Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.192.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...

samo pazi ak ti je zvuk iznimno bitan, tj ak imas "jace" sluske zaobici ovu plocu posto ima slabasni ALC892 "cip".lp

Dobro si se sjetio.

Nije problem. USB zvučna.

A za zvučnike mi je i tak svejedno :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
DarthMarkus kaže...

Stavi bolje 4k kao usporedbu.

I oće, odrat će ih slijedeća riža...Sjetimo se :

Inače ti procesori su idealni za 720p rezoluciju ali eto samo za probu 1440p(znam sve ne trebaš mi govorit niža reza nema bt gpu-a bla bla bla ali to me ne zanima).Ovo drugo zapamti pa čemo se čut.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2018 21:54 (dery).
13 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Znači bubaš...Ne postoji procesor idealan za određenu rezu, nego postoji more GPU bound scenarij pri većim rezama.

Ja sam na @4,8 6700k i 1080ti palio DSR samo da eliminiram bottleneck.

Nekako mislim da sve to znaš al se praviš lulav čim spominješ 720p, a ne klasični FHD.

Neka...

Btw, dao BOG da i odere, Ryzen na 5Ghz bi bio mokri san i prvi bi ga piknuo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2018 22:32 (DarthMarkus).
17 godina

Crko mi jebeni samsung uhd 4k hdri qled blabla televizor. Ako sam ga dvadeset puta upalio, puno sam rekao. proši tjedan gledao neki film, ugasio, jučer hoću upalit... nula.

Nikad mi se takvo sranje nije dogodilo sa tv-om. čak ni kad smo imali one riz crno bijele. Ni kad su mi susjedi ko klincu poklanjali svoj škart. sonyji oni trinitroni nisu mogli crknut 20 godina. Na silu sam ih od njih morao sa frendom (teške mrcine) oteglit obadva iz stana. Odonda bez problema rade toshiba neki hd lcd i panasonic plazma, po cijele dane. ali ovo od samsunga, eto, crklo jer se ne gleda. Najgore sranje je sad to odšarafljivat sa zida, jebeni metar i pol ekrančine pi***rije. 
Valjda ih treba stalno gledat, ne paše im stojati priključene na surge protected priključku na suhom, tamnom i mirnom mjestu bez pušenja i maltretiranja. Sad, neznam, kažu ljudi - ma to se osigurač. A bešga, nisam siguran da
mi se da rašravljivat da bih mijenjao fuse koji možda nije a ja gubim garanciju. A drugi se krste jer kažu da kad samsung ode na servis, 2 mjeseca ga mogu zaboravit. Enivej, i tako odlazim na godišnji pa nek meditira takav potrgan dok se ne vratim u 9. mjesecu. smeće samsungovo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2018 22:31 (overhaul).
16 godina

Sve te ja razumijem ali je bitno ono šta trenutno pokazuju u praksi na rezi za koju su namjenjeni( neču valjda uzimat hi end proc za fhd na 60hz).  Onda svi ovi recezenti su kreteni jer testiraju na1440p pa čak na 4k sram ih bilo.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2018 22:40 (dery).
13 godina

Normalno da prikazuju. Ali kreću od FHD pa čak i 720p kad testiraju striktno procesore i gaming.

Još sam mišljenja da je FHD nekako najrašireniji u gaming škvadri.

13 godina
neaktivan

Pa ako već ideš do 9og mj na godišnji, odnesi ga na servis, ne gubiš ništa.

17 godina

NDA na refresh Threadrippera je maknut, pa su na Anandtechu složili preglednu tablicu ...

17 godina
odjavljen

https://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-2990wx-crushes-intel-core-i9-7980xe-cinebench-benchmark/

The Intel Core i9-7980XE earned 3,335.2 points on average in the benchmark, while the AMD Ryzen ™ Threadripper ™ 2990WX achieved 5,099.3 on average, or 5,099.3 / 3,335.2 = 153%) 53% faster than the Intel Core i9-7980XE. RP2-1.

15 godina
protjeran
XXX kaže...

https://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-2990wx-crushes-intel-core-i9-7980xe-cinebench-benchmark/

The Intel Core i9-7980XE earned 3,335.2 points on average in the benchmark, while the AMD Ryzen ™ Threadripper ™ 2990WX achieved 5,099.3 on average, or 5,099.3 / 3,335.2 = 153%) 53% faster than the Intel Core i9-7980XE. RP2-1.

Jebes te stock usporedbe, 7980XE na 4.5ghz je vec na ~4500 bodova, od 32/64 rippera se ocekuje preko 6k kad se clockne, tako da ce razlika bit ~30% u korist Rippera. 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Jebes te stock usporedbe, 7980XE na 4.5ghz je vec na ~4500 bodova, od 32/64 rippera se ocekuje preko 6k kad se clockne, tako da ce razlika bit ~30% u korist Rippera. 

A na 4.9 je na 5049.7 uz 900W tdp-a

treba onaj prijenosni frižder

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 17:24 (XXX).
13 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

A na 4.9 je na 5049.7 uz 900W tdp-a

to im je jos jedino ostalo za utrku...samo izgleda nebude jos dugo.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen

Da, prodaju ga sa frižderom za pivu

A kad ovi za pol godine odu na 7 nm ovi će još biti na afričkoj tehnologiji

13 godina

18 vs 32 Core...Hmmm....

17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

18 vs 32 Core...Hmmm....

Da, a ovaj od 32 još jeftiniji

12 godina

BTW Forum is under attack

17 godina
odjavljen

Hmmmm

17 godina
ansha kaže...

Onda uzmi u računicu i da je TR jeftiniji.

Vidjet ćemo idući tjedan testove, koliko se i pod kakvim hladnjacima može oc-at. 7980XE je impresivan proc ali pod dušikom baš i nije zgodno rendat :).

17 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

32 jezgre, 50% bolje performanse a jeftiniji

17 godina
odjavljen

I ne treba frižider za pivo

13 godina

Da...Neka...

Samo postotak TR-a na forumu i dalje bude 0,004%...

Meni je jako zanimljiv 2950X sa 4,4 Ghz boostom ...Još da vidimo koliko se budu OC-ali....onda bude pravo stanje stari...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 17:36 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen

Hmmmmm

14 godina
XXX kaže...

Hmmmmm

Napadaju nas. 

17 godina
odjavljen

Da, ljudima zlo kad vide 900 w tdp, delid, višu cijenu i manje performanse

17 godina
odjavljen

12 godina
XXX kaže...
ibme74 kaže...

32 jezgre, 50% bolje performanse a jeftiniji

To su nas napali oni gorstakovi demoni zbog kojih radi zaštite ima instalirano 6 antivirusa, 3 firewall-a, baretovu sliku na radnoj površini i kondom na ruteru.

13 godina

Ček, ripper ne ide u boxu i to je kao od CM-a posebno, al je ovdje ipak u bundleu ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 19:01 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...

Ček, ripper ne ide u boxu i to je kao od CM-a posebno, al je ovdje ipak u bundleu ?

Ako misliš na hladnjak, ne ide, trebao bi biti 100-njak $. Ok ponuda za one koji žele ili već imaju vodeno (zato su im u paketu za recenzije poslali i jedno vodeno, Enermaxovo).

Na PCE su također napravili unboxing ali sa montažom hladnjaka, prilično jednostavno za ovoliku mrcinu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 19:33 (Mladen).
15 godina
protjeran
Mladen kaže...
ansha kaže...

Onda uzmi u računicu i da je TR jeftiniji.

Vidjet ćemo idući tjedan testove, koliko se i pod kakvim hladnjacima može oc-at. 7980XE je impresivan proc ali pod dušikom baš i nije zgodno rendat :).

Ma nema nikakve dileme da je Ripper daleko bolji izbor, samo tih preko 50% nije ni blizu realno. 

Za 4.5ghz ti ne treba tekuci dusik ni delid, a i u cinebenchu je razlika najveca u korist rippera, u drugim render enginima je razlika manja, na kraju ce to bit 20-30% u korist rippera.

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Da...Neka...

Samo postotak TR-a na forumu i dalje bude 0,004%...

Meni je jako zanimljiv 2950X sa 4,4 Ghz boostom ...Još da vidimo koliko se budu OC-ali....onda bude pravo stanje stari...

Ne treba cekat, oc-at ce se do 4.2ghz, zlatni primjerci mozda 4.3ghz. Onda ce naravno vuc 400+ watt-i pa ce to trebat i ohladit, kao i vrm-ove sa jednim dedicated venticem, isto ko sa x299...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice