Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.516
|
čitano: 3.176.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
2 tjedna
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ma kaj mete jesi ti čorav, a nemoj da krenem o overkloku i kolko se digne 14600K skupa sa ramom, a sa tim vrelim mobilce i na toj škart pločici mozeš samo spalit nekaj i sa biosom koji je iz 90te.

Keljis tu neke ss-ove kaje mali mujo radio, kao da nemamo za sve te procesire provjerene testove i recenzije iz kojih se uzimaju rezultati.

Al dobro uvidio si i sam da si se svjetski zeznuo i josnuz to mislio tu neki biznis raditi sa tim skartom pa preprodavati cim si desetak komada kupio da nekim laicima podvališ.

I da imas 3 godine garancije kod nekog kineza, koji je radio sam ploču, a za procesor i da se desi nesto ni intelu se nemozes obratiti jer nebude uvažio garanciju.

Svaka čast!

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Digitale Maximale kaže...

Ma kaj mete jesi ti čorav, a nemoj da krenem o overkloku i kolko se digne 14600K skupa sa ramom, a sa tim vrelim mobilce i na toj škart pločici mozeš samo spalit nekaj i sa biosom koji je iz 90te.

Keljis tu neke ss-ove kaje mali mujo radio, kao da nemamo za sve te procesire provjerene testove i recenzije iz kojih se uzimaju rezultati.

Al dobro uvidio si i sam da si se svjetski zeznuo i josnuz to mislio tu neki biznis raditi sa tim skartom pa preprodavati cim si desetak komada kupio da nekim laicima podvališ.

I da imas 3 godine garancije kod nekog kineza, koji je radio sam ploču, a za procesor i da se desi nesto ni intelu se nemozes obratiti jer nebude uvažio garanciju.

Svaka čast!

vidim, već si popio ban na forumu, pa u zadnjih 2 tjedna pokušavaš skupiti neku reputaciju 

predlažem da proširiš svoje vidike i isprobaš nešto novo prije nego počneš pljuvati po nečemu o čemu nemaš ikakvog pojma 

ja se ne moram pravdati sa svojom kupnjom, kao što se ti ne moraš pravdati za svoje precijenjeno računalo, ali ajde.. i ja sam bio "pratio" trend u najboljem i najskupljem dok sam bio mlad da nahranim svoj ego pa te u neku ruku i razumijem

17 godina
MGloc kaže...

Na ovo misli slika dolje. 

A gle ove intel bundle-ove, cijena je pun pogodak

https://www.microcenter.com/site/content/intel-bundle-and-save.aspx

2 tjedna

Ja sam ovdje "people's Champ" moja ja uloga da zastitim korisnike loših poteza, pomognem u otkanjanju problema na platformama, i savjetujem da najbolje prođu kod kupovina.

Zadnjih 15 godina mi je HW strastven hobi i nema sta nisam imao i probao, znam za svaki proc u zadnjih 15 godina kakve ima performanse u kojem testu, kako se kloka koje napone treba za koju postavku, koje su mu mane i prednosti, i kako sta postići i kojim popratnim pločama, ramom itd... Znaci sve iz glave nemoram citat, i tako za sve od hardvera.

Nemožes samnom raspravljati, malo ljudi može 

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...
MGloc kaže...

Možeš i još jeftinije sa open box stvarima.
Ja sam ženu opremio sa jednim AMD bundlom. Jedina mana je što moramo voziti 3 sata do trgovine ali jebiga. Uskoro bi trebali otvoriti jednu trgovinu kod nje u Austinu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
2 tjedna
zvonac kaže...
MGloc kaže...

Ma to je san tamo u USA šta se dijeli, ajde ima sada za BF ok popusta po Amazonu i kod nas ali ni blizu ovome tamo.

17 godina
dj_renny kaže...
zvonac kaže...

Možeš i još jeftinije sa open box stvarima.
Ja sam ženu opremio sa jednim AMD bundlom. Jedina mana je što moramo voziti 3 sata do trgovine ali jebiga. Uskoro bi trebali otvoriti jednu trgovinu kod nje u Austinu.

Čital sam, ekipa kupuje hardver open box po značajno nižim cijenama.. Al dok čovjek gleda intel z890 combo, ovo je no brainer kupnja, ameri imaju odlične ponude i cijene. Za cca 390€ kupiš komplet.

2 tjedna

Mislim da tamo svjesno ulaze u minus zbog reklame koju si time rade, ne visim kako drugacije mozes uz CPU dat ploču, AIO i ram...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Čak kad na ovo dodaš i porez (jer su cijene bez poreza) još uvijek nije skupo, ali isto tako Microcenter je najveći trgovac IT opremom u USA, tako da sa volumenom koji oni naprave oni dirigiraju cijene. Mislim da svi naši IT trgovci skupa u jednoj godini naprave prometa koliko oni u jednom tjednu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja sam ovdje "people's Champ" moja ja uloga da zastitim korisnike loših poteza, pomognem u otkanjanju problema na platformama, i savjetujem da najbolje prođu kod kupovina.

Zadnjih 15 godina mi je HW strastven hobi i nema sta nisam imao i probao, znam za svaki proc u zadnjih 15 godina kakve ima performanse u kojem testu, kako se kloka koje napone treba za koju postavku, koje su mu mane i prednosti, i kako sta postići i kojim popratnim pločama, ramom itd... Znaci sve iz glave nemoram citat, i tako za sve od hardvera.

E moj Đenka....taština je zajebana stvar 

16 godina

Ja se ne bi sa time hvalio, djeluje kao neki frik.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Ajde treba nam netko za ismijavanje dok je panj na hlađenju 

8 godina
maks0806 kaže...

Nemoj tako, on zna napamet sve! Možda je to avatar od ChatGPT-a??? 

4 godine

Borise, nije ti uspjela prevara s  R7 9800X3D pod "Moj PC"

Nemoj to raditi, samo te glup ne bi provalio.

I tvoje poznato "Nemožeš" pisano zajedno te već otkrije. 

Žao mi je, ovaj put nije uspjelo.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
2 tjedna
Wiz3m4n kaže...

E moj Đenka....taština je zajebana stvar 

Nema tu taštine to su činjenice, zato i svaki duel samnom završi kako završi jer sam prosao sito i rešeto i znam o cemu pricam.

maks0806 kaže...

Da bas, nismo se dosta nasmijali ovom kako je danas ljudima lako svaki šrot prodat a da ni ne provjere o cemu tko priča.

Hajde naruči taj ES 14900HX koji je umjesto na otpadu iz intel tvornice netko privatno prodao na crno tržište (pošto su to čipovi za laptope i jos engineering primjerci koji nisu zadovoljili default specifikacije retail primjeraka pa se bacaju a k tome nemaju ni jamstvo niti ga mozes dobiti sve i da je retail jer se ne prodaju zasebno nego u laptopima i sličnim riješenjima isključivo) i  sa DIY matičnom koju rade mali kinezi u nekom skladištu pa da se jos vise smijemo.

Pa i performanse ti je čak pokazao sa nekog ala "user benchmark" kanala kada je nakon busanja u prsa sa svojim osobnim rezultatima ostao pometen od 14600K rezulaltata sa službenih javno priznatih kanala, morao je onda nesto nac.

Ajde budi baja, ipak ti znas sta valja ko i ovi pjevci sta se lože 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:37 (Digitale Maximale).
14 godina

Nije to stjepanj nego Lucidius, cudim se da ga nije vise ljudi odma prepoznalo 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Zaporožac kaže...

Borise, nije ti uspjela prevara s  R7 9800X3D pod "Moj PC"

Nemoj to raditi, samo te glup ne bi provalio.

I tvoje poznato "Nemožeš" pisano zajedno te već otkrije. 

Žao mi je, ovaj put nije uspjelo.

Kolega, nije to boris dok ne vidimo slike njegovog deska s novim pc i njegov nick na zutom "post-it".

Mi slike iz slike vaseg HW mozemo vjestaciti, i tad se utvrdi status forumasa i di je nabavio HW.

Doduse ON-topic, intel Fan boris bi ovo drzao pod moj PC br.2 radi amd proca, tako da sumnjam.

Lps

Ps. Happy posting

scion of the storm
2 tjedna

Ma pogodio je kolega, sta ga cimate, taman se razveselio vi bi ga rasplakali 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Luci zna znanje, fanatičan je ali zna sve nema šta.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 mjeseci
dery kaže...

Tipični ITovac onda - tech skill na 92 a speech na 12.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:26 (KTM).
2 tjedna
dery kaže...

Hvala, to si od Metallic-a cuo pa ponavljas 

16 godina
dery kaže...

Hvala, to si od Metallic-a cuo pa ponavljas 

Nisam, znam te još dok si beba bio.Ali dosta više o tebi ajmo malo gadit intel.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:33 (dery).
16 godina

Aj da smo na forumu pije dvadeset godina kad se mjerio E kujac, radio volt mod na grafičkoj ili flešali bios na ati 9500 i otključavali ju ati 9500pro i sl.

Ali odavno nismo, ovo je gerijatrija forum za plug and play hardver i ovakvi nadobudni mulci su ko hiperaktivna djeca koja se najela čokolade.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Minneyar kaže...

Nije to stjepanj nego Lucidius, cudim se da ga nije vise ljudi odma prepoznalo 

Ne znam njegov rad od ranije, no primjećuje se sličnost u komunikaciji. 

Kad ga Miro "opet" ulovi, neće mu biti dobro. 

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:09 (Zaporožac).
13 godina

Svi mogu odrasti, izrazavanje je relativan pojam danas nazalost, standard nam se pokvario.

No, kolega daje korisne info, pomaze kolegama, npr zanimljiv info je dao o mobilnoj intel i9 i nekim no-name kineskim plocama.

Po meni zasad sve stima, svakom po zasluzi. Jel moze?

scion of the storm
14 godina

Alder-Lake i9 12900K nema ispod 200-250e s time da trebas minimalno b760 plocu od 120e sto je vec preko 320e za z790 plocu treba barem 150-180e.

Raptor-Lake i9 13900/14900 nema ispod 300e + ploca vec si na 500e. 

E sada ovi HX modeli imaju otključan množitelj i sa Intel XTU se moze tunirat i izvuci jos nesto performansi iz njih.Upitno je kakav je support na plocama da li sve radi pcie,USB portovi,Bios opcije itd..Po meni mozda bolje uzet i5 12600K ili 12700KF za 150e i klokat ga na z790 i opet imate te performanse ili novi i5 14600KF.

Koliko sam uspio pronaci ovaj timespy i cinebench itd.. su samo sineticki testovi pa je tesko odredit da li je npr. I9 13900HX stvarno brzi od 14600KF u nekakvom konvertiranju ili renderu.Dolje na slikama vidite da 14600KF nije natukao preko 13k score dok i7/i9 HX tuce preko 15K ali ima 2 peformance jezgre vise dok je 14600KF 6P core cpu. 

Što se gaminga tice i9 12900HX je tu negdje sa ryzen 7500F čak nešto brži.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:05 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
MGloc kaže...

Po meni mozda bolje uzet i5 12600K ili 12700KF za 150e i klokat ga na z790 i opet imate te performanse ili novi i5 14600KF.

Pa normalna stvar, kupis ga u ducanu preko puta, imas uredno jamstvo, support itd. Ili kupis za te pare polovni 13700KF sta je jos jaci CPU i na provjerenoj ploči uz nesto jamstva.

A rezultate kaj gledas na 3DMark su sa retail verzijama koje su po 15-20% brze od ovih ES primjeraka kaj se mogu nabaviti okolnjim putevima kad neki zaposlenik isfura sebi kutiju tih ranih primjeraka koji su namjenjeni bacanju.

Sve i da mozes retail nabavit koji uz neki OC moze biti brzi od 14600K ali striktno u nekoj obradi ne i u gamingu, opet nema smisla radi 10% MT snage ici na taj čuspajz bez jamstva, službene podrške, inferiornog BIOS-a, security gapova itd... I matične koja je tko zna kako napravljena i sa kakvim mogucim greškama i na koje leme te ES primjerke obicni industrijski radnici 

Pa core ultra 5 245KF ide po 170e nov novcat a jos je jaci u MT od 14600K, ili odete na Core Ultra 7 265KF za 260e koji samelje to i ispljune za marginalno vise novaca sa pločom i ramom od tog kineza.

Ludilo mozga na sta se ekipa peca 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:49 (Digitale Maximale).
16 godina

Ebalo mamu ovaj luci ima sve u malom prstu, zna momče priznajem. Luci samo se kontroliraj ne idi agresivno daj sugestiju savjet i boli te tuki ako ti kontriraju. Samo kul budi i neče te banat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Evo našao sam malo bolju usporedbu tih i7 13850HX raptor lake procesora sa 14600KF,14700KF i Ryzen 7700X.Ako nekoga zanima mozete dolje kliknut na video.Sto se performansi tice ispadne vas jednako i performanse su tu negdje HX i KF modela. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja sam i dalje iznenađen što kolega NE ZNA ČITATI.
vrati se na prvi post i pročitaj s razumijevanjem da sam počeo sa ES primjercima i da sam završio na primjercima koji se prodaju u svim top-tier gaming laptopima u svijetu..

a što se tiče "taj čuspajz bez jamstva, službene podrške, inferiornog BIOS-a, security gapova itd" - jamstvo ima 3 godine na komplet (ploča+procesor); BIOS je full otključan (AMI)

uzalud je ovdje napisati i svoje iskustvo da te ne napadnu okorjeli "znam sve" fanatici

Poruka je uređivana zadnji put danas u 3:32 (WithSkill).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice