IPC je tu negdje...
nije baš, testirali smo chaselol i ja 4core na istim brzinama - njegov rajzen je malko ispod haswella
IPC je tu negdje...
nije baš, testirali smo chaselol i ja 4core na istim brzinama - njegov rajzen je malko ispod haswella
Ako se CHASE ne priznaje baš na forumu, zašto bi se priznavao njegov test rezultat..?
Nismo se skužili, što si živčan, pa petak je.?!
Uglavnom, znam što želiš reći i što je bilo pri toj vašoj usporedbi.
Ovo sam napisao ne direktno tebi, jer si korektan, ali ima ekipe kojoj Chase ide na živce i ne mogu ga viditi u nikakvom smislu.
To sad ima neku težinu, jer ako je u pravu i to "im" paše, kako je sad od jednom objektivan, tj. relevantan.
Primjedba je bila više filozofsko/psiho karaktera. Kužišpicajzla0707 ?
IPC je tu negdje...
Gledajuci igranje u praksi je jača riza 1600x od i7 4770k, a da ne govorimo o 2600x koji je u rangu i7700K .
Nismo se skužili, što si živčan, pa petak je.?!
ma sorry na reakciji, nego me naživciralo u startu takvo pitanje
toliko sranja ima sa linkanjem kojekakvih testova i recenzija, gdje svatko cherrypicka ono što mu paše i onda slijede vječne svađe, a toliko rijetko imamo direktne usporedbe ovdje na forumu
Gledajuci igranje u praksi je jača riza 1600x od i7 4770k, a da ne govorimo o 2600x koji je u rangu i7700K .
jbga, u toj praksi puno toga ovisi o svačemu, od grafe, rezolucije, postavki do pitanja jel igra (i koliko njih) koristi višak jezgri kod rajzena ili ne, koja igra ima koristi od većeg takta na intelu i slično
mi smo govorili o ipc-u, a to smo chaselol i ja mjerili na najjednostavniji mogući način - link
2600x u rangu top 3 intel gaming cpu-a 7700k, loooollp
IPC je tu negdje...
Sve pogrešno.
IPC je tu negdje...
NE gledajuci igranje u praksi je jača riza 1600x od i7 4770k, a da ne govorimo o 2600x koji je u rangu i7700K .
FTFY
Dnevna doza ryzen bajkica ili se Dery nije otrijeznio
I ti sad cjepidlačiš to je sve tu blizu šta ima veze nečemo se grist radi toga. Neka pati koga smeta.
Jedino ako je najfriškija lista pod utjecajem alkohola onda nije do mene.
Ta lista je kombinacija bunike i alkohola. 7900x znacajno sporiji od i5 8400
Vidiš da taj kao ni treadriper nisu dobri kad su igre u pitanju.Za igre se uzimaju jeftinjaci i nema greške.
Fora kutija za TR refresh.
https://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-2000-series-cpu-packaging-leak/
Moraju štedjeti i na ambalaži da bi bili cijenom konkurentniji riži
IPC je tu negdje...
On ima 1 generaciju, 12nm modeli su bolji a i ide više s boljom memorijom koja je kod njega bottleneck za izvući maksimum iz cinebencha.
Ali onda opet to nije cista snaga CPUa, kad treba neka druga komponenta da ga izvlaci. Ajde netko neka testira onda single core ryzen 2 cinebench sa istom ram brzinom.
Mislim da s z370 plocama od 1200+kn nemres fulati s nijednom sam si izaberi kaj ti treba od ulaza i izlaza i u kojoj kolicini. Inace msi z370 a pro ih sveukupno ima 14 .lp
Aha, nabavim stražnje USB izlaze na PCI utorima i/ili iskoristim one naprijed na kućištu...
I uštedim nekoliko stotina kuna.
Nije loše.
Ili kupi USB hub i pospajaj sve na njega.
Ebo vas intel samo 4% jači od rize, a klokan na 5ghz. Sramota i jad. Odrat će ih sljedeča riza . Več ih novi threadriper grize pa stvarno su nemočni ko bi reka od takve sile da ih mališani metu.
Stavi bolje 4k kao usporedbu.
I oće, odrat će ih slijedeća riža...Sjetimo se :
dx12, Poor Volta i 2 x r480 = 1080 gtx marketinga - bruka na kubik.
Što se tiče gaminga tu je još takt > broj jezgri; HEDT je druga priča, tu Intel već dobrano puši.
Mislim da s z370 plocama od 1200+kn nemres fulati s nijednom sam si izaberi kaj ti treba od ulaza i izlaza i u kojoj kolicini. Inace msi z370 a pro ih sveukupno ima 14 .lp
Aha, nabavim stražnje USB izlaze na PCI utorima i/ili iskoristim one naprijed na kućištu...
I uštedim nekoliko stotina kuna.
Nije loše.
samo pazi ak ti je zvuk iznimno bitan, tj ak imas "jace" sluske zaobici ovu plocu posto ima slabasni ALC892 "cip".lp