Pa može bit 16 komada ako krivo nešto radi. Nije da se tako nešto nikad nije desilo. Svakako treba provjerit jer nešto ne valja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
u redu ali ako krivo nešto radi pa neće onda ić na reklamaciju sa coolerom?ili se nisi dobro izjasnio u postu iznad mojega?
Još nešto sam zaboravio napomenut. Kad ugasi turbo boost, onda u stres testovima ide do 86°C
Kad ga OC-a na 4.5 bez diranja napona onda opet throttla
Jel to matična ili sami proc imaju probleme ili neka luda kombinacija
Još nešto sam zaboravio napomenut. Kad ugasi turbo boost, onda u stres testovima ide do 86°C
dobro koliki je napon? proc prek 90 ide JEDINO ak je zastita u biosu ugasena? jesi provjerio?
nezz pocel si pisat da je sve stock i da nista ne dira i proc trotla to nije normalno ako je sve fizički ispravno namontirano i ima protok zraka,sad se već spominju 4.5 ghz klokovi i isključivanje turbo boosta to je već prčkanje po biosu tak da više ništa nije sigurno...svakak update biosa prije oc i ne stavljat adaptive i sličan voltage i radit stres testove i avx naredbe(aida i slično) jer vuče puno previše voltaže!
nezz pocel si pisat da je sve stock i da nista ne dira i proc trotla to nije normalno ako je sve fizički ispravno namontirano i ima protok zraka,sad se već spominju 4.5 ghz klokovi i isključivanje turbo boosta to je već prčkanje po biosu tak da više ništa nije sigurno...svakak update biosa prije oc i ne stavljat adaptive i sličan voltage i radit stres testove i avx naredbe(aida i slično) jer vuče puno previše voltaže!
Da kad je sve na stocku throttla. Onda sam mu bio reko da proba taj turbo boost isključit, i onda temp nije išla preko tih 86 kako mi je rekao. Nakon toga je on probao OC-at da vidi kako će se ponšati i opet je throttlao.
Kolko znam stress testove jer radio u nekom intelovom programu u aidi.
Nista, reko sam mu da poslika sad bios pa čekam da mi javi
EDIT: došle slike
Kvaliteta je banana jer se Viberom dopisujemo
Također rekao da provjeri jel ima update za bios i da napravi stress u aidi pa da slika to
Ček, ove temperature tu koje vidim nisu loše uopće s obzirom na napon i CPU ili nešto propuštam ??
Ček, ove temperature tu koje vidim nisu loše uopće s obzirom na napon i CPU ili nešto propuštam ??
Pa nisu ni strasno dobre posto je to kratak test a jedna jezgra je vec na 85C. Render koji traje satima bi uzrokovao vece temperature. Zapravo glupo je pricati kad ne znamo ni cime je hladjen.
Eh prvo pozz svima, dakle Zabac sto je pitao pitao je za moj comp. Naime spec compa su : intel i7 4790k, cooler je prvo bio hyper 612 ver 2, sada je juce kupljeni hyper evo 212, asrock fatality z97 killer x je maticna, Gskill trident x 2400 dva puta po 4 gb,napojna je thermaltake se 730w, kuciste thermaltake supressor f51 3 intake fana 12 ,1 exaust 14 i jedan exaust top 12,grafa je gigabyte gtx 980ti. Konfiguraciju sam sklapao kao sebi i naravno da sam stock cooler odmah zamjenio sa 612 ver 2 jer tu gdje zivim nije bilo moguce da u trenutno vrijeme kupim evo 212, pri mjerenju temperatura na intel extreme ut u stres testu bez oc sa ukljucenim turbo boost temp nabije na 100 i eventualno preko,u igrama su bile negdje do 96 a to su world of tanks,dayz,armored warfare. Ukinut turbo boost bez petljanja po naponima temp su se kretale do 76 sa 612,sa ukljucenim auto optimize oc na 4,5 temp skacu naravno opet do 100 i preko. Dosjetim se da ga ostavim na tom asrock-ovom optimiziranom oc-u ali da iskljucim turbo boost temp su do 84 ali komp radi na 4,0 a ne na 4,5 kako bi po multiju trebalo da bude. Jucer odem kupim 212 evo dakle krenem sve ispocetka totalni default temp 100 trotling overheating,optimizirani oc temp isti,totalni default bez turbo boost temp su do ajmo rec 76 max,optimizirani oc na 4,5 bez turbo boost i idalje bez petljavine po naponima do 76 ali u biosu pise da mu je target speed 4500 al kad ga ocitava i na stress testu radi na 4000. Paste koje su koristene u svoj ovoj petljavini su Mx-2, cooler master pasta koja dodje u paketu sa coolerom,neka ic-v1,keratherm kp-12,cooler master high performance neka, i na kraju Mx-4 arctic. Coolere kada sam postavljao i skidao gledao sam da li nalijezu dobro na proc,a posto sklapam konfiguracije vec duzi niz godina mogla mi se potkrasti greska jednom ili dvaput,ali na ovoj trenutacnoj konfiguraciji sam skidao i stavljao sve ovo minimalno 50 puta,paste kako sam koristio su se svodile na full premaz proca,zrno rize,linija,type x,sad drustvo znate kak i sta i jako bi bio zahvalan na vasojk pomoci. S postovanjem Mario.

Moguce da se desilo u tvornici da se nije termalna stavila ispod poklopca proca, jeli kako hladnjak topal na dodir bakrenih cijevi, jeli imas mogucnos probat proc u drugom kompu?
to sam vec probao jer sam nasao na toms hardware il tako nesto undervoltage proc al svejedno dobijem visoke temp sa ukljucenim turbo boost
Moguce da se desilo u tvornici da se nije termalna stavila ispod poklopca proca, jeli kako hladnjak topal na dodir bakrenih cijevi, jeli imas mogucnos probat proc u drugom kompu?
na to vec pomisljam da Tim nije dobro odradjen,da nije prosla garancija vec bi on bio vracen,a da ga delidujem hmmmm to nisam probavao jer u Sarajevu gdje sam sada liquid pro tecni metal ne mogu da nadjem nigdje zato i pokusavam da nadjem neko drugo rjesenje ako je ikako moguce a nemam na cemu drugom da probam,hladnjak nije toao kako sam sinoc gledao a cooler je stiman u push/pull config
@Mario bbb
Ajde ti ljepo napravi clear cmos i provjeri temperature i koliki ti napon daje mbo za 4.4 GHz i to postaj ovdje u temi.
Ostavi se OC procesora s Asrock programima i sličnim sranj... to se radi iz biosa jer ti programi nabiju napon na auto i pitaj boga koliko ti povuće za "zvjerski" oc na 4,5 GHz.
Stock postavke su ti dovoljne za tvoju grafu ne trebaš ništa oc a ako baš želiš biti šerif onda proući kako se to radi iz biosa.
Makar mislim kako ti taj cooler nije baš nešto za 4790K tako nemoj očekivati neke visoke klokove.
ps. nađi koliki ti je defaultni napon ploče (kod mene je 1.250V i cpu mi je stabilan na 4.7 GHz) i onda traži koliko možeš oc-ti tako ti temperature ne budu podivljale.
Bdw. dobro došao na forum
Btw ako drži 4.7GHz na 1.25v imaš odličan primjerak!!

Btw ako drži 4.7GHz na 1.25v imaš odličan primjerak!!
Ploča mi daje 1.250V (točnije 1.248V) za 4.4 GHz sve u biosu na stock, i na to sam išao dizati multplayer i došao na stabilnih 4.7 GHz.
Čak na 4.8 uđem u winse ali mi se ruši u stress testu (IEXTU) nakon 10-tak minuta, trebao bi još malo juica.
No i na stocku je dosta za gtx 980ti i to još clockanu.
Nije loš primjerak istina, nisam dalje probavao jer mislim za 24/7 je i to dosta.
jel netko sam sebi ugrađivao neki skylake procesor, po mogućnosti i7-6700k, nešto sam na youtubeu vidio da upozoravaju da treba biti dosta oprezan pri stavljanju procesora na matičnu, pa me zanima je li treba biti normalno oprezan ili su ono dosta velike šanse da nešto zezneš?
zadnji proc koji sam sebi ugradio je bio i5-2400 prije par godina, tako da nisam baš trenutno u toku
jel netko sam sebi ugrađivao neki skylake procesor, po mogućnosti i7-6700k, nešto sam na youtubeu vidio da upozoravaju da treba biti dosta oprezan pri stavljanju procesora na matičnu, pa me zanima je li treba biti normalno oprezan ili su ono dosta velike šanse da nešto zezneš?
zadnji proc koji sam sebi ugradio je bio i5-2400 prije par godina, tako da nisam baš trenutno u toku
Nemaš šta zeznut. Samo prati da ti je CPU pravilno orijentiran kada ga stavljaš na matičnu i nemaš brige.
@Mario bbb
Ajde ti ljepo napravi clear cmos i provjeri temperature i koliki ti napon daje mbo za 4.4 GHz i to postaj ovdje u temi.
Ostavi se OC procesora s Asrock programima i sličnim sranj... to se radi iz biosa jer ti programi nabiju napon na auto i pitaj boga koliko ti povuće za "zvjerski" oc na 4,5 GHz.
Stock postavke su ti dovoljne za tvoju grafu ne trebaš ništa oc a ako baš želiš biti šerif onda proući kako se to radi iz biosa.
Makar mislim kako ti taj cooler nije baš nešto za 4790K tako nemoj očekivati neke visoke klokove.
ps. nađi koliki ti je defaultni napon ploče (kod mene je 1.250V i cpu mi je stabilan na 4.7 GHz) i onda traži koliko možeš oc-ti tako ti temperature ne budu podivljale.
Bdw. dobro došao na forum
Hvala na dobrodoslici budem napravio c cmos,a taj njegov optimizirani oc i je u biosu,budem vam poslikao kak izgleda u stocku i u tom oc sa svim voltazama i kak on to postela,a ja ni ne zelim da ga dizem na 4,5 neka on radi na 4 ali sa ukljucenim turbo boost,budem poslikao sve pa cu postati slike.
Hvala na dobrodoslici budem napravio c cmos,a taj njegov optimizirani oc i je u biosu,budem vam poslikao kak izgleda u stocku i u tom oc sa svim voltazama i kak on to postela,a ja ni ne zelim da ga dizem na 4,5 neka on radi na 4 ali sa ukljucenim turbo boost,budem poslikao sve pa cu postati slike.
Turbo boost ti je 4.4, defaultni takt 4.0, tako oc na 4.5 i nije nešto...
Skini ti hwinfo64 i optereti procesor i to zaljepi tu da vidimo (napone i temperature) i ostale điđe koje se očitavaju.
Turbo boost ti je 4.4, defaultni takt 4.0, tako oc na 4.5 i nije nešto...
Skini ti hwinfo64 i optereti procesor i to zaljepi tu da vidimo (napone i temperature) i ostale điđe koje se očitavaju.
ok krecem s tim da cu vam postat sa turbo boost on i off
Ma reklamiraj chip pa nek na servisu razmišljaju šta mu je. Vidiš da imaš i 40C razlike između jezgara što nije normalno.
Ma reklamiraj chip pa nek na servisu razmišljaju šta mu je. Vidiš da imaš i 40C razlike između jezgara što nije normalno.
kupljen preko amazona garancija istekla :(
Jel se tebi komp gasi kad se to desi ili ne ?? Možda ti senzor ne valja pa očitava takve temperature. Drugo, ako nemaš gare a dešava se to ne znam uopće zašto to onda i clockaš ?? Stavi ga bez turba na 4.2Ghz recimo i vidi s kojim najnižim naponom ga možeš držati stabilno pa vidi jel onda može držati barem sat vremena bez throttlanja. Ili recimo stavi na 1.15V i vidi dokle s core clockom možeš doć na tom naponu i gotovo.
Jel se tebi komp gasi kad se to desi ili ne ?? Možda ti senzor ne valja pa očitava takve temperature. Drugo, ako nemaš gare a dešava se to ne znam uopće zašto to onda i clockaš ?? Stavi ga bez turba na 4.2Ghz recimo i vidi s kojim najnižim naponom ga možeš držati stabilno pa vidi jel onda može držati barem sat vremena bez throttlanja. Ili recimo stavi na 1.15V i vidi dokle s core clockom možeš doć na tom naponu i gotovo.
Ne gasi se,to za senzor ne znam ni kako sam da provjerim a cini mi se da mu garancija nije istekla posto ima 3 god garancije,to ako nemam gare ne znam sta znaci,stavljao sam bez turba na 4.1,4.2,4.3 i nema boga trotla odmah u prvoj minuti i sa turbom i bez,a glavno je sto ga ja ni ne zelim oc-at zelim da radi naj normalnije na stocku sa multicore enabled i to na svim jezgrama kao sto bi i trebao da radi :)
Morat ces dellidat jer ti pasta dole ne ljeze dobro, nema veze sto nemas liquid pastu stavi mx4 i bit ces miran 100%, zadnje dvije jezgre ljepo nalijezu al ova prva garant nema paste preko sebe ili mozda ima mjehur zraka ili ko zna sta pa da tako ide visoko, ugl. dellid i nova pasta ce ti rijesit problem.