Kloniranje WIN 11 - problem

poruka: 4
|
čitano: 261
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

imam problem oko kloniranja win 11 što mi se prije nikad nije događalo s drugim verzijama win 10 i win 7. Ukratko , ima više računala istog hardvera na koje bi ubacio klonirane diskove sa svim potrebnim programima. Nakon kloniranja izvorišnog diska kad stavim odredišni disk u drugo računalo, windows se boota bez problema prvi put, nakon isključivanja računala izgubi se boot file, odnosno bios više ne prepoznaje disk za bootanje. Sad da stvar bude zanimljivija, stavim taj klonirani disk u "izvorno" računalo i boota se bez problema, tj. ne gubi boot file. Ima li win 11 neku dodatnu zaštitu u koji upisuje  podatke koji su usko vezani za specifično računalo pa zbog toga radi problem? Postavke u biosima su identične i sve kako trebaju biti, mislio sam da je problem u programima za kloniranje pa sam koristio clonezillu i acronis ali se stalno događa isto. Ima li netko neko optimalno rješenje, a da je brže od instalacije novog win11 na sva računala? Pokušao sam i s popravcima boot file ali bez rezultata. 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kloniranje WIN 11 - problem

Secure Boot ?

Računala su identična ?

Jesi probao sysprepati pa klonirati?

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Re: Kloniranje WIN 11 - problem

Secure boot opcije nema u BIOSU.

Računala identična.

E to sam probao naknadno pa mi nije uspjelo jer vjerojatno imam puno sw instaliranog što onemogućuje tu opciju pa ću pokušati napraviti novu instalaciju za to.

Inače, zanima me u čemu bi mogao biti problem?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:30 (buggie).
14 godina

Probaj sa Macrium Reflect, postoji free verzija. Sa njime nikad problema, restorao sam backup win 11 na jednom računalu na ssd od laptopa, taj ssd vratio u laptop i radilo je sve bez problema. Šaltao i win 11 i win 10 na tone kombinacija i nikad problema. Ssd/hdd mora imat 4 potrebne particije. Slika u attachu.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:41 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice