Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.192.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Da...Neka...

Samo postotak TR-a na forumu i dalje bude 0,004%...

Meni je jako zanimljiv 2950X sa 4,4 Ghz boostom ...Još da vidimo koliko se budu OC-ali....onda bude pravo stanje stari...

Ne treba cekat, oc-at ce se do 4.2ghz, zlatni primjerci mozda 4.3ghz. Onda ce naravno vuc 400+ watt-i pa ce to trebat i ohladit, kao i vrm-ove sa jednim dedicated venticem, isto ko sa x299...

Mislim da će ići više, ako se gleda koliko su išli više od običnih ryzena prve generacije, ipak su to probrani primjerci i treba im manju napon za veću frekvenciju.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Da...Neka...

Meni je jako zanimljiv 2950X sa 4,4 Ghz boostom ...Još da vidimo koliko se budu OC-ali....onda bude pravo stanje stari...

Ne treba cekat, oc-at ce se do 4.2ghz, zlatni primjerci mozda 4.3ghz. Onda ce naravno vuc 400+ watt-i pa ce to trebat i ohladit, kao i vrm-ove sa jednim dedicated venticem, isto ko sa x299...

Ček, ovaj ima stock boost 4,4; dakle ...čekamo prve testove...

8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Da...Neka...

Pa i sada aktualni 2700x ima xfr boost 4.375ghz pa allcore OC ne ide ni u snovima preko toga

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Da...Neka...

To je za jednu jezgru, kao kod 2700x koji na stocku imaju vise max frekvencije nego kad clockas sve jezgre. 4.2-4.3ghz, nema tu iznenadjenja... 

Na tim taktovima bi 32 jezgras ipak trebao bit skoro 50% brzi od clockanog 7980xe, to bi bilo skoro 7000 bodova u cinebenchu, al to ce vuc 600W tako da nije bas za 24/7 rendanje, 4ghz je tu realni plafon..

13 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Fizika 

Kad procesor nije delidan, ima 10-20 stupnjeva više temperature od delidanog.

Kad se delida, temperature drastično padnu jer se više topline odvodi preko "CPU poklopca" do hladnjaka i ventilatora.

Kad ovo povežemo - moja soba se jače grije kad imam delidan procesor?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Win-Win situacija preko zime

13 godina
ibme74 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Win-Win situacija preko zime

Točno.

Samo, meni je palo ovo pitanje na pamet zbog ljeta 

15 godina
odjavljen

Netočno, heat output je isti, jer ulažeš jedanku količinu energije u CPU, dakle jednaka disipacija. Kolika je temp nema veze, ako troši isto struje svejedno je je li na 35 stupnja proc ili na 99.

13 godina
Jakovp kaže...

Netočno, heat output je isti, jer ulažeš jedanku količinu energije u CPU, dakle jednaka disipacija. Kolika je temp nema veze, ako troši isto struje svejedno je je li na 35 stupnja proc ili na 99.

Zato i pitam. Jer mi nije zvučalo 100% točno.

Ali, ako ulažeš istu količinu energije, a temperature se razlikuju..... gdje je "otišla razlika"?

17 godina
odjavljen

Ako nije otišla prema hladnjaku onda je otišla prema socketu i ploči.

13 godina
neaktivan

Viša temp znači i veća potrošnja

13 godina
XXX kaže...

Ako nije otišla prema hladnjaku onda je otišla prema socketu i ploči.

Ee, točno.

A tamo se i vjerojatno zadržava neko vrijeme.....

Znači, ako imam delidan CPU onda IPAK imam mrvicu topliju sobu 

A ako nije delidan, onda imam toplije komponente i samo kućište.

13 godina
_mark0_69 kaže...

Mislim da je obrnuto :D Veća potrošnja znači više temp.

Meni recimo komp troši 200W.

Ja napravim delid, temperature padnu za 20stupnjeva.... i komp mi još uvijek troši 200W....

15 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
_mark0_69 kaže...

Mislim da je obrnuto :D Veća potrošnja znači više temp.

Meni recimo komp troši 200W.

Ja napravim delid, temperature padnu za 20stupnjeva.... i komp mi još uvijek troši 200W....

Nece ti i dalje trosit 200W, trosit ce recimo 190-195W ako mu drasticno smanjis temperaturu... 

13 godina

Dakle isto...

*Sips coffee...*

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Dakle isto...

*Sips coffee...*

Dakle nikako isto....

13 godina

5-10W ako mu DRASTIČNO spustiš temperaturu...

Need I say more...?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2018 10:40 (DarthMarkus).
17 godina

你是英特爾,怎麼了?

Ne koristite google translate, neće Vam prevest dobro. Snađite se :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2018 11:21 (toxic).
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

5-10W ako mu DRASTIČNO spustiš temperaturu...

Need I say more...?

Mozda je i vise, poanta je da razlika postoji i da je i te kako mjerljiva. 

Fury X je imala vodeno po defaultu upravo iz razloga kako bi potrosnju drzalo pod kontrolom...

13 godina
neaktivan

Naravno da veća potrošnja rezultira višom temp, ali ako pokušamo samo podizati temp, (u pravilu, bar za pc komponente) dobit ćemo i veću potrošnju jer je na višim temp "curenje" veće/učinkovitost manja. To onda povlači za sobom i daljnje podizanje temperature itd u krug...

Mislim da je GN par puta spominjao konkretne brojke u vezi ove teme pa ako nekog zanima nek potraži.

13 godina
protjeran
dery kaže...

Ebo vas intel samo 4% jači od rize, a klokan na 5ghz. Sramota i jad. Odrat će ih sljedeča riza . Več ih novi threadriper grize pa stvarno su nemočni ko bi reka od takve sile da ih mališani metu.

Jedina sramota i jad ovdje je nacin na koji ti usporedujes dva procesora, ali nista cudno za nekoga tko je na temelju onog AMD-ovog testa za ovcice gdje su koristili gtx 1070 na 4K zakljucio da su ryzen 1700 i 8700k jednako dobri za gaming. 

Da si pokazao cijeli test, a ne najbeskorisniji moguci graf, vidjelo bi se kolko lufta Intel ima i kolko vodi i da su kartice jedini bn. Na 720p je to oko 15%, a na 1080p 10% i to u prosjeku od 30+ igara medu kojima je hrpa gpu bound naslova.

Kad izade nova generacija kartica tih 10% ce biti na 1440p, a postelavanjem detalja i 15% u prosjeku, a u velikom broju naslova i 20-30%. Drugim rijecima zesce samaranje i dovoljno veliko vodstvo koje ce tesko stici i Ryzen 2 na duplo manjem procesu. 

9 godina

Bijeli čarobnjače, posudiš mi malo svoga čarobnog, bijelog praha? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2018 15:38 (petarjukic).
13 godina

Prvi dio komentara mu je ok iako bi malo smanjio cinizam, drugi je pucanj u nebo.

Tvrditi da će 7nm proces flopati - ne ide to tako sinko moj.

Dao bi mu TU i TD istovremeno.

12 godina
DarthMarkus kaže...

Prvi dio komentara mu je ok iako bi malo smanjio cinizam, drugi je pucanj u nebo.

Ne znam zašto ali kad sam pročitao ovu >prvu< rečenicu pao mi je ovaj video na pamet 

13 godina
protjeran

Ne kazem ja da ce biti flop, nego je vodstvo sad toliko veliko da ce ga Ryzen 2 tesko sustici. Budem arhivirao post da se mogu malo smijati nadobudnoj butthurt armadi koja ne vidi dalje od AMD-ovog jeftinog marketinga. 

17 godina
odjavljen

15 godina
war3_tft kaže...

Ne kazem ja da ce biti flop, nego je vodstvo sad toliko veliko da ce ga Ryzen 2 tesko sustici. Budem arhivirao post da se mogu malo smijati nadobudnoj butthurt armadi koja ne vidi dalje od AMD-ovog jeftinog marketinga. 

Neznam sto pokusavas objasniti amd armadi ili intel armadi drzi se ti svog razmisljanja.Ja iskreno ovdje na bug forumu ne zelim nikome davati svoje preporuke boli me neka stavr sto ce sebi netko kupiti i zasto ce koristi odredjeni hw.

AMD AntiBoy
15 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Lucidius no.2

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Osim za igre, u svemu drugom intel je taj koji se mora bavit sustizanjem. Za par dana im HEDT ponuda postaje obsolete ako ne naprave drasticni cut cijena, jedno 30% mora ic dolje...

17 godina
odjavljen

I opet kad su igru pitanju bitno samo za one sa 100+ hz monitorima na malim rezolucijama. Previše se genralizira.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice