- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da očito je loš primjerak kad mu treba 1.28v za 4.2GHz,a temperature su katastrofa
Izgleda kako se kome potrefi.Bivsi i5 3570 na 3.8ghz je bio topliji za 5C nego i5 4670k na 4ghz koji sad imam.Isti hladnjak je u pitanju.
Ima dosta faktora za različite temperature,nisu sve površine iste na procesoru i na hladnjaku,bez obzira bili isti model!!Različita kučišta,protok zraka,grafika koja ispod grije cijelo kučište,napajanje,airflow ...i onda na kraju dolazimo kakav je procesor primjerak!!
Svoj sam i7 4790K morao za 4,6ghz(all cores) podici na 1.28V, cini mi se da lagano pokazuje znakove degradiranja ili je jadna ploca odapela
Mislio sam undervoltat,samo me zanimalo jel ovo isto ili ne,za temp. znam da su koma i nikako mi nije jasno...
Airflow je odlican,novo kuciste,nema kablova,napred i iza ventilatori da struji zrak....hladnjak je alpenfohn brocken v1 i on je na dodir hladan ko led kod pipeova...a cpu mi gori...skidao sam sve i opet stavljao,sve je stegnuto i centrirano,a paste stavim uvijek malo,tek tolko da pokri cijeli cpu...
Sam da napomenem da je ovo OC preko maticne i sve auto,sad se krecem igrati sa sve manual...
Zanimljivo je jos da ja svoje rame nemogu dignuti preko 1600ghz,onda mi se javi greska 55 i nema bootanja nego moram clearat cmos...
Mislio sam undervoltat,samo me zanimalo jel ovo isto ili ne,za temp. znam da su koma i nikako mi nije jasno...
Airflow je odlican,novo kuciste,nema kablova,napred i iza ventilatori da struji zrak....hladnjak je alpenfohn brocken v1 i on je na dodir hladan ko led kod pipeova...a cpu mi gori...skidao sam sve i opet stavljao,sve je stegnuto i centrirano,a paste stavim uvijek malo,tek tolko da pokri cijeli cpu...
Sam da napomenem da je ovo OC preko maticne i sve auto,sad se krecem igrati sa sve manual...
Zanimljivo je jos da ja svoje rame nemogu dignuti preko 1600ghz,onda mi se javi greska 55 i nema bootanja nego moram clearat cmos...
pa koma su temperature jer imas ivy bridge cpu, koji ispod poklopca ima najgoru termalnu pastu koju je intel koristio, prijenos topline je ocajan! i jos neznamo o kolikom naponu i taktu govoris, inace cooler je solidan i trebao bi ga drzati bez problema na 4,2ghz!
Zaboravi auto,samo manual!!
Svoj sam i7 4790K morao za 4,6ghz(all cores) podici na 1.28V, cini mi se da lagano pokazuje znakove degradiranja ili je jadna ploca odapela
Ma ne vjerujem kako je degradirao s 1.28V, više si naložio dok si ušao u 5GHz klub.
Bdw daj nas informiraj kada skužiš što se dešava.
Ma ne vjerujem kako je degradirao s 1.28V, više si naložio dok si ušao u 5GHz klub.
Bdw daj nas informiraj kada skužiš što se dešava.
pa ono, prvi znak je valjda da mu treba sve vise napona...
Tiby Stjepanj pročitajte ovaj tekst na Kitguru stranici o degradaciji baš za Devil's Canyon
Citiram ono najvažnije :
Processor degradation
Let’s speak a little about processor degradation. It’s a fact of life with electronics and is not something that we can hide from, but how it can affect each individual chip or even series of processors can be very different.
Through our first bout of testing, we had no problem breezing straight up to 4.7GHz with our ‘quick-and-easy’ voltage settings. Prime95 gave us stability after running for 15 minutes and temperatures stayed well below 75°C. Thinking that we had found our chip’s limit without changing voltage settings, we went on to check its maximum frequency with higher voltage levels.
Now it was time for the real problems to show their face. After settling for 4.7GHz using high voltage levels, we reverted back to our previously-stable 4.7GHz ‘quick-and-easy’ overclocked settings. Much to our surprise, the stability that was previously shown in Prime95 had disappeared. The reason? We would wager that accelerated degradation had something to do with it.
From what we can tell, the 4-6 hours we spent torturing our chip into (unsuccessfully) providing stability at 4.8GHz (with voltages as high as 1.408V) resulted in a surprisingly rapid decrease in its overclocking potential. Chip degradation can indeed dictate the requirement for higher voltage levels at an identical clock speed, but seeing the onset of this effect after a handful of hours was slightly worrying.
Obviously with just a single engineering sample at hand, we cannot confidently say that voltage-induced degradation is going to be an issue for Devil’s Canyon. But if our results are anything to go by, that shiny new overclocked processor may need to be cranked down a multiplier level after a relatively short period of time.
ma to sam vec sve procitao jos s 13g, zahebavam se za degradaciju, to u praksi valjda nitko nije ni dozivo!
ili radi ili ne radi
! promjenio sam rame, pa je bio i onaj problem s bsod s nvidia driverima! sad je sve 5! mali radi ko navijen!
Jedino me hebe Noctua tj ventovi mi ne prelaze 1000rpm, pa mi je tesko ohladiti cpu na prek 1,4V tem ide na 85+°c u cpu testovima! mozda je i ona izgorila...
ploca takoder...a i rame sam rokno na 1.65V
itd itd...
Omg,ja trenutno u\ivam u miru i blagostanju,samo me jebena tipkovnica !!!
Tiby Stjepanj pročitajte ovaj tekst na Kitguru stranici o degradaciji baš za Devil's Canyon
Citiram ono najvažnije :
Processor degradation
Obviously with just a single engineering sample at hand, we cannot confidently say that voltage-induced degradation is going to be an issue for Devil’s Canyon. But if our results are anything to go by, that shiny new overclocked processor may need to be cranked down a multiplier level after a relatively short period of time.
Znam za taj članak još od dileme koji i7 uzeti.
Bdw Stjepko je ekstremist pa su mu komponente na rubu, makar znao on i otići na minimum minimuma sve zavisi što ga taj dan pere...
NHF Stj.
Kako i7@4,6ghz + Gtx970 oc "melju" Bf4 mp/64p to je strava! a bome on melje i cpu i gpu( ventovi u kucistu na low)!
lp
kakva je ovo iskoristivosti 6,7,8 jezgre
prodaji to
kakva je ovo iskoristivosti 6,7,8 jezgre
prodaji to
nes vjerovat, sinoc smo kod frenda probali starcraft 1 i "hebo te" igra je konstantno koristila svih 8 thredova, i to ono toliko ujednaceno da je to strasno!
budem sljedeci put rokno ss!lp
Malo da ozivimo temu!
Neki dan je jedan kolega linkao ovaj test gdje broadwell procesor pokazuje bolje rezultate cak od skylake-a:
http://www.hardwareunboxed.com/every-core-i5-generation-benchmarked-lynnfield-to-skylake-7-years-of-i5-goodness/
osobno sam se izenenadio jer je jako tesko navuci i 1fps- vise u extremno gpu bound igrama s kakti losijim procesorom(generacija prije)!
jel ima tko saznanja zasto je to tako!
Dobri benchmarci, jedina zamjerka je sto je Battlefiled testirao u SP ako sam ga dobro shvatio.
Ispada da su i5 i i7 gotovo isti u gamingu sa 980ti i svim igrama:
vs
Malo da ozivimo temu!
Neki dan je jedan kolega linkao ovaj test gdje broadwell procesor pokazuje bolje rezultate cak od skylake-a:
http://www.hardwareunboxed.com/every-core-i5-generation-benchmarked-lynnfield-to-skylake-7-years-of-i5-goodness/
osobno sam se izenenadio jer je jako tesko navuci i 1fps- vise u extremno gpu bound igrama s kakti losijim procesorom(generacija prije)!
jel ima tko saznanja zasto je to tako!
Broadwell ima 128MB eDRAM-a koji koristi kao L4 cache i to u nekim situacijama pomaze..
Nasao sam Intel Core i7-3820 za 500kn ali ima jedan problem socket je 2011 a na njuski uopce nema tih maticnih a nova je najeftinija od 1500kn
Postoji li negdje jeftinija maticna?
skoro pa nemoguce, tak ti je to s high-end sistemom, zapravo opcenito s svim hw te klase! poslje nayebes i to gadno...ili je nemoguce prodati(ili ces dati za đabe) ili nemozes zamjeniti/popraviti jer je preskupo
no ako nades plocu s garancijom( mozes i u ducanu) cak se i isplati to uzeti, dobis novu plocu s garom + cpu za 2100kn
skoro pa nemoguce, tak ti je to s high-end sistemom, zapravo opcenito s svim hw te klase! poslje nayebes i to gadno...ili je nemoguce prodati(ili ces dati za đabe) ili nemozes zamjeniti/popraviti jer je preskupo
no ako nades plocu s garancijom( mozes i u ducanu) cak se i isplati to uzeti, dobis novu plocu s garom + cpu za 2100kn
pa jel nema ni na e bayu ?
prvi puta sam u zivotu dozivio da se proc grije vise od grafe.. :) ?
i7 4720hq ide do 87 stupnja u cod black ops 3. a grafa do 70 max (laptop)
u mkx npr proc ide do 70 a grafa do 62..
u cem je fora ?

u cem je fora ?
vjerojatno je hlađenje tako riješeno, nije baš da ima mjesta za noctuu d14 unutra
hehe, vratit ćeš se ti prostranim škatuljama prije nego si mislio
To je laptop, nek te takve temperature ne iznenađuju.
u cem je fora ?
vjerojatno je hlađenje tako riješeno, nije baš da ima mjesta za noctuu d14 unutra
hehe, vratit ćeš se ti prostranim škatuljama prije nego si mislio
necu sigurno.
s ovim temperaturama laptop uopce nije glasan.
on je podignut
http://morozov-it.ru/asus-rog-g751jy-g-sync-obzor/
MA sve super i sve 5,ali to je faking laptop,ko sex sa kapuljačom na glaviću!!
Toxiče pa jel nisi već jednom migrirao na laptop nakon onih 7950 cfx pa nazad na pc pa sad opet laptop ?
Btw - okvirno, koliko si dobio za komp ako nije tajna.