Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
klapna kaže...

as rock h81m-hds ima front usb 3.0 (jedna od rijetkih)

thx, sad još da sam sa sobom dogovorim trebam li 4  utora za ram )))

12 godina
mla_dend kaže...
klapna kaže...

pa, 8gb rama bi ti trebalo biti dosta za normalan rad i igranje

uzmeš jednu pločicu od 8gb i ostane ti još jedan utor za neki eventualni upgrade

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 21:59 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
mla_dend kaže...
klapna kaže...

pa, 8gb rama bi ti trebalo biti dosta za normalan rad i igranje

uzmeš jednu pločicu od 8gb i ostane ti još jedan utor za neki eventualni upgrade

tako će i biti ... hvala svima

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav svima!

Bio sam danas u ADM po I5 4690k i prodavač mi je ponudio matičnu ploču za njega ASUS Z97-A, 1150, Intel® Z97, DDR3,DDR3, Broj utora 4 (u biti tražio sam ASUS)

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_391&products_id=14771

, već sam skoro uzeo, ali je ispalo da mi je maestro kartica istekla tako da ču morati uzeti dok to sredim, pa reko da provjerim sa vama.

Ima li koja bolja opcija u ADM ili Links? Ne mislim ići na neki strašni OC, ali uzeti ću si i Noctua NHU14S ako zatreba i jači clock u budućnosti, a do tada da ga fino hladi.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A ovako što http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15104 ? Vecina uvijek uzima skupe izbrijane maticne i onda koriste 60% stvari na njoj, ova ce bit ok za manji OC

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan

možda malo glupo pitanje ...  i5 stock hladnjak, prva montaža na procesor, treba li dodatna pasta ili je to što je na bakru gore to ??

13 godina
protjeran
mla_dend kaže...

možda malo glupo pitanje ...  i5 stock hladnjak, prva montaža na procesor, treba li dodatna pasta ili je to što je na bakru gore to ??

netreba ti dodatna pasta, no ako oces jos koji stupanj dolje uzmi neku..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mla_dend kaže...

netreba ti dodatna pasta, no ako oces jos koji stupanj dolje uzmi neku..

thx, mislim si to je pasta ( tak je bilo i prije  )) ali reko ajde da provjerim.

11 godina
neaktivan
Intel i5 Club
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Potrgao sam one pipke od stock cooler i sad gledam neki aftermarket cooler uzeti,isplati se ovo uzeti Cooler LC power LC-CC-95 + Artic MX-2 pasta ?

http://www.links.hr/en/cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3-050903231

Nikakav overclock,samo da drzi normalne temperature,mozda u iducih par mjeseci kad dode bolja MBO kakav overclock ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doky01akablava kaže...

Potrgao sam one pipke od stock cooler i sad gledam neki aftermarket cooler uzeti,isplati se ovo uzeti Cooler LC power LC-CC-95 + Artic MX-2 pasta ?

http://www.links.hr/en/cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3-050903231

Nikakav overclock,samo da drzi normalne temperature,mozda u iducih par mjeseci kad dode bolja MBO kakav overclock ?

i više nego dovoljan za taj tvoj i3, a dobar je i za i5 haswell neklokani - provjereno na 4460

bez problema drži te procove na 50-ak stupnjeva i pritom se ne čuje

i ima puno bolje i robusnije push-pin rješenje od intelovog stocka - samo malo stisneš, pin klikne i gotovo - nema glupog zavrtanja pod pritiskom

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 14:48 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...
doky01akablava kaže...

i više nego dovoljan za taj tvoj i3, a dobar je i za i5 haswell neklokani - provjereno na 4460

bez problema drži te procove na 50-ak stupnjeva i pritom se ne čuje

i ima puno bolje i robusnije push-pin rješenje od intelovog stocka - samo malo stisneš, pin klikne i gotovo - nema glupog zavrtanja pod pritiskom

Imam i5 2400s,nisam obnovio Moj Komp.

Ja sam upravo radi tog mehanizma i iskrivio one pipke tj.pinove i na kraju u rage quitu sasuo od zid stock cooler,citao sam malo i ovaj je odlican za cijenu cak i neki overclock,65 W je taj i5...

12 godina
doky01akablava kaže...

Imam i5 2400s,nisam obnovio Moj Komp.

Ja sam upravo radi tog mehanizma i iskrivio one pipke tj.pinove i na kraju u rage quitu sasuo od zid stock cooler,citao sam malo i ovaj je odlican za cijenu cak i neki overclock,65 W je taj i5...

haso je zahtjevniji od cetinskog zbog majoneze pod ihs-om, tako da će ti biti sasvim dobar

ja sam radi tog push pin sranja stari cm vortex preuredio na backplate i obične mini-šarafe iz željezare i preporodio se

ali na ovom LC95 stvarno ne moraš brinuti jer je sustav push-pinova puno bolji i konačno radi kako bi trebalo

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 14:58 (picajzla0707).
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav,imam pitanje vezano za procesor i5,tacnije naletio sam povoljno na ovaj procesor http://ark.intel.com/products/52229/Intel-Core-i5-2520M-Processor-3M-Cache-up-to-3_20-GHzc.

Njega bi htio ugraditi u laptop msi cr 620C:Trenutna konfiguracija laptopa je;

Informacije o procesoru

Procesor DualCore , 2000 MHz (15 x 133)    

CPUID (naziv procesora) Intel(R) Celeron(R)  CPU P4600 @ 2.00GHz

Jezgro procesora Arrandale / Clarkdale

Podržani setovi instrukcija x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3

Min / Max CPU množitelj 7x / 63x

L1 Koda keš memorije 32 KB per core

L2 keš memorija 256 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)

L3 keš memorija 2 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)       

Info o ramu 

Tip memorije DDR3 SDRAM

Brzina modula DDR3-1066 (533 MHz)

Širina modula (bit) 64 bit

info  o grafici

Intel  (R) HD Graphics Celeron

Internal

Neznam je li treba jos kakvih informacija u vezi laptopa.Znam da je soket isti,ali znam da to nije sve sto je potrebno da bi procesor radio.Ako  bi mi iko mogao pomoci i  posavjetovati i reci da li mogu ugraditi ovaj procesor,a ako nemoze koji i5 procesor mogu sigurno  ugraditi bez problema.Bio bi mnogo zahvalan onome ko moze pomoci,unaprijed hvala i lijeep pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Pitanje,koliko bi mogao izvuci iz i5 2400s na nekoj boljoj ploci overclockom ako je moguce ?

Dao bi za polovnu MBO max 500 kn za nekih mjesec-dva,a ovu bi prodao tipa za 150-200 kn,isplati li se uopce ulagati u to ili ?

Vidim da mi je u GTA 5 bottleneck u gradu,zaguši se cim je suncano i gust promet i koci HD 7950,padne GPU usage ispod 70 %...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doky01akablava kaže...

Pitanje,koliko bi mogao izvuci iz i5 2400s na nekoj boljoj ploci overclockom ako je moguce ?

Dao bi za polovnu MBO max 500 kn za nekih mjesec-dva,a ovu bi prodao tipa za 150-200 kn,isplati li se uopce ulagati u to ili ?

Vidim da mi je u GTA 5 bottleneck u gradu,zaguši se cim je suncano i gust promet i koci HD 7950,padne GPU usage ispod 70 %...

Iskreno, ja bih radije uzeo jaču i5icu, ili čak i7icu/xeona ako ima povoljnog po njušci. Puno bezbolnije rješenje nego se tu za*ebavat s clockanjem, pogotovo non-k procesora.

Opet, može biti da griješim, pričekaj kolege, možda netko drugi ima bolje rješenje.

16 godina
Arsen_Lupiga kaže...
doky01akablava kaže...

Iskreno, ja bih radije uzeo jaču i5icu, ili čak i7icu/xeona ako ima povoljnog po njušci. Puno bezbolnije rješenje nego se tu za*ebavat s clockanjem, pogotovo non-k procesora.

Opet, može biti da griješim, pričekaj kolege, možda netko drugi ima bolje rješenje.

Jel bi mogao dobiti 750-800 kn za i5 2400s ? i5 2500k vidim nema ispod 1000 kn,mozda bi dodao za i5 2500k nemam pojma sta raditi,yebiga trebao sam uzeti i5 2400 bez s .

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Koliko ja znam sve non K procesore je nemoguce clockati, eventualno ih podesiti da skroz rade na turbo boostu, ali mjenjanje multija ili fsba nope

14 godina
doky01akablava kaže...

Jel bi mogao dobiti 750-800 kn za i5 2400s ? i5 2500k vidim nema ispod 1000 kn,mozda bi dodao za i5 2500k nemam pojma sta raditi,yebiga trebao sam uzeti i5 2400 bez s .

Na ebayu idu za ~ 80usd. Dakle, kod nas bi trebao oko 600, 700 kn.  Ne znam dosta o tom socketu al ja bih sda na tvom mjestu gledao ići odmah na neku i7icu ili xeona.

Računice radi, recimo da dobiješ 600 kn za njega.

Npr., ovo bih ja uzeo E3 1225v2

ili ovo: Ista stvar samo iz njemačke

Kad pogledaš, oba su oko 900 kn max, za prepakiranu i7icu, i5ica s ht-om.

No opet, pričekaj da te (ili nas haha, imam dojam k'o da sebi uzimam) netko drugi savjetuje.

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Xeoni 122x nemaju HT! To je i5 de facto.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Sad ima smisla ogromna razlika u cijeni između tih 122x i drugih. Hvala, najgore što sam gledao po stranici i nemam pojma kak sam ja vidio 8 threadova. Onda ne znam šta mu je činiti, možda mu se opet taj xeon isplati. Vidim da je dost brži od tog njegovog (valjda zbog clocka ili cachea?).

14 godina
Arsen_Lupiga kaže...
ansha kaže...

Sad ima smisla ogromna razlika u cijeni između tih 122x i drugih. Hvala, najgore što sam gledao po stranici i nemam pojma kak sam ja vidio 8 threadova. Onda ne znam šta mu je činiti, možda mu se opet taj xeon isplati. Vidim da je dost brži od tog njegovog (valjda zbog clocka ili cachea?).

Da je barem ovo (http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-Processor-E3-1231V3B-3-4-4-LGA-1150-BX80646E31231V3-/401038280364?hash=item5d5fbe86ac:g:0KsAAOSwfZ1WZUJH) po toj cijeni

9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav,  Imam i3 2100 intelov procesor , promjenio sam grafičku i uzeo R 7 250 2 gb gddr 5 , ssd 25o gb samsung i ram sam proširio s 4 na 8 gb , , socket  za procesor mi je 1155  neznam da li mi se isplati uzet i5 2500 k ili da uzmem nešto treče ..bilo novo ili polovno .. molim Vas da mi sugerirate koji procesor bi bio najisplativiji za uzet

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Koliko ja znam sve non K procesore je nemoguce clockati, eventualno ih podesiti da skroz rade na turbo boostu, ali mjenjanje multija ili fsba nope

Može može i ponešto više od max turbo množitelja

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 19:35 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
D3lBoy kaže...

Može može i ponešto više od max turbo množitelja

Kako ? Imaš možda kakav video tutorial, posto to nikad nisam vidio, znam samo da su znali forsat max turbo pa bi mislili da je to oc, rado bi to odradio ako je moguce na 6600.

14 godina
Intel i5 Club

Matična je ključna riječ. Tako svog non K držim na 4 GHz. Ne znam kakva je tvoja ploča po tvom pitanju ali ovako to izgleda kod mene u BIOSu, za clockanje se mijenja BCLK i CPU Ratio. Osobno nisam dirao BCLK već samo ratio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 20:31 (vrinho).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ništa ja mogu samo staviti 3900 max, ima dynamic mode i fixed, nisam probavao fixed ali vjerujem da je to onda samo jedna jezgra na 3.9 a ostale dosta nize, dok je sad oko 3.6, 3.7 i 3.8 varira pod loadom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

3.9 mu je max turbo frekvencija i očito ne može više od toga. A ovaj ring ratio što je na auto, neda se mjenjati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Takodjer 39 max. Nije neka ploca pa vjerovatno zato

14 godina
Intel i5 Club

Nisam upoznat s pločama za Skylake, samo vidim da ova tvoja nije nimalo jeftina. Možda i ona ograničava procesor pošto nije K, ne znam kakva je politika sada s novom arhitekturom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice