Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.305
|
čitano: 3.116.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club
Igormaric kaže...

Morat ces dellidat jer ti pasta dole ne ljeze dobro, nema veze sto nemas liquid pastu stavi mx4 i bit ces miran 100%, zadnje dvije jezgre ljepo nalijezu al ova prva garant nema paste preko sebe ili mozda ima mjehur zraka ili ko zna sta pa da tako ide visoko, ugl. dellid i nova pasta ce ti rijesit problem.

Točno sam to ja htio predložit. Ako ništa drugo ne upali delidaj ga imaš na youtube-u tutorial i polako. Svakako se raspitaj prije za garanciju možda da ga pošalješ direktno Intelu (nisam siguran jel ovo moguće)

Unlock the Power Within
9 godina
neaktivan
Intel i7 Club

pokusat cu da prvo se cujem sa intelom i da vidim to za garanciju a ako to ne uspije onda cu ga delidat,pozelite mi srecu imam bagave prste hahahahha,a ako ga sjebem u totalu zena ce me kastrirat i ovako sam joj dopizdio sa svim kompjuterima na sred dnevnog boravka :D

2 0 hvala 0
10 godina
mario_bbb kaže...

pokusat cu da prvo se cujem sa intelom i da vidim to za garanciju a ako to ne uspije onda cu ga delidat,pozelite mi srecu imam bagave prste hahahahha,a ako ga sjebem u totalu zena ce me kastrirat i ovako sam joj dopizdio sa svim kompjuterima na sred dnevnog boravka :D

Sretno, ako imas nekog strucnijeg da ga delida mozda prije tako da uradis. ili onom metodom na mali skripac ti je najsigurnije ako sve pripremis fino,ako budes isao sa skalper metodom pazi da ne zagrebes pcb(zelenu plocu).

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Najjednostavnije ti ej da kupis neki polovni pentium ili nesta slicno za 50-100kn, i na njemu se okušaš, ako sve prođe u redu, onda ides na svoj proc. Garancija ti en pokriva te stvari, a bogami niti ce ti intel davati novi proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Najjednostavnije ti ej da kupis neki polovni pentium ili nesta slicno za 50-100kn, i na njemu se okušaš, ako sve prođe u redu, onda ides na svoj proc. Garancija ti en pokriva te stvari, a bogami niti ce ti intel davati novi proc.

znam da garancija ne pokriva delid a boga mi ak je do njihove paste odnosno tim moraju mi dat drugi jer je to u garanciji,ali evo nesto prckam po intelovoj stranici i naletjeh na hrpu problema koje ljudi imaju sa overheatingom sa ovim procesorima pa rijesih da nesto i ja cackam :D sta mislite da ga ostavim ovako to nadjoh ovde https://communities.intel.com/docs/DOC-23517

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 19:20 (mario_bbb).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

probaj slobodno kao sto pise u ixu pa vidi!

Ako i dalje nebude radilo morat ces staviti drugi procesor na plocu(bilo koji je podrzan), dakle ili žicaj frenda ili nosi u servis i riskiraj tih 100-200kn.

Moras provjeriti dali je problem cpu ili ploca drugo rijesenje nemas! ja sam imao jednom slican slucaj s 4770s gdje je ploca u biosu pokazivala skoro 90°c i problem se maknuo nakon bezveznog cackanja po biosu i 50 restarta, ni danas neznam kaj je bilo..no sve je radilo uredno poslje toga!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

mozeš i na oko provjeriti socet na matičnoj jer su svi pinovi na mjestu/ravni da nisi možda savinuo koji i da nema možda nešto smeća ili paste?!

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i7 Club

budem sve to probao,hvala svima sto me trpite i moj problem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Jel ima itko od vas i7 920? Zanima me kako šljaka u današnjim igrama. Vidim da su dosta jeftini(200-300kn) i uzeo bi ga sa nekom GTX 660Ti ili HD 6950/6970

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jabulani kaže...

Jel ima itko od vas i7 920? Zanima me kako šljaka u današnjim igrama. Vidim da su dosta jeftini(200-300kn) i uzeo bi ga sa nekom GTX 660Ti ili HD 6950/6970

pa ako ga roknes na barem 3,8-4ghz, radit ce solidno i s gtx 970! kaj imas ispravnu plocu viska?

13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Jel imas maticnu za njega?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 16:29 (httpsmaniac).
14 godina

Imam i7 920 clockan na 3,5GHz, ne znam koje te igre zanimaju, ali u kombinaciji sa gtx960 jako dobro vrti gta5 ,fc4 ,bf4 ,pcars

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 16:31 (Remzi).
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Nemam maticnu, ali mislio sam uzeti ovu Foxconn . Jel uredu ta maticna? Jer za 600-700kn mi se cini da ne mogu nista bolje uzeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jabulani kaže...

Nemam maticnu, ali mislio sam uzeti ovu Foxconn . Jel uredu ta maticna? Jer za 600-700kn mi se cini da ne mogu nista bolje uzeti.

neisplati se, moze krepat isti dan, no ako zelis riskirati 600-700kn slobodno!lp

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo sta se dogadja kad pokrenete prime 28.7 sa vcore-om 1.28V :) Potrosnja iz uticnice 380W, u idleu je oko 80W tako da CPU vuce oko 270W. Prime 26.6 je 90-100W "laksi" na procesor i 20C hladniji.

Moj PC  
3 0 hvala 3
10 godina
Intel i7 Club

društvo trebam savjet, uzimat ću novu kantu prvenstveno za gaming na 1440p rezi, već sam odlučio da ću uzeti i7-6700k, ali sam sada vidio da će intel oko computexa izbaciti broadwell-e, pa me zanima ima li smisla uzimati neki od tih procesora (6800k ili 6850k dakle neki jeftiniji)?

nisam mislio raditi nikakav SLI, imat ću jednu grafu, najvjerojatnije gtx 1080

ako bi uzimao neki od tih novih koštalo bi me malo skuplje, onda moram uzeti x99 matičnu, nije mi neki problem dati koju kintu više ako ću osjetiti razliku, ali ako mi je za gaming na jednoj gpu isto, onda kontam bolje uzeti 6700k

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ako ces se samo igrati onda uzmi 6700K i stavi ga na 4.7ghz i to je to.

Ako mozes iskoristiti sve jezgre, onda idi na Broadwell-E jer su ipak puno jaci procevi.

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
I na stocku 6700k je sasvim dovoljan za gtx 1080!!
Sa tim procom si miran par godina!!
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 2
10 godina
volegradele kaže...
I na stocku 6700k je sasvim dovoljan za gtx 1080!!
Sa tim procom si miran par godina!!

bome i meni djeluje tako, ovaj digital foundry tip je usporedio 6700k sa 5820k i 5960x i što se tiče gaminga 6700k je generalno bolji, dolje u opisu je cijeli tekst o tome i isplati ga se pročitati 

13 godina
protjeran
Uzmi 6700k i moja preporuka ti je neko "aio" vodeno ako mislis klokati, Ac freezer 240 ti je apsolutni best buy(naravno ako ti stane u kuciste), s tim si miran 5g da ga hebes, samo mijenjas grafe kako ti volja:)lp
10 godina
Stjepanj kaže...
Uzmi 6700k i moja preporuka ti je neko "aio" vodeno ako mislis klokati, Ac freezer 240 ti je apsolutni best buy(naravno ako ti stane u kuciste), s tim si miran 5g da ga hebes, samo mijenjas grafe kako ti volja:)lp

i mislio sam to hlađenje, stati će u Fractal Design Define R5 zar ne?

hvala ;)

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

u to kuciste mozes ugurati i razanj s odojkom

Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina

Koliko bi ja mogao dobiti za svoj i7 4790k bez garancije i Asus Maximus VII hero s garancijom jos godinu i pol

12 godina
odjavljen
d4rkd3atH kaže...

Koliko bi ja mogao dobiti za svoj i7 4790k bez garancije i Asus Maximus VII hero s garancijom jos godinu i pol

Mislim da bi mogao 3500kn izvuć. Stjepanj možda da bolju procjenu. No ako smijem pitat čemu odn. za što bi mijenjao taj setup?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
eywa33 kaže...
d4rkd3atH kaže...

Mislim da bi mogao 3500kn izvuć. Stjepanj možda da bolju procjenu. No ako smijem pitat čemu odn. za što bi mijenjao taj setup?

zato što nemam vremena za ništa,pa da izvučem neke novce iz toga dok mogu jer stvarno nemam vremena igrati igre ili bilo što,jedino što stignem je pogledat jednu epizodu serije i to je to :D 6 dana u tjednu radim tak da ne stoji

15 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

Realno vrijedi cca. 3000kn, mozda se neko upeca i za malo vise..

16 godina
Intel i7 Club

ima li netko podosta iskustva u delidanju? Moja 3770k se u zadnje vrijeme jako jako grije,vidim da mi je to jedina ozbiljna sansa da smanjim temperature,no sam se u to nebih upustao jer nikad nisam to radio i mislim da samo gledanje filmica me to nece nauciti.

Pa ako ima netko sa iskustvom da mi to napravi,kaze mi koju pastu da pribavim i naravno cijena za vas trud...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Nebih ja bas davao procesor od 2k kuna da mi netko za ziletom ili britvom to otvara, mala greska i ode sve u klinac. Naruci si cpu delid tool, ili ako znas nekoga moze ti i isprintati sa 3d printerom, imas besplatne sheme na internetu.

Imas rockit88 delid tool po dosta prihvatljivoj cijeni (28$) + shipping  ili da se skupi malo vise forumasa pa uzeti ovo https://www.caseking.de/der8auer-delid-die-mate-fsd8-015.html

Ja cu vjerojatno kasnije uzimati nesto od toga ali ja sam u njemackoj

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Intel i7 Club

po meni je bolje dati nekome tko je to radio da mi radi nego sam koji neznam kolko jako i gdje i kako to otvaram. Za ovo u casekingu nisam ni znao da ima,nije ni meni problem,u njemackoj sam cesto... Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Stvarno mislite davati 500kn za taj jig od plastike? Ako to kupiš, napravi neku reklamu da to radiš pa se možda i vrati dio uloga

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice