Pozdrav svima!
Imam jedan problem. Jučer sam kupio Athlon X2 6000+, hladnjak AC Freezer 64 Pro i AC Ceramique pastu
koju sam nanio u tankom sloju na CPU prethodno detaljno očistivši i bazu hladnjaka i procesora.
Hladnjak je dobro "sjeo" na CPU i za početak sam ga clocknuo na 3,3 gige (Brisbane model, dakle default na 3,1).
Temperature u Everestu su sljedeće : 55-63 za idle nakon sat vremena rada u Windowsima, a u loadu nakon
sat vremena u Primeu čak 80 stupnjeva te dolazi do beep-a s matične! Coretemp je očitavao u loadu 65 stupnjeva.
Također sam primjetio da je brzina vrtnje Freezera konstantno oko 2400 RPM - je li i to nekakav znak? Ne bi li se trebao
sporije okretati ukoliko temperatura nije jako visoka?
Dodatno, prije 10 minuta (01:00) mi se komp ugasio sam od sebe dok sam pisao nešto.
Prema tome, nešto ne štima i molim vas sve za nekakve savjete što mi je činiti. Pomislio sam da bi možda trebao
ošmirglati bazu hladnjaka i procesora te ispolirati i staviti malo MX-2 pa onda opet istestirati? Što vi mislite, u
čemu bi mogao biti problem?
Ostatak konfe je: ABIT AN52 s najnovijim BIOS-om, XFX 8800GT s Accelero S1 @ 700/2000, 4 GB Rama, Corsair CX 400 i
dodatna dva Sharkoon 12 cm ventilatora za hlađenje kante (jedan upuhuje, drugi ispuhuje). OS je Windows Xp Pro SP3,
"friško" instaliran na 250GB Seagate 7200.10 hard i svi najnoviji driveri. Kučište je zatvoreno a komp se
nalazi u sobi s centralnim grijanjem (ako vam to što pomaže)
Što se tiče klokanja - CPU external clock je podignut s 200 na 213 MHz, ostalo je sve po defaultu:
PCIE clock: 100 MHz
Multiplier: x15,5
Voltages:
CPU Core : 1,425 V
DDR2: Auto
HT: 1,20 V
NB: 1,20 V
DDR2 Reference: 0,0 %
Hvala unaprijed!
p.s. Također sam primjetio da mi u Everestu temperatura proca u idle-u dok ne radim ništa osim gledam temperaturu ponekad skače u roku sekunde i za 5-15 stupnjeva! Npr. sa 48 na 61 ili s 50 na 59 i sl. Probao sam u BIOS-u isključiti i Cool'n'Quiet kao i one postavke za CPU Eq pod CPU Health ali ništa se ne mijenja.