CPU I buducnost igara?

poruka: 246
|
čitano: 39.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: CPU I buducnost igara?
zoharbizo kaže...

2500K 4.8GHZ vs 8320 4GHZ?8320 WINS.

i7-860 4.2GHz vs 8320 4GHz? i7-860 WINS. 

Ne pravim se glup, nego ti hoću dokazat koliko je Frybench nemjerodavan i da se ne triba po njemu ravnat. Jer eto vidiš, ako ćeš se ravnat po njemu ispada da je i7-860 jači od FX-8320, a je li?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 17:29 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

2500K 4.8GHZ vs 8320 4GHZ?8320 WINS.

i7-860 4.2GHz vs 8320 4GHz? i7-860 WINS. 

Ne pravim se glup, nego ti hoću dokazat koliko je Frybench nemjerodavan i da se ne triba po njemu ravnat. Jer eto vidiš, ako ćeš se ravnat po njemu ispada da je i7-860 jači od FX-8320, a je li?

Ne ispada, usporedi ih clock per clock pa javi rezultate.

FX8320 je brzi od naclockanijeg 2500K, to je sve.

Naravno da ne koriste sve aplikacije procesore kao Frybench ali eto primjera radi sam naveo.

Clock per clock je i 8320 brzi od 3570K u C11.5, znaci jaci. :)

Ukratko, vrijeme je doslo, PD radi odlicno u Krizi.

Na OCN-u je testiran clock per clock i ne zaostaje za i5-com clock per clock, i to 3570K.

Tu i tamo losiji, isto tako i bolji.To bi bilo sve sto zelim reci, nemojte pljuvati procesore od AMD-a jer su i vise nego dobri za te novce.

Jeftiniji su dobrih 600 kuna sto nije malo.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 17:38 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan
CPU I buducnost igara?

Ma po meni je on odličan proc za tu lovu, toliki je best buy da me vuče da uzmem jednog čisto reda radi. Ali ne triba sad pretjerivat, jer razlika među njima je minimalna.

Aj reci realno u postotcima, koliko je FX-8320 @ 4.5GHz jači od i5-3570k @ 4.5GHz u Cinebenchu? Govorim 4.5GHz jer je to recimo neki sweet spot za 24/7.

Koliki score ima jedan a koliki drugi na 4.5GHz?

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
CPU I buducnost igara?

Ma tko bi ih pljuvao i zašto. Ja da se igram, bez razmišljanja bih kupio zadnji FX,
čisto da isprobam kako se ponaša. Ovo praktički monopoliziranje hardvera u
konzolama mora donijeti neku korist na AMD-ovu stranu. Dosad ih je blokala

Nvidia sa svojim sponzorskim dealovima "the way its meant to be played" pa

Intel koji je progurao svoj SDK za portanje i multithreading kao praktički standard,

tako da se nadam da će ovo prilagoditi malo aplikacije i za drugu arhotekturu.

Ok glupo bi bilo da sad opet full navijam protiv 5 vlastitih kompjutera nemale cijene,

ali neka imamo malo optimizacije i s druge strane, cijeli konzolitis do sada

je davao grozno neoptimizirane i relativno neatraktivne igre s obzirom na

resurse koje zauzimaju kako na loadu tako i storageu.

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...

Ma po meni je on odličan proc za tu lovu, toliki je best buy da me vuče da uzmem jednog čisto reda radi. Ali ne triba sad pretjerivat, jer razlika među njima je minimalna.

Aj reci realno u postotcima, koliko je FX-8320 @ 4.5GHz jači od i5-3570k @ 4.5GHz u Cinebenchu? Govorim 4.5GHz jer je to recimo neki sweet spot za 24/7.

Koliki score ima jedan a koliki drugi na 4.5GHz?

Neznam tocno, nesto je brzi, nemogu se sada sjetiti rezultata jer nemam PC vec neko vrijeme.

U svakom slucaju nema vise price da i5 pojede 8320 jer nije tako, to su podjednaki procesori u svemu(8320 je nesto brzi generalno).

Jedino je potrosnja na strani Intela kada su oba u potpunom pogonu ali ni tu nema velike razlike, Tomic je imao 8120 i sada moj CPU pa njega pitaj kolika je razlika, meni je rekao da je velika a mjerio je vec uredajem za potrosnju.

S obzirom da mi u BFu nikad nije isao preko 40tak % ne trosi ni u gejmanju nista, tako da se je sve jasno.

Tko kupuje PC za gejmanje bolji CPU nece naci ako nema 1700 kuna za sami procesor.

iclock2much
15 godina
overhaul kaže...

Ma tko bi ih pljuvao i zašto. Ja da se igram, bez razmišljanja bih kupio zadnji FX,

Intel koji je progurao svoj SDK za portanje i multithreading kao praktički standard,

Ok glupo bi bilo da sad opet full navijam protiv 5 vlastitih kompjutera nemale cijene,

heh ima i AMD nesto svoje sada kao sto nVidia ima Physx:

TRESSFX

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
CPU I buducnost igara?

S tim da nisam koristio patcheve dok sam testirao BF3 a oni donose nesto poboljsanja korisnicima W7, W8 to vec ima u sebi.

Tako da se load rasporedi pa to sve radi jako jako dobro.

Osobno mi je predrago sto se AMD vratio u igru sa ovakvim procesorima sa ovakvom cijenom, i jos je tu PS4 sa APU-ima.

Kad budem kupovao iduci PC vjerojatno cu kupiti opet AMD.{#}

iclock2much

0 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
CPU I buducnost igara?

Kod mene kuca FX-8320 na 4.7 GHz na 1.45V, 24/7, W8 imam, nema šta nemogu s njim {#}

4 3 hvala 1
12 godina
protjeran
CPU I buducnost igara?

Jos jedna stvar me zanima ¿ Dakle izasao je ps4 i sad su se svi zaljepili sa pricom da ce zbog toga svi PC developeri igara optimizirati igre za 8 jezgri, prva stvar je da ocito intel ima mnogo efiksnoje arhitektur kad se sa 4 fizicke jezgre bez problema u performnsama predje amd- ove procesore koji imaju uz fizicke jezgre i modue - a druga i bitnija stvar Zasto bi neki developer optimiziro igru za 8 jezgri i recimo da svi na tome inzistiraju kako vi govorite - Kome bi ti developeri trebali prodati te igre koje nisu optimizirane za dovoljno jake intlove procesore - dakle kome ce te ogre prodati ako intelovcima nerade a intel drzi 80% trzista - zar nebi time developeri sami sebe osudili na propast?

Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Neznam tocno, nesto je brzi, nemogu se sada sjetiti rezultata jer nemam PC vec neko vrijeme.

U svakom slucaju nema vise price da i5 pojede 8320 jer nije tako, to su podjednaki procesori u svemu(8320 je nesto brzi generalno).

Jedino je potrosnja na strani Intela kada su oba u potpunom pogonu ali ni tu nema velike razlike, Tomic je imao 8120 i sada moj CPU pa njega pitaj kolika je razlika, meni je rekao da je velika a mjerio je vec uredajem za potrosnju.

S obzirom da mi u BFu nikad nije isao preko 40tak % ne trosi ni u gejmanju nista, tako da se je sve jasno.

Tko kupuje PC za gejmanje bolji CPU nece naci ako nema 1700 kuna za sami procesor.

Znaš koliko je brži? Za 0.2pts, niti toliko. To ti je jedva 3%. Ja ni ne znam kad je bilo priče da i5 jede FX-8320. Jede ga samo u aplikacijama/igrama koje koriste max 4 jezgre, u takvoj situaciji je i5 praktički duplo brži jer pola FX-a ostane neiskorišteno.

Kad je potrošnja u pitanju, treba uvijek gledat koliko troši kad je max opterećen, zato jer brdo aplikacija ga može 100% iskoristit a pomalo će doć i igre koje ga iskorištavaju u potpunosti. A inače, i5 u full loadu troši jedno 80W sigurno manje nego FX-8320, ako su oba na stocku. To možeš vidjet u više raznih reviewova, za itomica znamo da je malo pristran AMD-u, paa.. {#}

I da, da slažem gaming konfu i u knap sam sa parama, naravno da bih išao na soluciju FX-8320 i jača grafa nego i5-3570k i slabija grafa.

13 godina
PR0MATRAC kaže...

Jos jedna stvar me zanima ¿ Dakle izasao je ps4 i sad su se svi zaljepili sa pricom da ce zbog toga svi PC developeri igara optimizirati igre za 8 jezgri, prva stvar je da ocito intel ima mnogo efiksnoje arhitektur kad se sa 4 fizicke jezgre bez problema u performnsama predje amd- ove procesore koji imaju uz fizicke jezgre i modue - a druga i bitnija stvar Zasto bi neki developer optimiziro igru za 8 jezgri i recimo da svi na tome inzistiraju kako vi govorite - Kome bi ti developeri trebali prodati te igre koje nisu optimizirane za dovoljno jake intlove procesore - dakle kome ce te ogre prodati ako intelovcima nerade a intel drzi 80% trzista - zar nebi time developeri sami sebe osudili na propast?

Nitko nije rekao da ce igre lose raditi na Intelovim quad core procesorima, bas naprotiv, raditi ce super i na njihovima i na AMD FX procesorima.

I to je onda prava stvar, biraj sto zelis.

Nema vise monopola, dosta je bilo Intela.

@Pen, Tomic nije fanboy, mislio se prijeci na Intel da isproba malo i njega ali mu se ne isplati.

Vjeruj mi da nista nije lazirao, kao ni ja sa onim mini reviewom da vidis kako radi FX u BF3-ci recimo.

Ja zelim barem malo utjecati ako nista na forumu sto se tice AMD-a, jer ljudi imaju predrasude.

Kupis FX 8320, clocknes na 4GHZ i undervoltas na 1.25V, pad potrosnje je ogroman a sve leti.

Na svim mi je rezolucijama u BF3 hranio 6970 1GB, na 640*480 isto.

Jasno je da je odlican i da ce biti super u novim igrama.S tim da je testiran na 4GHZ tada.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 18:03 (zoharbizo).
14 godina
overhaul kaže...

Tocno to.Sa sveprisutnim amd hardverajem u nadolazecim konzolama,mora poceti teci voda i na amd-ov mlin.Trebale bi poprilicne opttimizacije se desiti na amd-ovu dobit.A vishera je pocela da kuca sve bolje i bolje svakom novoizdanom igrom.
Biti ili ne biti pitanje je sada.
13 godina
odjavljen
CPU I buducnost igara?

Upravo zbog naprednije arhitekture ce Intel imati performanse u rangu sa FX-8320, bilo sada ili za par godina.

Stvar je u tome što Intel fanboyi misle da mi govorimo priče tipa 'FX pojede i5' i sl.

Mi samo hoćemo reći da FX-83X0 nudi za svoje novce 'iste' performanse od skupljeg i5 procesora {#}

1 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
CPU I buducnost igara?

.....dupli post :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 18:05 (MARKOZD15).

0 2 hvala 0
14 godina
PR0MATRAC kaže...

Kolega ak ne vidis cijeli svijet je u banani ak gledamo financijsku stranu a tu je amd u velikoj prednosti nad intelom.Intel ne moze cjenovno konkurirat amd-u dok s druge strane amd performansama itekako parira intelu.A znas da i najveci kraljevi su svrgnuti s prijestolja,pa ne vidim razloga da i intel jednom ne dobi po nosu zbog svoje bahatosti i bezobraznih cijena i ne,nemoj samo pricati u intelovoj'nadmoci' 4 jezgre.That's so last year men!!!
12 godina
protjeran
CPU I buducnost igara?

Zoharbizo ovo sto ti govoris je sto svi zelimo - no ova tema je predhodno puna izjava da ce fx procesori imati bolje performanse - to je ono sto je diskutabilno - ja nerazumijem kome je zo od developera u interesu - obzirom na zastupljenost hardwarea - ja sam za poravnavanje i priblizavanje amd- a ali nekako imam osjecaj da intel ima napredniju tehnologiju i efektivnije jezgre a da to amd kvantitetom pokusava dostici

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zizo kaže...
Kolega ak ne vidis cijeli svijet je u banani ak gledamo financijsku stranu a tu je amd u velikoj prednosti nad intelom.Intel ne moze cjenovno konkurirat amd-u dok s druge strane amd performansama itekako parira intelu.A znas da i najveci kraljevi su svrgnuti s prijestolja,pa ne vidim razloga da i intel jednom ne dobi po nosu zbog svoje bahatosti i bezobraznih cijena i ne,nemoj samo pricati u intelovoj'nadmoci' 4 jezgre.That's so last year men!!!

Uf, sad si me zbunio. Prvo kažeš da Intel ne može cjenovno konkurirat AMD-u a onda da je bahat i ima bezobrazno visoke cijene? Što je od tog dvoje? {#}

13 godina
PR0MATRAC kaže...

Zoharbizo ovo sto ti govoris je sto svi zelimo - no ova tema je predhodno puna izjava da ce fx procesori imati bolje performanse - to je ono sto je diskutabilno - ja nerazumijem kome je zo od developera u interesu - obzirom na zastupljenost hardwarea - ja sam za poravnavanje i priblizavanje amd- a ali nekako imam osjecaj da intel ima napredniju tehnologiju i efektivnije jezgre a da to amd kvantitetom pokusava dostici

AMD pokusava i to je najbitnije, vidis da je stigao jer je FX u C3 bolji od 3570K i lila sa 3770K, dakle sve je jasno.

Ne zelim ispasti nikakav fanboy, Intel ima odlicne procesore koje sam i imao i nije mi bilo zao sto sam ih kupio.

Ali eto, neka i AMD vise ima konja za utrku.

Ne zaboravimo najisplativije procesore, PII X6-ce su prodisale sa optimizacijom za 6 jezgri, na njima se moze sada igrati kao nikada.

iclock2much
12 godina
protjeran
Zizo kaže...
PR0MATRAC kaže...

Tocno - ima tu kvaka koja ide i na drugu stranu upravo zato sto je svijet financiski u banani koliki ce se broj korisnika od ovih 80% odlucit na kupnju uopce bilo cega od amd nebitno sto je jeftinije kad ljudi nemaju novca za nista a i kome ce prodati svohe trenutne procesore ako za njih igre nisu optimizirane?

12 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
PR0MATRAC kaže...

AMD pokusava i to je najbitnije, vidis da je stigao jer je FX u C3 bolji od 3570K i lila sa 3770K, dakle sve je jasno.

Ne zelim ispasti nikakav fanboy, Intel ima odlicne procesore koje sam i imao i nije mi bilo zao sto sam ih kupio.

Ali eto, neka i AMD vise ima konja za utrku.

Ne zaboravimo najisplativije procesore, PII X6-ce su prodisale sa optimizacijom za 6 jezgri, na njima se moze sada igrati kao nikada.

Slazem se - oduvijek sam prvo htio tog phenomca 1100 x 6 ali su kod nas skupi ko vrag a ipak i5 je dosta jaci pogotovo u igri koja je meni bitna btf3

13 godina
CPU I buducnost igara?

Varas se, u BF3 i5 nije jaci od 1100T kao ni od ostalih PII X6.

Jedino ako imas masno clockani primjerak koji ide 4.8GHZ+.Sjecam se da su sve jezgre bile u pogonu dok sam ga imao, nije bilo laga za razliku od 955BE X4 na istom taktu.

BF3 voli jezgre kao nitko, mislim na MP.

iclock2much

2 6 hvala 0
14 godina
CPU I buducnost igara?

Moj Pc daje samo 25 - 35 sličica u c3 (u bf3 cca 45-55) i to sve na medium. E da je šoldi, rado bi i ja jednoga fx 8320...al morat će to malo pričekat dok ova kriza ne prođe, jedno 20-ak godina.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 18:26 (zeko73).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...
Zizo kaže...

Uf, sad si me zbunio. Prvo kažeš da Intel ne može cjenovno konkurirat AMD-u a onda da je bahat i ima bezobrazno visoke cijene? Što je od tog dvoje? {#}

Procitaj jos jednom,ak treba i par puta,pa onda citiraj kaj sam napisal.
16 godina
Zizo kaže...
overhaul kaže...

čisto da isprobam kako se ponaša.

Tocno to.Sa sveprisutnim amd hardverajem u nadolazecim konzolama,mora poceti teci voda i na amd-ov mlin.Trebale bi poprilicne opttimizacije se desiti na amd-ovu dobit.A vishera je pocela da kuca sve bolje i bolje svakom novoizdanom igrom.

A plus toga, imaju i osiguranu proizvodnju,
što isto recimoi s kreditne linije i zakupa pogona nije mala stvar,
posebno računajući da će sigurno ići dobro prodaja
novih konzola s obzirom da su svi,
(barem po zapadu) odavno nakupovali full hd televizora kojima svaki piksel baš trenutne konzole i

nisu imale čime napojiti.
p.s.

Gledam ovaj thread, izgleda da netko apsolutno svima redom pika td.
Čak i na " sorry, dupli post".
Prejadan, i sistem sa anonimnim podrškama/neslaganjima, i taj klikavac.

16 godina
neaktivan
Zizo kaže...

Pa ako ne može cjenovno konkurirat AMD-u, odnosno ako ne može spustiti cijene, kako onda može bit bahat? Ako ne može cjenovno konkurirat AMD-u onda znači da ne može spustit cijene da bi ostao u plusu.

Prvo kažeš da ne mogu spustit cijene(cjenovno konkurirat jeftinijem AMD-u) a onda da su bahati, bezobrazni zbog visokih cijena. {#}

13 godina
CPU I buducnost igara?

Overhaul, slazem se, bas i ja razmisljam o tim TD freekovima.

Vjerojatno ne razume o cemu pricamo pa lupaju TD, bojazan od nepoznatoga {#}

iclock2much

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Jedino ako imas masno clockani primjerak koji ide 4.8GHZ+.Sjecam se da su sve jezgre bile u pogonu dok sam ga imao, nije bilo laga za razliku od 955BE X4 na istom taktu.

Neslazem se ali necemo sad o tome - ova tema nije za to...jel ima itko fx 8350 ali nemislim na klokani 8320.

13 godina
CPU I buducnost igara?

8350 je isto sto i 8320 na istom taktu, zasto pitas?Nema razlike u perfomansama osim sto se 8350 boosta na 4.2GHZ i ima nesto veci OC potencijal u vecini slucajeva.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...
Zizo kaže...

Pa ako ne može cjenovno konkurirat AMD-u, odnosno ako ne može spustiti cijene, kako onda može bit bahat? Ako ne može cjenovno konkurirat AMD-u onda znači da ne može spustit cijene da bi ostao u plusu.

Prvo kažeš da ne mogu spustit cijene(cjenovno konkurirat jeftinijem AMD-u) a onda da su bahati, bezobrazni zbog visokih cijena. {#}

Oooo boze.Zovem time out.Pogledaj povijest intela i tu je bila namijenjena rijec bahatost a rijec 'bezobrazne cijene'ne moram komentirati.Pa nisam pisao u stihovima covjece.Al evo ja popustam.Da nadodam-Odlicno sreceno kolega Overhaul!
14 godina
PR0MATRAC kaže...
zoharbizo kaže...

Neslazem se ali necemo sad o tome - ova tema nije za to...jel ima itko fx 8350 ali nemislim na klokani 8320.

Ponosan vlasnik,steta samo sto radi posla ga ne mogu malo istestirati bolje.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice