Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.193.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

4 threada više od trenutnog cpua i malo viši clock (za oc moram i novu/staru Z plocu a to opet kosta). Tako da i nije neki upgrade. Pogotovo za 2mj. kad izađe 8 core ovi quadovi ce postat dosta ne bitni. Ja bi rekao da je 7700k cetvrti gaming cpu, ispred njega je 8600k koji novi isto košta kao ove polovnjace sa njuškala, 8700, malo skuplji od polovnih 7700 i naravno 8700k. Realno 7700k trenutno ne vrijedi više od 1500kn pored Coffeea i Ryzena.

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
D3lBoy kaže...

4 threada više od trenutnog cpua i malo viši clock (za oc moram i novu/staru Z plocu a to opet kosta). Tako da i nije neki upgrade. Pogotovo za 2mj. kad izađe 8 core ovi quadovi ce postat dosta ne bitni. Ja bi rekao da je 7700k cetvrti gaming cpu, ispred njega je 8600k koji novi isto košta kao ove polovnjace sa njuškala, 8700, malo skuplji od polovnih 7700 i naravno 8700k. Realno 7700k trenutno ne vrijedi više od 1500kn pored Coffeea i Ryzena.

Sa boldanim u tvom tekstu se nebih složio, za gaming je 7700k bolji od dosta tih novih procova, a ne zaboravi da neki forumaši se fino zabavljaju i na G4560. Ako ti je gaming više od 60% onog čemu ti služi pc, onda i stim kaj imaš se možeš fino igrat. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2018 20:25 (Taraba).
11 godina
neaktivan

To je dosta subjektivno sad . Naj vise igram BF1 gdje quadovi nemaju nikakve šanse, cak se i 4c/8t guši sa boljom grafom. Također u FL Studiju mi stvara zvucne glitcheve kad natrpam svega. Bilo bi lijepo kad bi Intel odma izdao i non k modele, pošto su i oni vec na jako visokim clockovima. No nece, bit ce sigurno prvo 9900k da malo izmuzu ljude sa 16t forama, onda 9700k i 9600k, non k vjerojatno proljece 2019, a to je daleko.

15 godina
D3lBoy kaže...

To je dosta subjektivno sad . Naj vise igram BF1 gdje quadovi nemaju nikakve šanse, cak se i 4c/8t guši sa boljom grafom. Također u FL Studiju mi stvara zvucne glitcheve kad natrpam svega. Bilo bi lijepo kad bi Intel odma izdao i non k modele, pošto su i oni vec na jako visokim clockovima. No nece, bit ce sigurno prvo 9900k da malo izmuzu ljude sa 16t forama, onda 9700k i 9600k, non k vjerojatno proljece 2019, a to je daleko.

Najbolje da ti sackes 8/16 pa da se ne gusi jer ni 6 core nije nista bolji po tom pitanju i on je zagusen 

AMD AntiBoy
9 godina
hanteed kaže...

Ako neko ima ideju da li treba da klokam ram? i valja li ovaj crucialov što je u mene?

Ja imam isti samo tvornički klokan na 2400mhz cl17, diga sam ga na 3200mhz cl16-16-18-37 na 1.35v dram i 1.1v vddcr soc voltažu, probaj vidit na ryzen dram calculatoru ako ti je proc lošiji primjerak onda će se lošije klokat ram, u pitanju je memorijski kontroler

Mogao sam još malo latencije zategnit al nema potrebe, neće biti neke razlike

https://valid.x86.fr/c95yc3

Trenutno sam na ovom šrot monitoru, inače tv većinom koristim, prošli je otiša kvragu, trebam nešto novo nabavit 

16 godina
D3lBoy kaže...

Dobro kaže stipan 7700k je još u vrhu.

fhd reza fhd reza
kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Pih, i3 8100 4/4 proc na 3.6 ghza je tek cc 13% lošiji a nađe se za 650 kn.

11 godina
neaktivan

Nije mi taj overall fps neko mjerenje. Vecina igara podrzava 4 jezgre tako da u njima nece biti nikakve razlike, no u onima u kojima treba bude itekakve razlike. Uzeo bi ja rado 7700k, ne moram mjenjat plocu milina... Ali kad ih cijene kao da su jucer izašli, a za mj i nesto nam stiže cpu sa doslovno duplo jezgri i threadova.

16 godina

Evo friške liste

Da ja sad uzimam uze bi kombo rizu 2600x i B450 tomahawk

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2018 22:45 (dery).
15 godina

a i5 8400 institucija za sve rayzene 

AMD AntiBoy
16 godina

očarani smo š njimen kako je to dobarrr cpu, posrat ga nema K za kujac ti je

15 godina
D3lBoy kaže...

Nije mi taj overall fps neko mjerenje. Vecina igara podrzava 4 jezgre tako da u njima nece biti nikakve razlike, no u onima u kojima treba bude itekakve razlike. Uzeo bi ja rado 7700k, ne moram mjenjat plocu milina... Ali kad ih cijene kao da su jucer izašli, a za mj i nesto nam stiže cpu sa doslovno duplo jezgri i threadova.

Neznam sto se mislis onda nemoj uopce gledati intel nego drito na amd i nemas problema sa novim plocama itd soketima i ostalim glupostima osim sto moras dobru memoriju izabrati 

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen

Da sad nek kupi a za šest mjeseci izlazi ryzen 7 nm

16 godina

Cili život čekam najnovije, kad će više prestat dolazit to najnovije pa da nešto jamim.

11 godina
neaktivan

Bi naj rađe, al kad ima IPC niži vec od ovog Skylakea, ajd da mu je clock višlji al' i nije baš, nit se kloče dobro. Dobar je CPU i sve, ali nije neki upgrade sto se toga tice, vec sam razmisljao o 2700.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2018 23:03 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen

Onda nemoj komplicirati puno i kupiš ako ti treba.

7 godina
protjeran
XXX kaže...

Onda nemoj komplicirati puno i kupiš ako ti treba.

To i je točno. Uvijek nešto čekamo, a niti ne znamo što nosi sutrašnji dan. Kao da živimo vječno.

Kupiš, ako ti treba. Ako ne treba, kupiš kada ti bude trebalo. Nema potrebe 'glumiti' Sheldona i od kupovine komponenti praviti kvantnu mehaniku.

15 godina
XXX kaže...

Jel može vrtiti prvi Crysis na 60+ fpsa?

Na kojoj je rezi snimano ovo FHD, 2K ili 4K pa nema 60fps zivo me zanima pogotovo ona scena sa tenkom

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen

Ako se ne vidi na videu pošalji upit na DF, najbolje onom starijem liku sa naočalama, on ti je tam tata/mata.

11 godina
neaktivan

Nakon puno matematike i računanja na kraju je ipak pao 8700 non k i naj jeftinija Z ploca, stiže sutra.
Vidjeh da ce navodno bit paper launch u 10.mj. za 9xxx, tako da se u shopovima ocekuje tamo oko 12mj. Nešto se i spominje CES pocetkom 2019...
+ visoke cijene
+ bit ce u pocetku samo K verzije
+ cijene postojecih cpua nece past, jer 7700 non k jos uvijek isto kosta kao 8700
+ za klokanje trebam bolji cooler
+i da uzmem bolji cooler treba sacekati 390 ploce za clockanje, jer iako ce Z370 podržavati nove Coffee cpuove, navodno se ne preporucava OC zbog naponskih faza.

A od ovog i5 6600 cu napravit neki mali portable pc, ako ga ne prodam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2018 15:36 (D3lBoy).
14 godina
D3lBoy kaže...

I s time budeš bio miran godinama.

13 godina
D3lBoy kaže...

Nakon puno matematike i računanja na kraju je ipak pao 8700 non k i naj jeftinija Z ploca, stiže sutra.
Vidjeh da ce navodno bit paper launch u 10.mj. za 9xxx, tako da se u shopovima ocekuje tamo oko 12mj. Nešto se i spominje CES pocetkom 2019...
+ visoke cijene
+ bit ce u pocetku samo K verzije
+ cijene postojecih cpua nece past, jer 7700 non k jos uvijek isto kosta kao 8700
+ za klokanje trebam bolji cooler
+i da uzmem bolji cooler treba sacekati 390 ploce za clockanje, jer iako ce Z370 podržavati nove Coffee cpuove, navodno se ne preporucava OC zbog naponskih faza.

A od ovog i5 6600 cu napravit neki mali portable pc, ako ga ne prodam.

Fino si racionalizirao (sam sebi) kupovinu.

Ovo boldano je "hmmm i wtf" u najmanju ruku.

U 11/12. mjesecu idu sa HEDT platformom, a predstavljanje iste u desetom.

Ovaj 9900k bude vjerovatno sredinom listopada na policama.

Ja čekam do tada, ali poštujem tvoj izbor.

Btw, ništa konkretno neznamo o z390, cjenama, OC-u, tako da bih se suzdržao od davanja izjava za javnost. 

Ono što znamo je da je socket isti, tako da nećeš pogriješiti ako odriješiš kesu za dobar cooler.

Meni da guzica gori uzeo bih rižu i b450 ploču koje bez po muke frkneš kad dođe nova serija.

Ako se pokaže dobra, dakako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2018 17:16 (DarthMarkus).
8 godina
protjeran

Ako nekim cudom 9900k bude 3500-3700kn onda ga odmah ubosti dok ne nestane, ako ne bude, cekamo crvene da izbace neki ryzenic 12/24 da se plavima stisnu jajca pa da spuste cijene 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2018 17:08 (lav1000).
13 godina

I još ako bude bez majoneze. Uhtiga...

Jaja bih si odsjeko da sad idem kupovat "staru/trenutnu seriju".

8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

I još ako bude bez majoneze. Uhtiga...

Jaja bih si odsjeko da sad idem kupovat "staru/trenutnu seriju".

Da, ako bude zalemljen, nekih 5.4-5.5ghz laganini 0-24, postajem virtualka i render guru preko noci 

No nekako mi sve mirise da decki iz teama blue nam nece to dati ispod 4500-5000kn, da sam bar u krivu

11 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
D3lBoy kaže...

Fino si racionalizirao (sam sebi) kupovinu.

Ovo boldano je "hmmm i wtf" u najmanju ruku.

U 11/12. mjesecu idu sa HEDT platformom, a predstavljanje iste u desetom.

Ovaj 9900k bude vjerovatno sredinom listopada na policama.

Ja čekam do tada, ali poštujem tvoj izbor.

Btw, ništa konkretno neznamo o z390, cjenama, OC-u, tako da bih se suzdržao od davanja izjava za javnost. 

Ono što znamo je da je socket isti, tako da nećeš pogriješiti ako odriješiš kesu za dobar cooler.

Meni da guzica gori uzeo bih rižu i b450 ploču koje bez po muke frkneš kad dođe nova serija.

Ako se pokaže dobra, dakako.

Kažem za sve to navodno, tako je bilo i sa 8700k - stigao procesor, al' ga nitko ne moze nabavit!
Za Z390 kažem isto navodno jer to su glasine, pošto ništa nije official moram rec navodno iako vecina toga završi kao istina. Ni 9900k nije nigdje potvrđen, sve su glasine, pa ce bit tako kao i uvijek.
Boldao si i to da cijene postojecih cpuova nece past. Pogledaj 7700k u bilo kojoj trgovini, isto kao da je jos uvijek best buy pa drži cijenu, a prošao mu voz (po pitanju high range mainstream cpu). Njuškalo ista stvar 7700k polovan 2k kn. Ljudi se prave kao da novi cpuovi ne postoje

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2018 17:36 (D3lBoy).
17 godina

AMD bar spusti cijene starima ... trenutno u IQCentru, R7 1700 za samo 1.675 Kn.

15 godina

a sta ces kad nevrijedi vise jer nemoze crysis dzati iznad 60 fps

AMD AntiBoy
11 godina
neaktivan

Šta jes jes. AMDu kapa dole za sve - cijena, razvoj tehnologije, al' kad sam IPC whore

15 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Šta jes jes. AMDu kapa dole za sve - cijena, razvoj tehnologije, al' kad sam IPC whore

IPC je tu negdje, možda si ipak frequency whore

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice