...
Grozni_Zabac kaže...

taman za jaja ispeć...

tu nešto gadno ne valja, ne bi valjalo ići preko 80 stupnjeva a kamo li preko 100

Stjepanj kaže...

moze jedino ako je ugasena zastita cpu-a, koja je uvjek upaljena po defaultu! neznam koju plocu ima no nek pogleda dali je to ugaseno, obicno pise "thermal protection" i sl.

itomic009 kaže...
Grozni_Zabac kaže...
nicky.sl kaže...

Pretpostavljam da ne montira hladnjak dobro. Ako je siguran da montira onda ga treba reklamirati i jebat ga.

I meni je ovo sve malo čudno. Ajde da je jedan cooler u banani, ali probao je i sa drugim pa opet ništa.

Grafa mu je 980ti G1, matična je Asrock fatality z97 killer X, napajanje je thermaltake 730w neko, ima 80+ bronce a kučište TT Suppressor F51

Noob na koob ;)
11 godina
itomic009 kaže...
Grozni_Zabac kaže...
nicky.sl kaže...

2 komada isti ishod...teško prije će bit do matične ili biosa ako cpu nije defektan?!

SILA/ZGX@ZGamers
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice