Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.526
|
čitano: 3.177.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
2 tjedna
suspendiran
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ma kaj mete jesi ti čorav, a nemoj da krenem o overkloku i kolko se digne 14600K skupa sa ramom, a sa tim vrelim mobilce i na toj škart pločici mozeš samo spalit nekaj i sa biosom koji je iz 90te.

Keljis tu neke ss-ove kaje mali mujo radio, kao da nemamo za sve te procesire provjerene testove i recenzije iz kojih se uzimaju rezultati.

Al dobro uvidio si i sam da si se svjetski zeznuo i josnuz to mislio tu neki biznis raditi sa tim skartom pa preprodavati cim si desetak komada kupio da nekim laicima podvališ.

I da imas 3 godine garancije kod nekog kineza, koji je radio sam ploču, a za procesor i da se desi nesto ni intelu se nemozes obratiti jer nebude uvažio garanciju.

Svaka čast!

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Digitale Maximale kaže...

Ma kaj mete jesi ti čorav, a nemoj da krenem o overkloku i kolko se digne 14600K skupa sa ramom, a sa tim vrelim mobilce i na toj škart pločici mozeš samo spalit nekaj i sa biosom koji je iz 90te.

Keljis tu neke ss-ove kaje mali mujo radio, kao da nemamo za sve te procesire provjerene testove i recenzije iz kojih se uzimaju rezultati.

Al dobro uvidio si i sam da si se svjetski zeznuo i josnuz to mislio tu neki biznis raditi sa tim skartom pa preprodavati cim si desetak komada kupio da nekim laicima podvališ.

I da imas 3 godine garancije kod nekog kineza, koji je radio sam ploču, a za procesor i da se desi nesto ni intelu se nemozes obratiti jer nebude uvažio garanciju.

Svaka čast!

vidim, već si popio ban na forumu, pa u zadnjih 2 tjedna pokušavaš skupiti neku reputaciju 

predlažem da proširiš svoje vidike i isprobaš nešto novo prije nego počneš pljuvati po nečemu o čemu nemaš ikakvog pojma 

ja se ne moram pravdati sa svojom kupnjom, kao što se ti ne moraš pravdati za svoje precijenjeno računalo, ali ajde.. i ja sam bio "pratio" trend u najboljem i najskupljem dok sam bio mlad da nahranim svoj ego pa te u neku ruku i razumijem

17 godina
MGloc kaže...

Na ovo misli slika dolje. 

A gle ove intel bundle-ove, cijena je pun pogodak

https://www.microcenter.com/site/content/intel-bundle-and-save.aspx

2 tjedna
suspendiran

Ja sam ovdje "people's Champ" moja ja uloga da zastitim korisnike loših poteza, pomognem u otkanjanju problema na platformama, i savjetujem da najbolje prođu kod kupovina.

Zadnjih 15 godina mi je HW strastven hobi i nema sta nisam imao i probao, znam za svaki proc u zadnjih 15 godina kakve ima performanse u kojem testu, kako se kloka koje napone treba za koju postavku, koje su mu mane i prednosti, i kako sta postići i kojim popratnim pločama, ramom itd... Znaci sve iz glave nemoram citat, i tako za sve od hardvera.

Nemožes samnom raspravljati, malo ljudi može 

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...
MGloc kaže...

Možeš i još jeftinije sa open box stvarima.
Ja sam ženu opremio sa jednim AMD bundlom. Jedina mana je što moramo voziti 3 sata do trgovine ali jebiga. Uskoro bi trebali otvoriti jednu trgovinu kod nje u Austinu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
2 tjedna
suspendiran
zvonac kaže...
MGloc kaže...

Ma to je san tamo u USA šta se dijeli, ajde ima sada za BF ok popusta po Amazonu i kod nas ali ni blizu ovome tamo.

17 godina
dj_renny kaže...
zvonac kaže...

Možeš i još jeftinije sa open box stvarima.
Ja sam ženu opremio sa jednim AMD bundlom. Jedina mana je što moramo voziti 3 sata do trgovine ali jebiga. Uskoro bi trebali otvoriti jednu trgovinu kod nje u Austinu.

Čital sam, ekipa kupuje hardver open box po značajno nižim cijenama.. Al dok čovjek gleda intel z890 combo, ovo je no brainer kupnja, ameri imaju odlične ponude i cijene. Za cca 390€ kupiš komplet.

2 tjedna
suspendiran

Mislim da tamo svjesno ulaze u minus zbog reklame koju si time rade, ne visim kako drugacije mozes uz CPU dat ploču, AIO i ram...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Čak kad na ovo dodaš i porez (jer su cijene bez poreza) još uvijek nije skupo, ali isto tako Microcenter je najveći trgovac IT opremom u USA, tako da sa volumenom koji oni naprave oni dirigiraju cijene. Mislim da svi naši IT trgovci skupa u jednoj godini naprave prometa koliko oni u jednom tjednu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja sam ovdje "people's Champ" moja ja uloga da zastitim korisnike loših poteza, pomognem u otkanjanju problema na platformama, i savjetujem da najbolje prođu kod kupovina.

Zadnjih 15 godina mi je HW strastven hobi i nema sta nisam imao i probao, znam za svaki proc u zadnjih 15 godina kakve ima performanse u kojem testu, kako se kloka koje napone treba za koju postavku, koje su mu mane i prednosti, i kako sta postići i kojim popratnim pločama, ramom itd... Znaci sve iz glave nemoram citat, i tako za sve od hardvera.

E moj Đenka....taština je zajebana stvar 

16 godina

Ja se ne bi sa time hvalio, djeluje kao neki frik.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Ajde treba nam netko za ismijavanje dok je panj na hlađenju 

8 godina
maks0806 kaže...

Ajde treba nam netko za ismijavanje dok je panj na hlađenju 

Nemoj tako, on zna napamet sve! Možda je to avatar od ChatGPT-a??? 

4 godine

Borise, nije ti uspjela prevara s  R7 9800X3D pod "Moj PC"

Nemoj to raditi, samo te glup ne bi provalio.

I tvoje poznato "Nemožeš" pisano zajedno te već otkrije. 

Žao mi je, ovaj put nije uspjelo.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
14 godina

Nije to stjepanj nego Lucidius, cudim se da ga nije vise ljudi odma prepoznalo 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Zaporožac kaže...

Borise, nije ti uspjela prevara s  R7 9800X3D pod "Moj PC"

Nemoj to raditi, samo te glup ne bi provalio.

I tvoje poznato "Nemožeš" pisano zajedno te već otkrije. 

Žao mi je, ovaj put nije uspjelo.

Kolega, nije to boris dok ne vidimo slike njegovog deska s novim pc i njegov nick na zutom "post-it".

Mi slike iz slike vaseg HW mozemo vjestaciti, i tad se utvrdi status forumasa i di je nabavio HW.

Doduse ON-topic, intel Fan boris bi ovo drzao pod moj PC br.2 radi amd proca, tako da sumnjam.

Lps

Ps. Happy posting

scion of the storm
2 tjedna
suspendiran

Ma pogodio je kolega, sta ga cimate, taman se razveselio vi bi ga rasplakali 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Luci zna znanje, fanatičan je ali zna sve nema šta.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 mjeseci
dery kaže...

Tipični ITovac onda - tech skill na 92 a speech na 12.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 16:26 (KTM).
2 tjedna
suspendiran
dery kaže...

Hvala, to si od Metallic-a cuo pa ponavljas 

16 godina
dery kaže...

Hvala, to si od Metallic-a cuo pa ponavljas 

Nisam, znam te još dok si beba bio.Ali dosta više o tebi ajmo malo gadit intel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 16:33 (dery).
16 godina

Aj da smo na forumu pije dvadeset godina kad se mjerio E kujac, radio volt mod na grafičkoj ili flešali bios na ati 9500 i otključavali ju ati 9500pro i sl.

Ali odavno nismo, ovo je gerijatrija forum za plug and play hardver i ovakvi nadobudni mulci su ko hiperaktivna djeca koja se najela čokolade.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Minneyar kaže...

Nije to stjepanj nego Lucidius, cudim se da ga nije vise ljudi odma prepoznalo 

Ne znam njegov rad od ranije, no primjećuje se sličnost u komunikaciji. 

Kad ga Miro "opet" ulovi, neće mu biti dobro. 

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 17:09 (Zaporožac).
13 godina

Svi mogu odrasti, izrazavanje je relativan pojam danas nazalost, standard nam se pokvario.

No, kolega daje korisne info, pomaze kolegama, npr zanimljiv info je dao o mobilnoj intel i9 i nekim no-name kineskim plocama.

Po meni zasad sve stima, svakom po zasluzi. Jel moze?

scion of the storm
14 godina

Alder-Lake i9 12900K nema ispod 200-250e s time da trebas minimalno b760 plocu od 120e sto je vec preko 320e za z790 plocu treba barem 150-180e.

Raptor-Lake i9 13900/14900 nema ispod 300e + ploca vec si na 500e. 

E sada ovi HX modeli imaju otključan množitelj i sa Intel XTU se moze tunirat i izvuci jos nesto performansi iz njih.Upitno je kakav je support na plocama da li sve radi pcie,USB portovi,Bios opcije itd..Po meni mozda bolje uzet i5 12600K ili 12700KF za 150e i klokat ga na z790 i opet imate te performanse ili novi i5 14600KF.

Koliko sam uspio pronaci ovaj timespy i cinebench itd.. su samo sineticki testovi pa je tesko odredit da li je npr. I9 13900HX stvarno brzi od 14600KF u nekakvom konvertiranju ili renderu.Dolje na slikama vidite da 14600KF nije natukao preko 13k score dok i7/i9 HX tuce preko 15K ali ima 2 peformance jezgre vise dok je 14600KF 6P core cpu. 

Što se gaminga tice i9 12900HX je tu negdje sa ryzen 7500F čak nešto brži.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 18:05 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
suspendiran
MGloc kaže...

Po meni mozda bolje uzet i5 12600K ili 12700KF za 150e i klokat ga na z790 i opet imate te performanse ili novi i5 14600KF.

Pa normalna stvar, kupis ga u ducanu preko puta, imas uredno jamstvo, support itd. Ili kupis za te pare polovni 13700KF sta je jos jaci CPU i na provjerenoj ploči uz nesto jamstva.

A rezultate kaj gledas na 3DMark su sa retail verzijama koje su po 15-20% brze od ovih ES primjeraka kaj se mogu nabaviti okolnjim putevima kad neki zaposlenik isfura sebi kutiju tih ranih primjeraka koji su namjenjeni bacanju.

Sve i da mozes retail nabavit koji uz neki OC moze biti brzi od 14600K ali striktno u nekoj obradi ne i u gamingu, opet nema smisla radi 10% MT snage ici na taj čuspajz bez jamstva, službene podrške, inferiornog BIOS-a, security gapova itd... I matične koja je tko zna kako napravljena i sa kakvim mogucim greškama i na koje leme te ES primjerke obicni industrijski radnici 

Pa core ultra 5 245KF ide po 170e nov novcat a jos je jaci u MT od 14600K, ili odete na Core Ultra 7 265KF za 260e koji samelje to i ispljune za marginalno vise novaca sa pločom i ramom od tog kineza.

Ludilo mozga na sta se ekipa peca 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 18:49 (Digitale Maximale).
16 godina

Ebalo mamu ovaj luci ima sve u malom prstu, zna momče priznajem. Luci samo se kontroliraj ne idi agresivno daj sugestiju savjet i boli te tuki ako ti kontriraju. Samo kul budi i neče te banat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Evo našao sam malo bolju usporedbu tih i7 13850HX raptor lake procesora sa 14600KF,14700KF i Ryzen 7700X.Ako nekoga zanima mozete dolje kliknut na video.Sto se performansi tice ispadne vas jednako i performanse su tu negdje HX i KF modela. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja sam i dalje iznenađen što kolega NE ZNA ČITATI.
vrati se na prvi post i pročitaj s razumijevanjem da sam počeo sa ES primjercima i da sam završio na primjercima koji se prodaju u svim top-tier gaming laptopima u svijetu..

a što se tiče "taj čuspajz bez jamstva, službene podrške, inferiornog BIOS-a, security gapova itd" - jamstvo ima 3 godine na komplet (ploča+procesor); BIOS je full otključan (AMI)

uzalud je ovdje napisati i svoje iskustvo da te ne napadnu okorjeli "znam sve" fanatici

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 3:32 (WithSkill).
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 tjedna
suspendiran

Ma nemoras nista ni pisati ako su to loši upisi, a sve zarad toga da pokrenes neki interes jer imas desetine komada tih mobilaca namjenjenih preprodaji...

I jos se hvalis jamstvom koji ti daje iskljucivo kinez koji sastavlja te maticne i lemi procesore na njih koje je nabavio lijevim kanalima i na koje sam proizvodac ne prizna jamstvo... A tko zna i kakve security propuste sve sadrže BIOSi na tim pločama sto po rad sistema sto po krađu podataka itd... Ludilo brale 

Imamo iznad i previse linkova i testova gdje se jasno vidi sta pričam od početka da je to profulana kupnja što performansama sto cijenom gdje jedan 14600KF sa pločom za nekih 350e ful novo iz ducana nadjaca tu mobilnu skalameriju od 460e sa pločom, te core ultra 5 sa pločom i za 330e i to dobrim pločama ne krševima ručne izrade samo da pokrenu CPU.

A za 460e imas core ultra 7 265KF sa dobrom z890 pločom koji to pojede za doručak.

No vjerujem i dalje da ce se naci specijalac kojem ces to uvaliti po viđenom  

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice