Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 612.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
Ja dobio fin primjerak, 4.8 s 1.3v pod noktuom d14 oko 70°c!, nebum ga jos dugo mijenjao💪
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
kurt kaže...

Idle ne znam,40-ak stupnjeva. U loadu ne prelazi 70 s raijintek erebossom. Post-dva iznad mene koji je normalan napon za 4.8? Mislim da cu spustit na 4.7 to mi je stabilno na 1.325 bilo.

Btw testiram igranjem overwatcha i prime95 1344 fft size. 1.4v i 4.8ghz mi faila druga jezgra p95 ali inace stabilno bez crasheva

I nece crkunt na 1.4v,to je urbani mit...

ne znam koliko je to blizu granice, ali degradacija procesora nije urbani mit - link

imaš negdje i test anadtecha, mislim da je bilo na i7 4770k, gdje su ga u par sati pretjerane voltaže uspjeli degradirati naočigled, toliko da im je nakon toga tražio dosta veću voltažu za isti klok i da više nije mogao postići max klok kao na početku

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ma 5ghz na 1.5v, nema labavo!

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Intel i5 Club

Moj i5 6400 drzi 4.3Ghz sa 1.26v idle 1.3v full load

Stabilan je i na 4.5Ghz samo u loadu trazi 1.37-1.38v i tada ne prelazi 70°C ali ovako mi je draze na 4.3 max dize na 62-63°C

Za tih 200Mhz ipak 10ak % manje temp i 7-8% manje napona

Da sam zamjenio 6700k za 6600k trazio bih bar 4.6ghz za 0-24

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
Intel i5 Club

moj i5 6600k za 5GHz trazi 1.392v no drzim ga na 4.5GHz 1.24v a za temperature neznam od kako sam opet stavio custom loop, nisam bas ni testirao, no znam da u igrama ne prelazi 42c, a r9 390 ne prelazi 40c, pumpa i ventovi postavljeni na silent, sve tiho i hladno ja prezadovoljan

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne brojimo dobitnike lutrije.

14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Samo da razjasnimo, dal clockate cache? Ja ga drzim na stock 3.9ghz. Razmisljam da ga i smanjim na 3.6ghz pa povecam core clock jer me zanima samo gaming i fps

Btw phanteks 1.4V i 5ghz ti je stabilno pod stress testovima i radi bez freezanja, BSOD-a?

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 1:23 (kurt).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, klokaš i cache jer radi na istom naponu kao i core pa je šteta ne podić ga, ako ne ide na isti takt kao cpu, nek bude bar unutar 300mhz od cpu-a.

8 godina
odjavljen
Intel i5 Club

nisam cache nikada dirao, ima li smisla tj. dobiti dizati im frekvenciju? ste se dobiva s tim?

ne nego samo na cpu-z bench i malo surf na chrome, nisam primjetio nikakvo trzanje, isto se pokazao i na 5.1GHz 1.456v dok 5.2GHz nisam uspio ostvariti, trebalo bi se malo bolje poigrati u biosu

ionako ga nisam ima namjeru ostaviti na toj frekvenciji stoga mi je bilo zao prziti ga stress testovima

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nema smisla!lp
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ma cak i boot je uspjeh, meni nece 5ghz bootat na 1.5V a 4.5ghz mu je dobro i na 1.216V...

Cache trazi 5-10mV po ghz kolko sam citao, a boost se dobije u benchmarcima i nekim aplikacijama

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

5-10mv po 100mhz, ali pošto već dižeš vcore, a cache napon je vezan za vcore (bar na sky/kaby) nema razloga zašto ne dić takt cachea. Pomak u performansama nećeš vidjeti (čak nećeš primjetit razliku između cpu-a na 4.5 i 5ghz) bez gledanja u monitoring softver, ali rezultati bencha pokazuju blagi rast.

Jedini razlog zašto možda ne bi dizao cache je i mali porast temperature pa ako si već na granici mogućnosti svog hlađenja.

14 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

5-10mv po 100mhz, ali pošto već dižeš vcore, a cache napon je vezan za vcore (bar na sky/kaby) nema razloga zašto ne dić takt cachea. Pomak u performansama nećeš vidjeti (čak nećeš primjetit razliku između cpu-a na 4.5 i 5ghz) bez gledanja u monitoring softver, ali rezultati bencha pokazuju blagi rast.

Jedini razlog zašto možda ne bi dizao cache je i mali porast temperature pa ako si već na granici mogućnosti svog hlađenja.

pa zasto ga dizati jos vise? ide dodatnih 5-10mV,eto razlog da ga ne dizes jer na kraju za cijenu tih +0.5ghz mozes dobit 0.1ghz na core mozda

razlike u gamingu nema dizanjem cachea

12 godina
neaktivan

Ne dodatnih, recimo da ti je stock za cpu (ujedno i cache) 1.1v, ti digneš na 1.35v da bi dobio proc stabilan na 4.5ghz. Pošto cpu i cache rade na istom naponu (opet ponavljam - bar na sky/kabyu, za ostale neću tvrdit), možeš slobodno podić i frekvenciju cachea jer već radi na većem naponu nego mu je potrebno. Razliku nećeš vidjeti ni sa +500mhz cache ni sa +100mhz core osim u benchu.

Ne govorim da moraš klokat išta, pogotovo za gaming, ali ako klokaš sa razlogom (bilo za bench ili čisto da vidiš dokle ide), zašto ne iskoristit kompletan potencijal procesora.

Primjera radi, pogledaj moje bench rezultate i usporedi ih sa ostalim 6600k na istom cpu taktu - ja sam uvijek klokao i cache i to je vidljivo iz rezultata, negdje više - negdje manje, ali je mjerljivo.

14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Dug i kvalitetan clanak o tome zasto se intelovi procesori vise ne zalemljuju

http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

tldr:zbog manjeg DIE sizea dolazi do mikropukotina u lemu kolko sam skuzio u ovom moru kemijskih elemenata i informacija

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ma to su gluposti, mikro pukotine u lemu nemogu utjecati ista znacajno na temperature, i pasta se skrucuje s vremenom sta s njom onda? 20-30°c razlike pasta vs lem je ogromna, da imas cpu i 10g i da ti s vremenom porastu toliko temperature svejedno je! Razlog je samo cijena doticnog lema za skoro 300-400 tisuca prodanih procesora godisnje pa ti racunaj..lp
14 godina
Intel i5 Club

Došlo je vrijeme da OC-am svoj 3570k na matičnoj MSI Z77A-GD65(dobra za OC). Do sada se nisam išao zezati oko toga s obzirom na to da imam r9 280x, i 500w ocz modxtream napajanje, pa je to bilo ovako stock ako se ne varam na granici, pa dok radi, bolje ne riskirat i spalit napajanje.

S obzirom da cekam VEGU, cisto zato jer ju mogu uparit s 34'' ultra wide free sync 100Hz monitorom...iako ako se nekim cudom pokaže kao fail možda odem na 1080 / ti i gysnc monitor, ali o tome cemo vidjeti. Kolko vidim, nove grafe su puno ekonomičnije po pitanju struje od r9 280x, tako da bi potencijalno mogao i OC-at bez da mijenjam napajanje, iako neznam da li ga je možda bolje promjenit na neko jace, cisto da ne sparujem 4godine staro napajanje i novu poprilično skupu grafu pa riskiram?

Imate preporuku što bi bilo najbolje uzeti od hlađenja i do kolko bi ga se otprilike dalo dignuti bez da riskiram previše? Pošto mi se u ovom trenu uz izdatke za monitor i grafu, nikako ne mijenja i procesor/matična/ram...

Mislim ovaj kalibar grafičkih će bez problema tjerati na max na 2k rezoluciji, neznam da li će i OC-an 3570k imati kakvih problema? (mislim da sam citao da se netko malo žali na mp bf1 performanse npr...)

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mozes ti overklokat taj i5 do mile volje snage za 100+fps-a za taj 100hz monitor doticni nema, pogotovo ako ces uzimati jacu grafu koja ce ga doslovno ugusiti(gtx1070+ pa na vise)lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

ima li smisla onda ici na 3770k možda? Bi li to pomoglo? Ili je jedina opcija otici na upgrade?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Taj setup ti se nece ugusiti jedino pod nekim i7! Prodaj taj i5 i nadoplati nesto za 3770k po meni jedino iplativa nadogradnja ako ces ici na daleko jacu grafu! No na kraju krajeva mozes to sve ostaviti uzeti samo novi gpu pa sam vidi dali si
zadovoljan dobitkom!lp
16 godina
odjavljen
Fallen87 kaže...

Hvala

Baci oko na moj PC, clockao sam ga automatskom metodom tj sam se clockao i uparen sa 1070 za full hd i 60fps-a je čisti sex. Ako ganjaš visoke fps-ove (100+) ne gine ti novi proc dok se sa višim rezama još da izvuć. Što se tiće hlađenja, ja sam svoga hladio sa hyper 212 evo (kojeg usput i prodajem za 100kn) i to je bilo Ok. Cca 70c u fpu stress testu na AIDA-64 dok kod onog običnog cca 68c. Ne zaboravi da je kod mene bezvezan OC, dalo bi se to i bolje clockati ali ja se baš i ne razumijem u to (pod bolje mislim na smanjivanje voltaže i samim time temperature ili još i većim dizanjem clocka). Sad ga hladi Noctua u14s - to je isto čisti sex.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
14 godina
Intel i5 Club

Sve mi se cini da je možda najpametnije pricekat kraj godine i novu generaciju intel procesora...nije baš da mi je hica da moram ovaj čaš upgrejdat, pošto mi trenutna konfa vrti sve bez problema. Kolko vidim, šuška se da će i5 imat 6 jezgri...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam hoce li i5 imati 6 jezgri, ali da stize 6 core među "mainstream" procesore. Također su spominjali i spuštanje cijena

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
Intel i5 Club

Zdravo momci,

Imam doma neku z97itx matičnu koja čeka bolje dane i sad si gledam da kupim polovni i5 4690k na Njusci ili ovdje s foruma. Zna li itko koliko bih morao iskeširati za njega? Prosjek neka cifra da sad kupujem, koliko bi mi trebalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Arsen_Lupiga kaže...

Zdravo momci,

Imam doma neku z97itx matičnu koja čeka bolje dane i sad si gledam da kupim polovni i5 4690k na Njusci ili ovdje s foruma. Zna li itko koliko bih morao iskeširati za njega? Prosjek neka cifra da sad kupujem, koliko bi mi trebalo?

ja nebi dao vise od 900kn-1000kn! nekad je vrijedio 1400+kn danas pored ryzena 5-ice 1400 s "8" jezgri za 1500kn nema sanse(novi u ducanu)!lp

14 godina
Stjepanj kaže...

ja nebi dao vise od 900kn-1000kn! nekad je vrijedio 1400+kn danas pored ryzena 5-ice 1400 s "8" jezgri za 1500kn nema sanse(novi u ducanu)!lp

Hvala, takva je i moja računica bila. Bolje ću onda ostati na non k verziji i pametno investirati u neku rx 470/480. :)

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

imas i dalje taj pc u potpisu? ja na to nebi stavljao rx 480...moji testovi govore za taj rang i5 na barem 4.5ghz(citaj minimalno:) ako se igras na Fullhd-u s smanjenim detaljima!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

imas i dalje taj pc u potpisu? ja na to nebi stavljao rx 480...moji testovi govore za taj rang i5 na barem 4.5ghz(citaj minimalno:) ako se igras na Fullhd-u s smanjenim detaljima!lp

Imam, da. Najzahtjevnije što stvarno želim je high/ultra 60fps Witcher 3, drugo me ništa ni ne privlači ili je zahtjevima manje bitno (čitaj: RL, Civ5). Ništa, opet idem računicu raditi. 

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

W3 je s rx 480 lako navuci na 60fps-a lock, s mrvicu smanjenim detaljima posto je igra jako gpu zahtjevna ali iznimno dobro optimizirana, dakle u vecini ostalih igrara to nebus mogao s tim procesorom i nekom grafom tog ranga jer ces imati BN!LP

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Imal bu 60 fpsa u barem 98% naslova....onih 2% problematičnih je zanemariv postotak.

Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice