CPU hladnjak, IZBOR?

poruka: 13
|
čitano: 1.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CPU hladnjak, IZBOR?

Pozdrav,

Dvoumim se između dva Noctua hladnjaka, riječ je o modelima:

1. NH-U9B SE2  (http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=32&lng=en)
  2. NH-U12P SE2  (http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=31&lng=en)

NH-12P SE2 je bolji po pitanju hlađenja(razlika 7-10oC Load, Idle 1-2oC), međutim dimenzijama dosta veći.

NH-U9B-SE2 je dosta kompaktibilan što se tiče dimenzija, dok s druge strane U12P SE ima 120mm ventilatore koje mogu ugradit u kućište.

Sada me pokušajte usmjerit u kupnju svojim obrazloženjima, molim Vas.

1 NH-U9B SE2
18 NH-U12P SE2
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 18:11 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjak, IZBOR?

ako ti dimenzije kučišta to dopuštaju i ako ti ništa ne smeta ugradnji, uzmi ovaj koji bolje hladi jer 7-10 stupnjeva nije mala razlika, a to dobro dode, pogotovo po ljeti

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
CPU hladnjak, IZBOR?

Uzmi 12p nećeš požaliti kod mene hladi amd 965 i jako sam zadovoljan i grijeh ti je ta dva venta koja dobiješ uz Noctu stavljati na kućište to ti ne preporučujem nikako.

Samo dobro provjeri kompatabilnost s matičnom pločom i visinom ramova i obavezno traži onaj amd 3 kit kako bi hladnjak zakrenuo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
CPU hladnjak, IZBOR?

Moj glas za NH-U12P SE2{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjak, IZBOR?
Tiby kaže...

Uzmi 12p nećeš požaliti kod mene hladi amd 965 i jako sam zadovoljan i grijeh ti je ta dva venta koja dobiješ uz Noctu stavljati na kućište to ti ne preporučujem nikako.

Samo dobro provjeri kompatabilnost s matičnom pločom i visinom ramova i obavezno traži onaj amd 3 kit kako bi hladnjak zakrenuo.

Što se tiče ventova, ne kažem da ću stavit, samo naznaka za kompaktibilnost.

Naručujem iz Oprić informatike, samo mi reci za taj kit, tj. imaju li ga i Hvala za informaciju o kit-u, nisam ni znao da postoji ta opcija za AM3.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 20:15 (Wuk19).
14 godina
CPU hladnjak, IZBOR?

Potpisujem post kolege Hazz-a...7-10c je osjetna razlika + ako se stavi kvalitetna termalna pasta tipa artic silver 5,dobije se i više od 7-10°C

Tako da je moj glas za NH-U12P SE2

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Wuk19 kaže...

Naručujem iz Oprić informatike, samo mi reci za taj kit, tj. imaju li ga i Hvala za informaciju o kit-u, nisam ni znao da postoji ta opcija za AM3.

Kolko vidim taj kit za AM3 se dobije u paketu s hladnjakom .

NH-U12P SE2 NH-U12P SE2
Music As A Weapon !!
14 godina
CPU hladnjak, IZBOR?

Danas ne znam ali kad sam ja uzimao ( isto kod Oprića ) taj kit se nije dobivao nego sam ga naručio posebno.

To ti je kako bi zakrenuo hladnjak okomito na grafičku karticu tako da ti ventovi uzimaju zrak preko ramova a ne iza grafičke tj bolje hladi.

Pitaj možda danas dolazi po defaultu sa novim hladnjakom.

Montaža ti nije komplicirana i što je najvažnije jako dobro hladi naravno s dva venta na hladnjaku.

Edit: imaš u temi slike vašeg hardwera na 185 stranici kako to izgleda kod mene onda će ti biti sve jasnije.

taj kit se zove:  NM-A90 Upgrade-Kit for NH-U12P SE2 and NH-U9B SE2 CPU coolers makes it possible to install the heatsink turned by 90° on socket AM2/AM2+/AM3 AMD motherboards.       

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 20:32 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjak, IZBOR?

Već sam prolistao po stranicam kit, standardni AM3 kit se samo nalazi u kutiji. To zakretanje je bila povlastica Intelovim vlasnicima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 20:42 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Wuk19 kaže...

Pa valjda sam pitaš, ima li ili ne u ovom trenutku. I da, imaju trenutno. Ne dolazi sa hladnjakom, nego je poseban artikl. I paše na bilo koji AM socket, tj nije specifičan samo za AM3.

Haf932 kaže...

Kolko vidim taj kit za AM3 se dobije u paketu s hladnjakom .

To nije kit za montažu, nego kit koji ti omogućuje da se hladnjak zakrene za 90 stupnjeva tako da ventovi ne pušu u smjeru dolje - gore, nego od naprijed prema natrag.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Wuk19 kaže...

Pa valjda sam pitaš, ima li ili ne u ovom trenutku. I da, imaju trenutno. Ne dolazi sa hladnjakom, nego je poseban artikl. I paše na bilo koji AM socket, tj nije specifičan samo za AM3.

Naravno da pitam sam, međutim u trenutku slanja e-maila nisam imao informacije o bilo kakvom kitu za AM3, tako da ta informacija je tek sada dobivena sa foruma.

15 godina
Wuk19 kaže...

Naravno da pitam sam, međutim u trenutku slanja e-maila nisam imao informacije o bilo kakvom kitu za AM3, tako da ta informacija je tek sada dobivena sa foruma.

Ma znam, vidio sam da su ti rekli na forumu, uglavnom ima, još par komada je ostalo dok novi ne stignu.

Malo sam gledao što se tiče kompatibilnosti, i iako nisam osobno montirao na tu ploču mislim da bez iakkvog problema stane 12ka.

Jedino bi bilo dobro d aznam koje kućišzte imaš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 20:50 (miki1981).
15 godina
neaktivan

Kontaktirao sam Noctua support za matičnu(kompaktibilna je), te kućište također.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:06 (Wuk19).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice