ma samo hocu reci da je to jedini adut kod ryzena da se kaze da je bolji best buy od intela kad ga kupujes za igranja i ako zelis odvrti koji CB cisto da se ne zaboravi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobri su svi nego ste se vi previše zadubili u one brojke u nekom od gornjih kuteva ekrana
Opet će te vrtit istu priču, zna se da je ryzen bolji u nekim produktivnim poslovima koji iskorištavaju 100% cpu dok je intel bolji u igrama, onim adobe programima koji ne koriste više od jedne jezgre i u igrama a stream su blizu
Niste pravi Hrvati dok ne nabavite ovu grafu...
Oštija ti a koju od te dvi ???

Danas sam cakulao sa susidom, i dosli smo do zakljucka da tko kupuje pc radi igrica, mora spickat 15 tkn na kantu+monitor, a tko bi se jeftino igrao, bolje mu je uzet ps4+tv...
Danas sam cakulao sa susidom, i dosli smo do zakljucka da tko kupuje pc radi igrica, mora spickat 15 tkn na kantu+monitor, a tko bi se jeftino igrao, bolje mu je uzet ps4+tv...
dosli ste do krivog zakljucka
evo ovaj lik je prodavao PC s kojim igras sta god hoces bez ikakvih problema a kosta ko ps4
češki majstori ti i sused
problem je kaj PS5 dolazi za godinu dana.
A PS6 za 4 godine, pa bolje malo pricekati.
ja bi svakako pričekao ps5 na 7nm ryzen+navi
i5 8400 + GTX 1060 čuda rade. Za ne tako veliku lovu, a neusporedivo je bolja opcija od PS4.
niste me bas shvatili. Ne mozes bas igrat na ultra detaljima sa 144hz monitorom, na pun kua fpsa osim ako ne spickas samo na grafu 5000 tkn....dakle komplet komp, sa monitorom, za koji bi se moglo reci da je isplativ za pc igranje dodje oko 15000kn. Pc grafika prednjaci pred ps4, ali samo pod uvjetom da je bas uber. Susid i ja smo dosli do zakljucka da ako nisi pri parama, konzola je bolje rijesenje od pca. Ako ne igras igre na pcu, dovoljan ti je i raspberry pi, ili onaj chip pc, od 9$....tu racunam samo desktop segment, normalno da za druge svrhe triba workstation...
A na ps4 mozes igrat na ultra 144hz? Nema smisla usporedba. Ako bi uzimao komp jacine ps4 (i jaci) mogao bi komotno gledati prastare komponente na njuškalu.
pa to sam i napisao? PC igranje se isplati ako je uber, za mediocre kvalitetu je ps4 bolja opcija od kupovine pca...eventualno za skidanje piratskih igrica ti triba neki bijedni desktop pc....
niste me bas shvatili. Ne mozes bas igrat na ultra detaljima sa 144hz monitorom, na pun kua fpsa osim ako ne spickas samo na grafu 5000 tkn....dakle komplet komp, sa monitorom, za koji bi se moglo reci da je isplativ za pc igranje dodje oko 15000kn. Pc grafika prednjaci pred ps4, ali samo pod uvjetom da je bas uber. Susid i ja smo dosli do zakljucka da ako nisi pri parama, konzola je bolje rijesenje od pca. Ako ne igras igre na pcu, dovoljan ti je i raspberry pi, ili onaj chip pc, od 9$....tu racunam samo desktop segment, normalno da za druge svrhe triba workstation...
90% ljudi na forumu nece da plati Oridjidji Windoze za 10$ a ti im dajes glavnu opciju konzolu gdje se igre "kupuju" :D

Navodno se Intel vrača lemljenju....izgleda da više nema problema sa mikropucanjima po tom pitanju
Jedva čekam AMD na 7nm.
Gledao sam i ja neke leakove glede lemljenja. Uglavnom lik sa youtubea koji je pricao o tome je dobro prokomentirao da nek barem leme K cipove, realno za non K nema potrebe, a ustedili bi na taj nacim, ipak fali im para i tak to.
Ako stvarno budu lemili 9th gen 8 core cipove to bi mogle biti lijepe frekvencije.

Gledao sam i ja neke leakove glede lemljenja. Uglavnom lik sa youtubea koji je pricao o tome je dobro prokomentirao da nek barem leme K cipove, realno za non K nema potrebe, a ustedili bi na taj nacim, ipak fali im para i tak to.
Ako stvarno budu lemili 9th gen 8 core cipove to bi mogle biti lijepe frekvencije.
Lem je nesto losiji od tekuceg metala tako da bez boljih cipova necemo vidjet vece taktove...
Kakav sam ja papak u pm...zaista sam do nedavno gledao da je grafika ta koja je bitna itd...
pa nisam mogao biti na FHD rezi pa sam presao na 4k pa niti to nije bilo dovoljno pa je morao biti i HDR, iako taj HDR ima smisla u filmovima
Na kraju uzmem jedan od skupljih monitora s super rezom i svim dindama i sve je to lijepo krasno ali....
Znate onaj osjecaj kada jedan Hollow Knight na Switchu meni nadhebe sve pc naslove?
Igram ga u tablet modu i uzivam ne znam sto cu poslije ovog iskustva iskreno..
imam na pc-u trenutno tri igre OW kojeg ne igram, Diablo 3 kojeg igram sezonski i WOT koji me malo popustio.. jednostavno ne drzi me nist za pc-om.. kakav rr kakavi visoki detalji.. nista to...
Mislim da Hollow Knight postoji i za pc i za ps ali to je sve 0 bodova, ovo iskustvo je nenadhebivo i to je cinjenica.
Navodno se Intel vrača lemljenju....izgleda da više nema problema sa mikropucanjima po tom pitanju
Jedva čekam AMD na 7nm.
Prije nekoliko godina, Intel je najavio lemljenje proca za MBO, ali su kao odustali, pa skužili da je bjesomučna zamjena chipseta way to go!
Lem je nesto losiji od tekuceg metala tako da bez boljih cipova necemo vidjet vece taktove...
Malo sam se krivo izrazio tj ostao nedorecen, naravno da lem utjece samo na temp, ali u glavi mi je prvenstveno bila x299 platforma koja se mogla dobro OC-ati, ali bi tad temp bile previsoke.
Mislim realno i jedan 8700k na svemu iznad 1.35v vec postaje zahtjevan za ohladiti iako je to napon debelo u sigurnoj zoni, sa lemom ce i ti "losiji" cipovi koji ce trebati vise napona kucati na solidnim frekvencijama pri dobrim temp.
Realno iz ovakvih tračeva izvlačite samo pozitivno, ono kaj vama ide na fonbojevski mlin. Da biti će veći taktovi a to kaj je Intel posrao sve dosadšnje korisnike koji su išli trgati procesore, jer je intel tvrdio da je lemljenje lošije od paste zbog mikropukotina, više nema nikave veze.
Bez AMD trgali bi dalje svoje 4/8 proceve za 3200 kn Da se bar prebace 100% na konzole
Realno iz ovakvih tračeva izvlačite samo pozitivno, ono kaj vama ide na fonbojevski mlin. Da biti će veći taktovi a to kaj je Intel posrao sve dosadšnje korisnike koji su išli trgati procesore, jer je intel tvrdio da je lemljenje lošije od paste zbog mikropukotina, više nema nikave veze.
Bez AMD trgali bi dalje svoje 4/8 proceve za 3200 kn Da se bar prebace 100% na konzole
Kako glup i nebulozan post...
Vidim da te dotaknuo tamo gdje boli
A kaj izvuci iz traca o lemljenju neg da ce temp biti nize ne kuzim te? I dalje je to samo trac, a ovo je mjesto gdje se o takvim stvarma moze pricati...
"Trganje" nikad nije bilo neophodno (barem kod mainstream cipova), cista osobna preferencija onih koji zele vidjeti nize temp ili onih koji zele izvuci (nepotrebnih) zadnjih 100-200mhz koje inace ne bi mogli zbog throttlanja.
Sa ovim drugim dijelom se slazem, ja sam prvi koji kaze hvala AMD sto sad mozemo kupiti jeftinije Intel cipove.
Vidim da te dotaknuo tamo gdje boli
Boli me citat gluposti, kako nece... Zapravo me doslovno boli, mozak pece..
Drago mi je da sam postigao željeni efekt
edit: bilo je vrlo jednostavno